Quantcast
Channel: Girişim Haber - Yarışma
Viewing all 842 articles
Browse latest View live

“Samsung Geleceğin Mucitleri” Bilim Yarışması Başvuruları Devam Ediyor!

$
0
0

Dünyaya ilham vererek geleceği yaratma” misyonu ile gençlerin ve çocukların eğitimine farklı projelerle destek veren Samsung’un ana sponsorluğunu üstlendiği “Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışması için başvuru kabul tarihi, 28 Şubat 2015’e kadar uzatıldı.

Genç zihinlere ilham vererek bilimsel düşünceyi özendirmeyi ve düşüncenin pratiğe geçirilmesine olanak sunmayı amaçlayan Samsung, küçük mucitlerin yenilikçi projelerini ödüllendirerek yaratıcı düşünmeye teşvik etmeyi hedefliyor.

Geleceğin Mucitleri’ne Kimler Katılabiliyor?

Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Multi Channel Developers işbirliğiyle düzenlenen “Samsung Geleceğin Mucitleri” yarışmasına, hâlihazırda ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören tüm öğrencilerçevre, enerji, sağlık ve teknoloji dallarındaki projeleriyle katılabiliyor.

Kazananlar Nasıl Belirleniyor?

Gönderilen projeler arasından finalistler, jüri tarafından belirleniyor. Ardından finalistlerin proje sunumları DailyMotion sitesi üzerinden bu sefer halk oylamasına sunuluyor. Ayrıca, finalistlerin projeleri Kidz TV ekranlarından da tanıtılıyor. Halk oylamasını takiben, jürinin nihai değerlendirmesi ile seçilen kazananlar, Mayıs ayında düzenlenen ödül töreni ile anons ediliyor.

Unutmayın,Samsung Geleceğin Mucitleri yarışmasına başvurular 28 Şubat 2015 tarihine kadar yapılabiliyor.  

Samsung Geleceğin Mucitleri yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.samsunggeleceginmucitleri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi küçük mucitler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


Yaratıcılıkta Sınır Tanımayanlar Proje Baharı’nda Buluşuyor

$
0
0

Üniversite ve sanayi işbirliği gelişiminde önemli bir rol oynayan “TET Ar-Ge Proje Pazarı” diğer adıyla Proje Baharı sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, Ar-Ge kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirecek.

13 Şubat 2015’e kadar etkinliğe başvuran projeler; sektör temsilcileri, akademisyenler ve ilgili uzmanlardan oluşan Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek. Seçilen projeler ise 8 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak Proje Baharı’nda potansiyel yatırımcısıyla buluşma fırsatı yakalayacak.

Girişimciler ve akademisyenler için projelerini üretime dönüştürme fırsatı sunan etkinlikte ayrıca 4 farklı kategoride ödüller dağıtılacak:

  • Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları,
  • Enerji Üretim İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar,
  • Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları ve
  • Diğer

olmak üzere dört farklı kategoride dereceye giren ilk 3 Ar-Ge projesi sahibine sırasıyla:

  • 20 bin TL,
  • 10 bin TL ve
  • 7 bin 500 TL

’lik nakdi ödüller verilecek.

Sanayicilerin yanı sıra üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirecek TET Ar-Ge Proje Pazarı’na; iş dünyasının ve sektörün önemli temsilcileri de yoğun ilgi gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok başarılı projenin başvurduğu etkinlikte bugüne kadar 15 proje ticarileşti.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, sektörde bir ilk olan Proje Baharı’nın dördüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Her geçen yıl sanayi kuruluşları temsilcilerinin, üniversitelerimiz akademisyen ve öğrencilerin, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanlarının ilgi ve katılımının arttığını gözlemliyoruz. Bu sektörün geleceği açısından umut verici. 2023 yılındaki 45 milyar dolarlık ihracat hedefimize ulaşmamızda AR-GE ve inovasyon önemli bir gereklilik. Sektörümüz, üretim kapasitesi, teknolojik yeterliliği ve gelişme potansiyeli ile bu hedefe ulaşabilecek güçte. İhracatımızın katma değerini yükseltecek çalışmaları Birlik olarak desteklemeye devam edeceğiz.”  

Unutmayın,TET Ar-Ge Proje Pazarı başvuruları13 Şubat 2015’e kadar yapılabiliyor.

TET Ar-Ge Proje Pazarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tetprojepazari.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi girişimciler ve akademisyenler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

birFİKRİNmiVAR? Girişimci Proje Röportajı: Artı Enerji Evi Projesi

$
0
0

7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Girişim Haber olarak her Cumartesi dereceye giren projeleri, girişimcileriyle yaptığımız röportajlarla sizlere tanıtmaya devam ediyoruz.

Bu hafta (07/02/2015) "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasında yine birbirinden güzel girişimler, seyirci ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmacıların hepsi girişimlerini tanıtarak hedeflerindeki büyük ödüle ulaşmaya çalıştı.

Yarışmaya İstanbul'dan "Artı Enerji Evi" projesiyle katılan ve dereceye girmeyi başaran Aykut Levent Yavuz ve Muzaffer Tamer isimli girişimcilerile gerçekleştirdiğimiz röportajı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Merhaba Aykut Bey, Bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

"Seksen dört yaşındayım. 1957'de İTÜ Mak.Fak. mezun oldum.Mezuniyetten sonra aynı fakültede asistan olarak çalıştım. Bu arada Alman akademik değiştirme teşkilatından 1 senelik burs kazandım ve Berlin Teknik üniversitesine doktora için gittim. Burs bittiğinde doktoram bitmemişti, bursumu uzatmak için İTÜ'den izin istedim. İzin alamayınca asistanlıktan da istifa edip, Berlinde Siemensde Mekanik mukavemet hesaplama mühendisi olarak 5 sene çalıştım. Askerlik yapmak için Türkiye ye döndüğümde vatanımda kaldım. 1970 senesinde yaptığım proje ile 35 milyon kredi aldım ve fabrikamı kurdum.

Daha sonra Fabrikayı Pimaş işin başında kalmam şartıyla satın aldı. Orada o zamana kadar hiç yapılmamış kalıp ve parçaları ürettim. Bu arada İTÜ'den hocalık yapmam için bir teklif geldi( Dersin adı “Nümerik kontrollü tezgahlarla imalat”). Lisans üssü ve doktora talebelerine 10 seneden fazla ders verdim ve bu arada doktoramı da tamamladım. Türkiye de İlk PVC pencereyi ve ilk İspanyoleti PKD markasıyla ürettim. Halen 1999 senesinde kurduğum Kapı ve pencere Cemiyetinin Yönetim kurulu başkanıyım."

Artı Enerji Evi” isimli projenizle Bir Fikrin mi Var? Jürisine TV360 ekranlarında sunum yaptınız. Sunum esnasında neler hissettiniz?

"Tv 360'da yaptığım sunumumda karşılıklı konuşmalar olduğu için çok keyif aldım. Verdiğim derslerde, yurt içinde ve dışında yaptığım seminerlerde bu tip konuşmalara çok aşina olduğum için hiç zorlanmadım." 

Projenizden bize de kısaca bahsedebilir misiniz? Proje fikriniz nasıl oluştu ve hangi soruna/ihtiyaca çözüm getiriyorsunuz?

"Projemin ana fikri enerji tasarrufunun ne kadar önemli olduğunun ifadesidir. Türkiye de hiçbir tüketici enerji tasarrufuyla ne kazancı olacağının farkında değildir, yaptığım proje ve unun tatbikatı evim ortadadır ve herkese açıktır."

Peki projeniz şuan prototip aşamasında mı? Yoksa seri üretim veya aktif hizmet aşamasıda mısınız?

"Kendi imkanlarımla her şeyi yaptığım için belki ufak tefek ilavelerle dört dörtlük hale gelebilir. Şu anda güneşli günlerde ev aletlerinin hepsini çalıştırabiliyor. Sadece buz dolabı çalıştığında başka bir tüketim kaynağı yoksa 5 Kw tın artan bölümünü şebekeye satıyorum. Sayaç özel yapılmıştır. İki tarafa da dönebilir, geceleri güneş olmadığı için şebeke kullanıyorum."

Projenizi merak eden okurlarımız ve yatırımcılar fikrinizle ilgili detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirler?

"Proje kitap halinde hazırlanmıştır, ayrıca ARTI ENERJİ EVİ (arti enerji evi) sitemden her şey görülebilir."

Son olarak Girişim Haber okurlarına projenizle veya girişimcilikle ilgili iletmek istedikleriniz nelerdir?

"Bu projeyi hobi olarak yapmıştım, ama artık işin boyutlarınının değişebileceğine inanıyorum, her türlü olumlu tekliflere hazırız."

Sorularımıza verdiği samimi yanıtlar için "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girmeyi başaran Aykut Levent Yavuz ve Muzaffer Tamer Bey’e teşekkür ediyor, hem yarışma esnasında hemde yarışma sonrasındaki girişimcilik hayatlarında kendilerine ve projelerine başarılar diliyoruz.

BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz. "Bir Fikrin mi Var?"her Cumartesi saat 20:00‘da TV 360 ekranlarında.

Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

2. Sabri Ülker Bilim Ödülü Yarışması Bu Yıl Dünyaya Açıldı!

$
0
0

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı bünyesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Sabri Ülker Bilim Ödülü ile gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam alanlarındaki bilimsel araştırmalarıyla fark yaratan bir kişi 100 Bin TL’lik ödülün sahibi olacak. Yarışma bu sene dünya çapında tüm bilim insanlarının katılımına açık hale getirildi.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı temel misyonlarından biri olan araştırma ve eğitim programlarının desteklenmesi hedefi doğrultusunda hayata geçirilen Sabri Ülker Bilim Ödülü; akademi, endüstri araştırma enstitülerindeki ve bilim insanlarını teşvik etmeyi ve bu sayede toplum sağlığına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Beslenme, sağlık ve tıp alanındaki gelişmeler ışığında, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Bilim Ödülü; sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, araştırma, eğitim programları ve bilimsel girişimleri desteklemek, topluma faydalı inovasyonların geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlenirken, yarışma ikinci senesinde dünya çapında bilim insanlarına çağrıda bulunuyor.

Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı Bilim Ödülü araştırma konusunu gıda, beslenme ve sağlık olarak belirlerken, başvuran projelerin toplumun beslenme ve sağlıklı yaşam biçimlerini teşvik eden, tamamlanmış ve uygulanabilir olması kriterlerinde değerlendiriyor.

Unutmayın,son başvuru tarihi1 Nisan 2015 olarak belirtilen Sabri Ülker Bilim Ödülü’nde kazanan proje ise Mayıs ayında düzenlenecek Sabri Ülker Vakfı 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’nde açıklanacak.

