Quantcast
Channel: Girişim Haber - Yarışma
Viewing all 842 articles
Browse latest View live

2015 Verimlilik Proje Ödülleri 9 Ocak'a Kadar Sahiplerini Arıyor!

$
0
0

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıülkemizin rekabet gücünün artırılmasına yönelik verimlilik ile ilgili çalışmalar kapsamında, her ölçekteki işletmelerin verimlilik artışlarını desteklemek ve bu alanda gerçekleştirilen projeleri teşvik etmek amacıyla her yıl “Verimlilik Proje Ödülleri” veriyor.

İşletmelerde verimli çalışmanın önem ve gereğine dikkat çekmenin yanı sıra, verimlilik bilincinin ve iyi uygulama örneklerinin yaygınlaşmasına katkıda bulunacak bu ödüller ile işletmeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı, verimlilik arttırıcı projeleri kamuoyuna duyurmayı ve uygulanmış projelerin sağladığı faydaları daha iyi tanıtmayı hedeflemekte.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülkemizin verimlilik artışı potansiyelinin hayata geçirilmesine katkıda bulunmak için bu alanda çalışmaları olan tüm işletmeleri verimlilik artırıcı projeleri ile "Verimlilik Proje Ödülleri"ne başvurmaya davet ediyor.

Ödüle Başvurabilecek Projeler

  • İşletmenin sunduğu ürün veya hizmetlerin kalitesini iyileştirmeye yönelik projeler
  • İş süreçlerinin performanslarını arttırmaya yönelik projeler
  • Hammadde, malzeme, enerji, sermaye ve insan kaynaklarının verimliliğini arttırmaya yönelik projeler
  • İşletmenin karlılığını arttırmaya veya maliyetlerini azaltmaya yönelik projeler
  • Çalışma yaşamının kalitesini iyileştirmeye yönelik projeler

Kimler Başvurabilir?

  • Mikro İşletmeler
  • Küçük İşletmeler
  • Orta Büyüklükteki İşletmeler
  • Büyük İşletmeler
  • Kamu Kurumları

Ödül Başvuru Koşulları

  • Başvurular proje yürütücüsü işletmeler tarafından yapılır.
  • Projenin tamamlandığı tarih ile son başvuru tarihi arasındaki süre bir yılı geçemez.
  • Daha önce herhangi bir kuruluştan ödül alan projeler için başvuru yapılamaz.
  • Bir işletme bir yıl içinde en fazla üç proje ile başvurabilir.
  • Başvurular, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının internet sitesinde yayınlanan İşletme Başvuru Formu doldurularak elektronik ortamda gönderilmesi suretiyle yapılır.
  • Başvuru sırasında herhangi bir ücret alınmaz.

Bağımsız Değerlendirici Başvuruları

Gönüllü Bağımsız Değerlendirici olarak süreçte yer almak için; kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları, özel sektör çalışanları, akademisyenler ve sivil toplum örgütü temsilcileri başvuruda bulunabilirler.

Ödül Süreci ve Takvimi

Başvurusu kabul edilen projeler "Verimlilik Proje Ödülleri Usül ve Esasları Hakkında Yönetmelik" uyarınca ön değerlendirme, yerinde inceleme ve nihai değerlendirme olmak üzere üç aşamada değerlendirilecek. Değerlendirme süreci sonunda ödül almaya hak kazanan projeler "Verimlilik Haftası" içerisinde düzenlenecek bir törende açıklanacak.

Son Başvuru (İşletme ve Bağımsız Değerlendirici Başvuruları)9 Ocak 2015
Değerlendirici Bilgilendirme Toplantısı19 Ocak 2015
Ön Değerlendirme Çalışmaları20 Ocak – 20 Şubat 2015
Yerinde İnceleme Çalışmaları21 Şubat – 20 Mart 2015
Ödül Jürisi Toplantısı2 Nisan 2015
Ödül Töreni27 Nisan 2015

Verimlilik Proje Ödülleri

Ödül almaya hak kazanan işletmelere “Verimlilik Proje Ödülü” plaketi takdim edilecek. Ödül töreninde projelerin sunumu gerçekleştirilecek ve bu projelere Bakanlığın yayın organlarında ve resmi internet sitesinde yer verilip tanıtımı yapılacak.

“Verimlilik Proje Ödülleri” hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru için vgm.sanayi.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi işletme sahibi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Başlıyor!

$
0
0

Liseöğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıylaTÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih dallarında "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" düzenleniyor.

"Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nın Başvuru Koşulları

  • Yarışmaya, Türkiye ve K.K.T.C.’de öğrenim gören tüm lise öğrencileri katılabilir.
  • Yarışmaya her öğrenci yalnızca bir proje ile katılabilir ve her proje en çok iki öğrenci tarafından hazırlanır.
  • Bir projede sadece bir danışman görev alabilir ve danışman istediği sayıda projeye danışmanlık yapabilir. Projede danışman olması zorunlu değil.
  • Yarışmaya gönderilecek projelerin 2015 yılı “Proje Yarışmaları Kitapçığı”nda bulunan “Proje Rehberi”ne(*) göre hazırlanması gerekir.
  • Aynı ya da başka isimlerle ve/veya aynı ya da benzer içerikle (konuyla) herhangi bir proje yarışmasına, bu yarışmanın son başvuru tarihinden önce katılmış veya başvurmuş olan projeler, bu yarışmaya katılamaz.
  • Son başvuru tarihinden önce aynı projeyle bu veya başka bir yarışmaya katıldığı ya da başvurduğu belirlenen projeler, hangi aşamada olursa olsun yarışmadan eleneceklerdir.
  • 2015 yılı “Enerji Verimliliği” proje yarışmasına katılanlar, aynı projeyle bu yarışmaya da katılırlar ise her iki yarışmadan da diskalifiye edilirler.
  • Bu koşullara uymayan projeler kesinlikle yarışmaya kabul edilmeyecek.

Başvuruların Değerlendirilmesi

12 Bölge Merkezi ilde bir öğretim üyesi TÜBİTAK tarafından yarışmadan sorumlu Bölge Koordinatörü olarak görevli. Bölge merkezi iller: Ankara, Erzurum, Eskişehir, İstanbul Asya, İstanbul Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Samsun, Van.

  • Proje Rehberine uygun olarak hazırlanmış olduğu belirlenen projeler önce, 12 ayrı bölgede ve her dal için oluşturulacak jürilerce, “Proje Raporu”üzerinden değerlendirilecek.
  • Jüri gerek görürse, proje başvuru alanını değiştirebilir.
  • Ön değerlendirme sonucunda sergilenmesi uygun görülen projeler Bölge Merkezlerinde yapılacak sergiye davet edilecek.
  • Sergiye davet edilen projeleri hazırlayan öğrenciler sergi esnasında jüriler tarafından mülakata alınacak. Mülakatta bilgisayar ve projeksiyon cihazı Bölge Koordinatörü tarafından sağlanacak. Sergide kullanılması öngörülen teknik donanım yarışmacılar tarafından temin edilmeli.
  • Projelerin değerlendirilmesinde, Özgünlük ve Yaratıcılık, Kullanılan Bilimsel Yöntem, Tutarlılık ve Katkı, Yararlılık (Ekonomik, Sosyal, …), Uygulanabilirlik ve Kullanışlılık, Kaynak Taraması, Özümseme ve Hâkimiyet, Sonuç ve Açıklık gibi kıstaslar göz önüne alınacak.
  • Bölge merkezinde yapılacak yarışmalar sonunda Bölge Finalistleri belirlenecek. Ödül alan öğrenciler ve danışmanlarına "Başarı Belgesi" ve "Para Ödülü" verilecek.
  • 12 bölgede Finalist olarak belirlenen projeler Final Yarışması için Mayıs ayında Ankara’ya davet edilecek. Ankara’da düzenlenecek yarışma sergisinde projeler jürilerce tekrar değerlendirilecek ve değerlendirme sonucunda her dalda derece alan öğrenciye ve danışman öğretmenine para ödülü ve başarı belgesi verilecek. Sergilenen projelerin değerlendirilmesi sonucunda uygun bulunursa bir proje sahibine/sahiplerine "Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü" verilecek.
  • Takım halinde yarışmaya katılan öğrencilerin bölge ve final sergilerine davet edilmeleri durumunda, sunum ve sergide her iki öğrencinin de bulunması zorunlu, aksi halde her iki öğrencide yarışmadan elenecek.
  • Düzenlenecek sergilerin yeri ve tarihleri daha sonra açıklanacak. Sergilerin yapılacağı illerin dışından gelecek öğrenciler ile okul müdürlüğünce görevlendirilecek olan her proje için bir öğretmenin konaklama ve geliş-dönüş (otobüs, tren) yol giderleri TÜBİTAK tarafından ödenecek.
  • Final Yarışmasında dereceye giren adaylar YGS’ye girdikleri yıl, bir kereye mahsus olmak üzere derece aldıkları alanla ilgili bir bölümü seçmeleri durumunda yarışmada aldıkları derece ile orantılı ek katsayı uygulamasından yararlanacaklar. (Bkz. 2015 YGS Kılavuzu) Dereceye giren öğrenciler YGS’ye girecekleri yıl YGS kılavuzunda belirtilen tarih ve şekilde TÜBİTAK’a ek katsayı başvurusunda bulunacaklar.
  • Uluslararası proje yarışmalarına TÜBİTAK tarafından gönderilecek projeler Final yarışmasına katılan tüm projeler arasından, farklı bir jüri tarafından belirlenecek.

Projelerin, öğrencilerin özgün düşüncelerinden kaynaklanmış, kendileri tarafından şekillendirilmiş, danışarak ama kendi bilgi ve becerileri ile tamamlanmış olması beklenmekte. Kendisine ait olmayan, sonuçlandırılmış ya da devam etmekte olan başka bir çalışmanın proje olarak sunulduğu, projede başka kişilerin ifade, buluş veya düşüncelerini kaynak göstermeksizin kendisine aitmiş gibi kullanıldığı tespit edilen projeler hangi aşamada olursa olsun elenecek. Ayrıca proje sahibi öğrenciler ve danışmanlar bundan sonraki hiçbir TÜBİTAK etkinliğine katılamayacak, TÜBİTAK desteklerinden yararlanamayacak ve bu durum MEB’e bildirilecek. Söz edilen kurallara uyulmadığı yarışma sonrasında belirlenmesi durumunda yukarıda sayılan yaptırımlar uygulanacak.

Yarışma ile ilgili yazılı belgeler öğrenci, danışman ve okul müdürlüklerine TÜBİTAK tarafından e-posta olarak gönderilebilir. Yarışma süresince sisteme gireceğiniz e-posta adresinizi takip etmeniz beklenmekte.

Ticari bir değeri olduğu düşünülen projeler için sergilenmeden önce patent başvurusunda bulunulması önerilir. Bunun için gerekli bilgi www.turkpatent.gov.tr adresinden edinilebilir.

Başvuruİşlemi

  • Proje başvuruları e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden 06 – 27 Ocak 2015 tarihleri arasında öğrenci tarafından online olarak yapılacak. İki öğrenci tarafından hazırlanan projelerde bir öğrenci sisteme giriş yapacak ve diğer öğrenci ile danışman bilgilerini de sisteme girecek.
  • Öğrenci/ler son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraflarını sisteme yükleyecekler. Online başvuruda Proje Planı, Proje Özeti (özet 250 kelimeyi geçmemelidir) ve Proje Raporu PDF formatında sisteme yüklenecek. Proje özet, plan ve raporun üzerine kişisel bilgiler yazılmayacak.
  • Online başvuru yapıldıktan sonra sistemden alınacak proje başvuru çıktısı öğrenci/ler, danışman ve okul müdürlüğü tarafından imzalanacak. Başvuru formu 30 Ocak 2015 (saat 17:00) tarihine kadar Bölge Koordinatörlüğü adresine gönderilecek veya elden teslim edilecek(proje başvuruları TÜBİTAK’a gönderilmeyecek). 
  • İllerin hangi bölgeye bağlı olduğu ve başvuruların yapılacağı Bölge Koordinatörlerinin adres bilgilerine buradan erişebilirsiniz.
  • Eksik veya yanlış bilgi ile yapılan başvurular ve başvuru sisteminde online başvuru yapıldıktan sonra onayı kaldırılmış projeler değerlendirmeye alınmayacak.

Proje rehberine ulaşmak isteyen okurlarımız www.projeyarismasi.org, online başvuru formuna ulaşmak isteyen okurlarımız ise e-bideb.tubitak.gov.tr web adreslerini ziyaret edebilirler.

Haberimizi girişimci lise öğrencileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Türk Öğrenciler Japonya'daki Robot Yarışmasından Dereceyle Döndü!

$
0
0

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Japonya’da düzenlenen 26’ncı Robot Yarışması'nda dünya çapında "4." oldu.

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan ekip, Japonya’da 102 robotun yarıştığı “International All Japan Sumo Robot Tournament 2014” yarışmasında dördüncü oldu. Kağıthane Belediyesi’nin desteklediği Emre Tarhana, Kaan Eroğlu, Lütfi Albayrak ve Doğukan Cemil Özeren’den oluşan 4 kişilik öğrenci grubu, “Senju” adını verdikleri robotla şampiyon robotların katıldığı uluslararası yarışmadan büyük bir başarıyla döndü. Rakiplerini yenerek yarı finale yükselen ve yarışmada üniversitemizi temsil eden Senju isimli robot; Japonya’nın son 3 yıldır şampiyonu olan robot ile karşılaşmış ve bu karşılaşmayı, bataryada oluşan problemden dolayı 1-0 kaybederek dördüncü olarak tamamlamış. Elde edilen başarıyı kutlayan Kağıthane Belediyesi, yarışmadan dereceyle dönen öğrencileri plaketle ödüllendirdi.

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın makamında gerçekleşen teşekkür buluşmasında, öğrenciler Japonya’dan ödülle dönen robotu da tanıttı. Öğrencileri kutlayan Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç, bu tür girişimci öğrencilerin önünü açmaya gayret ettiklerini belirterek, “Çok büyük bir başarı. Öncelikle biz gençlerimizi peşinen tebrik ediyoruz. eğitimlerinde başarılar diliyoruz. Üniversite bir ve ikinci sınıf öğrencilerimiz çok güzel bir robot hazırlamışlar. Finale kalan tüm dünya ülkelerinden gelen 102 robot arasından dördüncü oldu gençlerimizin yapmış olduğu bu çalışma. Özellikle kendilerini kutluyorum. Ülkemizi temsil ettiler. Bayrağımızla dördüncülük ödülü aldılar ve orada kutladılar” dedi.

