Quantcast
Channel: Girişim Haber - Yarışma
Viewing all 842 articles
Browse latest View live

Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim Liderleri İnovasyon Haftasında Ödüllendirildi!

$
0
0

İnovasyon Haftası kapsamında, Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim Liderleri gibi alanlarda toplam 13 ödül Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Türkiye İnovasyon Haftası’nın ikinci gününe Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi katıldı. İnovasyon Haftası kapsamında; Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim Liderleri gibi alanlarda toplam 13 ödül Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildi.

Başbakan’dan ’İnovasyon’ Yerine’Uygulamalı Yenilik’ Önerisi

Türkiye İnovasyon Haftası’nın 2’inci gün açılışına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, inovasyon kelimesi yerine Türkçe “uygulamalı yenilik” kavramının kullanılmasını önerdi. İnovasyon alanında top yekun bir seferberlik ilan ettiklerini açıklayan Davutoğlu,“ Geleneksel hale gelen Türkiye İnovasyon Haftası, bize yıllık bir muhasebe yapma imkanı sunacaktır” dedi.

Davutoğlu, inovasyonun 5 farklı aşaması olduğunu anlattı. Bu aşamaları, “ hayal aşaması, fikir veya tez aşaması, uygulama ya da teknoloji aşaması, ticarileşme ya da pazarda karşılık bulma aşaması ve rekabet aşaması” olarak tanımlayan Davutoğlu, inovasyonda sıçrama yapabilmek için özellikle temel bilimler alanında bir yenilenmeye ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Zeybekci: "Türkiye Tasarım Yapan Ülke Aşamasına Geçiş Döneminde"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise konuşmasında, inovasyon kavramının tamamen Bakanlığın ana iştigal alanlarından biri olduğunu söyledi. Zeybekci,üretilen ürünlerin özgün tasarımlar olmadığı ve marka haline gelmediği sürece çok faydalı olmayacağını söyleyerek, “ Ülkemiz, üreten ülke konumundan tasarlayan ülke aşamasına geçiş döneminde. Bugünün inovasyonu, yarının müteahhididir” dedi.

TİM Başkanı Büyükekşi: "Teknolojide Taşeronluk Değil Orkestra Şefliği Yapmalıyız"

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, inovasyon kavramı hakkında farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı. “Kalemin kılıçtan, aklın paradan, daha kuvvetli olduğunu bizlere açık seçik gösteren yeni bir binyıla girdik. Bu yeni bin yılda, insanlık tarihine ne katacağız, onun arayışı içindeyiz” diye konuşan Büyükekşi, Türkiye’nin yaratıcı potansiyelinin ortaya çıkması gerektiğine dikkat çekti. Büyükekşi, inovasyon ekosisteminin tüm bileşenlerini bir araya getirip bu ekosistemi genişletmeyi hedeflediklerini söyleyerek, “Türkiye İnovasyon Haftası’nda sanayi ile akademiyi, yaratıcılıkla tutkuyu, tecrübeyle vizyonu bir araya getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde, daha fazla değil, daha akıllı üretmeliyiz. Teknolojide taşeronluk değil, orkestra şefliği yapmalıyız” diye konuştu.

Türkiye İnovasyon Haftası Ödülleri;

İnovasyon Haftası kapsamında; Ar-Ge, Tasarım, Marka ve Girişim Liderleri gibi alanlarda toplam 13 ödül Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildi. Ödüller ve alanlar ise şöyle:

  • Ar Ge Liderliği: Arçelik A.Ş Genel Müdürü Levent Çakıroğlu
  • Müşteri Odaklı Hizmet İnovasyonu Ödülü:Brisa Brıdgestone Genel Müdürü Hakan Bayman
  • En Yenilikçi KOBİ ve Girişim Bankacılığı Ödülü:Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici
  • Uluslararası Alanda En Başarılı Şirket Ödülü:Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu
  • Teknoloji Geliştirmede Liderlik Ödülü: Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu
  • Marka Geliştirmede Liderlik Ödülü: Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk
  • Tasarım Geliştirmede Liderlik Ödülü: ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Celalettin Döver
  • En Fazla Tasarıma Katkı Ödülü: Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Yalçın Karayağız
  • En Fazla Ar Ge ye Katkı Ödülü: İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca
  • Yılın En İnovatif Girişimi Ödülü: Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Mehmet İbrahim Turhan
  • Yılın En Aktif Melek Girişim Sermayecisi Ödülü: Aslanoba Capıtal Başkanı Hasan Aslanoba
  • En İnovatif Ar Ge Projesi Ödülü: Mehmet Erdem İnci
  • En İnovatif Tasarım Projesi Ödülü: Seher Süleymanoğlu

Türkiye İnovasyon Haftası hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.turkiyeinovasyonhaftasi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

⇒ Bu haberimizi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberlerimizi kaçırmayın!

Ar-Ge ve İnovasyon Teknolojileri, 3. Ar-Ge Merkezleri Zirvesi'nde Yarışacak!

$
0
0

Ar-Ge ve İnovasyon Teknolojileri’nin yarışacağı "3.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi", 10-11 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yaptığı açıklamada özel sektör sanayi kuruluşlarının Ar-Ge kapasitesini artırmak ve Türkiye’nin Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bu hedefler doğrultusunda; Ar-Ge merkezlerinde yapılan projeler sonunda ortaya çıkan yeni teknoloji ve çıktıların kamuoyuyla paylaşılması, Ar-Ge merkezlerinin sorunlarının tartışılması, başarılı Ar-Ge merkezlerine ödül verilmesi ve yeni Ar-Ge merkezi olan firmalara belge takdimi yapılması amacıyla bir program yapmayı planladıklarını söyleyen Işık, böylece Ar-Ge ve İnovasyon devlerinin yeni teknolojilerinin yarışacağını kaydetti.

Işık, ülkemizde geliştirilmesi hedeflenen Ar-Ge ve İnovasyon ekosistemi ile sanayi kuruluşlarına Ar-Ge Merkezi kurma fırsatı verildiğini ve bu merkezlerde çalışanlara önemli vergisel avantajlar sağlandığının altını çizdi.

Bugüne kadar 164 sanayi kuruluşuna Ar-Ge Merkezi Belgesi verildiğini vurgulayan Işık, bu sözü edilen merkezlerde 20.393 nitelikli Ar-Ge personeli istihdamının sağlandığını, yaklaşık 10,2 milyar TL Ar-Ge harcaması gerçekleştirildiğini ve 3.001 Ar-Ge projesinin tamamlanmış olup 3.927 proje üzerinde ise çalışılmaya devam edildiğini sözlerine ekledi.

Dereceye Giren "Ar-Ge Merkezleri" Ödüllendirilecek

Dereceye giren Ar-Ge Merkezlerinin ödüllerinin takdim edileceği ve Ar-Ge Merkezlerinin etkinliğini ve geleceğinin tartışıldığı panel programlarıyla birlikte 3.Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi’nde 164 Ar-Ge Merkezinde gerçekleştirilen Ar-Ge projeleri sonucu ortaya çıkan yeni ürün ve teknolojilerin de kamuoyuna tanıtımı gerçekleştirilecek.

"3. Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi" hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz sagm.sanayi.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi Ar-Ge projelerine yatırım yapan girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

⇒ Bu haberimizi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberlerimizi kaçırmayın!

İnovasyon Haftasında İnovasyon Şampiyonları İnovaLİG Ödüllerini Aldı!

$
0
0

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul"un son gününde, Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, İnovaLig İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni'nde ilk üçe girenlerin ödüllerini takdim etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul" etkinliği kapsamında tertiplenen İnovaLig İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni'nde kazananlara ödüllerini takdim buyurdu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından, Ekonomi Bakanlığı desteğiyle ve Arçelik, Sabancı Holding, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Türk Hava Yolları (THY) stratejik ortaklığıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Türkiye İnovasyon Haftası 2014 İstanbul"un son gününde, İnovaLig İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni gerçekleştirildi.