2. Sabri Ülker Bilim Ödülü Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz sabriulkerbilimodulu.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam alanlardınaki bilimsel araştırmalarıyla fark yaratabilecek dünya çapındaki okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Elektrikli ve Elektronik Atık Kahramanları Ödülü Projesi Hayata Geçiriliyor

$
0
0

İstanbul’da 5-6 Mart 2015 tarihleri arasında Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) ve Enerji Verimliliği (ENVER) tarafından düzenlenecek ve İTÜ,İTÜ Arı Teknokent ve İTÜNOVA TTO ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi’nde Türkiye’de bir ilk olarak e-atık konusunda uğraş verenleri desteklemek için “Elektrikli ve Elektronik Atık Kahramanları Ödülü” projesi hayata geçiriliyor.

Zirve Başkanı,İTÜÖğretim Üyesi ve SÜT-D Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, atık yönetiminin sürdürülebilir üretim ve tüketimin en önemli parçası olduğunu ifade ederek, nüfusu hızla artan, endüstrisi gelişen Türkiye’de elektrikli ve elektronik atık konusunun her yönü ile bilinmesi ve farkındalık yaratılması amacıyla zirvenin konunun tüm paydaşlarını bir araya getireceğini belirtti.

Karaosmanoğlu, bu kapsamda, üretim ve tüketimde e-atık yönetimini başarıyla yapanlar ve konuyla ilgili uğraş verenleri desteklemek için “Elektrikli ve Elektronik Atık Kahramanları Ödülü” projesini hayata geçirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

Atıklar ulusal servetimizdir. Günlük yaşamımızda her yerde elektrikli ve elektronik eşyalarla yan yanayız. Onlardan vazgeçemeyiz. Onlarsız yapamayız. Bizlere kolaylık, refah ve yaşam kalitesi sağlayan bu eşyaların atıklarını doğru yönetmeliyiz. Biz de SÜT-D olarak e-atık ile ilgili toplumda bilinirliği arttırmak ve konuya dikkati çekmek için ‘e-atık kahramanlarını’ belirleyeceğiz ve ödülleri zirvenin ilk günü olan 5 Mart’ta takdim edeceğiz.

Unutmayın,Elektrikli ve Elektronik Atık Kahramanları Ödülü’nün son başvuru tarihi23 Şubat 2015.

Elektrikli ve Elektronik Atık Kahramanları Ödülü hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak istersenizwww.sut-d.org web sayfasını ve Elektrikli ve Elektronik Atık Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz dewww.istanbuleews.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi üretim ve tüketimde e-atık yönetimini başarıyla yapanlar ve konuyla ilgili uğraş verenler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Huzurlarınızda 14 Şubat'ta birFİKRİNmiVAR?'da Yarışacak Girişimler

$
0
0

Son 7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor.

"birFİKRİNmiVAR?"  Türk televizyonlarının en büyük para ödülü olan 2 milyon TL yatırım ödülü ile bir ilke imza atarak girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Aynı zamanda bu 2 milyon TL’lik büyük ödül için Türkiye’nin en önemli kurumlarından KOSGEB 1 milyon TL’yi bulan şirket hibe paketleriyle girişimcileri desteklerken, Türkiye’nin en büyük yatırım bankası Aktif Bank da 1 milyon TL tutarında bir fonla girişimcilerin hayalini gerçeğe dönüştürecek. Bunun dışında "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının sporsorları da dereceye giren girişimcileri çeşitli ödüllerle ödüllendiriyor.

"birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının jürisinde ülkemiz iş dünyasının önemli isimleri yer alıyor. İşte jüri üyeleri; LabX Yatırım Danışmanlığı şirketinin kurucusu Fuat Sami, Miroglio Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Madencilik sektörünün en iddialı isimlerinden Zuhal Mansfield, Arzum’un Ceosu Murat Kolbaşı ve her programda sürpriz bir konuk jüri.

Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" da Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


Akıllı Sandalye

Mustafa Onur Aydın tarafından geliştirilen "Akıllı Sandalye" projesi, kullanıcısının vereceği sesli komutlar ya  da dokunmatik ekran ile hareket edebilen, telefon görüşmesi, mesajlaşma, internete girme işlemlerini gerçekleştirebilen bir akülü sandalye.


Otomatik Civili Patlamaz Oto Lastigi

Ahmet Günal tarafından geliştirilen "Otomatik çivili patlamaz oto lastiği" ise,araç içine takılan (on-off) tuş yardımıyla çalışan içerisinden çelik çiviler çıkarabilen ve buz kalınlığına göre kendini ayarlayabilen bir sistem.


Akıllı Ayakkabı

Güngör Taslı tarafından geliştirilen "Akıllı Ayakkabı"ise, ayakkbıya eklenen bir aparatla elimize aldığımız herşeyin net gramını kilosunu söylüyor.  Bir nevi "Ayaklı tartı oluyoruz" diyebiliriz.


Artı Enerji Evi

Muzaffer Tamer - Aykut Levent Yavuz isimli girişimciler tarafından geliştirilen "Artı Enerji Evi" isekullandığından fazla enerji üretebiliyor hatta fazla gelen enerji şehir şebekesine satılabiliyor.


AEROTURKA (Kanat çırparak uçan taşıt)

Ünal Sel tarafından geliştirilen "AEROTURKA", her tür araziye ve suya iniş yapabilme özelliğine sahip. Bu araba için adeta "uçan araba" denilebilir.


Girişimciler Mustafa Onur Aydın, Ahmet Günal, Güngör Taslı, Muzaffer Tamer, Aykut Levent Yavuz ve Ünal Sel projelerinin detaylarını cumartesi akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 14 Şubat 2015 Cumartesi akşamı 20:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Üniversiteliler, #bizzkampüs'te Parlak Fikirler Yarışmaya Başlıyor!

$
0
0

Her yıl farklı bir Yıldız Holding markası ile üniversite öğrencilerinin yenilikçi projelerini anlatmalarına olanak sağlayan yarışma platformu bizz@kampüs, bu yıl 4. kez öğrencilerle buluşuyor. Şimdiye dek 8700 öğrenci ve 2.900 takımın inovatif fikirlerini sunduğu yarışma, öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Üniversitelerin 2.-3.-4.sınıf ve yüksek lisans bölümlerine devam eden öğrencilerinin oluşturacağı takımlar, bizz@kampüs’te Ülker Dankek 8 Kek’e yenilik katacak fikirleriyle yarışacak. Proje sahipleri, kariyeri için güçlü bir adım atma şansını yakalarken sürpriz ödüllerin de sahibi olacak.

bizz@kampüs, sadece sosyal medya üzerinden başvuru kabul ediyor. Gençlerin sosyal medyayı etkin kullanmaları nedeniyle böyle bir yol izleyen bizz@kampüs, gördüğü ilgi açısından da farklı bir yarışma.

Üç aşamadan oluşan yarışmada kayıtlar alındıktan sonra yarışmacılara Dankek 8 Kek ile ilgili ayrıntılı brief verilecek. Bu briefe göre hazırlanan projeler arasından ilk 50’ye kalanlar ön jüri tarafından belirlenecek. İlk 50’ye giren proje sahibi takımlar, yarı final ve final için daha geniş kapsamlı bir bilgilendirme alacaklar. 11-12 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak final elemeleri ile projeler önce 12’ye indirilecek, ardından da ilk üç takım belirlenecek.

Jürinin değerlendirmeleri sonucunda;

  • Birinci olan gruba 15 bin TL,
  • İkinci gruba 10 bin TL ve
  • Üçüncü gruba 7 bin 500 TL

ödül verilecek. Ayrıca her üç grup da Yıldız Holding’de bir ay staj yapma imkanı kazanacak.

Yıldız Holdingİnsan Kaynakları, yarışmanın detaylarını; aralarında ODTÜ, Boğaziçi, Koç, Sabancı, İstanbul, Marmara, Bilkent,  Ege, Karadeniz Teknik, Selçuk, Çukurova, Anadolu Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin de bulunduğu 30 üniversitede tanıtım toplantıları düzenleyerek anlatacak. Öğrenciler ayrıca www.bizzkampus.com sayfasından da yarışmanın detaylarına ilişkin bilgi alabilecek.

Unutmayın,bizz@kampus yarışması başvuruları 2 Şubat-15 Mart 2015 tarihleri arasında yapılabiliyor. Final elemeleri ise 11-12 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak.

bizz@kampus yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bizzkampus.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi üniversitelerin 2.-3.-4.sınıf öğrencileri ve yüksek lisans bölümlerine devam eden öğrenciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

birFİKRİNmiVAR? Girişimci Proje Röportajı: Akıllı Sandalye Projesi

$
0
0

7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Girişim Haber olarak her Cumartesi dereceye giren projeleri, girişimcileriyle yaptığımız röportajlarla sizlere tanıtmaya başlıyoruz.

Bu hafta (14/02/2015) "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasında yine birbirinden güzel girişimler, seyirci ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmacıların hepsi girişimlerini tanıtarak hedeflerindeki büyük ödüle ulaşmaya çalıştı.

Yarışmaya Elazığ'dan katılarak "Akıllı Sandalye" projesiyle dereceye girmeyi başaran girişimci Mustafa Onur Aydın ile gerçekleştirdiğimiz röportajı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Merhaba Onur Bey, Bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

"Merhaba. 24 yaşımdayım. Bilgisayar mühendisiyim, hayalim olan mesleğime erişme şansını elde etmemin ardından,  üniversite yıllarımda hem teknik hem de sosyal birçok önemli projeye imza attım. Girişimci olmak ve hem ülkemizde hem de dünyada önemli bir probleme çözüm bulmak adına, ben ve ekibim harekete geçtik. Henüz öğrenciyken, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Teknogirişim desteği almaya hak kazanarak, girişimcilik serüvenine bir sosyal sorumluluk projesiyle başladık. Bütün amacımız, engelli insanların hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak."

“Akıllı Sandalye” isimli projenizle Bir Fikrin mi Var? Jürisine TV360 ekranlarında sunum yaptınız. Sunum esnasında neler hissettiniz?

"Hem projemizin geleceği adına hem de bizim adımıza çok önemli bir an yaşadık. Elimizden geldiğince yaptığımız çalışmayı ifade etmeye çalışsak da, çok değerli jüri üyeleri karşısında heyecanlanıp atladığımız şeyler oldu. Juri üyelerinin eleştirileri, vermiş olduğu tavsiyeler bizi mutlu etti. Her ne kadar ürün ile ilgili belirlediğimiz fiyat fazla gelmiş olsa da, girişimciliğin altın kurallarından biri olan başarının bedelini talep etmekten vazgeçmeyeceğimizi belirtmeye çalıştık. İnanın bizim için en büyük mutluluk, ürünümüzün ihtiyacı olan insanlara ulaşması, Bir Fikrin mi Var bunun için müthiş bir fırsat."