Kılıç, Türkiye’nin gelişen bir ülke olduğunu belirterek,“Başarılı, çok çalışkan gençlerimizin yanında olmaktan bizde mutluluk duyuyoruz. Türkiye artık büyüyen, gelişen bir ülke. Gelişen, büyüyen ülkede bu şekilde çalışan gençlerimize ihtiyacımız var. Gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz. Gençlerimizi görünce ülkemizin yarınlarının daha büyük bir güven altında olduğunu hissediyoruz. Doğrusu mutlu olduk. Bizler beceri merkezleri oluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bilgi evleri olarak ilkokul, ortaokul öğrencilerimize hizmet veren birimlerimiz vardı. Bunları şimdi beceri merkezlerine dönüştürüyoruz. Burada robot atölyemiz de olacak. İnşallah bu gençlerimiz orda bizim çocuklarımıza da koçluk yapacaklar. Çocuklarımızı da yönlendirecekler. Diğer alanlarda çocuklarımızın ilgisini çekmek için çocuklarımızın önünü açacağız ve onlara ortam oluşturacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin önünü açtıkça çok güzel şeyler yaptıklarını görüyoruz”şeklinde konuştu.

Kağıhane Belediyesi'nin Destekleriyle Ülkemizi Temsil Ettik”

Projede görev alan Emre Tarhana, 3 yıldır robot sistemleriyle ilgilendiklerini kaydederek, “Biz 3 yıldır robot sistemleriyle uğraşıyoruz. 2 yıldır Türkiye’deki yarışmalarda derece alıyoruz. Geçen yılda Türkiye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu yarışmada iyi bir derece aldık ve özel bir davetle Japonya’ya davet edildik. Japonya’ya katıldık. Kağıthane Belediyesi’nin destekleriyle orada ülkemizi temsil ettik. 102 robot arasında ise dördüncü olduk. Türk bayrağını orada dalgalandırmak onur vericiydi” diye konuştu.

“Yarışmacılar Çok Profesyoneldi”

Gruptaki öğrencilerden Kaan Eroğlu, katılımcıların ve yarışmacıların tümünün çok profesyonel olduğunu belirterek,“Açıkçası bir hayli zorlayıcıydı. Oradaki ortam ve robotlar. Çok profesyonel ekipler. 102 robot arasından dördüncü olmak onur vericiydi” ifadesini kullandı.

Sumo robotu yaptıklarını ifade eden Doğukan Cemil Özeren, “Yaptığımız robot sumo robotu. 20 santime 20 santim hayali küpün içine sığması lazım. 3 kilogram ağırlığında olabiliyor maksimum. Bunlar standart. Her robot maksimum bu değerlerde olmalı. Sensorları var cisimden yansımalı. O sensorlarla da pist içerisinde rakibini bulup dışarı atmaya çalışıyor” dedi.

Öğrencileri başarıları için tebrik ediyor, derleme haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

4. Kristal Ağaç Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu!

$
0
0

Orta Doğu Teknik ÜniversitesiGenç Girişimciler Topluluğu dört yıldır olduğu gibi bu yıl da Aralık ayında "Kristal Ağaç Ödül Töreni"ni ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi.

İlki 24 Aralık 2011’de, girişimciliğin önemini vurgulamak ve girişimci ruha sahip öğrenciler ile profesyonel girişimcileri buluşturmak amacıyla düzenlenen törene 18 farklı sektöreden “Yılın Başarılı Girşimcisi” ödülleri sahiplerini bulmuştu.

ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu’nun üyeleri tarafından özveri ile hazırlanan ödül töreni 20 Aralık 2014 tarihinde yine ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilip girişimci ruha sahip öğrenciler ile her yaştan, alanında kendini kanıtlamış başarılı girişimcilerin tecrübelerini dinleme olanağı buldu.

3 saat süren organizasyona 15 farklı sektörde, 2014 yılının en başarılı girişimci adayları belirlenip ODTÜ öğrencilerinin oylarına sunuldu. Yapılan oylama sonuçlarına göre:

  • Mühendislik Sektöründe Yılın Girişimcisi – Assan Hanil
  • Yılın Girişimci Destekçi Kurumu - Pilott
  • E-Ticaret Sektöründe Yılın Girişimcisi – Sahibinden.com
  • Yılın Girişimcisi – Başak Taşpınar Değim
  • Ulaştırma ve Lojistik Sektöründe Yılın Girişimcisi - THY
  • Finans Sektöründe Yılın Girişimcisi – TEB Girişim Bankacılığı
  • Sosyal Medya Sektöründe Yılın Girişimcisi - Zaytung
  • Yılın İnovatif Girişimcisi – Elif Bilgin
  • Sosyal Sorumluluk ve Küresel Farkındalık Sektöründe Yılın Girişimcisi - Greenpeace
  • Yılın Genç Girişimcisi – Berke Sarpaş
  • Gazete ve Televizyon Sektöründe Yılın Girişimcisi – Radikal
  • Yılın Yatırımcı Platformu - Etohum
  • Gıda Sektöründe Yılın Girişimcisi - Baydöner
  • Medya ve Reklamcılık Sektörünün Girişimcisi - Onedio
  • Müzik ve Radyo Sektöründe Yılın Girişimcisi – Boğaziçi Caz Korosu

olarak ödüller sahiplerini buldu.

ODTÜ Müzikal Topluluğu’nun sahne aldığı ve Gözde Kansu’nun sunumuyla gerçekleşen tören, kokteyl ile sona erdi. ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu, ODTÜ’lü öğrencilerin girişimcilik ruhunu uyandırmayı ve girşimciliğin, ülkemizin genç istihdamı sorununu çözebilecek bir araç olduğu konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen bir topluluk.

"ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.odtuggt.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Melek Yatırımcı Ödülleri 2015 İçin Aday Öneri Süreci Başladı!

$
0
0

Ülkemizde son yıllarda yaşanan gelişmeler hem girişimciler hem de yatırımcılar açısından heyecan verici oldu. "Melek Yatırımcı Ödülleri" Türkiye'de yapılan yatırımlar ve yatırımcılar arasından her yıl en başarılı olanlarını onurlandırmak ve kutlamak üzere 2015'de aday önerileri almaya başladı.

Türkiye, girişimcilik konusunda  Orta Doğu ve Doğu Avrupa’nın merkezi olma yolunda ilerliyor. Yatırımların hız kazanması ve her geçen gün dünyaya açılma vizyonuyla ülkemizden çıkan girişimlerin artması, hem girişimciler hem de yatırımcılar için heyecan verici bir dönemin başlamasını sağladı.

Yıllardır girişimciler ile yatırımcıları bir araya getiren Etohum, bu sefer melek yatırımcılarıödüllendirmeye hazırlanıyor. Melek Yatırımcı Ödülleri, Türkiye’de yapılan yatırımlar ve yatırımcılar arasından her yıl en başarılı olanlarını onurlandırmak ve kutlamak üzere gerçekleştiriliyor. Aklında uygun bir isim olan herkes, 2015 ödülleri için aday önerisinde bulunabiliyor.

Ocak ayında tamamlanacak olan aday belirleme sürecinin ardından, jüri 2015 yılının en başarılı melek yatırımcılarını belirleyecek ve ödül töreni 26-28 Şubat 2015 tarihleri arasında Antalya Belek’te düzenlenecek olan Startup Turkey Konferansı'nda gerçekleştirilecek.

Etohum hakkında daha detalı bilgi edinmek için www.etohum.com web adresini ziyaret edebilir, 2015 Yılının En Başarılı Melek Yatırımcılarını belirlemek için ise buradan aday önerisinde bulunabilirsiniz

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Türkiye’nin En Başarılı Öğrenci Girişimcisi Seçildi!

$
0
0

Lise ve üniversite eğitimi sırasında kendi şirketini kurmuş öğrenci girişimcilere yönelik dünyadaki en kapsamlı yarışma olan Global Student Entrepreneur Award (GSEA)’un Türkiye ayağında ödüller, 13 Ocak’ta Vodafone Plaza’da gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu.

İş dünyasının önde gelen isimlerinin yer aldığı jürinin değerlendirmesinin ardından birinci, Mobil Oto Servis isimli projesi ile Özgen Toru oldu. Toru, Nisan ayında Washington DC’de yapılacak GSEA global finallerinde, 25 ülkeden gelen rakipleriyle 150 bin dolar değerindeki ödül için yarışma hakkı kazandı.

Entrepreneurs’ Organization Türkiye (EO Türkiye) tarafından organize edilen; Vodafone, Citroën ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yarışmada, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Özgen Toru’nun Mobil Oto Servis isimli projesi birinci seçildi. Törende, ikisi sponsor özel ödülü olmak üzere toplam 7 öğrenci ödüllendirildi.

5 Öğrenci GSEA Ödülüne, 2 Öğrenci ise Özel Ödüle Layık Görüldü

Birinci gelen Mobil Oto Servis, oto servis hizmetini araç sahiplerinin ayağına getiriyor; kullanıcılarına araçlarının bakımlarını kaliteli yedek parçalarla, uygun fiyatlarla, rahat ödeme koşullarıyla ve garantili bir şekilde kapısının önünde yaptırma imkanı sağlıyor.

Projesi hakkında konuşan Mobil Oto Servis Kurucusu Özgen Toru: “İnsanlar için araçlarının bakımlarını yaptırmak, araçlarını tamir ettirmek bu proje ile pizza sipariş etmek kadar rahat oldu.” dedi.

2’inci seçilen proje, Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümü öğrencisi Anıl Altın’ın, üniversiteye yeni giren öğrencilerin kolayca alışıp sosyalleşmesini ve diğer üniversitelerdeki sosyal etkinliklerden de haberdar olmasını sağlayan Campuswings isimli mobil uygulaması oldu.

3’üncü ödül ise Bahçeşehir Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencisi Kubilay Yiğit’in, sosyal medya kanallarını kullanarak markalara yaratıcı kültür ve sanat servisleri sunan dijital plak şirketi Blue Soho Recordings’e layık görüldü.

Haliç Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde İşletme ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde öğrenci olan Anıl Yılmaz’ın, marka vaatlerinin müşterilerce deneyimlenmesi için gerekli teknolojik fikirler ve entegre pazarlama çözümleri sunan projesi Creaore Creative & Innovative, 4’üncü seçildi.

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Batuhan Karakuş, aynı sınıftaki öğrencilerin ders notlarını online kanallarda daha rahat paylaşabilmelerini ve kolayca iletişim kurabilmelerini sağlayan StuBridge.com projesi ile 5’inciliködülünün sahibi oldu.

3’üncü ödüle layık görülen Kubilay Yiğit’in Blue Soho Recordings isimli şirketi aynı zamanda Vodafone Özel Ödülü’nün de sahibi olurken; sponsorlardan Markado.com’un özel ödülü Eril Gün Ezerel’in üniversitelianlatsin.com projesine gitti.

Birinci, Washington DC’de 150 Bin Dolar Değerinde Ödül İçin Yarışacak

Yarışmada ilk 5’e giren ve özel ödüle layık görülen öğrenciler; melek yatırımcı bulma olanağı, TİM İnovasyon Haftası’nda ücretsiz stand açma hakkı, Endeavor Türkiye mentorlarından özleştirilmiş iş geliştirme ve mentorluk toplantılarına katılma hakkı, şirketlerine yönelik tamamlayıcı iletişim desteği, tablet bilgisayar, tatil ve akşam yemeği gibi farklı birçok ödülün sahibi de oldular.

Birinci gelen öğrenci Özgen Toru ise, 2015’in Nisan ayında Washington DC’de gerçekleşecek global finallere katılma şansı yakaladı. Toru, global finallerde 25 ülkeden gelen rakipleriyle yarışacak. Finallerde öğrencileri 150 bin dolar değerinde ödül bekliyor olacak.

“Gençlerin Girişimciliği Kariyer Rotası Olarak Seçmesini Amaçlıyoruz”

EO Türkiye Başkanı Can Bayraktar yaptığı açılış konuşmasında: “Bu yarışma ile öğrenci girişimcileri global rakipleri ile bir araya getiriyor, onlara erken evrede kendini geliştirme, medyada yer alma ve para ödülü kazanma imkanı sunuyoruz. EO, Türkiye ve küresel dünyadaki girişimcilik iklimine yönelik bu yarışma ile özellikle gençlerin girişimciliği bir kariyer rotası olarak seçmesini amaçlıyor.” dedi.

İş Dünyasının Önde Gelen İsimleri Jürideydi

GSEA’nın Türkiye jürisinde TEB Girişimcilik Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner, Citroën Türkiye Genel Müdürü Yardımcısı Koray Tulgar, Big Chefs CEO’su Gamze Cizreli, gazeteci yazar Abbas Güçlü, Vodafone Türkiye Bireysel İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, EO Türkiye Başkanı Ayşe Can Bayraktar, GSEA Yarışma Komitesi Başkanı Ercan Korkut, dream Design factory Kurucu Ortağı Arhan Kayar, TİM Genel Koordinatörü Okan İnce ve Great Ajans Kurucusu ve Başkanı Mehmet Onur Güzel yer aldı.

İletişim, Bilişim Teknolojileri ve E-ticaret Girişimlerinden Destek

Vodafone, Citroën ve TİM’in ana sponsorluğunu üstlendiği yarışmaya farklı sektörlerden birçok firma daha destek oldu. Başarılı birer girişimcilik hikayesine sahip olan bu firmalar a kampüs, b2btender, Bilin Lojistik, dDf, sefamerve.com, telekurye, Contactplus İletişim Hizmetleri, great reklam ajansı, Markado.com, Rotal Digital, Palmiye Turizm, Sence Bence ve TEB Girişim Bankacılığı idi.

“Dijital Girişimcilik Projelerinin Hayata Geçirilmesine Destek Oluyoruz”

Vodafone Türkiye Bireysel İş Birimi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk konuşmasında şunları dile getirdi:

Vodafone Türkiye olarak, daha iyi bir gelecek için ülkemizin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefliyoruz. Dijital dönüşümü gerçekleştirmek, yalnızca birey ve kurumlara mobil genişbant erişimi sağlamakla bitmiyor. İnsanların hayatlarında değer yaratabilecek altyapılara yatırım yapmak ve bu yatırımları inovasyonla desteklemek gerekiyor. İnovasyon ortamının sağlanması ise ancak girişimcilerin, özellikle de genç girişimcilerin desteklenmesiyle mümkün olabiliyor. Vodafone Türkiye olarak gençlerimizin dijital fikirlerini öğrenmek ve dijital dönüşüm vizyonumuzla entegre etmek istiyoruz.