Projenizden bize de kısaca bahsedebilir misiniz? Proje fikriniz nasıl oluştu ve hangi soruna/ihtiyaca çözüm getiriyorsunuz?

"Projemiz "Akıllı Sandalye", özellikle ayaklarının yanı sıra ellerini de kullanamayan engelliler için geliştirdiğimiz bir sosyal sorumluluk projesidir. Akıllı Sandalye, hareket edebiliyor, sms gönderip alabiliyor, telefon araması yapabiliyor, internete girebiliyor. Tüm bu fonksiyonları hem kullanıcıdan aldığı ses komutlarıyla, hem de dokunmatik ekran aracılığyla gerçekleştirebiliyor. Bu sayede geliştirmiş olduğumuz ürün hem spesifik bir kitleye hem de sandalyesinin sosyal olmasını isteyen tüm engellilere hitap etmektedir. Ben ve ortağım, birlikte önemli çalışmalara imza attık, girişimci olma yolunda ilerlemeye karar verdiğimizde aklımızda birçok fikir vardı. Kararsız kaldığımız anlar oldu, fakat önceliğimizin kazançtan daha çok, çözülmesinin çok önemli olduğuna inandığımız bir fikri gerçekleştirmek olduğuna inandık. Proje fikri ms hastası olan teyzemden esinlenerek aklıma geldi, çeşitli nedenlerle ayaklarının yanı sıra insanlar ellerini de kullanamayabiliyor. Yaptığımız araştırmalar sonucu ciddi sayıda ürünümüze ihtiyacı olan insan gördük. Biz engellilerin geliştirmiş olduğumuz ürünle bireysel hareket ve iletişim özgürlüklerini elde etmelerini hedefliyoruz."

Peki projeniz şuan prototip aşamasında mı? Yoksa seri üretim veya aktif hizmet aşamasıda mısınız?

"Projemiz şu an prototip aşamasındadır. Seri üretim aşamasına geçmeye hazır durumdayız."

Projenizi merak eden okurlarımız ve yatırımcılar fikrinizle ilgili detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirler?

"Detaylı bilgi için, şirketimiz Onpeta'nın web sitesi www.onpeta.com ya da ürünümüzün web sitesinden www.akillisandalye.com' dan bilgi alabilmek mümkün olmakla birlikte, dileyen kişiler Elazığ Fırat Teknokent'te bulunan ofisimizi ziyaret ederek, Akıllı Sandalye'yi test edebilir ve bilgi alabilirler."

Son olarak Girişim Haber okurlarına projenizle veya girişimcilikle ilgili iletmek istedikleriniz nelerdir?

"Girişimcilik zorlu bir serüven, macera. Başarıya ulaşmak için her yolu denemelisiniz fakat bu yine de yeterli olmayabilir. Girişimcilik için en önemli faktörlerden biri, her ne kadar ilginç gelse de şanstır. Bu nedenle fikrinize güveniyorsanız, girişimcilikten vazgeçmeyin, sonuca ulaşamazsanız bile bu süreç size çok değer katacaktır. Tüm girişimcilere, başarıya ulaşma yolunda şans diliyorum."

Sorularımıza verdiği samimi yanıtlar için "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girmeyi başaran girişimci Mustafa Onur Aydın’a teşekkür ediyor, hem yarışma esnasında hemde yarışma sonrasındaki girişimcilik hayatında kendisine ve projesine başarılar diliyoruz.

BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz. "Bir Fikrin mi Var?"her Cumartesi saat 20:00‘da TV 360 ekranlarında.

Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


Gelişen Otomotiv Sektörüne İTÜ Çekirdek BIG BANG’den Destek!

$
0
0

İTÜ ARI Teknokent bünyesinde, 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 5 milyon TL’yi aşan destekler sağlayan Türkiye’nin önemli girişimcilik destek projelerinden İTÜ Çekirdek’te, 2015 yılı başvuruları başladı. Ticarileştirilebilir tüm projelere ve sektörlere açık olmanın yanı sıra büyük potansiyele sahip özel kategoriler açarak sektörlerin gelişimine de ön ayak olan İTÜ Çekirdek’in bu yılki “özel” kategorisi ise Otomotiv Teknolojisi.

İTÜ Çekirdek’in Otomotiv Teknolojisi kategorisi, Türkiye’de otomotiv sektörünün sürdürülebilir rekabet avantajına sahip daha güçlü bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmayı hedefliyor. Güvenlik sistemleri, çevre dostu üniteler, navigasyon, akıllı donanım, elektrik ve elektronik sitemler, iç-dış aydınlatma, akıllı araç yazılımları, enerji tasarrufu gibi bir otomobili oluşturan tüm parçalara ve aksesuarlara yönelik fikri ya da projesi olan girişimciler bu kategoriye başvurabiliyor.

Projelerin ödüllendirildiğiİTÜ Çekirdek BIG BANG’de bu yıl dağıtılacak toplam ödül 1 milyon TL olarak belirlendi. Ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da projesi olan girişimcilere, teknoloji şirketlerini kurup, geliştirmelerine olanak tanıyacak her tür desteği sağlayan İTÜ Çekirdek için son başvuru tarihi ise 3 Nisan 2015.

“Otomotivde Daha Fazlası Mümkün”

Türkiye’de otomotiv sektörünün 2014 yılında 23 milyar dolar üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini belirten İTÜ ARI Teknokentİş Geliştirme Direktörü Arzu Eryılmaz, İTÜ Çekirdek Otomotiv Teknolojisi kategorisinin bu alandaki yenilikçi fikirlerin gelişmesine ilham kaynağı olacağını belirtirken şu değerlendirmede bulundu: “Otomotiv sektörü Türkiye’de ihracat ve istihdam rakamlarında lokomotif sektörlerden biri konumunda. Ancak bunun daha fazlası da mümkün. Önümüzdeki 10 sene içinde otomotiv sektörünün elektrik, elektronik, yazılım ve enerji üzerine odaklanarak gelişmesi bekleniyor. Bunun da yolunun bu alanda gerçekleştirilecek inovasyonlar ve yapılacak Ar-Ge çalışmaları olduğuna inanıyoruz. Mekanikte dünya markaları arasında güçlü konumumuzu pekiştirmek ve şimdiden geleceğin teknolojilerine sahip olmak için bugünden atılacak adımlar büyük önem taşıyor. Bu anlamda İTÜ Çekirdek Otomotiv Teknolojisi kategorisi kapsamında çok şaşırtıcı fikirler göreceğimize ve bu alanda fırsatlar sunulduğu takdirde girişimcilerimizin ne denli yetkin olduklarına tanıklık edeceğimize inanıyoruz.

Girişimcilere sağladığı 800 m2 lik açık ve kapalı ofis, laboratuvar, seminer ve toplantı salonları ile bir girişimcinin ihtiyacı olan bütün fiziki olanakları bir arada sunan İTÜ Çekirdek; Elginkan Vakfı, Cardtek Group, Microsoft, SAP, TEB gibi pek çok önemli kuruluşun destek ve işbirliği ile Türkiye’ye yeni teknoloji şirketleri kazandırıyor.

Unutmayın,İTÜ Çekirdek Otomotiv Teknolojisi kategorisi başvuruları için 3 Nisan 2015’e, diğer tüm sektörler için 13 Mart 2015’e kadar başvuruda bulunabilirsiniz.

İTÜ Çekirdek hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimci adayları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Huzurlarınızda 21 Şubat'ta birFİKRİNmiVAR?'da Yarışacak Girişimler

$
0
0

Son 7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor.

"birFİKRİNmiVAR?"  Türk televizyonlarının en büyük para ödülü olan 2 milyon TL yatırım ödülü ile bir ilke imza atarak girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Aynı zamanda bu 2 milyon TL’lik büyük ödül için Türkiye’nin en önemli kurumlarından KOSGEB 1 milyon TL’yi bulan şirket hibe paketleriyle girişimcileri desteklerken, Türkiye’nin en büyük yatırım bankası Aktif Bank da 1 milyon TL tutarında bir fonla girişimcilerin hayalini gerçeğe dönüştürecek. Bunun dışında "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının sporsorları da dereceye giren girişimcileri çeşitli ödüllerle ödüllendiriyor.

"birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının jürisinde ülkemiz iş dünyasının önemli isimleri yer alıyor. İşte jüri üyeleri; LabX Yatırım Danışmanlığı şirketinin kurucusu Fuat Sami, Miroglio Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Madencilik sektörünün en iddialı isimlerinden Zuhal Mansfield, Arzum’un Ceosu Murat Kolbaşı ve her programda sürpriz bir konuk jüri.

Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" da Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


Kablosuz Enerji Transferi

Metin Ceylan tarafından geliştirilen "Kablosuz Enerji Transferi" projesi ile enerji kablo olmadan kullanılan cihaza aktarılabiliyor. Belirli bir alanda üretilen elektirik kablosuz bir şekilde priz olmadan kullanılabiliyor. Bu proje ile telefonlar prizsiz şarj edilebiliyor.


Pzioelektrik Seramiklerle Aracin Aydinlatma Enerjisinin Karsilanmasi

Gökhan Aldemir tarafından geliştirilen "Pzioelektrik Seramikler" ile aracın aydınlatma enerjisi karsılanabiliyor. Kurşun içermemesiyle insan sağlığını düşünen bu projede piezo elektrik kristaller ile elektrik enerjisi elde edilebilecek.


NEGAWATT( Tasarruf Edilen Enerjinin Satilmasi)

Rıza Köroğlu tarafından geliştirilen "NEGAWATT" projesi ile yakıt ve elektrik tüketiminde %30-%50 arasında tasarruf sağlanabiliyor. Tasarruf edilen enerji ise daha sonra %10'luk bir indirim ile daha ucuza satılıyor.


Yeni Nesil Hidrolik Pompa

Ozan Yıldız - Rıza Temel isimli girişimciler tarafından geliştirilen "Yeni Nesil Hidrolik Pompa" iseyakıt tasarrufu sağlayan yeni nesil hidrolik pompa olma özelliği taşıyor.


Hic Duman Cikarmayan Komurlu Mangal

Cengiz Guven Zeybek - Derya Yaren Güneylioğlu isimli girişimciler tarafından geliştirilen "Hic Duman Cikarmayan Komurlu Mangal" ilekömür tasarrufu yapılabiliyor, ayrıca malgal yaparken etrafa yayılan dumanlar bu proje sayesinde tarihe karışıyor.


Metin Ceylan, Gökhan Aldemir, Rıza Köroğlu, Ozan Yıldız, Rıza Temel, Cengiz Guven Zeybek ve Derya Yaren Güneylioğlu isimli girişimciler projelerinin detaylarını cumartesi akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 21 Şubat 2015 Cumartesi akşamı 20:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi "Anadolu 500" Açıklandı!

$
0
0

Ekonomist Dergisi'nin Türk Ekonomi Bankası (TEB) iş birliğiyle ve Turkcell'in desteğiyle düzenlediği "Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi-Anadolu Kaplanları" araştırmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Törende; ‘En Büyük 5 Şirket’, ‘İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket’, ‘İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket’ ve ‘Cirosunu En Çok Artıran 5 Şirket’ ve ‘Kârını En Çok Artıran 5 Şirket’ olmak üzere 5 kategoride toplam 25 firma ödüllendirildi. Söz konusu firmaların haricinde, ‘Anadolu 500'e En Çok Şirket Gönderen Gruplar’ kategorisinde de 3 şirket ödüle layık görüldü.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, törende yaptığı konuşmada, geçmişte ekonomik verilerin parlak olmadığı dönemlerde Anadolu'ya gittiklerinde oradan hep moral aldıklarını belirterek: "Bugün eğer Türk bankacılık sektörü kalkındı ve büyüdü ise bu hep sizin bize aşıladığınız moralle oldu." dedi.

Leblebici, bu nedenle "Anadolu 500" araştırmasına 11 yıldır destek vermelerinin en çok gurur duydukları işlerden biri olduğunu ifade etti.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da Türkiye'nin büyümesinin aslında Anadolu'daki şirketlerin büyümesi, kar etmesi, ihracatını ve istihdamını artırması demek olduğunu söyledi.

Turkcell ailesi olarak Anadolu'da yaptıkları organizasyonlarla mobil şirket dönüşümünde onların yanında olmayı görev bildiklerini aktaran Kocabaş: "Sizlerin güvenilir iş ortağı olmak yolculuğunda yanınızda olmayı asıl vazifemiz olarak görüyoruz. Anadolu 500 içerisinde her 10 şirketten 9'u teknoloji çözüm ortağı olarak bu yolculuklarında bizi tercih etti. Sizlere bu anlamda teşekkürü borç biliriz. Ekip olarak teknoloji çözümlerimizle yanınızdayız" diye konuştu.

Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş ise Türkiye'nin yeni ve büyük şirketlerinin artık Anadolu'dan da geldiğini belirterek "Türkiye'nin daha büyük, çok insan çalıştıran ve değer yaratan şirketlere ihtiyacı var. Dünyanın 500 büyük şirketi içerisinde şirketlerimiz var. Dünyanın 500 büyük markası içinde de şirketlerimizin olması gerekiyor. Umarım Anadolu 500'den bu ölçüde şirketler yaratabileceğiz" dedi.

‘Anadolu'nun En Büyük 500 Şirketi-Anadolu Kaplanları’ sonucunda ödül alan şirketler:

En Büyük 5 Şirket

  1. Tosçelik Profil
  2. Tiryaki Agro Gıda
  3. Erbakır
  4. Kroman Çelik
  5. Sarkuysan Elektrolitik Bakır

İhracatını En Çok Artıran 5 Şirket

  1. Arıkan Mensucat
  2. Abalıoğlu Yem Soya
  3. Işık Ahşap Profil
  4. Muratbey Gıda ve Süt Ürünleri
  5.  Royal Halı

İstihdamını En Çok Artıran 5 Şirket

  1. Balpet Petrol Ürünleri
  2. Ritaş Kimya ve Tekstil
  3. Kipaş Mensucat
  4. Kayseri Şeker Fabrikası
  5. Çekok Gıda

Cirosunu En Çok Artıran 5 Şirket

  1. Erdemoğlu Dış Ticaret
  2. Kipaş Mensucat
  3. As-Do Hazır Beton
  4. Karaçuha Tarım Ürünleri
  5. Eti Gıda

Kârını En Çok Artıran 5 Şirket

  1. Best AŞ
  2. Emaş Plastik
  3. Tellioğlu Yem Gıda Entegre
  4. Mutlu Makarnacılık
  5. Formfleks Yalıtım Ürünleri

Anadolu 500'e En Çok Şirket Gönderen Gruplar

  1. Boydak Holding
  2. Erdemoğlu Şirketler Grubu
  3. Sanko Holding

    "Anadolu Kaplanları 500" araştırması sonucu ödül alan şirketleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. GirişimFinans.comkaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması'na Başvurular Devam Ediyor!

    $
    0
    0

    Hacettepe Üniversitesi’nin düzenlediği Türkiye’nin en kapsamlı inovasyon yarışmasında geri sayım başladı.   Katılımcıların, “Sıra sende! HAMLE’ni yap, dünyayı değiştir!” çağrısı ile davet edildiği Hamle İnovasyon Yarışması’na proje yağıyor.

    Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) tarafından planlanan Hamle İnovasyon Yarışması’na başvurular 25 Şubat’ta sona erecek. 18 yaşını doldurmuş herkese açık olan yarışmaya başvurular, www.hacettepehamle.com web sitesinden online kabul ediliyor.

    Yarışmaya Yoğun İlgi

    Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler alanlarında sanayiye uygulanabilir yenilikçi iş fikirleri ve ürünlerinin ortaya çıkarılarak hayata geçirilmesine tam destek verilmesi amacını taşıyan yarışma büyük ilgiyle karşılandı. Yarışmaya, Türkiye’nin dört bir yanından fikir ve proje geliyor.

    Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve HT-TTM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Saraç, Hamle İnovasyon Yarışması’nın çeşitlilik ve fırsat zenginliği açısından şimdiye kadar düzenlenen en kapsamlı yarışma olduğuna işaret etti. Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında tasarlanan yarışmaya gösterilen yoğun ilginin memnuniyet verici olduğunun altını çizen Cem Saraç, başvuru süresinin 25 Şubat’ta sona ereceğini anımsatarak “Sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler ile ilgili yenilikçi fikriniz ya da projeniz mi var? Destek ve eğitime mi gereksinim duyuyorsunuz? O halde hiç vakit kaybetmeden yarışmaya başvurabilirsiniz.” çağrısı yaptı.

    Prof. Saraç, katılım için sayılı günler kaldığına işaretle “Ne arıyoruz?” sorusunun karşılığını da şöyle özetledi:

    • Yeni ürün/sistem geliştirme,
    • Ürün kalitesi veya standart yükseltme (Mevcut teknolojiler),
    • Üretimle ilgili olarak yeni teknoloji geliştirme,
    • Dünyada mevcut yeni teknolojiyi Türkiye koşullarına uyarlama.

    Toplam 60 Bin TL Ödül

    Sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen Hamle İnovasyon Yarışması’nda toplam 60 bin TL ödül dağıtılacak. Yarışmanın sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler kategorisi;

    • Birincileri 15 bin TL,
    • İkincileri 10 bin TL,
    • Üçüncüler de 5 bin TL’lik

    nakit para ödülü sahibi olacak.

    Yarışmada para ödülünün yanında dereceye girecek yenilikçi iş fikirlerinin sanayi üretimine dönüştürülmesi için geçirilecek süreç ve maliyetler, HT-TTM tarafından yürütülüp karşılanacak.

    Buna göre, ön değerlendirmeyi geçen katılımcılar eğitim-danışmanlık-mentorluk hizmetlerinden yararlanmayı hak kazanacak. Yarışmada dereceye girenlere, yatırımcı bulma desteğinin yanında Hacettepe Teknokent’te bir yıl ücretsiz ofis alanı tahsis edilerek kuluçka desteği ile ücretsiz patent başvurusu ve ücretsiz TÜBİTAK 1512-KOSGEB başvuru dosyası hazırlanması imkânları sunulacak.

    Dünyayı Değiştirecek Fikirler

    Sağlık bilimleri ve ileri teknolojiler alanlarında dünyayı değiştirecek fikirlere odaklı Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’na üniversitelerde öğrenim gören lisans-lisansüstü öğrencileri, akademisyen ve araştırmacılar ile 18 yaşını doldurmuş herkes başvurabilecek. Beş kişiyi aşmamak şartıyla grup başvuruları da kabul edilecek.

    Yarışmaya katılabilmek için iş fikri veya ürünün piyasaya sürülmemiş ve herhangi bir lisans anlaşması yapılmamış olması koşulları aranacak. Bilimsel Değerlendirme Kuruluüyelerine ait veya danışmanı olduğu projeler ile başvuru yapılamayacak.

    İlginç Fikirler İlk 40 İçin Yarışacak

    Yarışma aşamaları, son başvuru tarihi olan 25 Şubat’tan sonra başlayacak. Jüri tarafından “Bilimsel ve teknolojik etki”, “Uygulama yöntemi” ve “Ekonomik etki ve sürdürülebilirlik”  kriterlerine göre yapılacak ön değerlendirme sonunda her kategoriden maksimum 20 olmak üzere toplam 40 iş fikri birinci aşamaya geçecek.

    Eğitim ve hazırlık sürecini takiben gerçekleştirilecek jüri sunumunda, ikinci aşamaya geçecek toplam 20 iş fikri belirlenecek. Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması’nın finali, 7 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle yapılacak.

    Unutmayın,Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması'na başvurular, 25 Şubat 2015 tarihine kadar online olarak yapılabilecek. Yarışmanın finali ise 7 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreniyle yapılacak.

    Hacettepe Hamle İnovasyon Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hacettepehamle.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Haberimizi sağlık bilimleri ya da ileri teknolojiler alanlarında dünyayı değiştirecek fikirleri olan 18 yaşını doldurmuş okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Üniversiteliler, Hayal Edin Gerçekleştirelim Yarışmasına Başvurular Devam Ediyor!

    $
    0
    0

    Kredi Kayıt Bürosu tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Hayal Edin Gerçekleştirelimsosyal sorumluluk proje yarışmasının ikinci dönemi öğrencilerin yoğun ilgisi ile devam ediyor.

    Üniversitelerin ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımına açık olan ve Türkiye’nin çeşitli illerinden çok sayıda başvuru alan yarışmanın son katılım tarihi6 Mart 2015.