Vodafone FikirÇarkı Girişimcilik Programı ile uzun vadede Türkiye’de girişimciliğin desteklenmesine liderlik etmeyi ve özellikle dijital girişimcilik alanında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizin hayatına dokunan ve dijital dönüşüme katkı sağlayacak dijital girişimcilik projelerinin hayata geçirilmesine destek olacağımız bu programın, genç girişimcilerimize uluslararası platformlarda da söz sahibi olma imkânı vereceğini düşünüyoruz. Bu vesileyle, girişimcilik vizyonumuzla doğrudan örtüşen Global Student Entrepreneur Awards organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor, ödül alan genç girişimcilerimizi kutluyoruz.

“Yetenekli Gençlerimizin Odaklandığı Sektör ve İşleri Desteklemeliyiz”

Citroën Türkiye Genel Müdürü Yardımcısı Koray Tulgar: “Türkiye’nin kalkınması için çok daha fazla yeni girişimciye ve inovasyona ihtiyaç var. Türkiye’deki toplam patent sayısının, ABD’de bir haftada yapılmakta olduğu söyleniyor. Bu konuda özellikle gençlere destek olmalıyız. Drucker der ki; ‘Kendimizi geleceğe bugünden adamazsak, oraya ulaşabilir miyiz?’ Dolayısı ile GSEA yarışmasının Türkiye ayağı çok önemli bir görevi birinci sınıf bir organizasyonla yerine getirmekte. Türkiye olarak da gözlerimiz bu gençlerin üzerinde olmalıdır. Bir sektörün düşüşe geçtiğini gösteren ilk işaret sektörün yetenekli insanların gözünde çekiciliğini yitirmesidir. Yetenekli gençlerimiz hangi sektör ve işlere odaklanıyorlarsa biz de ülke olarak oraya doğru olan tüm yatırım ve girişimleri desteklemeliyiz. Biz bu yarışmada bilgiden ziyade icraatı, geleceğin teminatı olarak görüyoruz ve onu destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Yarışmaya Katılan Arkadaşlarımızı Takip Edeceğiz”

Türkiye İhracatçılar Meclisiİletişim ve Organizasyon Koordinatörü Okan İnce ise: “Girişimciliği desteklemek TİM'in 2023 hedeflerine ulaşma yolunda önemli araçlarından biri. Türkiye'nin tasarım, Ar-Ge, inovasyon ve markalaşma konusunda alacağı mesafeler katma değerli üretim modeline geçişimizi sağlayacak. Bunun için de yeni fikirlere, genç dinamik girişimcilere ihtiyacımız var. TİM olarak bizim ihracata dönük girişimler için bazı projelerimiz halen devam ediyor. Bu tür yarışmalara desteklerimiz devam edecek ve yarışmalara katılan girişimci arkadaşlarımızı yakından takip edeceğiz.” dedi

Törende, Yemeksepeti Kurucu Ortağı Melih Ödemiş ve Sefamerve.com Kurucu Ortağı Metin Okur da kendi girişimcilik hikayelerini anlattıkları birer konuşma yaptılar.

Kendi İşini Kurmuş Lise ve Üniversite Öğrencilerine Yönelik En Önemli Yarışma

1998’den beri organize edilen GSEA, öğrenim süresi içinde kendi işini kurmuş öğrencilere yönelik en kapsamlı uluslararası yarışma olma özelliğini taşıyor. Yarışmaya lise, üniversite ve lisansüstü seviyesinde öğrenim gören kişiler katılabiliyor. Öğrencilik yaşamı süresince, inovatif, karlı, sosyal sorumluluk sahibi ve etik standartlara uygun şirketler kurarak onları işleten kişileri küresel anlamda görünür kılmak ve böylece daha çok öğrencinin girişimciliği bir kariyer rotası olarak benimsemesini sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Global Student Entrepreneur Award (GSEA) Türkiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.gseaturkey.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi başta genç girişimci okurlarımız olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İTÜ Çekirdek 2015'te Girişimcilere 1.000.000 TL Ödül Veriyor!

$
0
0

Katılımcılara başarılı bir iş hayatının kapılarını açan, Türkiye’nin en önemli girişimci destek projelerinden biri olanİTÜ Çekirdek’te 2015 dönemi için başvurular açıldı.

Başarılı girişimcilerin 1.000.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, girişimci projeler; “Genel Kategori” ve özel kategorilerden “Otomotiv Kategorisi” ve “Bulut Kategorisi” olmak üzere 3 farklı kategoride değerlendirilecek.

Yeni Eklenen Kategori: Otomotiv Kategorisi

Her yıl tekrarlanan İTÜ Çekirdek mekanizmasına başvuru yapan ve ön değerlendirme neticesinde Çekirdek Merkez’e girmeye hak kazanan tüm girişimci gruplar, İTÜ Çekirdekçatısı altında kendisini ve projesini geliştirme fırsatı yakalarlar. Geçtiğimiz yıllarda “Genel Kategori” ve “Bulut Kategorisi” sinde değerlendirilerek hayallerine ulaşan girişimciler, bu sene ilk defa ödül verilecek olan “Otomotiv Kategorisi”nde de değerlendirilme fırsatı bulacaklar.

İTÜ Çekirdek Yarışma Süreci

İTÜ Çekirdek, ‘Türkiye’de gençleri teknoloji tabanlı girişimciliğe inandırarak ulusal kalkınmaya destek olmak’ vizyonu ile 2012 yılında İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent tarafından kuruldu.

Elginkan Vakfı, Cardtek Group, Microsoft, SAP, TEB gibi pek çok önemli kuruluşun destek ve işbirliği ile bir toplumsal proje konumuna ulaşan İTÜ Çekirdek bünyesinde, girişimci adaylarının ihtiyaç duyduğu yatırım kuruluşları ve yatırımcıları da bulunduruyor.

Öncelikle Ön Kuluçka Merkezi’ne kabul edilen girişimci adayları, işe eğitimler alarak başlıyor, iş planı hazırlamayı, fikirlerini olgunlaştırıp, ürüne dönüştürmeyi ve pazarlamayı öğreniyorlar. Henüz ticarileşmemiş teknoloji tabanlı yenilikçi fikirlerin İTÜ Çekirdekçatısı altında hayata geçirilebilmesi ve katma değere dönüşebilmesi, üç aşamalı bir plan doğrultusunda sağlanıyor:

  • Ön Kuluçka - Rekabetçi bir teknoloji projesi ve kendi işini kurma hayali ile başvuran genç girişimciler, “Genel” , “Bulut”, ve “Otomotiv” olmak üzere üç kategoride, ön eleme ve yarışmalar sonucu başarılı olup İTÜ Çekirdek’e kabul edildiklerinde, Ön Kuluçka Merkezini,İTÜ Çekirdek Yarışma Finali’nin gerçekleştiği güne kadar kullanmaya hak kazanırlar. Bir fikrin projeye / ürüne / hizmete dönüşebilmesi için genç girişimcilere, öncelikle araştırmalarını yapabilecekleri, tam donanımlı ofis, toplantı ve seminer salonları, laboratuar v.b. teknik ve sosyal, altyapı ve üstyapı olanakları Ön Kuluçka bünyesinde temin edilir.

  • Hızlandırıcı - İTÜ Çekirdek’e kabul edilmiş girişimci grupların girişimcilikten iş planı yazımına, pazarlamadan finansa kadar 150 saate varan Çekirdek MBA eğitimi aldıkları; Çekirdek Cüzdan olarak adlandırılan ön finansman olanaklarından yararlandıkları, antrenör ve mentorların bilgi ve deneyimlerinden faydalandıkları; üniversite sanayi işbirliği sinerjisinden faydalanarak iş çevresi yaratma imkânı buldukları dönem, “Hızlandırıcı” olarak tanımlanıyor.
  • Yarışma - Ön Kuluçka ve Hızlandırıcı dönemi boyunca iş planını hazırlayıp, projesini geliştiren İTÜ Çekirdek girişimcilerini, şirketleşme aşamalarında finanse edebilmek amacıyla düzenleniyor. İTÜ Çekirdek Yarışma; girişimci grupları, gerçek dünyadaki ticari hayata hazırlayan bir simülasyon niteliği de taşıyor. Kamuya ve basına gerçekleşen ve tüm projelerin tanıtıldığı İTÜ Çekirdek’in final yarışması; Big Bang, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, yüzlerce misafirin katılımıyla her yıl tekrarlanıyor. İTÜ’nün desteği ile lanse edilmeleri İTÜ Çekirdek girişimcilerinin güvenilirliğini ve kurumsallığını pekiştiriyor. İTÜ Çekirdek girişimcileri, yatırımcılar ve fonların ilgi odağı haline geliyor.
  • Kuluçka - Yarışma’nın ardından İTÜ Çekirdek süreci sonunda başarılı olup şirket kuran girişimci gruplar, 1 yıl boyunca İTÜ Çekirdek Kuluçka olanaklarından yararlanıyorlar. İTÜ Çekirdek Kurumsal İşbirlikleri çerçevesinde bu süreçte Çekirdek Sermaye olanağı elde eden başarılı girişimciler; İTÜ ARI Teknokent’te ücretsiz ofis, ekosistemde kendi ağlarını geliştirme, yatırımcılarla tanışma, Çekirdek Check-up olarak adlandırılan Girişimci Firma Danışmanlığı ve DueDiligence Girişim Analizi’nden de yararlanabiliyorlar.

Son Başvuru 13 Mart 2015!

2500’ü aşan proje başvurusuyla Türkiye’de Girişimcilik Ekosistemi’nin en önemli aktörlerinden biri haline gelen İTÜ Çekirdek başarılı girişimcileri son 3 yılda 700.000 TL ödüllendirdi. İTÜ Çekirdek proje değerlendirmeleri sonrasında, bugüne kadar toplamda 15’ten fazla başarılı şirket kurulurken, İTÜ Çekirdek’ten yetişen şirketler, ürünlerini Ramsey, THY, İş Bankası gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarına pazarlama olanağı yakaladılar. İTÜ Çekirdek Ekosisteminde yer alarak fikrinin şirketleşmesi yolunda adım atmak isteyen girişimciler için son başvuru tarihi ise 13 Mart 2015!

İTÜ Çekirdek hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimci adayları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması Başvurularınızı Bekliyor!

$
0
0

Hacettepe Üniversitesi, Türkiye'nin en kapsamlı inovasyon yarışmasına imza atıyor. Hacettepe Üniversitesi, Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler alanlarında, teknoloji tabanlı sanayiye uygulanabilir yenilikçi iş fikirleri ve ürünlerin ortaya çıkarılması ve hayata geçirilmesine tam destek verecek. 

Bu çerçevede, Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) tarafından planlanan “Hamle İnovasyon Yarışması”na başvurular başladı. Katılımcıların, “Sıra sende! HAMLEni yap, dünyayı değiştir!” çağrısıyla davet edildiği yarışma için başvurular, 25 Şubat 2015 tarihine kadar online olarak yapılabilecek.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer de bir mesaj yayımlayarak katılımcılara; “Sizleri, sağlık bilimleri ya da ileri teknolojiler alanlarında dünyayı değiştirecek bir fikriniz varsa çeşitlilik ve fırsat zenginliği ile donatılmış Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’na davet ediyor ve 'Dünyayı değiştirmek için hamle sırası sizde!' diyoruz.”  çağrısında bulundu.

Hacettepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde HT-TTM tarafından yürütülecek yarışmanın paydaşları ise TÜBİTAK, Türkiye Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Hacettepe Girişim ve Yatırım Topluluğu (GİYAT).

Ödüller

Sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler olmak üzere 2 ayrı kategoride düzenlenen yarışma sonucunda her kategoride 3’er projeyetoplam 60 bin TL’lik para ödülü verilecek.

  • Birinciler 15 bin,
  • İkinciler 10 bin,
  • Üçüncüler ise 5 bin TL 

nakit parayla ödüllendirilecek.

Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması, para ödülünün yanı sıra yenilikçi iş fikirleri veya ürünlerini ticari anlamda uygulanabilir bir işe dönüştürme konusunda katılımcıların deneyim kazanmalarını ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesine tam destek vermeyi de amaçlıyor.

Buna göre; ön değerlendirmeyi geçen katılımcılar eğitim-danışmanlık-mentorluk hizmetlerinden yararlanmaya hak kazanacak. Yarışmada dereceye girenlere, yatırımcı bulma desteğinin yanında Hacettepe Teknokent’te bir yıl ücretsiz ofis alanı tahsis edilerek kuluçka desteği ile ücretsiz patent başvurusu ve ücretsiz TÜBİTAK 1512-KOSGEB başvuru dosyası hazırlanması imkânları sunulacak.

Başvuru Koşulları

Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’na üniversitelerde öğrenim gören lisans-lisansüstü öğrencileri, akademisyen ve araştırmacılar ile 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilecek. Beş kişiyi aşmamak şartıyla grup başvuruları da kabul edilecek.

Yarışmaya katılabilmek için iş fikri veya ürünün piyasaya sürülmemiş ve herhangi bir lisans anlaşması yapılmamış olması koşulları aranacak. Bilimsel Değerlendirme Kurulu üyelerine ait veya danışmanı olduğu projeler ile başvuru yapılamayacak.

Hangi İş Fikirleri?

Yarışmaya katılacak projelerde aranan özellikler ise şöyle:

  • Yeni ürün/sistem geliştirilmesi
  • Ürün kalitesi veya standart yükseltilmesi (Mevcut teknolojiler)
  • Üretimle ilgili olarak yeni teknoloji geliştirilmesi
  • Dünyada mevcut yeni teknolojinin Türkiye koşullarına uyarlanması

Yarışma Aşamaları

Jüri tarafından “Bilimsel ve teknolojik etki”, “Uygulama yöntemi” ve “Ekonomik etki ve sürdürülebilirlik”  kriterlerine göre yapılacak ön değerlendirme sonunda her kategoriden maksimum 20 olmak üzere toplam 40 iş fikri birinci aşamaya geçecek. Eğitim ve hazırlık sürecini takiben gerçekleştirilecek jüri sunumunda, ikinci aşamaya geçecek toplam 20 iş fikri belirlenecek.

Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’nın finali, 7 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle yapılacak.

Rektörün Mesajı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat Tuncer’in “Değerli katılımcılar” seslenişiyle başlayan mesajı şöyle:

Üniversiteler, uygarlık yarışında ülkelerin öncü kurumlarındandır. Temel görevleri, ülkenin gereksinim duyduğu bilgili, eğitilmiş, nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve bilimsel araştırmalar sonucu üretilen bilgiyi tüm insanlığın yararına sunmaktır.

Hacettepe Üniversitesi daha iyiyi yakalayabilmek için değişimi zorlayan ve katma değer üreten, görev tanımının sınırlarını aşmaya hazır bir üniversitedir. 'Daha ileriye, en iyiye…' anlayışı, Hacettepe Üniversitesi’nin kuruluş amaç, hedef ve kültürünü temsil etmektedir.