    Kredi Kayıt Bürosu’nun üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk konularında farkındalıklarını ve duyarlılıklarını arttırmak amacıyla başlattığı “Hayal Edin Gerçekleştirelim” yarışmasında, Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencileri Çevre, Eğitim, Sağlık, Spor, Kültür Sanat ve Toplumsal konularda hazırladığı sosyal sorumluluk projeleri ile yarışıyor. Türkiye’nin birçok ilinde bulunan farklı üniversitelerden katılım olurken, katılımın yoğun olduğu iller arasında; Kayseri, Konya, İstanbul, İzmir ve Ankara bulunuyor.

    Gençlerin sosyal sorumluluk konusunda bilinçlenmelerini, toplumsal ihtiyaçları fark etmelerini ve harekete geçmelerini sağlamak amacıyla Kredi Kayıt Bürosu tarafından başlatılan “Hayal Edin Gerçekleştirelimsosyal sorumluluk yarışması sonucunda seçilen projelerin bir proje havuzu oluşturularak “KKB Sosyal Sorumluluk Projeleri” kitabında yer alması hedefleniyor.

    Projeler; aralarında, Sivil Toplum Gönüllüsü İbrahim Betil, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fügen Toksü, İş Kadını ve Sosyal Girişimci Özlem Denizmen, CNN Türk Ekonomi Direktörü Emin Çapa ve KKB Genel Müdürü Kasım Akdeniz’in yer aldığı jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek.

    Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin bireysel olarak ya da gruplar halinde katılabileceği sosyal sorumluluk proje yarışmasında, kazanan öğrencilere çeşitli ödüllerin yanı sıraKredi Kayıt Bürosu’nda staj imkanı sunulacak. Yarışmada;

    • Kategori birincilerine 5.000 TL,
    • İkincilere 3.000 TL,
    • Üçüncülere 1.000 TL

    para ödülü verilirken Büyük Ödül ise “Yurtdışında Yaz Dönemi Eğitim Programı” olacak.

    Kredi Kayıt Bürosu Hakkında:

    Türkiye’nin ilk ve tek kredi bürosu olan KKB, sektörün önde gelen 9 bankasının ortaklığı ile 11 Nisan 1995 tarihinde kurulmuş olup bankalar, tüketici finansman şirketleri, leasing, faktoring ve sigorta şirketleri olmak üzere hem Risk Merkezi hem de kendi üyelerini içeren 180’in üzerinde üyesi bulunuyor. KKB’nin temel fonksiyonu ise üyelerinden topladığı müşteri bilgilerini birleştirip kredi risk yönetim süreçlerinde kullanılmak üzere yine üyeleri ile paylaşması.

    2013 yılı Ocak ayında hizmete sunduğu Çek Raporu, Risk Raporu ve Elektronik Rapor Sistemi ile KKB, yalnız finansal kuruluşlara değil aynı zamanda bireylere ve reel sektöre yönelik hizmetler de sunmaya başladı. Kişi ve kurumların finansal itibarlarını yönetebilmeleri için önemli araçlar sunan KKB, 2014 yılında bireylere ve reel sektöre yönelik olarak tasarlanmış yeni finansal hizmetler platformu Findeks’i hayata geçirdi. Findeks, sahip olduğu dünyanın en gelişmiş kimlik doğrulama yapılarından biriyle benzersiz bir hizmet sunuyor.

    Unutmayın,Hayal Edin Gerçekleştirelim” yarışmasının son katılım tarihi6 Mart 2015.

    “Hayal Edin Gerçekleştirelim” sosyal sorumluluk proje yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hayaledingerceklestirelim.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Haberimizi üniversitelerin ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    YZB 2015'e, Geleceğin Teknolojileri Damga Vuracak!

    $
    0
    0

    Perakendeci, üretici ve tedarikçi olmak üzere, perakende sektörünün 1 milyonu aşkın paydaşını aynı platformda bir araya getiren ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ fuar ve kongresi için geri sayım başladı.

    Organize perakendenin en önemli halkası olan yerel zincir marketler, 15-16 Nisan tarihlerinde İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde 7'nci kez bir araya gelecek. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından düzenlenen ve organize gıda perakendesinin en büyük fuar ve kongre organizasyonu olan Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) 2015; üreticiden tedarikçiye, perakendecilerden sektöre hizmet sunan firmalara kadar 1 milyonu aşkın paydaşı bir araya getirecek. Bu yıl "Teknoloji" ana temasıyla düzenlenecek olan YZB 2015 Konferansı ve Fuarı’nda sektörün lider firmaları yeni ürün ve hizmetlerini interaktif stantlarla tanıtırken, yerli ve yabancı şirketlerin sektör duayenleri deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

    Globus Fuar ve Kongre Yönetimi tarafından organize edilen ve önceki yıllarda olduğu gibi fuar ve kongre olmak üzere iki ayrı bölümde gerçekleştirilecek olan YZB 2015’te, “Dönüşümü Başlat, Geleceği Kazan” teması çerçevesinde “Teknoloji” konusu her yönüyle ele alınacak. Sektörün geleceğini şekillendirecek yazılım, donanım ve çözümlerin, alanında uzman isimlerce tanıtılacağı organizasyonun konferans bölümünde, yerli ve yabancı duayen isimler, teknolojik gelişmelerin organize gıda perakendeciliğine getireceği yenilik ve değişimleri, teknolojinin daha verimli kullanılmasıyla elde edilecek sonuçları, sektör profesyonelleriyle paylaşacak. Organizasyon kapsamında, yerel zincirlerin başarılı çalışmalarını ödüllendirmeyi de hedefleyen "Perakendenin En Başarılı Fikirleri" yarışması, bu yıl da gerçekleştirilecek.

    “Sektörde Gelecek, Teknolojik Yatırımlara Bağlı”

    YZB'nin 7 yılda sektörün en büyük randevusu olma özelliğini kazandığını belirten Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Mustafa Altunbilek, "Hemen her sektörde rekabetin gittikçe zorlaştığı günümüzde, sektör ve şirketlerin en önemli gündem maddesi artık teknoloji oldu. Şirketler rakiplerinden sıyrılıp var olan konumlarını kuvvetlendirmek, sektörde bir adım önde olmak, fark yaratmak, müşterilerine sağladıkları avantajlarla daha bilinir ve tercih edilir olmak, kârlılıklarını sürdürülebilir kılmak için arayış içindeler. Tam da bu noktada teknoloji, hemen her sektörde olduğu gibi perakende sektöründe de imdada yetişmiş durumda” dedi. Altunbilek, “Bugün geldiğimiz noktada sektörümüz, teknoloji sayesinde önemli bir değişim sürecinin başında. Sektördeki tüm oyuncular, teknolojik olarak attıkları adımlar neticesinde başarıya da sahip olacak” diye konuştu.

    “Dönüşümünü Tamamlayan, Liderliği Göğüsler”

    Yazılımdan donanıma teknolojik açıdan atılması gereken adımları atan, dönüşümlerini bir an önce tamamlayan şirketlerin, perakende de önde çıkacağının altını çizen Altunbilek sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle global ölçekli firmalar, sektörde sahip oldukları kaynakları en verimli şekilde kullanmak, rekabet avantajı sağlamak ve mevcut avantajlarını güçlendirmek için, yazılımdan mobil ve donanım teknolojisine, önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. Sürdürülebilir bir başarı yakalamak, hedef odaklı çözümler üretmek için gerçekleştirilen tüm bu çabaları, YZB 2015’e taşıyoruz. Bu yıl yine farklı ve sektörümüz açısından verimli bir organizasyon olacak. Teknoloji ile neler kazanabileceğimizi görmek adına herkesi buluşmamıza bekliyoruz."

    • YZB 2015 Ana Sponsorları: Coca-Cola İçecek, Eczacıbaşı, Sütaş, Unilever, Ülker
    • YZB 2015 Gala Yemeği Sponsoru: Hayat Kimya
    • YZB 2015 Ana Konuşmacı Sponsoru: PepsiCo
    • YZB 2015 Kurumsal Sponsorları: CP Piliç, Danone, Eti, Kenton, Nestlé, Torku
    • YZB 2015 Resmi Sponsorları: Bağdat Baharat, Billur Tuz, Erpiliç, Marmarabirlik, Nudo, Pakmaya, Panda, Tamek, Terranova Cosmetics
    • YZB 2015 Geleceğin Marketi Sponsorları:Üçge, POS
    • YZB 2015 Destek Sponsorları: Banvit, Barilla, Danet, Emin Zeytincilik, İda Bahçe, Katmer Un, Sanpa, Seyidoğlu

    Unutmayın,Yerel Zincirler Buluşuyor’ fuar ve kongresi 15-16 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

    ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ fuar ve kongresi hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.yerelzincirlerbulusuyor.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Haberimizi gıda sektöründe faal perakendeci, üretici ve tedarikçi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    birFİKRİNmiVAR? Girişimci Proje Röportajı: Kablosuz Enerji Transferi

    $
    0
    0

    7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Girişim Haber olarak her Cumartesi dereceye giren projeleri, girişimcileriyle yaptığımız röportajlarla sizlere tanıtmaya başlıyoruz.

    Bu hafta (21/02/2015) "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasında yine birbirinden güzel girişimler, seyirci ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmacıların hepsi girişimlerini tanıtarak hedeflerindeki büyük ödüle ulaşmaya çalıştı.

    Yarışmaya "Kablosuz Enerji Transferi" projesiyle katılarak dereceye girmeyi başaran girişimci Metin Ceylan ile gerçekleştirdiğimiz röportajı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Merhaba Metin Bey, Bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

    "Merhaba. Ben 47 yaşındayım. 30 yıldan uzun bir süredir Endüstriyel Elektronikle uğraşmaktayım. Elektronik çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Ben endüstri meslek lisesini bitirdim. Daha sonra tv tamir dükanı açtım 10 sene esnaflık yaptım. Dükanı kapatım ve çeşitli fabrikalarda çalıştım. Bu fabrikalarda bir çok teknisyenle çalıştım. Buradaki görevim makinaların beyin kartlarını ve ısı gösterge hareket sensörlerin tamirlerini yapmaktı. Ayrıca bunun yanında hobi devreleri yapmaya başladım. Açıkçası bir cihazı gördüğüm zaman içini açıp muhakak görürdüm. Teknik bir konuyu açıklarken adeta kendimden geçer gözüm birşey görmezdi. Elektronik benim bir parçam haline gelmişti sanki."

    “Kablosuz Enerji Transferi” isimli projenizle Bir Fikrin mi Var? Jürisine TV360 ekranlarında sunum yaptınız. Sunum esnasında neler hissettiniz?