Değişim, gelişim ve yenilik; Hacettepe Üniversitesi Misyonu ve Vizyonu’nun vazgeçilmez bileşenleridir. Hacettepe, her alandaki birikimlerini toplum yararına sunmayı görev edinmiş bir üniversitedir. Bu çerçevede, toplumumuzun kazanımlarına ve geleceğine sahip çıkmak; kamu ve sanayi kuruluşlarına çözüm ortaklığı yapmak; bilginin ekonomide kullanımını sağlamak; sürdürülebilir büyümeyi, istihdam artışını ve toplumsal refahı garantileyen en önemli faktörlerden olan inovasyon oluşumlarını desteklemek; yeni ve ileri teknoloji geliştirmek; Üniversitemizin görev sıralamasında öncelikle yer almaktadır.

Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM), üniversitelerdeki akademik ve teknik bilgi birikimini endüstriye aktarma, üniversite-sanayi-uluslararası teknoloji ağları arasında ara yüz olma amacıyla kurulmuştur. HT-TTM, yenilikçi ve girişimcilere, fikirlerini uygulamaya dönüştürüp ticarileştirilmesi sürecinde de yardımcı olmaktadır.

Hacettepe Üniversitesi ile HT-TTM’nin himayesinde düzenlenen 'Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması' ile yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesi için fikir aşamasından pazara kadar uzanan süreçte geniş kapsamlı olanaklarla desteklenmesi amaçlanmıştır.

Sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler alanlarını kapsayan yarışmada dereceye girecek yenilikçi iş fikirlerinin sanayi üretimine dönebilmesi için geçirilecek zorlu ve maliyetli süreç; HT-TTM tarafından kolaylaştırılıp, rasyonelleştirilecektir. Paydaş firmalara, yarışma sonrası beğendikleri iş fikri sahipleri ile öncelikli görüşme imkânı da verilecektir.

Sizleri, sağlık bilimleri ya da ileri teknolojiler alanlarında dünyayı değiştirecek bir fikriniz varsa çeşitlilik ve fırsat zenginliği ile donatılmış Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’na davet ediyor ve 'Dünyayı değiştirmek için hamle sırası sizde!' diyoruz.

Unutmayın, Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması'nabaşvurular, 25 Şubat 2015 tarihine kadar online olarak yapılabilecek. Yarışmanın finali ise 7 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle yapılacak.

Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hacettepehamle.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi sağlık bilimleri ya da ileri teknolojiler alanlarında dünyayı değiştirecek fikirleri olan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


"Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" Yarışmasına Öğrencilerden Yoğun İlgi!

$
0
0

Rönesans Holding’in yaratıcı ve özgün fikirlere sahip üniversiteli gençleri sektöre kazandırmak amacıyla, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” çağrısıyla düzenlediği proje yarışmasına rekor başvuru yapıldı.

Gençlere “sürdürülebilirlik” ve “çevre dostu sistemler” konularındaki yenilikçi fikirlerini projeye dönüştürme ve onlara hem yaratıcı bir proje hazırlama hem de kendi geleceklerini tasarlama fırsatının sunulduğu Rönesans Holding’in proje yarışmasına, şu ana kadar 78 üniversiteden 408 proje grubu olarak 1065 öğrenci başvuruda bulundu. Alanlarındaki bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyen mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencilerinin13 Şubat’a kadar projelerini teslim etmeleri gerekiyor.

Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek gençlerin kendi sınırlarını aşmasının önünü açmayı hedefleyen Rönesans Holding’in bu hedef çerçevesinde, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” sloganıyla düzenlediği ve 15 Ekim 2014’de ilan edilen proje yarışmasına başvurular devam ediyor. Konuya ilişkin olarak üniversitelerde düzenlenen seminerlerle de adından sıkça söz ettiren Rönesans’ın proje yarışmasına mimarlık ve mühendislik fakülteleri öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor.

Yarışmaya, Türkiye genelindeki tüm üniversitelerin 3. ve 4. sınıf mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencileri, takımlar halinde katılabiliyorlar. “Yeşil Bina ve Çevre Dostu Sistemler” temalı yarışmada öğrenciler; çevre dostu, kalıcı değerler taşıyan yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir projeler geliştirmeye çalışıyorlar.

27 Üniversitede 2592 Öğrenci Rönesans’la Tanıştı

Rönesans Holding, yarışma kapsamında bugüne kadar Türkiye’nin 19 şehrindeki farklı üniversitelerde ‘Sürdürülebilirlik’ ve ‘Çevre Dostu Sistemler’ konusunda seminerler de düzenledi. İstanbul, Trabzon, Ankara, Malatya, Şanlıurfa, İzmir, Adana, Mardin, Gaziantep, Eskişehir, Bursa, Konya, Erzurum, Kahramanmaraş, Mersin, Kayseri, Edirne, Kocaeli ve Balıkesir’de 27 üniversite ziyaret edildi ve bugüne kadar 2 bin 592 öğrencinin katıldığı bu seminerlerde gençlere Rönesans’ın ‘Yalın İnşaat’ prensipleri ve yeşil binaları hakkında bilgi verildi.

Çevrenin öneminin ve çevre konusunda artan kaygıların farkında olarak, yeşil projeler konusunda yoğun olarak çalışan, yeşil hizmetler sunan ve kaynakların korunmasını sağlayan Rönesans Holding’in söz konusu yarışmasına, bugüne kadar 78 üniversiteden 408 grup ve 1065 genç başvuruda bulundu. 341 kişi ve 122 grupla en fazla başvurunun geldiği İstanbul’u, 111 kişiyle Ankara, 107 kişiyle Gaziantep ve farklı sayılarıyla İzmir, Kocaeli, Eskişehir, Mersin, Erzurum, Mardin, Trabzon ve öteki iller izliyor. Yarışmaya Lefkoşa’dan da başvuru oldu.

Aynı üniversiteden birçok takımın katılarak fikirlerini ortaya koyabileceği tasarım yarışmasında, kütüphane ve sergi alanı, butik otel ve konut seçeneklerinden birinde proje geliştirecek takımlar, projelerini yarışma web sitesi olan www.ronesans.com/yarisma adresine yükleyebiliyorlar.

Yarışma sonuçları; 27 Şubat 2015 günü açıklanacak ve Mart ayı içinde de sergi ve ödül töreni düzenlenecek.

“En Yenilikçi Projeler” Ödüllendirilecek

Yarışma jürisi; İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hatice Sözer, Prof. Dr. H. Murat Günaydın, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gülay Zorer Gedik, Mimar Sinan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal Çorapçıoğlu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celal Abdi GÜZER ile Prof. Dr. İrem Dikmen Toker’den oluşuyor. Jüri, projeleri; sürdürülebilirlik kriterlerine uygunluğu (enerji verimliliği, atıkların azaltılması, geri dönüşümlü, yenilikçi malzeme kullanımı, suyun tasarruflu kullanımı vb), manzara, yollar, yaya yolları, toplu taşıma bağlantıları ve rekreasyon alanları ilişkileri açısından değerlendirecek. Bu kriterler çerçevesinde;

  • Birinci seçilecek projeye 10 bin TL,
  • İkinciye 6 bin TL,
  • Üçüncüye 4 bin TL

ödül verilecek.

Yarışma kapsamında 5 proje de biner lira mansiyon ödülü almaya hak kazanacak. Yarışmaya katılan en başarılı ekiplere ayrıca, Rönesans Holding bünyesinde staj yapma imkanı da sağlanacak.

Geleceğin Mimar Ve Mühendisleri Projeleri Gördü

Rönesans Holding, yarışma kapsamında bir de gezi düzenledi. 15 üniversiteden gelen 15 genç, Holding tarafından 24 Aralık 2014 tarihinde İstanbul’da ağırlandı. Gençler, Rönesans Holding’in, Türkiye’de LEED Altın Sertifika’yı alan ilk özel okul olan TED Rönesans Koleji ve LEED Gold sertifikası adayı RönesansBiz Küçükyalı Ofis projelerini gezdiler. Üniversiteli gençlere, Türkiye’nin ilk LEED Core and Shell Platin Sertifikalı Yüksek Yapısı olan Rönesans Tower ve Holding’in yeşil bina ve çevre dostu sistemleri konusunda da bilgi verildi.

Gezi programıyla gençlere, Holdingin inşaat ve mimarlık alanlarındaki teknolojik ve yenilikçi yaklaşımının ve dinamizminin aktarılması, aynı zamanda geleceğin mühendis ve mimarlarının vizyon sahibi olmalarına katkı sağlanması hedeflendi.

Farklı üniversitelerden gelen ve öğrenci konseyleri aracılığıyla seçilen 15 genç, Rönesans Holding Kurumsal İletişim ve Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel ve Rönesans Holding Proje Yönetim Ofisi Direktörü Dr. Onur Tokdemir ile buluşarak, sektörün dinamikleri hakkında fikir alışverişi yapma imkanı da yakaladılar.

Aralarında ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Mardin Artuklu, Gaziantep, Selçuk ve Erciyes üniversitelerinin de bulunduğu mimarlık ve mühendislik fakültelerinden gelen gençler daha sonra, eğitim-öğretime bu yıl açılan TED Rönesans Koleji’ni gezdiler. Gezide geleceğin mimar ve mühendislerine, Türkiye’de LEED Altın Sertifika’yı alan ilk özel okul olan kolejin, tüm yaşam alanlarının en üst düzeyde çevreci yaklaşımla tasarlandığı ve inşa edildiği bilgisi verildi.

Unutmayın, "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması için mimarlık ve mühendislik öğrencilerinin 13 Şubat’a kadar projelerini teslim etmeleri gerekiyor. Yarışma sonuçları; 27 Şubat 2015 günü açıklanacak ve Mart ayı içinde de sergi ve ödül töreni düzenlenecek.

"Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.ronesans.com/yarisma web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm üniversitelerin 3. ve 4. sınıf mimarlık ve mühendislik fakültesi öğrencileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri TÜRGEB 2015 Başvuruları Başladı!

$
0
0

2002 yılından bu yana Türkiye’de genç girişimciliğin öncü kurumlarından birisi olmuş Genç MÜSİAD tarafından ikincisi organize edilen TÜRGEB’de adaylık başvuruları başladı. Kişiler, mevcut 6 kategoride kendileri aday olabilecekleri gibi, o kategoriye uygun gördükleri bir ismi de aday olarak gösterebilecekler.

TÜRGEB Neyi Amaçlıyor?

Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu ile dünyanın parlayan yıldızı, girişimci yönü ağır basan Türk gençleri, sadece Türkiye'de değil dünyada da çok büyük başarılara imza atıyor. Dünyanın geleceğine yön verecek olan Türkiye'nin parlak gençlerini keşfederek, hem bugüne kadar gerçekleştirmiş oldukları başarıları hem de ileriye dönük potansiyellerini ortaya çıkarmak ve de iş yaşamlarında katalizör etkisi oluşturmak için Genç MÜSİAD, "marifet iltifata tabidir" sözünden hareketle Genç Girişimcileri, Genç Profesyonelleri, Ekonomiye değer katan gençleri 6 kategoride teşvik etmek amacıyla TÜRGEB’in ikincisini düzenliyor.

TÜRGEB’e Kimler Aday Olabilir?

35 yaşını geçmemiş, mevcut kategorilerden her hangi birinde belirli bir projesi ya da faaliyeti olan herkes TÜRGEB’e aday olabilir.

Adaylardaki Hangi Özelliklere Önem Veriliyor?

  • Yenilikçilik: Dünyanın geldiği nokta itibariyle en başarılı girişimlerin, en uzun soluklu girişimcilik modellerinin yeniliğe dayanan, yenilikçi fikirler olduğu görülüyor. Bu yüzden yenilikçiliğe önem veriyoriliyor.
  • Sosyal Etki: Başarılı girişimlerin, sosyal girişim olsun olmasın, tamamiyle ticari bile olsa oluşturduğu sosyal etki çok önemli. Girişimlerin paydalşarı vardır ve girişimci, ticari proje dahi olsa paydaşları da işin içine katmalı.
  • Araştırma-Geliştirme: Günümüzde tüm girişimler, gıda üzerine de olsa, inşaat üzerine de olsa mutlaka kendi ilmî altyapısı, kendi bilim dalı ekseninde araştırma-geliştirme faaliyetlerinden beslenir,bu nedenle  TÜRGEB'de AR-GE önemli bir parametre.
  • Topluma Katkı: Toplumun farklı kesimleri, girişimlerin ve girişimcilerin önemli temel paydaşlarını oluşturur, çalışanlar da, müşteriler de, dağıtıcılar da, iş ortakları da toplumun bileşenleri. Dolayısıyla girişimlerin başarı kriterlerinde Toplumsal Etki de önemli bir yere sahip.
  • Rol Model Olabilme: Girişimin potansiyeli, öncelikli olarak Girişimcinin potansiyelinden oluşur. Başarılı bir girişimci, toplum için önemli bir rol model adayı ve sonraki nesiller için de çok önemli izler bırakacak kişi. Sadece girişimin değil, girişimcinin de duruşu aynı zaman da mesajı çok önemli.
  • Sürdürülebilirlik: Dünyanın da sürekli konuştuğu, tartıştığı bir konu olan Sürdürülebilirlik, başarının en önemli kriteri olma yolunda hızla ilerliyor. Girişimlerin ve şirketlerin sadece bugününü değil, yarınını da garantileyebilmesi için sürdürülebilir bir model oluşturması şart, TÜRGEB de girişimlerde sürdürülebilirliğe çok önem veriyor.

Ödüller Nasıl Verilecek?

Adaylar ve başvuruları, yukarıdaki aranılan kriterlere göre analiz edildikten sonra belirlenen asîl adaylar, halk oylamasına sunulacak. Halk oylamasında en çok oyu alan adaylar seçkin bir jüri tarafından değerlendirmeye alınacak ve ödüle layık görülen adaylar ödül gecesinde lanse edilecek.

Ödül Kategorileri:

    • MÜSİAD Özel Ödülü
    • Yılın Genç Girişimcisi
    • Yılın Genç Profesyonel Yöneticisi
    • Yılın Genç Sosyal Girişimcisi
    • Yılın Üniversite Topluluğu
    • Yılın Genç Mucidi

      Şube Organizatörleri:

      • Akdeniz - Mersin
      • Ege - İzmir
      • İç Anadolu - Kayseri
      • Karadeniz - Çorum
      • Güneydoğu - Şanlıurfa
      • Doğu Anadolu - Elazığ
      • Marmara - Sakarya
      • Avrupa – Berlin

      TÜRGEB Takvimi:

      Tarih Durum
      25 Ocak 2014-22 Şubat 2015Aday Önerme/ Aday Başvuru
      22 Şubat 2015-1 Mart 2015Bölgesel Halk Oylaması
      1 Mart 2015-07 Şubat 2015Bölgesel Jüri Oylaması
      08 Mart – 22 Mart 2015
      Bölgesel Ödül Törenleri
      22 Mart 2015-01 Nisan 2015
      Ulusal Halk Oylaması
      01 Nisan 2015-18 Nisan 2015Ulusal Jüri Oylaması
      18 Nisan 2015
      Ulusal Ödül Töreni

      TÜRGEB'e başvuruda bulunmak isteyen okurlarımızwww.turgeb.net web adresinden başvuruda bulunabilir ve TÜRGEB hakkındaki anlık gelişmeleri ise facebook ve twitter hesaplarından takip edebilirler.

      "Genç girişimci kategorisinde bile on küsür yıllık markaları, hatta holdingleşmiş şirketleri ödüllendirenorganizasyonların aksine,ülkemizin başarılı genç değerlerini onurlandırmak ve ödüllendirmekisteyenTürkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri'ne (TÜRGEB) başvurularınızı 22 Şubat 2015 Pazar gününe kadarwww.turgeb.netadresinden yapabiliyorsunuz.

      Haberimizi Genç Girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

      Mobil Girişimciler, 2015'in Mobil Uygulamaları Bu Yarışmada Yarışıyor!

      $
      0
      0

      Türkiye'deki mobil uygulama geliştiricilerine ve ekosistemine destek vermek amacıyla gerçekleştirilecek olan '2. indir.com Mobil Uygulama Ödülleri' yarışması'na başvurular başladı.

      Mobil uygulama geliştiren herkesin katılımına açık olan yarışmaya geliştiriciler, 1 Ocak 2015 tarihinden sonra yayınladıkları mobil uygulamalar ile 20 Nisan 2015'e kadar başvuru yapabiliyorlar. Halk oylaması ve Jüri değerlendirmesine alınan bu uygulamalardan finale kalan ve ilk 3'e giren uygulamalar ise birbirinden değerli ödüllerin sahibi oluyorlar.

      2014 Yarışmasında Neler Oldu?

      İlki 2014 yılında gerçekleştirilen Mobil Uygulama Ödülleri Yarışması'na 1100 başvuru yapıldı. Yarışma şartlarına uymayan mobil uygulamalar elendikten sonra geriye kalan 159 uygulama ise halk oylaması ile Jüri değerlendirmesi sürecine girdi ve 15 uygulama finalist olarak seçildi.

      Yarışmanın sonunda; Akche Mali Hesap Yönetimi uygulamasıyla Murat GÜR birinci, Pickr.Us adlı uygulamasıyla Tuncay Namlı, Kubilay Kahveci ve Çağlar Gündoğdu ikinci ve Tuttu mu? uygulamasıyla Hakan Özkelemciüçüncülüğe layık görülerek, Silikon Vadisi Seyahati, Antalya Seyahati, Kapadokya Seyahati, reklam olanakları, iş ve işyeri imkanları haricinde daha pek çok ödülün sahibi oldular.

      2015 Ödül Töreni Mobil Etkinlik'te

      Bu yıl 2.'si düzenlenecek olan 'indir.com Mobil Uygulama Ödülleri' yarışmasının ödül töreni mobil dünya ile ilgilenen ve özellikle bilişim sektöründen kişilere yönelik olacak 'Mobil Etkinlik'te gerçekleşecek.

      Alanında uzman olan konuşmacıların yer alacağı etkinlikte 400 kişinin ağırlanması planlanıyor. Mobil etkinlik, 23 Mayıs 2015 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu'nda yapılacak.

      Mobil Etkinlik Konuları:

      • Mobil ödeme,
      • Mobil reklam,
      • Responsive Tasarım,
      • Uygulama Market Optimizasyonu
      • Mobil Ekosistem

      Yarışma Ödülleri

      Yarışma sonunda birincilik, ikincilik ve üçüncülük kazanan uygulamalara verilecek olan ödüller ise şöyle;

      Birinciye; 1 hafta Silikon Vadisi tatili (San Francisco), ReklamStore'dan 5.000 TL'lik reklam,Camekan'dan 5.000 TL'lik Google Adwords reklamı, Webtures 5.000TL değerinde SEO Hizmeti, indir.com'dan 5.000TL değerinde uygulamanın tanıtımı,

      İkinciye; Antalya'da 1 hafta tatil, ReklamStore'dan 2.500 TL'lik reklam, Camekan'dan 2.500 TL'lik Google Adwords reklamı, Webtures 2.500TL değerinde SEO Hizmeti, indir.com'dan 2.500TL değerinde uygulamanın tanıtımı,

      Üçüncüye; Antalya'da 3 gün tatil, ReklamStore'dan 1.000 TL'lik reklam, Camekan'dan 1.000 TL'lik Google Adwords reklamı, Webtures 1.000TL değerinde SEO Hizmeti, indir.com'dan 1.000TL değerinde uygulamanın tanıtımı ve tüm finalistlerUserSpots'dan 2 günlük UI/UX Eğitimi ödüllerini kazanacaklar.

      Yarışma Jürisi

      Yarışmaya hak kazanan mobil uygulamalar birbirinden değerli Jüri Üyeleri tarafından değerlendirilecek. Yarışmanın Jüri üyelerini buradan inceleyebilirsiniz.

      Yarışma Takvimi

      Son Başvuru Tarihi:   20 Nisan 2015              
      Halk oylaması başlangıcı (ön eleme):  23 Nisan 2015
      Ön eleme sonuçları (ilk 10'un açıklanması):  7 Mayıs 2015
      Jüri değerlendirmesi:  10 Mayıs 2015

      Yarışma Sonuçları ve Ödül Töreni:

      23 Mayıs 2015 tarihinde yine indir.com tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan 'Mobil Etkinlik' te açıklanacak. indir.com'Mobil Etkinlik' Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Salonu'nda yapılacak.

      indir.com Mobil Uygulama Ödülleri' yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve yarışma koşullarını ögrenmek isterseneniz www.indir.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Yarışmaya katılmak isteyen uygulama geliştirici okurlarımızın yarışma katılım formunu doldurmaları gerekmekte.

      Haberimizi mobil uygulamalar geliştiren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

      YTÜ, Teknolojinin ve AR-GE'nin Yıldızlarını Seçti!

      $
      0
      0

      Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) akademisyenleri ve öğrencilerinin katılımıyla yapılan oylama ve seçici kurul değerlendirmesi sonucu Ar-Ge ve İnovasyon yapan firmalar arasından belirlenen‘Teknolojinin Yıldızları’ödülleri sahiplerine verildi.

      YTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) yönetimi, YTÜ Teknopark’ta faaliyet gösteren firmalar arasından akademisyen ve öğrencilerin oylarıyla yapılan seçimlerde, Ar-Ge ve İnovasyon alanındaönemli çalışmalara imza atanlar ödüllendirildi.

      YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Teknolojinin Yıldızları’ödül törenine YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk Yiğit, Prof. Dr. Mesut Güner, Prof. Dr. Yusuf Ayvaz’ın yanı sıra İstanbul Sanayi Odası, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türk Hava Yolları’nın üst düzey yetkilileri ile çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

      Törende konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Ar-Ge ve İnovasyon konularında hayal etmenin önemine değinerek, insanların olduğu gibi kurumların ve devletlerin de hayalleri olması gerektiğini ifade etti. Yüksek, “Eğer o hayallerinizi fikre, fikirlerinizi projeye, projelerinizi ürüne dönüştürebilirseniz varsınız.” dedi.

      Teknopark’ın kuruluş aşamasını anlatan Rektör Yüksek, hayalleri olan bir çok şeyi gerçekleştirebildiklerini, fakat daha yapılması gereken çok fazla iş olduğuna dikkat çekti.

      Geçen ay üniversite-sanayi işbirliği konusunda bir arama konferansı düzenlediklerini belirten Rektör Yüksek, “ Bu arama konferansında şirketlerimiz ve kurumlar katıldı. Burada önümüzde çok önemli ve büyük ödevlerimiz olduğunu gördük. Bu ülke 2023 vizyonunu gerçekleştirmesi için bize düşen görev ve bizim payımıza düşen görevde almamız gereken çok yol olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

      “Arge ve İnovasyon Yapan Firmalara Kira Desteği”

      Teknoparkların sadece buradan sağlanan imkanlar sebebiyle değil, Ar-Ge ve İnovasyonüretmek için kullanılması gerektiğini belirten Rektör Yüksek, üniversite olarak teknoparkta faaliyet gösteren firmaların Ar-Ge ve İnovasyona yönelmesini teşvik etmek için Türkiye’de ilk olan bir çalışma gerçekleştireceklerini açıkladı.

      Bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri çalışma hakkında bilgi veren Yüksek şunları söyledi: “Teknoparklardan patentli ve ulusal ve uluslararası destekli ürünler geliştirmesi, akademisyenler ve üniversite ile işbirliği yapması, stajyer çalıştırması ve ihracata katkı sağlaması gibi parametreler var. Bu konularla 2015 yılında belirlediğimiz puanlamalar üzerinden firmaları değerlendireceğiz. Bu puanları sağlayan firmalara yüzde 25 kira indirimi yapacağız. 5 yıl içerisinde bunu yüzde 50’lere ulaştıracak bir noktaya taşıyacağız. Bizim amacımızın kira olmadığı, Ar-Ge ve İnovasyon olduğunu böyle göstereceğiz.”şeklinde konuştu.

      İnovasyon Atölyesi Mucitleri Bekliyor”

      Türkiye İhracatçılar Mecilis (TİM) ile birlikte İnovasyon Atölyesi adında bir çalışma gerçekleştirdiklerini aktaran YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksekşunları söyledi: “Burada fikri olan gençlerimiz fikirlerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları her türlü araç gerecin bulunduğu bir ortam oluşturuyoruz. Akıllarına esen bir makinayı cihazı orada yapabilecekler ve bu herhangi bir ücrete tabi olmayacak.”

      YTÜ Teknopark Genel Müdür Dr. Mahmut Karaman da, üniversitelerin bilimsel düşünceye ve araştırmalara ağırlık veren, araştırmalardan elde ettiği ürünleri ülkesinin ve bütün insanlığın yararına sunan, bulunduğu bölgeyle bütünleşmiş eğitim kurumları olduğunu belirterek, teknoparkların ise üniversitelerde üretilen bilginin hayata geçirildiği ve etkin bir Üniversite-Sanayi iş birliğinin sağlandığı teknoloji merkezleri olduğunu vurguladı.

      “41 Teknoloji Bölgesinde 1,7 Milyar Dolarlık İhracat Rakamına Ulaşıldı”

      Türkiye’de şu anda aktif 41 teknoloji geliştirme bölgesi ülkemizde faaliyet gösterdiğini belirten Karaman, “Bu teknoloji geliştirme bölgelerinde yaklaşık 3 bin firmada 30 bin ar-ge personelini çalışmaktadır. Teknoparklarımızın ihracat hacmi ise günümüzde 1,7 milyar dolara ulaşmıştır.” dedi.

      Yeni fikirlerin değer yaratan çıktılara dönüşme sürecinin bütün aşamalarında yer alan uluslararası bir işbirliği merkezi olmak vizyonuyla hareket eden Yıldız Teknopark, yapmış olduğu projelerle ülkemizde öncü olmaya devam ettiğini aktaran Karaman şöyle konuştu:“Kuluçka merkezi ve prototip atölyesi sayesinde yeni girişimcileri kendi ekosistemi içerisinde destekleyen Yıldız Teknopark, Warwick üniversitesi ile birlikte yürüttüğü eğitim programı sayesinde ise bu alanda yetkin eleman yetiştirilmesi konusunda da çalışmalar yürütmektedir.”

      YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in jüri üyelerine teşekkür plaketlerini vermesinin ardından ödül törenine geçildi.

      ‘Teknolojinin Yıldızları’ Ödülünü Kazanan Firmalar

      Teknoloji Firmaları Ödülleri;

      Yılın Teknoloji Yıldızı (Anket)Vestel
      Türk Hava Yolları
      Yılın Teknoloji Yıldızı & Jüri Özel Ödülü
      Turkcell
      TRT Tekno HD

      Kuluçka Firmaları Ödülleri;
      Patent Yıldızı Ödülleri Nanostar Ar-Ge Yazılım Mühendislik San. Ve Tic. Ltd. Şti.
      Yumni Mekatronik ve Medikal Teknolojiler Sant. Tic. Ltd. ŞTİ.
      Ticarileşmesi Yıldızı Ödülleri Smarte
      Arge Destekli Proje YıldızıMedron Medikal
      Proje YıldızıKatı Hal Ar-Ge
      İnovasyon YıldızıHTMSS İleri teknoloji Mekatronik Sistemler
      İş Geliştirme YıldızıGESK Elektrik-Elektronik
      Ön Kuluçka YıldızıHSD Karas Yazılım

      Teknopark Firmaları Ödülleri;

      Teknopark'ın Yıldızı Büyük Ödül 
      Mir Araştırma Geliştirme A.Ş. (Mir-Arge)
      Proje YıldızıBayraktar Teknoloji ve Bilişim
      Kartaca Bilişim
      İhracat YıldızıNexum Elektronik
      Metus Teknoloji
      Patent YıldızıNeutec Ar-Ge

      Arge Destekli Proje Yıldızı

      Ayasis Yazılım ve Bilişim
      Nero Endüstri ve Savunma Sanayi
      Arge Destekli Proje YıldızıSpinamer Sağlık Ürünleri
      Stajyerin YıldızıEtiya Bilgi Teknolojileri
      Mentörlerin YıldızıDone İletişim ve Bilgi Sistemleri
      Rektörlük Özel Ödülleriİstanbul Sanayi Odası
      Türkiye İhracatçılar Meclisi
      Makine Aksamları İhracatçılar Birliği
      YTÜ Teknopark

      ‘Teknolojinin Yıldızları’ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yildizteknopark.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

      Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

      Girişimci Gençler, "Genç Türkiye Zirvesi" Başvurularınızı Bekliyor!

      $
      0
      0

       “Girişimci Genç, Güçlü Türkiye” sloganıyla bu sene üçüncüsü düzenlenecek Genç Türkiye Zirvesi başvurularını almaya devam ediyor.

      Genç Türkiye Zirvesi, “Girişimci Genç, Güçlü Türkiye” ana teması ile 10 – 11 - 12 Nisan 2015 tarihlerinde 3. kezİstanbul’da gerçekleştirilecek. 165 ülkedeki çeşitli üniversitelerin ve Türkiye’nin 81 ilindeki üniversite gençliğinin temsilcisi olan üniversite öğrencileri, ülkelerinin geleceğine yön vermek için her yıl Genç Türkiye Zirvesi’nde bir araya geliyor.