    "Öyle heycanlandım ki sanki kalbim duracak zannettim. Hayatımda bu kadar heycanlandığımı hatırlamıyorum. Bu kadar heycanlan mamın nedeni  televizyona ilk kez çıkıyor olmamdı. Çünkü karşınızda jüriler var, birde üzerinde yılarca çalıştığınız güvendiğiniz projeniz. Şovun bir birinden değerli seçkin jüri üyeleri. Sınırlı bir sürede onları ikna etmek zorundasınız. Bu durumda insan ister istemez her şeyinden vaz geçiyor."

    Projenizden bize de kısaca bahsedebilir misiniz? Proje fikriniz nasıl oluştu ve hangi soruna/ihtiyaca çözüm getiriyorsunuz?

    "Ben projemi tek başıma yaptım. Ben esnaf kefalet kooparatifinde askari ücretle çalışan birisiyim. Yaşadığım yer küçük bir ilçeden ibaretir. Çok proje üretim hala daha üretiyorum durmak yok devam. Artık yaptığım projeleri bir kenara atmaktan bıktım bunları herkesin görmesini istiyordum. Benim hanım bana aynen şunu derdi niye yaptıklarını bir kenara atıyorsun? Niye birilerine göstermiyorsun? Senin yaptıklarını seneler sonra televizyonda yapılmış olarak görüyoruz derdi. Aslında haklıydı. Çünkü ben daha önceden yapılamayanı tahmin edebiliyordum. Bu benim özeliklerimden biriydi. Kimse beni cidiye almadı. Bana söyledikleri tek şey bu gibi lüzumsuz işlerden vazgeçmemdi. Hep boşuna uğraşıyorsun gibi sözleri çok duydum. Ama asla vaz geçmedim yoluma devam etim. Seneler sonra bunu bana söyleyen arkadaşlar dediki; "Metin biz seni zamanın da anlayamadık meğerse sen boş yere uğraşmamışsın". Geç anladılar ama yinede beni anlayanlar çıktı. Benim atölyem yok biraz abes gelecek ama ben bu projelerimi kömürlügün altında yapıyorum. Yani bodrum katında yer çok küçük ama yinede işimi görüyor. Benim projem KABLOSUZ ENERJİ TRASFERİ yani enerjiyi kablo olmadan karşıdaki cihaza iletip çalıştırmak. Bu cihazı yaptım çalıştırdım. Bilindiği üzere hepimiz evlerimizde, iş yerlerimizde kablolu çoklu prizleri kulanmaktayız. Bu çoklu prizi kulandığımız cihazların her biri için adaptör takmak zorunda kalıyoruz.Ve karışık bir kablo görüntüsü meydana geliyor. Benim yaptığım cihaz kabloları, adaptörleri, prizleri ortadan kaldıran bir cihaz. Hepsini kablosuz bir anda çalıştırıyor. Bu cihazı yapalı bir buçuk iki sene oldu."

    Peki projeniz şuan prototip aşamasında mı? Yoksa seri üretim veya aktif hizmet aşamasıda mısınız?

    "Şu anda elimdeki portatif çalışır durumda. Tbiki üzerinde birçok test ve denemeler yaptım. Ben kalarüfer sisteminide yaptım. Bir peteğin üzerine indiksiyon devresi monte etim. İndiksiyon devresi 18 voltla çalışıyor çektiği yük yani vat olarak 150 wat çekmektedir. Isıtması gayet güzel çalışmaktadır. Birde hidrojen yaptım arabama monta etim. Yüzde 50 tasaruf yapmaktadır. Yedi sekiz ay denedim. Sudan yani saf sudan üretiliyor. Bu yaptığım hidrojen sistemi kombilere kolaylıkla takılabilir. Çok güzel tasarruf yapmaktadır. Tam yüzde 50 tabiki bunların hepsi madi imkansızlıklar içerisinde  yapılmış ürünler. Yani kömürlüğün altında bodrumda. Herşeyin başı umut pes etmek yok."

    Projenizi merak eden okurlarımız ve yatırımcılar fikrinizle ilgili detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirler?

    "Bir firmam yok. Belki bir yatırımcı görür el uzatır diye ürünlerimin bazılarını video olarak youtube yükledim. YOUTUBE girip TÜRK YAPIMI AKILI ROBOT ,MIKNATISTAN ELEKTRİK ÜRETMEK bunları yazmak yeterli. Bana genelikle e-posta yada telefon ile ulaşıyorlar. Ve çok sipariş veren oluyor. Bende diyorum ki bunları yapacak şu anda kapasiteye sahip değilim. Elimden geldiğince tek tük yapmaya çalışıyorum. Birde kesintisiz güç kaynağı yapıp satıyorum. İstenilen wata güçte. Bu cihaz ceryanlar gittiği saniyede hemen devreye giriyor. Ve aküyle çalışıyor. Bunları bilgisayar kasasına döşeyip sipariş üzerine yapıp satıyorum. Bu yaptığım cihaz buzdolabı, Klima, tv, evin bütün ışıklarının hepsini bir anda çalıştırıyor. 72 Amperlik aküyle 24 volt ile 9 saat ceryan vermektedir. Akşamları ana şalteri kapatığınızda yatasıya kadar kulanabilirsiniz. Yatarken ana şalteri kaldırdığınızda,cihaz kendini kapatır aküleri otomatikman şarjza başlar. Bu şekilde kulanırsanız elektrikten büyük bir tasarruf sağlamış olursunuz."

    Son olarak Girişim Haber okurlarına projenizle veya girişimcilikle ilgili iletmek istedikleriniz nelerdir?

    "Ben kendimi pek girişimci olarak görmüyorum. Elimde çağ atlatabilecek fikirlerim var. Fakat madi imkansızlıklar, elimi kolumu bağlıyor. Ben her projeme güveniyorum. Bu elimdekiler bende kalmasın benden faydalanın inanın teknolojik çağı yakalayıp geçeceğine inanıyorum. Benim anlatacaklarım bu kadar. Bana gösterdikleri ilgiden dolayı bir fikrinmi var ekibine ve bir birinden çok değerli jüri üyelerine ayrıca Fuat Sami Bey'e teşekkür ediyorum."

    Sorularımıza verdiği samimi yanıtlar için "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girmeyi başaran girişimci Metin Ceylan’a teşekkür ediyor, hem yarışma esnasında hemde yarışma sonrasındaki girişimcilik hayatında kendisine ve projesine başarılar diliyoruz.

    BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz. "Bir Fikrin mi Var?"her Cumartesi saat 20:00‘da TV 360 ekranlarında.

    Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


    Huzurlarınızda 28Şubat'ta birFİKRİNmiVAR?'da Yarışacak Girişimler

    $
    0
    0

    Son 7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor.

    "birFİKRİNmiVAR?"  Türk televizyonlarının en büyük para ödülü olan 2 milyon TL yatırım ödülü ile bir ilke imza atarak girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Aynı zamanda bu 2 milyon TL’lik büyük ödül için Türkiye’nin en önemli kurumlarından KOSGEB 1 milyon TL’yi bulan şirket hibe paketleriyle girişimcileri desteklerken, Türkiye’nin en büyük yatırım bankası Aktif Bank da 1 milyon TL tutarında bir fonla girişimcilerin hayalini gerçeğe dönüştürecek. Bunun dışında "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının sporsorları da dereceye giren girişimcileri çeşitli ödüllerle ödüllendiriyor.

    "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının jürisinde ülkemiz iş dünyasının önemli isimleri yer alıyor. İşte jüri üyeleri; LabX Yatırım Danışmanlığı şirketinin kurucusu Fuat Sami, Miroglio Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Madencilik sektörünün en iddialı isimlerinden Zuhal Mansfield, Arzum’un Ceosu Murat Kolbaşı ve her programda sürpriz bir konuk jüri.

    Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" da Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


    Akıllı Kurs

    Sait Bülent Gülercin tarafından geliştirilen "Akıllı Kurs" projesi akıllı tahtanın bir üst versiyonu. Bu proje ile öğretmenler öğrencilere sırtını dönmeden ders anlatabilmekte ve tahtayı kullanabilmekte.


    Otomatik Hidrolik Su Kontrol Kapağı

    Nazır Kayacık tarafından geliştirilen "Otomatik Hidrolik Su Kontrol Kapağı" projesi su yapılarındaki suların kontrol edilmesine ve yönlendirilmesine olanak sağlayan yeni bir kapak sistemi.


    Kuvvetli Manyetik Cam Silme Aparatı

    Kazım Ergin tarafından geliştirilen "Kuvvetli Manyetik Cam Silme Aparatı" pencere camlarının temizliğine yönelik geliştirilmiş bir aparat. Bu aparat camların dışını ve içini aynı anda daha çabuk ve daha temiz temiz temizleyebilme özelliğine sahip.


    FIFO (First In First Out)

    Hulusi Yağ tarafından geliştirilen "FIFO (First In First Out)" projesi ise üretilen ilk ürünün ( cam Paketinin ) ambardan ilk olarak sevk edilmesini sağlıyor.


    Engelsiz Salıncak

    Mevlüde Altun tarafından geliştirilen "Engelsiz Salıncak" projesi engelli çocukların da parkta oynayabilmeleri ve rahatça salıncağa binmeleri için geliştirilen bir proje. 


    Sait Bülent Gülercin, Nazır Kayacık, Kazım Ergin, Hulusi Yağ ve Mevlüde Altun isimli girişimciler projelerinin detaylarını cumartesi akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 28 Şubat 2015 Cumartesi akşamı 20:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

    Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    birFİKRİNmiVAR? Girişimci Röportajı: Enerjisiz Otomatik Su Kontrol Kapağı

    $
    0
    0

    7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Girişim Haber olarak her Cumartesi dereceye giren projeleri, girişimcileriyle yaptığımız röportajlarla sizlere tanıtmaya başlıyoruz.

    Bu hafta (28/02/2015) "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasında yine birbirinden güzel girişimler, seyirci ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmacıların hepsi girişimlerini tanıtarak hedeflerindeki büyük ödüle ulaşmaya çalıştı.

    Yarışmaya “Enerjisiz Otomatik Su Kontrol Kapak Sistemi” projesiyle katılarak dereceye girmeyi başaran girişimciNazir Kayacık ile gerçekleştirdiğimiz röportajı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Merhaba Nazir Bey, Bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

    "1956 yılında Giresun ili Alucra ilçesi Yeşilyurt köyünde doğdum. İlk orta öğrenimini Samsun da tamamladım. 1981 yılı Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat ve Mimarlık Fakültesinden inşaat mühendisi olarak mezun oldum. 1981-1985 yılları arasında Devlet Su İşleri 7.bölge Müdürlüğünde görev yaptım. 1985-1993 çeşitli özel sektör kuruluşlarında şantiye şefliği görevlerinde bulundum. 1993 yılından bu yana, taahhüt alanında kendi adına faaliyet göstermekteyim. Evliyim ve iki oğlum var. Halen İstanbulda ikamet etmekteyim."

    “Enerjisiz Otomatik Su Kontrol Kapak Sistemi” isimli projenizle Bir Fikrin mi Var? Jürisine TV360 ekranlarında sunum yaptınız. Sunum esnasında neler hissettiniz?

    "İkibuçuk yıldır üzerinde çalıştığım projeyi anlatacağım bir jüri karşısında olmanın heyacanı ve mutululuğu vardı. Bu programa çıkmak bu projemi Türkiyeye ve hatta Dünya ya tanıtmak için bir fırsat olarak gördüm. Bana bu imkanı sağladıkları için program yetkililerine şahsım ve ülkem adına teşekkür ediyorum."

    Projenizden bize de kısaca bahsedebilir misiniz? Proje fikriniz nasıl oluştu ve hangi soruna/ihtiyaca çözüm getiriyorsunuz?

    "Bu proje DSİ ile İlgili Su yapılarında ( Prizler,Barajlar,Kanallar,Köprü ve Menfez gibi sanat yapıları); suların kontrolü ve yönlendirilmesi için kullanılan mevcut kapaklarla ilgilidir.  Bilindiği gibi Trakya bölgesindeki Meriç ve Ergene nehirleri zaman zaman taşarak civarındaki ovaları su basmakta ve ciddi zararlar vermektedir. Bu zararların önüne geçmek için, DSİ teşkilatı tarafından ; Meriç ve Ergene Nehirlerinin kenarlarına toprak seddeler yaptırılmıştır. Bu toprak seddelerin altına normal zamanlarda yan derelerin suyunun nehre ulaşmasını sağlayan su geçitleri yani menfezler inşa edilmektedir. Taşkın anında yükselen nehir sularının inşa edilen bu menfezlerden tersine bir akışla geçerek araziyi basmasını önlemek için ağızlarına; DSİ şartnamelerine uygun insan gücüyle çalışan (açılıp kapanabilen) kapaklar yaptırılmakta ve taşkın anında köylüler tarafından açılıp kapatılması için, kaldırma mekanizmalarının çevirme kolları köy muhtarlarına teslim edilmektedir.

    DSİ TİP PROJESİ olan bu kapakların açılıp kapatılmasında kullanılan kaldırma mekanizmaları(sonsuz vidalı mil ve redüktör sistemi) çok iptidai olup, insan gücüyle çalıştırılması imkansız denecek kadar zor olmaktadır.Şöyleki bir taşkın anında 2.00x2.00 kesitli birkapağın kapatılabilmesi için kaldırma mekanizmasındaki dişli çark denen redüktör kolunun 13.333 tur çevrilmesi gerekmektedir.Bu ise yaklaşık 6 veya 7 saat gibi bir süreye tekabül etmektedir. Yukardaki izahlardan da anlaşılacağı gibi DSİ tarafından yaptırılan mevcut kapaklar taşkın anında görev yapmayacak kadar ilkel olarak dizayn edilmekte vatandaşlar su baskınlarına karşı çaresiz bırakılarak madur edilmektedirler. Devlet Su işleri teşkilatı tarafından yaptırılan kapaklar formalite tamamlamaktan başka bir anlam ifade etmemektedir.

    DSİ Edirne bölge müdürlüğünce yukarıdaki amaçlar doğrultusunda tarafıma yaptırılan, bir taşkın koruma projesi kapsamındaki menfezler ve kapaklarının yapımı esnasında, köylülerin şikayetleri ve serzenişleri sebebiyle vakıf olduğum; bu konudaki problemle ile ilgili olarak yaptığım uzun soluklu çalışmalar neticesinde yeni bir kapak modeli geliştirmeye muvaffak oldum. Bu geliştirilen yeni sistemde kapaklar; taşkın anında yükselen nehir suyunun seviyesine bağlı olarak istenilen su seviyesinde insan eli değmeden, kendi kendine otomatik olarak kapanmakta, taşkın anı geçip nehirdeki su seviyesi düşünce de kendi kendine otomatik olarak açılabilmektedir. Geliştirilen bu kapak modelinde kapakların taşkın anında açılıp kapanması için dışardan gerek insan gücü ve gerekse elektrik veya mekanik hiçbir enerji ihtiyacı gerekmemektedir."

    Peki projeniz şuan prototip aşamasında mı? Yoksa seri üretim veya aktif hizmet aşamasıda mısınız?

    "Bu yeni modelin Prototipi yapılarak Edirne DSİ bölge Müdürlüğünde yetkiler huzurunda çalıştırılarak sunumu yapılmış ve alınan onay ile Edirne ili Uzunköprü ilçesi Çiftlik Köy mevkiğinde, Ergene Nehri üzerindeki mevcut bir menfezde gerçek boyutlarda inşa edilerek DSİ nezaretinde test çalışmaları başarı ile sonuçlandırılmıştır.

    Bu proje Orman ve Su İşleri Bakanlık Müsteşarı Mustafa Eldemir ve DSİ Genel Müdürlüğünde yetkin Daire Başkanlarının huzurunda Prototipi çalıştırılarak ,sunumu yapılmış olup, taşkınlar için çok güzel bir proje olarak onaylanmış ve şartnamelere konulma kararı alınmasına ve Edirne Bölgesinde taşkın zararları devam etmesine ramen henüz uygulanması için devlet yetkililerinden bir talep gelmemiştir. Bu proje sadece taşkın koruma amaçlı bir proje değildir.Büyük sulama kanallarındaki kapakların açılıp kapatılması için bu kapaklar için enerji nakil hatları çekilerek trafo yapılmakta burdan elde edilen eneji ile çalışan elektrik motorları ile kapakların açılıp kapatılması sağlanmaktadır. Bizim projemiz bu kapakların açılıp kapatılmasında kullanılarak elektrik ihtiyacını ortadan kaldırdığı için çok ekonomiktir.

    Bir Türk Mühendisi tarafından geliştirilen bu buluş, ülkemiz ve milletimizi ,DSİ teşkilatını ilkel kapak modelini uygulama çaresizliğinden ve çalışmayan iptidai sistemler için harcanan milyarlarca liranın heba olmasından kurtarabilecek niteliktedir Bu proje bütün klasik kapakların yerini alabilecek derecede öneme haiz büyük bir projedir."

    Projenizi merak eden okurlarımız ve yatırımcılar fikrinizle ilgili detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirler?

    "Projemiz patenlidir. Talep eden ilgililer İnternet sitemiz gogle '' enerjisiz otomatik su kontrol kapak sistemi'' yazılarak ulşılabilirler. Bu sitede gerekli iletişim bilgileri mevcuttur."

    Son olarak Girişim Haber okurlarına projenizle veya girişimcilikle ilgili iletmek istedikleriniz nelerdir?

    "Bu program inşallah, bu projenin ülkemiz yararına hayata geçmesi için karar sahibi siyasilere ulaştırılmasında vesile olur."

    Sorularımıza verdiği samimi yanıtlar için "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girmeyi başaran girişimci Nazir Kayacık’a teşekkür ediyor, hem yarışma esnasında hemde yarışma sonrasındaki girişimcilik hayatında kendisine ve projesine başarılar diliyoruz.

    BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz. "Bir Fikrin mi Var?"her Cumartesi saat 20:00‘da TV 360 ekranlarında.

    Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Yıldızlı Projeler Yarışması, 7. Yılında da Projelere Destek Veriyor!

    $
    0
    0

    YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü'nün düzenlediği "Yıldızlı Projeler Yarışması", kendi projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini bekliyor. Başvuru için son tarih 2 Mayıs 2015.

    Yıldız Teknik Üniversitesi bu sene Global IEEE içerisinde 2014 Darrel Chong Student Activity Award kapsamında 1 silver award ve 2 bronz award olmak üzere iki ödül birden kazandı. Ödülü kazanan  IEEE Öğrenci Kulübü’nün“Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla 7.sini düzenlediği Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kayıtları 15 Aralık 2014 tarihinde başladı.

    Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün gelişmesi ve üniversite öğrencilerinin projelerinin hayata geçmesi konusunda onlara destek olmak amacıyla düzenenlenen yarışmaya geçtiğimiz 6 sene boyunca 83 üniversiteden toplamda 731 proje başvurusu yapılmış. Yıldızlı Projeler Yarışması 2015 döneminde de pek çok yenilik ile kendi projesini hayata geçirmek isteyen girişimcilik ruhuna sahip üniversite öğrencilerini bekliyor.

    Yıldızlı Projeler Yarışması bu sene; Yıldız Teknik Üniversitesi den de destek alarak YTÜ Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisi partnerliğinde çalışmalarına devam ediyor.

    25 Mayıs 2015 tarihindeki finalde projelerin değerlendirmesini Sanayi ve Bilim Kurulu beraber yapacak. Üniversitelerin gözde akademisyenlerinden oluşan Bilim Kurulu ve başarılı sanayicilerden oluşan Sanayi Kurulu sayesinde üniversite-sanayi işbirliği somutluk kazanacak. Ayrıca Final Günü'nde melek yatırımcıların proje sahiplerini yakından takip edeceği bir ortam olacak.

    Yıldızlı Projeler de kategori sistemi ile projeler kendi alanlarındaki projelerle yarışacak ve her kategoride birden fazla proje destek bulabilecek. Bilişimden makinaya; enerjiden sağlığa; elektrikten kimya ya her alandan projeler alanlarında uzman isimler tarafından objektif bir şekilde değerlendirilecek. Sektöre, insanlığa hizmet edecek olan en güzel projeler seçilerek hayat bulması için desteklenecek.

    Yıldızlı Projeler Yarışması'nın Kategorileri

    • Elektrik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Verimliliği ve Kalitesi
    • Mekanik, Mekatronik, Robotik ve Otomasyon Uygulamaları
    • Bilişim, Elektronik, Telekomünikasyon ve Yazılım Uygulamaları 
    • Sağlık, Gıda, Biyoteknoloji, Kimya ve Malzeme Uygulamaları

    Ön değerlendirmeyi geçen finalist projeler 23-24 Mayıs tarihinde girişimcilik ve sunum teknikleri hakkında 2 günlük bir eğitim alacaklar.