      Geçmiş Dönemlerde Genç Türkiye Zirvesi

      Genç Türkiye Zirvesi, 2013 yılında“Lider Ülke, Genç Türkiye” vizyonu ile başladı. “İnovatif Düşün, Geleceği Yönet” ana teması ile 2014 yılında ikinci kez gerçekleştirilen Zirve’nin; açılış töreninde Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji BakanıFikri Işık, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan görüşlerini konuklar ile paylaştı. Ayrıca Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, IBM Türk Genel Müdürü Isabel Gomez Cagigas, Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı başta olmak üzere bir çok üst düzey yönetici; ulaşım teknolojileri, inovasyon, ekonomi, stratejik sektörler ve kentsel dönüşüm üzerine görüşlerini sundu.

      Yeni Dönem Genç Türkiye Zirvesi’nde Sizleri Neler Bekliyor?

      Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Genç Türkiye Zirvesi, Yıldız Teknik Üniversitesiöncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı birikimi ve işbirliği ile gerçekleştirilecek.

      Genç Türkiye Zirvesi 2015 Program Akışı;

      1. Gün (10 Nisan 2015 Cuma)

      10.00 – 12.00 Açılış Oturumu
      12.00 – 13.00 Öğle Arası
      13.00 – 15.00 Girişimcilik Politikaları ve Yeni Türkiye
      15.00 – 15.30 Kahve Arası
      15.30 – 17.30 21. Yüzyıl Eğitim Stratejileri ve Üreten Türkiye
      17.30 – 17.45 Kahve Arası
      17.45 – 18.30Söyleşi / Gösteri

      2. Gün  (11 Nisan 2015 Cumartesi)

      10.00 – 12.00 Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Yeşil Türkiye
      12.00 – 13.00 Öğle Arası
      13.00 – 14.00 Girişimcilik Sohbetleri: Hayallerin Ötesindeki Girişimler
      14.00 – 14.30 Kahve Arası
      14.30 – 16.00 Kadın Girişimci ve Mutlu Türkiye
      16.00  – 16.30 Kahve Arası
      16.30– 18.00Uluslararası Girişimcilik ve Büyük Türkiye
      18.00 – 18.15 Kahve Arası
      18.15 – 19.00 Ödül Töreni ve Kapanış

      3. Gün: Kültürel Gezi (12 Nisan 2015 Cuma)

      Genç Türkiye 2015 Ödülleri

      Genç Türkiye Ödülleri; hizmet ve eserleriyle, kültür, sanat, teknoloji, bilim, sanayi ve ekonomi hayatına önemli katkılarda bulunan, Ülkemiz kültür ve sanatının yüceltilmesi için çalışan, Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişileri veya kurumları onurlandırmak ve özendirmek amacıyla verilmekte.

      Altı oturum halinde gerçekleşecek Zirve’nin Kapanış Töreni’nin ardından“Genç Türkiye Ödülleri” sahiplerine verilecek.

      Genç Türkiye Ödülleri

      • Genç Türkiye “Kadın Girişimci” Ödülü
      • Genç Türkiye “Bilim” Ödülü
      • Genç Türkiye “Kültür” Ödülü
      • Genç Türkiye “Sanat” Ödülü
      • Genç Türkiye “Teknoloji” Ödülü
      • Genç Türkiye “Enerji” Ödülü
      • Genç Türkiye “Basın” Ödülü
      • Genç Türkiye “Spor” Ödülü
      • Genç Türkiye “Girişimci Şirket” Ödülü
      • Genç Türkiye “Kamu Diplomasisi” Ödülü

      Başvurular Devam Ediyor

      İnfoloji tarafından düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi için onbinlerce başvuru arasından 3.000 stratejik vizyon sahibi genç seçilecek. Panellerin, konferansların ve kültürel gezilerin yer aldığı Zirve’nin son başvuru tarihi 1 Mart 2015 Pazar günü.

      Genç Türkiye Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gencturkiyezirvesi.org web adresini ziyaret edebilir, Başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

      Haberimizi üniversite öğrencisi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

      Girişim Kampüsü'nden Girişimcilere "Fikrini Al Gel!" Çağrısı

      $
      0
      0

      Girişimciliği ve gençlerin iş ve meslek sahibi olmasını pek çok projeyle destekleyen Bornova Belediyesi, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işbirliği yaparak 'Girişim Kampüsü' Projesi'ne destek verdi.

      Yenilikçi iş fikirlerini yatırımcılarla buluşturan Girişim Kampüsü'nün tanıtım toplantısı Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda yapıldı. Toplantıda gençler ile iş dünyası arasında köprü vazifesi gören projenin tüm detayları anlatıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi ve Ege Üniversitesiİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken "Fikrini al gel, hayalin gerçek olsun, şimdi girişimcilik zamanı" sloganıyla başlatılan Girişim Kampüsü projesinin işbirliği protokolünü imzaladı.

      Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bu projenin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek: "Ortak akla büyük önem veriyoruz. Ege Üniversitesi ile birlikte pek çok projeye imza atıyoruz. Tasarım ve inovasyonu bütün birimlerimizde hayata geçirme ve projelerimizi bu anlayışın ışığında ortaya koymak istiyoruz. Ülkemizin en büyük problemlerinden biri işsizlik. Biz buna karşı sanayicilerimizle, esnafımızla birlikte çözüm arayışına girdik. İŞKUR'la, Ege Üniversitesi ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. 8 aylık süre içinde 1311 vatandaşımıza özel sektörde iş imkanı sağladık. Girişimci Kampüsü'ne herkesin katkısını bekliyorum." dedi.

      Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken ise girişimciliğe farklı bir perspektifle bakmaya çalıştıklarını dile getirerek: "Girişimcilik sadece girişkenlik değil. Çok ciddi bir altyapısı olan ve akılla hareket edilmesi gereken bir eylem. Bu nedenle bu noktadaki desteği biz veriyoruz." şeklinde konuştu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya projeye katıldığı için teşekkür eden Prof. Dr. Kesken: "Bu yıl Girişimcilik Kampüsü'nün kariyerlerinin ilk dönemini bitirmiş gençlere açılması ve yerel yönetimin dahil edilmesi projeyi daha güçlü hale getirdi." dedi.

      Toplantıda yaptığı konuşmada ekonomiyi canlandıracak girişimcilerin yaratıcı fikirlerini desteklemek için yola çıktıklarını söyleyen LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi ise şöyle konuştu: "Hedefimiz o fikirlerin hayata geçmesini sağlamak. Çünkü, işsizliğin de yoksulluğun da tek ilacı girişimciliktir." dedi. Girişimciliğin tabana yayılmasıyla ekonomik kalkınmanın hızlanacağını ifade eden Eskinazi: "Girişimcilik, refahın anahtarı demektir" diye konuştu. Girişimci adaylarına bir iş nasıl kurulur, fon kaynaklarına nasıl ulaşılır gibi konularda bilgi vermek gerektiğine dikkat çeken Eskinazi: "Biz, İzmir'in girişimciliğin merkezi olmasını hedefliyoruz. Yola bunun için çıktık, bu yolda toplumun tüm kesimin de kenetlenmesini istiyoruz." dedi.

      Başvuru Koşulları

      Kategoriler için yaş aralıkları şöyle:

      • Genç Girişimci Kategorisi: 18 – 35.
      • İkinci Bahar Kategorisi: 36 yaş ve üstü.
      • Sosyal Girişimcilik Kategorisi: 18 yaş ve üstü.

      Üçüncüsü düzenlenen Girişim Kampüsü'ne son başvuru tarihi, 28 Şubat olarak belirlendi. Bu yıl Girişim Kampüsü'nde diğerlerinden farklı olarak 3 kategoride değerlendirme yapılacak. Genç Girişimci Kategorisi'nde 18-35 yaş arasındaki genç girişimcilerin projeleri, İkinci Bahar Kategorisi'nde ise deneyimlerini kendi iş fikirlerinin gerçekleştirilmesi için kullanmak isteyen 36 yaş ve üzerindeki girişimcilerin projeleri değerlendirilecek. Ayrıca Sosyal Girişimci Kategorisi'nde toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen girişimcilerin projeleri değerlendirmeye alınacak. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak oluşturulacak 'Proje Pazarı'nda tüm adaylar projelerini sergileyebilecek.

      Başvuru yapılacak projelerin daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor ve üç kategorideki birincilere 5 bin lira para ödülü verilecek.

      Unutmayın, proje başvuruları 28 Şubat 2015 tarihine kadar yapılabilecek.

      Girişim Kampüsü hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girisimkampusu.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

      Haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

      TİM-TEB Girişim Evleri'nin Gaziantep, İstanbul ve İzmir Seçmeleri Tamamlandı

      $
      0
      0

      Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi doğrultusunda kurdukları işbirliği kapsamında açtıkları TİM-TEB Girişim Evleri ile Türkiye'nin dört bir yanındaki teknolojik ve yüksek katma değerli proje sahibi girişimcilere ulaşmayı amaçlıyor.

      İlki Gaziantep'te açılan TİM-TEB Girişim Evleri'nin sayısının önümüzdeki dönemde artırılarak 2015 yılında 10'a çıkarılması planlanıyor. Gaziantep, İzmir ve İstanbul'daki TİM-TEB Girişim Evleri için ilk girişimci seçmeleri yapıldı. İhracatın yeni kahramanları olmaya aday 200'e yakın girişimci seçmelere katıldı. Başvuran projelerden 31'i TİM-TEB Girişim Evi'nin imkanlarından yararlanmaya hak kazandı.

      En Kapsamlı Destek

      Türkiye'de girişimcilere en kapsamlı desteği sunan banka olarak, ihracatçıların çatı birliği TİM ile bu alanda güç birliğine gitmekten mutluluk duyduklarını söyleyen TEB KOBİ Bankacılığı Direktörü Devrim Ziya Tavil: "Geliştirdiğimiz TEB Girişim Evi konseptini TİM-TEB Girişim Evi adıyla Anadolu'ya yaymaya başladık. Amacımız teknolojik ve katma değeri yüksek ihracat potansiyeli taşıyan girişimlerin sayısını artırmak ve ihracat hedefinin gerçekleştirilmesine katkı sağlamak. TEB'in Danışman Banka tecrübesiyle TİM'in global ağının katkılarıyla ihracata dönük yüksek katma değer taşıyan projeleri ekonomiye kazandıracağız." dedi.

      Girişimcilik ekosisteminin başka dinamikleri olduğuna dikkat çeken Tavil, şunları kaydetti: "Bir girişimcinin dünyayı değiştirecek bir fikri, bu fikri hayata geçirecek yeterli sermayesi olabilir. Ancak doğru zamanda, doğru yerde ürün ya da hizmetini pazarlamıyorsa, bir iş planı yoksa ayakta kalma şansı az. Bu noktada 2013'te İstanbul Ataşehir'de TEB Girişim Evi ve Kuluçka Merkezini kurduk. Burada girişimcilere ücretsiz eğitim, danışmanlık ve mentorluk hizmeti veriyoruz. Yatırımcı ve müşteri buluşmalarıyla projelerini tanıtma imkanı sunuyoruz. TİM-TEB Girişim Evleri'nde de iş fikirlerinin hayata geçirilmesinden projenin tanıtımına, müşteri bulunmasından yatırımcılara sunum yapılmasına kadar her aşamada ücretsiz destek sunacağız. Bu projeleri TİM ile dünyaya açacağız."

      Seçilen Girişimciler Projeleriyle Dikkat Çekti

      İstanbul TİM-TEB Girişim Evi'nin desteğini almaya hak kazanan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi mezunu Bora Yücel'in kurduğu DUME TECH'in ilk projesi olan SuprCall uygulaması ile kullanıcılar, cep telefonlarından arama yaparken kişisel profillerini de karşı tarafla paylaşabiliyor, kendilerini arayanların fotoğraf, isim, lokasyon, meslek, okul, şirket gibi bilgilerini görebiliyor. Söz konusu sosyal arama uygulamasıyla rehberde kayıtlı olmasa bile kimin aradığı görülebiliyor. Ayrıca SuprCall içindeki Sponsorlu Arama özelliği sayesinde cepten aramalara reklam alınarak promosyon da kazanılabilecek. Mobil promosyonlar için Türkiye'de mobil operatörlerle entegrasyon denemeleri yapan DUME TECH'in iPhone ve Android telefonlardaçalışan uygulaması şimdiden farklı ülkelerden 75 binde fazla kullanıcıya ulaştı.

      Güneş Enerjili Araç Geliştirdi

      Ege Üniversitesi'nde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri üzerine doktora çalışmalarında devam eden Kerem Odabaşı, güneş enerjisinden beslenen elektrikli ultra hafif kara taşıtı projesiyle, İzmir TİM-TEB Girişim Evi tarafından destek kazandı. Çevre dostu aracın turistik belde, tatil köyleri, golf sahaları ya da trafiğe kapalı diğer alanlarda, kısa mesafelerde kullanılması amaçlanıyor. Halihazırda, uluslarası bir markanın üretim tesisinde kullanılan güneş enerjili araç, konsepti ile TUBİTAK'ın 1512 programı kapsamında desteklenme hakkı da kazandı.

      Antep'ten Yurtdışına Yazılım İhracatı

      Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Abdurrahman Koçak, kurum içi iletişimi tek bir noktada toplayan 'Pilot' adlı uygulamasıyla Gaziantep TİM-TEB Girişim Evi'nden destek almaya hak kazandı. Kurum çalışanları arasında İnternet üzerinden ücretsiz anlık mesajlaşma, ücretsiz sesli görüşme ve bulut dosya paylaşımı yapılmasına imkan veren Pilot, araç takibiyle çalışanların konum bilgisini de takip edebiliyor. Pilot üzerinden çalışma grupları oluşturup gruplara ya da kişilere görev atanabiliyor, ortak takvim üzerinden çalışanların tüm planlanan etkinlikleri görülebiliyor. Bulut (cloud) sistemi üzerinden veri transferini güvenli bir şekilde gerçekleştirmeyi sağlayan Pilot; IOS, Android ve Web üzerindençalışıyor. Böylece, çalışanlar uygulamaya girip kapalı devre kurum içi iletişime erişebiliyor.

      Başvurular Teb Kobi Tv Üzerinden

      TİM-TEB Girişim Evi projesi kapsamında, bir yıllık takvim döneminde her ildeki TİM-TEB Girişim Evi'nde yılda 2 dönem girişimci adayı alınacak ve her bir merkezde bir yılda 30 girişimciye ulaşılmış olacak. Ön başvuru ve jüri değerlendirmesinden geçerek seçilen girişimciler toplamda 6 aylık bir kamp ve danışmanlık sürecini tamamlayacak. 6 aylık kamp süreci sonunda başarılı olan girişimciler TEB Özel Melek Yatırım Platformu yatırımcıları ve TİM üyesi sanayicilerle buluşup projelerine yatırım ve müşteri bulma imkânına erişmiş olacak.