    Yarışma Takvimi  

    Yıldızlı Projeler Yarışması
    Proje Başvurusu Alım Tarihi Başlangıcı:15 Aralık 2015
    Son Başvuru Tarihi:2 Mayıs 2015
    Finalist Projelerin İlanı:17 Mayıs 2015
    Proje Raporlarının Teslim Tarihi:6 Mayıs 2015
    Proje Yönetimi Eğitimi:23-24 Mayıs 2015
    Ödül Töreni ve Kokteyl:25 Mayıs 2015

    Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları ise YTÜ Teknopark bünyesinde yer alan Prototip atölyesi ve kuluçka merkezindeki ofisleri kullanma hakkı elde edecekler. Yarışmayı kazanan projeler YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi’nin vereceği danışmanlık hizmeti sayesinde KOSGEB, TÜBİTAK ve Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi gibi teşviklerden yararlanmak için rakiplerinin bir adım önüne geçecek. Sürpriz ödüllerinde olacağı Yıldızlı Projeler Yarışması’nda her sene olduğu gibi bu sene de maddi destek verilecek. İngiltere Warwick Üniversitesi tarafından İnovasyon ve AR-GE eğitimi de verilecek ödüller arasında. Ayrıca PayU Ödeme Sistemi hizmetlerini bir kişi 100.000 tl ye kadar tek çekim ’0’sıfır faiz ile kullanabilecek.1 kişi Silikon Vadisi'ne gönderilecek. Para ödülüne ek olarak eğitimler, kamplar, atölyeler ile projenin ilerlemesine destek olacak ödüllerde olacak. Finalde dereceye giren proje ekiplerine ödülleri verilecek ve çeşitli iş birlikleri fırsatları sunulacak.

    Yarışmaya T.C. veya K.K.T.C üniversitelerinde öğrenim gören ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor.

    Unutmayın, Yıldızlı Projeler Yarışması'nın son başvuru tarihi  2 Mayıs 2015.

    Yıldızlı Projeler Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.elektrikport.com/proje web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

    Haberimizi tüm üniversitelerimizin öğrencileri ve Kıbrıslı üniversite öğrencisi okurlarımız başta olmak üzere tüm okumlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    birFİKRİNmiVAR? Girişimci Proje Röportajı: FIFO Stoklama Düzeneği

    $
    0
    0

    7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor. Girişim Haber olarak her Cumartesi dereceye giren projeleri, girişimcileriyle yaptığımız röportajlarla sizlere tanıtmaya başlıyoruz.

    Bu hafta (28/02/2015) "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasında yine birbirinden güzel girişimler, seyirci ve jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Yarışmacıların hepsi girişimlerini tanıtarak hedeflerindeki büyük ödüle ulaşmaya çalıştı.

    Yarışmaya “FIFO Stoklama Düzeneği” projesiyle katılarak dereceye girmeyi başaran girişimciHulusi Yağ ile gerçekleştirdiğimiz röportajı tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Merhaba Hulusi Bey, Bize kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

    "Merhaba. 60 yaşımdayım. ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisiyim. Yaklaşık olarak 30 yıldır ülkemin sesini dünyaya duyurabilecek buluşlar peşinde koştum. Kendime göre birkaç güzel buluş da yapmadım değil. Ancak destek bulmak ya da uygulamak mümkün olmadı. Programda yayınlanan buluşa konu olan proje bile 20 sene önce yaptığım bir çalışmadır."

    “FIFO Stoklama Düzeneği” isimli projenizle Bir Fikrin mi Var? Jürisine TV360 ekranlarında sunum yaptınız. Sunum esnasında neler hissettiniz?

    "Heyecanlıydım. Televizyona çıkıyor olmaktan ziyade projeme ilgi gösteren değerli jüri beni sevindirdi. Bu saygıdeğer insanlara ve emeği geçen herkese buradan teşekkür ederim. Çekim sırasında “İyi ki varsınız” şeklindeki ifadem yıllardan sonra dinleniyor olmamın bana verdiği mutluluğun yansımasıdır. Tüm buluşu olanlar adına tekrar ediyorum, İyi ki varsınız"

    Projenizden bize de kısaca bahsedebilir misiniz? Proje fikriniz nasıl oluştu ve hangi soruna/ihtiyaca çözüm getiriyorsunuz?

    "Globalleşen dünyada ticaretin kolaylaşması para kazanmayı zorlaştırmıştır. Bu nedenle para kazanmak ve karını artırmak için yöneticiler her türlü imkanı zorlamayı denemektedirler. Tasarruf etmek de karı artıran bir unsurdur ancak yeterli değildir. İşletmeler en iyi lojistik uygulamayı yapmak zorundadırlar. İşletmelerin günümüzde kar etmek için denedikleri son çare de iyi bir ürün stok yönetimi olmaktadır. Avrupada bazı şirketler kar için stoksuz çalışmayı bile zorlamaktadırlar. Stoksuz çalışmanın mümkün olmadığı durumlarda ise mutlaka “İlk Giren Ürün İlk Olarak Ambardan Çıkar” yöntemi uygulanmalıdır.

    Ancak, First In First Out (FIFO) denilen bu yöntem tüm dünyada cam, mermer ve tahta plaka gibi ürünlerin sektöründe uygulanamamaktadır.

    Patentini de almış olduğum FIFO Stoklama Düzeneği, bunu kullanacak olan şirketlere çok büyük katma değerler sağlayacak niteliktedir. Bu durum jüri üyelerimizden Yalçın Bey tarafından “Projeyi kullanacak şirketler minnet duyacaklardır” şeklinde vurgulamıştır."

    Peki projeniz şuan prototip aşamasında mı? Yoksa seri üretim veya aktif hizmet aşamasıda mısınız?

    "Prototip ve deneme testi aşamaları başarıyla geçildi. Patentli buluşumu benden habersiz ve izinsiz olarak ihalede kullanan büyük bir şirket olduğunu da biliyorum."

    Projenizi merak eden okurlarımız ve yatırımcılar fikrinizle ilgili detaylı bilgilere nasıl ulaşabilirler?

    "Aklıma ilk gelen e-mail ile ulaşabilecekleridir. hulusiyag@hotmail.com"

    Son olarak Girişim Haber okurlarına projenizle veya girişimcilikle ilgili iletmek istedikleriniz nelerdir?

    "Kullanacak olan şirkete çok büyük getirisi olan bu projemin yanısıra, elektrik kullanmadan, su ve hava yardımıyla çalışan asansör ile arabalardaki “Hybrid” kullanımını on kat daha performanslı hale getiren buluşumu da gündeme getireceğim.

    Buluşlarımızla ülkemizin adını dünyaya duyurmak adına elimizden geleni yapmalıyız. Arabanın motorunu bile yapamayan bir tüketim toplumu olmaktan çıkmalıyız."

    Sorularımıza verdiği samimi yanıtlar için "birFİKRİNmiVAR?" yarışmasında dereceye girmeyi başaran girişimci Hulusi Yağ’a teşekkür ediyor, hem yarışma esnasında hemde yarışma sonrasındaki girişimcilik hayatında kendisine ve projesine başarılar diliyoruz.

    BİR FİKRİN Mİ VAR? yarışması hakkında diğer detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz. "Bir Fikrin mi Var?"her Cumartesi saat 20:00‘da TV 360 ekranlarında.

    Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Huzurlarınızda 7 Mart'ta birFİKRİNmiVAR?'da Yarışacak Girişimler

    $
    0
    0

    Son 7 senedir yüzbinlerce TL yatırım yaparak başarılı girişimcilerin hayallerini gerçekleştiren "birFİKRİNmiVAR?", Cumartesi akşamları 20:00’da TV 360 ekranlarında girişimcileri tanıtmaya ve ödüllendirmeye devam ediyor.

    "birFİKRİNmiVAR?"  Türk televizyonlarının en büyük para ödülü olan 2 milyon TL yatırım ödülü ile bir ilke imza atarak girişimcilerin hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. Aynı zamanda bu 2 milyon TL’lik büyük ödül için Türkiye’nin en önemli kurumlarından KOSGEB 1 milyon TL’yi bulan şirket hibe paketleriyle girişimcileri desteklerken, Türkiye’nin en büyük yatırım bankası Aktif Bank da 1 milyon TL tutarında bir fonla girişimcilerin hayalini gerçeğe dönüştürecek. Bunun dışında "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının sporsorları da dereceye giren girişimcileri çeşitli ödüllerle ödüllendiriyor.

    "birFİKRİNmiVAR?" girişimcilik yarışmasının jürisinde ülkemiz iş dünyasının önemli isimleri yer alıyor. İşte jüri üyeleri; LabX Yatırım Danışmanlığı şirketinin kurucusu Fuat Sami, Miroglio Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, Madencilik sektörünün en iddialı isimlerinden Zuhal Mansfield, Arzum’un Ceosu Murat Kolbaşı ve her programda sürpriz bir konuk jüri.

    Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" da Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


    Hermatik Bacalı Katı Yakıt Sobası

    İsmail Yeşilçimen tarafından geliştirilen "Hermatik Bacalı Katı Yakıt Sobası" projesi ile %50 yakıt tasarrufu sağlanıyor.


    Pagegy

    Gokhan Erdogan ve Hakan Aydemir isimli girişimciler tarafından geliştirilen "Pagegy" projesi, saniyeler içinde kendi online mağazanızı oluşturabileceğiniz bir internet sitesi.


    Emergenerji

    Ümit Toksoy tarafından geliştirilen "Emergenerji", deniz şezlonglarına monte edilebilen, çok amaçlı, pozisyonu ayarlanabilen, ayrıca ana tabla üzerine monteli solar enerjili şarj cihazı olma özelliğini taşıyor.


    Dikey Eksenli Yonlendiricili Yuksek Verimli Ruzgar Turbini

    Cihan Ergin tarafından geliştirilen "Dikey Eksenli Yonlendiricili Yuksek Verimli Ruzgar Turbini", düşük rüzgarlarda tork artırıcı mekanizma ve regüle özelliği olan, yönlendiricili kanatlara sahip yüksek verimli rüzgar türbini olma özelliğini taşıyor.


    Bayanlar İçin Hijyenik Taharet Ortamı saglayan önden yıkamalı Klozet Aparatı

    Serpil Uz ve Nedret Eyupoglu isimli girişimciler tarafından geliştirilen "Bayanlar İçin Hijyenik Taharet Ortamı saglayan önden yıkamalı Klozet Aparatı" ile klozetlerdeki taharet musluğunun tercihe göre önden veya arkadan akmasını sağlanıyor.


    İsmail Yeşilçimen,Gokhan Erdogan, Hakan Aydemir, Ümit Toksoy , Cihan Ergin, Serpil Uz ve Nedret Eyupogluisimli girişimciler projelerinin detaylarını cumartesi akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 7Mart 2015 Cumartesi akşamı 20:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

    Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Viewing all 842 articles
    Browse latest View live