      TİM-TEB Girişim Evi projesihakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.teb.com.trweb adresini ziyaret edebilirsiniz.

      Sabah kaynaklı haberimizi girişimciler ve girişimci adayları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


      Türkiye'nin En Büyük Girişimcilik Yarışması Hız Kesmeden Devam Ediyor!

      $
      0
      0

      Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışmasıBİR FİKRİN Mİ VAR, yeni sezonuyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor!

      Tam 7 yıldır büyük bir başarı ile devam eden ve içinden çıkan fikirlerin milyon dolarlık işlere dönüştüğü Bir Fikrin mi Var? bu yıl çok daha güçlü bir şekilde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

      Bu yıl dağıtacağı toplam 2.000.000 TL büyük yatırım ödülleri ile, Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışması Bir Fikrin Mi Var? muhteşem jüri kadrosu ve yepyeni sürprizler ile artık 360’da.

      Yeditepe Üniversitesi, Kamil Koç , Bilim Sanayi Bakanlığı, Kosgeb, Aktif Bank, Arzum, Inventram, Dialog, Webrazzi, WebPoint ve Destek Patent gibi önemli firmaların desteklediği Bir Fikrin mi Var?’ın ana jürisi olan Zuhal Mansfield, Murat Kolbaşı, Yalçın Ayaydın ve Fuat Sami 15 hafta boyunca girişimcilerin projelerini değerlendirecekler.

      Her hafta 1 konuk jüri daha ağırlanacak olan yarışma iş dünyasından önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşecek. 2.000.000 TL büyük ödülün yanı sıra, değerli Sponsorlar da kendi alanlarındaki birincilere ödüllerini takdim edecekler.

      Birfikrinmivar’dan Çıkan Ülke Çapında Bazı Başarı Hikayeleri:

      • Kobay Deney Hayvanları ve ARGE Laboratuarları A.Ş. (Kuruluş 2008): Ankara’da Begüm Buğdaycı adlı bir veteriner hekimin fikriyle kurulan bu şirket şu anda tam 50 üniversitemiz ve 5 ilaç şirketimize hizmet veren bir ARGE üssüne dönüştü. Artık sadece 10 kadar değişik deney hayvanının üretimi değil (ayda 2000 hayvan üretiliyor), bu sektörün tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir şirket haline geldi: Özel Yem, Kafes, Talaş ve bu deneyleri bizzat Laboratuarlarımızda yapacak yetkinliğe geldi şirketimiz, böylece akademisyenler tüm ihtiyaçlarını komple bizden karşılıyorlar. Hatta geçtiğimiz aylarda Ülkemiz adına bir ilke de imza attıldı: Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk deney hayvanı ihracatı Uruguay’a gerçekleşti. (www.kobay.com.tr)
      • Hamsi Finger (Kuruluş 2013):İzmirli genç girişimci ve yeni mezun Gürkan Gediz tarafından kuruldu. Amacı geleneksel lezzetimiz Hamsi ve sağlıklı bir besin olan balığı Fast Food yorumu ile çocuklar, gençler ve herkese sevdirmek. Çok kısa sürede kurulmuş olmasına karşın 6 şubeye ulaştı (4 İstanbul, 1 Bandırma, 1 İzmir). Şu anda ülkenin dört bir yanından 100 kadar franchise teklifi aldı. Bu girişimdeki amaç geleneksel lezzetimiz Hamsiyi önce ülkemiz sonra da başka ülkelere açmak. (www.hamsifinger.com)

            • Antropi Eğitim Yazılım ve Bilişim Teknolojileri A.Ş. (Kuruluş 2011): İTÜ yazılım mühendisi Abdullah Erdoğan tarafından kurulan yazılım şirketi özellikle gelişmekte olan ülkelerde büyük bir ihtiyaca dönüşen akıllı tahtaların yazılımlarını üreterek kısa sürede ciddi bir ivme yakaladı. Mesela Vestel’in ürettiği ve yerli piyasanın yanında bölgeye ihraç edeceği tüm akıllı tahtalarda Antropi yazılımı kullanılmaya karar verildi. Büyük bir başarı olarak Devletimiz tarafından yazılımın üstün özelliklerinden dolayı Fatih Projesinde 500,000 sınıfta kullanılmasına karar verildi –  şu anda imza aşamasına gellindi. Bu milli yazılım alanında bizler için büyük bir başarı gurur kaynağı oldu. Bunların yanında Malezya ile KOSGEB ARGE desteği ile akıllı tahta donanımı da geliştiriliyor. Amaç Eğitim Teknolojilerinde yazılım ve donanım alanında yine bölgesel bir güç olmak. (www.antropi.com)

            Gördüğünüz gibi bu özetlediğimiz parlak ve uygulanabilir fikirler yarışma sayesinde çok hızlı bir şekilde hayata geçip başarılar kazanılabiliyor.

            BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

            Her yıl birbirinden farklı projeleri televizyon ekranlarına getiren ve girişimcileri destekleyen "Bir Fikrin mi Var?", her Cumartesi saat 20:00 ‘da 360'da sakın kaçırmayın.

            Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

            Huzurlarınızda 31 Ocak'ta birFİKRİNmiVAR?'da Yarışacak Girişimciler

            $
            0
            0

            Son 7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", bu sezonda Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor.

            "birFİKRİNmiVAR?"  Türk televizyonlarının en büyük para ödülü olan 2 milyon TL yatırım ödülü ile bir ilke imza atarak girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Aynı zamanda bu 2 milyon TL’lik büyük ödül için Türkiye’nin en önemli kurumlarından KOSGEB 1 milyon TL’yi bulan şirket hibe paketleriyle girişimcileri desteklerken, Türkiye’nin en büyük yatırım bankası Aktif Bank da 1 milyon TL tutarında bir fonla girişimcilerin hayalini gerçeğe dönüştürecek. Bunun dışında "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının sporsorları da dereceye giren girişimcileri çeşitli ödüllerle ödüllendiriyor.

            "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının jürisinde ülkemiz iş dünyasının önemli isimleri yer alıyor. İşte jüri üyeleri; LabX Yatırım Danışmanlığı şirketinin kurucusu Fuat Sami, Miroglio Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Madencilik sektörünün en iddialı isimlerinden Zuhal Mansfield, Arzum’un Ceosu Murat Kolbaşı ve her programda sürpriz bir konuk jüri.

            Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" da Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


            Viskoz Akışlı Isıtıcı

            Yarışmaya Yalova'dan katılacak olan girişimci Cengiz Dev, "Viskoz Akışlı Isıtıcı" projesi ile bir odanın ayda 100-150 W elektrik enerjisi tüketerek maksimum 18 TL'ye ısıtılmasını amaçlayan bir proje geliştirmiş.


            Havaalanlarinda Yatma Bolumleri

            Yarışmaya İstanbul'dan katılacak olan Sadık Makal ise, "Havaalanlarında Yatma Bölümleri" projesi ile havaalanlarında uçağını bekleyen veya uçağı rötar yapan yolcuların yatarak  dinlenebilecekleri bir proje geliştirmiş.


            Yatay Hareketli Kanatlı Rüzgar Gülü

            Yarışmaya Bursa'dan katılacak olan Volkan Evren, yatay çalışan ve hareketli kanatlara sahip yapımı basit ve çok verimli bir rüzgar gülü geliştirmiş.


            Kademeli Akışkan Yatak Piroliz Sistemi

            Yarışmaya Ankara'dan katılacak olan Ersin Kayhan, "Kademeli Akışkan Yatak Piroliz Sistemi" projesi ile Evsel ve endüstriyel atıkların bertaraf edilmesi ve enerji ihtiyacı problemine önemli ölçüde katkıda bulunulmasını hedefliyor.


            Mini Fuar

            Yarışmaya İstanbul'dan katılacak olan Erol Rim, "Mini Fuar" projesi ile orta ve küçük ölçekli firmaların küçük bütçelerle de olsa reklam ve tanıtımlarına yönelik projeler hazırlanması, yeni müşteri bulmalarında danışmanlık yapmayı sağlayacak bir proje geliştirmiş.


            Girişimciler Cengiz Dev, Sadık Makal, Volkan Eren, Ersin Kayhan ve Erol Rim projelerinin detaylarını cumartesi akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 31 Ocak 2015 Cumartesi akşamı 20:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

            birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

            Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

            Etohum 2015 Yılı İçin Seçtiği Girişimleri Girişimcilik Zirvesi'nde Açıkladı!

            $
            0
            0

            Etohum, 31 Ocak Cumartesi günüİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Etohum Girişimcilik Zirvesi’nde 2015 yılında destek vereceği 40 girişimi ve 2015’in en başarılı 15 girişimini açıkladı.

            26-28 Şubat tarihinde Antalya’da gerçekleştirilecek 7. Startup Turkey organizasyonuna katılma hakkı kazanan girişimciler, bu aşamadan sonra bir dizi mentorluk ve eğitim sürecini tamamlayacak, yatırımcılarla yüz yüze görüşmeler yaparak girişimlerini büyütmeye çalışacaklar.

            2015′in Etohum 40 Listesi

            Düzenlenen etkinlikte Etohum ilk olarak 2015 yılında destek vereceği 40 girişimi açıkladı. Bu liste Türkiye’nin en başarılı girişimcilerinin oluşturduğu bir jüri tarafından toplamda 2000′e yakın girişimin arasından seçildi. Böylece 2015′te Etohum’dan destek alma şansı yakalayacaklar. İşte o liste:

            Etohum 40 2015:

            Invidyo, 2Gossip, Locby, Pao, Yerin Hazır, Zeus, LastOda, Social Attend, MINIQ, Pozitif Pro, Öde.al, SocioMonitor,  Bi’kutu Mutluluk, Mugmoo, Cubic.fm, Cepyol, İyi Sahne,  Richiepic, Taglette İşte Manikür, Maşinga, Chall, DeneYorum, Sensmarine, Buradan Oraya, Game Looper, Pandora, Rent’n Connect,  Easy Guitar, Chain ve Positive Energy, Formetre, Kahin

            Türkiye’nin Başarılı Yatırımcılarından Etohum 15 Seçimleri

            Etohum, en başarılı 15 girişim listesini oluşturmak ve bu yıl içinde yatırım yapılacak internet girişimcilerini belirlemek için detaylı bir çalışma gerçekleştirdi. Etohum’a katılan girişimler 16 Ocak Cuma günü, aralarında Mastercard Türkiye Genel Müdürü Mete Güney, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Vestel Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru, Sina Afra, Selçuk Saraç, Sait Kayahan ve Akakçe Kurucusu Koray Karataş’ın olduğu bir yatırımcı grubuna yatırımcı sunumlarını gerçekleştirdiler.

            İşte 2015’in Etohum’da seçilen en başarılı 15 girişimi:

            LastOda:Burak Balkaya ve Selen Balkaya tarafından kurulan LastOdatelefonunuz ya da tabletiniz üzerinden yüksek standartlı ve uygun bütçeli son dakika konaklama fırsatları sunan bir mobil uygulama. Oteller LastOda sisteminde henüz dolduramadıkları odalar için uygun fiyatlı teklifler yayınlayarak boş oda maliyetlererini azaltıyor, doluluk oranlarını ve karlılıklarını artırarak yeni bir misafir kitlesine görünür hale geliyorlar.

            MINIQ:Metin Taşçı tarafından kurulan MINIQ, kreş ve etüd merkezleri için özel olarak geliştirilen bir yönetim ve takip sistemi. Web tabanlı çalışan MINIQ, kurumların öğrenci ödeme takibi gibi tüm iş akış süreçlerini gerçek zamanlı olarak ve kolayca yönetmelerini sağlıyor.

            ÖDE.AL:Fevzi Güngör ve Ali Can Baykal tarafından kurulmuştur. KOBİ’ler için yalnızca mobil telefon ya da tablet üzerinden başka bir cihaza ihtiyaç duymadan kredi kartı ile ödeme kabul edebildikleri, CRM ve raporlama modülüyle talepler yaratıp satışlarını arttırabildikleri bir platform. ÖDE.AL, satıcı ve müşteriyi bir araya getirirken ödemelerde ve satış sonrasında da taraflara katma değer kazandırıyor.

            Bi’kutu Mutluluk:Merdol Başer, Ayşe Şimşekci ve Aslıcan Aydın tarafından kurulan Bi’kutu Mutluluk, teker teker özenle seçilmiş ve kullanıcı için tasarlanmış mutlu ürünlerin, tasarımıyla kişileri gülümsetecek mutlu kutusu içerisinde toplanıp kullanıcıya gönderilmesi demek. Bi’kutu Mutluluk kutularından, Bi’kutu Mutluluk tasarım ürünleri, özel olarak tasarlanmış partner marka ürünleri ve tasarım grafik ürünler çıkamakta.

            Cubic.fm: Boğaziçi Üniversitesi mezunları Erdem Gelal, Onur Yavuz, Özgür Akçalı ve Barış Can Aktepe tarafından kurulan Cubic.fm, farklı müzik servislerini tek noktada birleştirerek dijital müzikteki parçalanmış yapıyı ortadan kaldıran bir müzik platformu.

            Cepyol:Egemen Sekeralp, Ali Güldür ve Mert Pozcu tarafından kurulmuştur. Cepyol; Otel, uçak, araç kiralama, otobüs biletleri ve İDO biletlerinin cep telefonundan satışı sistemi.

            Richiepic: Bilkent Üniversitesi öğrencileri Tunç Tuğcu, Eren Kırımlı ve Melih Ekmekçi tarafından kurulan Richiepic, şu ana kadar oluşturulmuş aplikasyonlara yenilikçi bir bakış açısı getirerek, fotoğraf yarışmaları anlayışına farklı bir boyut kazandıracak.

            İşte Manikür:Müge Meydan, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra Hamburg Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı yaparak bir süre sonra İşte Manikür’ü hayata geçirmiş. İşte Manikür, iş kadınlarına zaman kazandırmak için şirketlerle anlaşarak “manikür servisini” iş yerlerine götüren online randevu sistemi.

            Chall: Boğaziçi Üniversitesi mezunları, Oğuz Aslan, Mertcan Savaşçı ve Burak Boysan tarafından kurulan Chall; kullanıcıların takipçilerine, bağlı bulundukları gruplara ya da tek bir kişiye meydan okuyabildiği global bir meydan okuma ağı. Mobil bir uygulama olan Chall kullanıcılarına yeni bir meydan okuma şansı verdiği gibi, mevcut olan meydan okumalara da cevap vermelerine izin veriyor.

            Sensmarine:Tufan Özdoğan tarafından kurulan Sensmarine, bir Tekne Takip sistemi. Kişiler teknelerini internet üzerinden izleyebilmekte, teknelerinin bulunduğu lokasyonu, izlediği rotayı, teknenin hızını, yakıt tüketimini uzaktan takip edebilmekte.

            Buradan Oraya: Cambridge mezunu Mark Zealey 2009 yılında İstanbul’a taşındıktan sonra Buradan Oraya’yı kurmuş. Burada Oraya, Türkiye’nin ilk halk ulaşım ve yolculuk bilgilendirme sistemi. Şu an Türkiye’nin 6 farklı şehrinde ayda 100.000′den fazla kullanıcı sistemi kullanmakta. Buradan Oraya ile farklı ulaşım şekillerini dahil eden yolculuk planlama ve zaman hesaplama yapılabilme.

            Pandora:Kemal Akçalı ve Caner Soyer tarafından kurulan Pandora, inşaat ve mimarlık sektörleri için özelleştirilmiş bir artırılmış gerçeklik uygulaması. Bir mimari makette bulunan özelliklerin yanı sıra animasyonlar ile zenginleştirilmiş görselliğe sahip olup, daha etkileyici bir kullanıcı deneyimi, taşınabilirlik ve pazarlama kabiliyeti sunar.

            Rent’n Connect:Özgür Gen ve Deniz Aydemir tarafından kurulan Rent‘n Connect, düşük maliyetli ve esnek, 3G’li mobil cihaz kiralama servisi. Rent‘n Connect, pahalı dolaşım ücretlerinden kaçınmak ve Türkiye’deyken hızlı, güvenilir ve uygun ücretli mobil internet erişimine ihtiyaç duyan turistlere hizmet vermekte.

            Chain:Kemal Apaydın tarafından kurulan Chain, seminer, konferans ve fuar gibi etkinliklerde çevrenizde bulunan profesyonellerle daha kolay tanışabilmenizi sağlayan bir mobil uygulama.

            Positive Energy:Soner Hacihaliloglu, Fatih Kılıç ve Cem Aybars tarafından kurulan Positive Energy, enerji tüketimi analizi, tahmin ve raporlama portalı. Bu portalda ticari zincirler, enerji giderlerini otomasyon cihaz markası bağımsız olarak ihtiyaçları doğrultusunda gerçek zamanlı olarak takip edebilecekler, analizini yapacaklar ve ileriye dönük enerji tüketim tahminlerini yönetebilecekler ve bu tüketimlerini raporlayabilecek.

            Etohum 2015 seçimleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz 2015.etohum.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

            Girişim Haber ekibi olarak desteklenmek ve yatırım yapılmak üzere seçilen ilk 15 girişimin girişimcilerini tebrik ediyor, Etohum kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilginize sunuyoruz.

            4. GİV Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu!

            $
            0
            0

            Girişimci İşadamları Vakfı’nın başarılı girişimleri ödüllendirmek, fikirlerini girişime dönüştürmek isteyenlere destek ve cesaret vermek amacıyla düzenlediği“4.GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji BakanıFikri Işık'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

            Girişimci İşadamları Vakfı’nın (GİV) Bahariye Mevlevihanesi’ndeki genel merkezi her yıl Ocak ayında düzenlenen ve bu yıl 4. kez verilen “4.GİV Girişimcilik Ödülleri”ne ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sunan önemli etkinliklerden biri olarak gösterilen ödül töreni 31 Ocak 2015 Cumartesi günü yapıldı.

            Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninde konuşan Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, vakıf olarak üyeleriyle Türkiye'de girişimcilik ruhunun gelişmesi için gereken çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

            Koç, ülkenin geleceğinin daha müreffeh olması için yetiştirilen gençliğin aynı zamanda girişimci gençlik olması gerektiğine inandıklarını belirterek, vakıf olarak üyeleri ve başarılı olmuş iş adamlarının tecrübelerini yeni girişimcilere aktarmaları için zemin hazırladıklarını dile getirdi.

            Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Sayın Mehmet Koç,"Makroekonomik göstergelerin, işsizliğin, cari açığın, göçü önlemenin ve daha pek çok ekonomik ve sosyal iyileşmenin, girişimciliğin ivedilikle geliştirilmesiyle sağlanabileceğine inanıyoruz. Bütün devlet gücünü temsil eden başkanlık sistemini ve yeni anayasayı da başarabilirsek, bu ülke, bu millet elde edeceği kazanımlarla kıyamete kadar baki kalacaktır." dedi.

            Bu yılın başında faaliyete geçirdikleriBahariye Melek Yatırım Ağı'yla girişimci gençlerin projelerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları maddi destek ve tecrübe aktarımı konusunda bireysel katılım yatırımcılarıyla tanıştırdıklarını aktaran Koç, şunları kaydetti:

            "Bu konuya ülke olarak henüz yeni başladık. ABD'de 100 binleri bulan melek yatırımcı sayısı, henüz ülkemizde birkaç yüz kişi durumunda. Önümüzdeki dönemde desteklerinizle bu sayının hızla artarak binli, on binli sayılara ulaşmasını öngörüyoruz. Bunun mutlaka ekonomimize ve girişimcilerimize büyük katkısı olacaktır. Bu dönemde projeler için kaynak bulmak 10 yıl öncesine göre daha kolay.  Artık devletimiz milletine güveniyor. TÜBİTAK, KOSGEB ve bakanlıklar vasıtasıyla iyi hazırlanmış girişimcilik projelerine destek veriliyor."

            "3 çocuktan en az birisinin girişimci olarak yetişmesi gerek"

            Koç, her ailede hedeflenen en az 3 çocuktan en az birisinin girişimci olarak yetişmesi için gerekli çalışmaların aileden başlayarak, eğitim sitemi, üniversiteler ve toplumun bütün katmanlarında yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

            "Devletimizin tıpkı 80'li yıllarda ihracata verdiği destek gibi, önümüzdeki yıllarda belki yıllık 20 milyar liralık ayıracağı bir fonla çok büyük mesafeler alınacağına inanıyoruz. Bu bütçe için belki yeni kaynaklar oluşturmak gerekebilir. Türkiye'de belirli bir miktarın üzerinde yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesi de bu kaynaklardan birisi olabilir."

            Gelişmiş olarak bilinen ülkelerde girişimciliğe destek için her türlü ortam ve imkanın mevcut olduğuna işaret eden Koç, ancak gerek nüfus artışlarının yeterli olmamasından gerekse refah seviyesi yüksekliğinden yeni nesillerin risk alma ve daha fazla çalışma konusunda bir çaba göstermediğini vurguladı.

            Koç, bu durumun eğer girişimcilik ruhu yeterince gösterilmezse Türkiye'de de ortaya çıkacağını savunarak, "Çözüm olarak gençliğe yüksek idealler aşılamak gerekir" dedi.

            Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkede yıllarca kangren olmuş temel problemlerin çok büyük bir kısmını çözdüğünü dile getiren Koç, "Geriye kalan problemlerin çözümü, ülkemizin üst lige çıkması, 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmek için, tıpkı girişimcilik evresini tamamlamış ve başarılı olmuş bir şirketin kurumsallaşması gibi artık ülkenin yapısının kurumsallaşması, kurumlarının yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu amaçla bütün devlet gücünü temsil eden başkanlık sistemini ve yeni anayasayı da başarabilirsek, bu ülke, bu millet elde edeceği kazanımlarla kıyamete kadar baki kalacaktır"şeklinde konuşmasını tamamladı.

            4.GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni

            Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve GİV Başkanı Mehmet Koç, 6 kategoride girişimcilik ödülünü almaya hak kazananlara ödüllerini verdi.

            Bu sene dördüncü kez verilen GİV Girişimcilik Ödülleri, “Yeni Girişimcilik Ödülü” , “Kurumsal Girişimcilik Ödülü”, “Proje/Fikir Ödülleri”, “Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü”, “Medya Ödülü” ve “Kamu Yöneticisi Ödülü” olmak üzere 6 dalda sahiplerini buldu.

            "Kamu Yöneticisi" kategorisinde Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, "Medya Profesyoneli" kategorisinde Gazeteci-Yazar Şeref Oğuz ve "Üniversite Girişimcilik Kulübü" kategorisinde ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübüödüle layık görüldü.

            "Proje ve Fikir" kategorisinde birincilik ödülünü Cowman Vario kazanırken, "Yeni Girişimci" kategorisinde Bişar adına Mustafa Kayırıcı, "Kurumsal Girişimci" kategorisinde ise Türevmak adına Onur Kayapınarödül aldı.

            GİV Başkanı Mehmet Koç’un tüm katılımcılara ve sponsorlara teşekkür ettiği konuşmanın ardından, ödül töreni hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

            GİV GirişimcilikÖdülleri hakkında daha detaylı bilgiye  www.girisimcilikodulu.com  web adreslerinden ulaşabilir, GİV hakkında bilgi edinmek istiyorsanız ilgili haberimizi okuyabilir ya da www.giv.org.tr'yi inceleyebilirsiniz.

            Girişim Haber olarak ödül organizasyonunu düzenleyen GİV’i, ödül kazanan girişimcileri ve ekosistem mensuplarını tebrik ediyor, haberimizi ekosistemimizdeki tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

            birFİKRİNmiVAR? Proje Röportajı: Cengiz Dev - Viskoz Akışlı Isıtıcı Projesi

            $
            0
            0

            7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Girişim Haber olarak her Cumartesi dereceye giren projeleri, girişimcileriyle yaptığımız röportajlarla sizlere tanıtmaya başlıyoruz.

            Bu hafta (31/01/2015) "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasında yine birbirinden güzel girişimler, seyirci ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmacıların hepsi girişimlerini tanıtarak hedeflerindeki büyük ödüle ulaşmaya çalıştı.

            Yarışmaya Yalova'dan katılarak Viskoz Akışlı Isıtıcı projesiyle dereceye girmeyi başaran girişimci Cengiz Dev ile gerçekleştirdiğimiz röportajı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

            Merhaba Cengiz Bey, Bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

            "Merhaba.44 yaşımdayım. 25 yıldan uzun bir süredir Türkiye'de kimya sektöründe aktif olarak çalıştım. Ancak kimya çok geniş bir alanı kapsıyor. Kimi zaman kendimi enerji sektöründe yada atık su arıtma işinde bulduğum dahi oldu. İstanbul Üniversitesinde Hukuk da okudum ancak açık konuşmak gerekirse pozitif bilimler benim için bir tutku. İnsanlara teknik bir konuyu açıklarken adeta kendimden geçiyorum.Bu adeta bir aşk hikayesi."

            “VİSAK Isıtıcı” isimli projenizle Bir Fikrin mi Var? Jürisine TV360 ekranlarında sunum yaptınız. Sunum esnasında neler hissettiniz?

            "Çok ama çok heyecanlıydım. Hayatımda bu kadar heyecanlandığım anlar çok az olmuştur. Bunun sebebinin televizyona çıkıyor olmam olduğu düşünülebilir, ancak değildi. Öncelikle karşınızda bir jüri var. Diğer yanda ise hayatınızı adadığınız ve çok güvendiğiniz bir proje. Şovun kral ve kraliçeleri birbirinden seçkin jüri üyeleri. Sınırlı bir sürede onları ikna etmek zorundasınız. Bu durum da ister istemez insanın sinirlerini keman teli gibi geriyor."

            Projenizden bize de kısaca bahsedebilir misiniz? Proje fikriniz nasıl oluştu ve hangi soruna/ihtiyaca çözüm getiriyorsunuz?

            "Ben ve proje ortağım kıt kanaat geçinen fakat aza tamah getiren insanlarız.Yaşadığımız yer oldukça küçük bir ilçe. Çok proje ürettik ve hala üretiyoruz. Bir noktada artık konuşmalarımızı pratik hayata geçirmeye karar verdik. Projemizle tek bir odayı ayda 18 TL’ye, 2+1 odalı bir evi ayda 50 TL’ye ve 3+1 odalı bir evi ayda 60 TL’ye ısıtabiliyoruz. Projemizle fakir ve dar gelirli insanımızı az bir parayla çok ısıtmak ve Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak istedik. Aileler ısınma masraflarından arttırdıkları paralarla çocuklarına daha bir eğitim sağlasın, Türkiye ise dış ticaret açığını azaltsın. Amacımız bundan ibaret."

            Peki projeniz şuan prototip aşamasında mı? Yoksa seri üretim veya aktif hizmet aşamasıda mısınız?

            "Bir test ünitemiz var. Bu test ünitemizle ısıtıcımızın temelini oluşturan teorimizi test ettik ve haklı olduğumuzu ispatladık. Açık konuşmak gerekirse dar gelirli insanlarız. Şu aralar test ünitemiz haricinde katı yakıtlı sobanın yerini alacak kuru havalı ısıtıcı prootipimizi yapmaya çalışıyoruz. Sonrasında ise sırada kombi ve kat kaloriferi prototipimizi yapacağız İnşallah. Bu maddi imkansızlıklarla nasıl olur ben de bilmiyorum ama her şeyin başı umut."

            Projenizi merak eden okurlarımız ve yatırımcılar fikrinizle ilgili detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirler?

            "Bir firmamız yok. Belki bize bir el uzatacak bir yatırımcı bulabiliriz inancıyla bir video paylaşım sitesine bir video yükledik. Arama motoruna “VİSAK ısıtıcı” yazmak bizi bulmaya yetiyor. Orada iletişim bilgilerimiz yer alıyor. Bu videoyu seyreden vatandaşlarımız sırf meraktan bize e-posta yada telefon ile ulaşıyorlar. Biz de bıkmadan ve usanmadan aklımızın yettiği ve dilimizin döndüğünce projemizi onlara izah etmeye çalışıyoruz."

            Son olarak Girişim Haber okurlarına projenizle veya girişimcilikle ilgili iletmek istedikleriniz nelerdir?

            "Kendimizi pek de girişimci olarak görmüyoruz. Mükemmele yakın çok iyi bir fikrimiz var ancak maddi imkansızlıklar elimizi, kolumuzu bağlıyor. Projemizin tüm Türk Milletine ve Türk Devletine inanılmaz faydalar sunacağını biliyor ve buna inanıyoruz. Eğer projenize bu kadar güveniyorsanız ne kadar zorlukla da karşılaşsanız asla pes etmeyin. Biz her şeyi göze aldık amacımız doğrultusunda çok yavaş ama emin adımlarla ilerliyoruz."

            Sorularımıza verdiği samimi yanıtlar için "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girmeyi başaran girişimci Cengiz Dev’e teşekkür ediyor, hem yarışma esnasında hemde yarışma sonrasındaki girişimcilik hayatında kendisine ve projesine başarılar diliyoruz.

            BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz. "Bir Fikrin mi Var?"her Cumartesi saat 20:00‘da TV 360 ekranlarında.

            Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

            Viewing all 842 articles
            Browse latest View live