5 ayrı kategoride ilk üçe giren firmalar törende ödüllendirildi. Birinciler ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden alırken, ikinci ve üçüncüler ise ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'den aldı.

Birincilik ödülüne "İnovasyon Stratejisi" kategorisinde Arçelik, "İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü" kategorisinde İnci Akü, "İnovasyon Döngüsü" kategorisinde Vestel Elektronik, "İnovasyon Kaynakları" kategorisinde TEB ve "İnovasyon Sonuçları" kategorisinde ise Labris Networks layık görüldü.

Kategorilerdeki ikincilik ödülünü sırasıyla Tofaş, Heksagon Mühendislik, Çilek Mobilya, Mir Ar-Ge ve Triodor Yazılım kazandı.

Üçüncülük ödüllerini ise "İnovasyon Stratejisi" kategorisinde Procter & Gamble, "İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü" kategorisinde BASF Kimya, "İnovasyon Döngüsü" kategorisinde Denizbank, "İnovasyon Kaynakları" kategorisinde Brisa ve "İnovasyon Sonuçları" kategorisinde ise Nanovak Ar-Ge aldı.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kategorilerden ödül kazananlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye İnovaLig İnovasyon Şampiyonları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.inovalig.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

⇒ Bu haberimizi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberlerimizi kaçırmayın!

Üniversiteliler, EnterPrize Girişimcilik Yarışması Başvuruları Devam Ediyor!

$
0
0

Türkiye’nin en eski öğrenci kulüplerinden birisi olan Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü genç girişimcilere yönelik bir yarışma düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü, 62.yılında genç girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirebilmesi için fırsatlar sağlayan Türkiye çapında bir girişimcilik yarışması düzenliyor. Yarışma boyunca çeşitli eğitimlerden ve mentorluk desteğinden yararlanacak gruplar arasından dereceye girecek olanlar, toplam 50.000 TL’lik maddi ödülün yanı sıra melek yatırımcılar tarafından projelerinin hayata geçmesi noktasında yatırım alma ve Silikon Vadisi’ne gitme şansına sahip olacaklar.

EnterPrize Girişimcilik Yarışması 3 Kasım’dan beri Türkiye’nin dört bir yanından lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerinin 5 farklı kategoriden iş fikirlerinin başvuru alımına başlamıştı. İlk değerlendirmeye göre seçilen gruplar, 20-21 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan Girişimcilik Zirvesi’ne katılmaya hak kazanacak.

Zirve kapsamında;

  • Uygulamalı girişimcilik,
  • İş modeli ve planı oluşturma,
  • Finansal yönetim,
  • İş hukuku,
  • Etkili sunum teknikleri
  • Pazarlama stratejileri

gibi her girişimcinin sahip olması gereken temel eğitimlerden geçecek gruplar bu aşamanın ardından her proje 8 haftalık özel mentor desteğine sahip olacak. İkinci elemeyi geçen gruplar final sunumlarına kadar devam eden mentorluk desteğinin dışında özel paket eğitimini alma şansını yakalayacak.

Ekosistemin önde gelen isimleriyle networking imkanına ek olarak ilk 10’a kalan finalistler çeşitli kuruluşların teknoloji ve ofis desteklerinden faydalanma hakkına sahip olacak. Boğaziçi EnterPrize Girişimcilik Yarışması’na ülke genelinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrenciler veya grubunda en az 1 üniversite öğrencisi bulunan 40 yaşını geçmemiş herkes katılabiliyor.

Boğaziçi EnterPrize Girişimcilik Yarışmasının başvuru süresi 15 Aralık 2014'e kadar uzatılmış.

Boğaziçi EnterPrize Girişimcilik Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bogazicienterprize.com web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki girişimci öğrencilerimiz veya grubunda en az 1 üniversite öğrencisi bulunan 40 yaşını geçmemiş girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

⇒ Bu haberimizi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberlerimizi kaçırmayın!

2014 Yılının Yıldızları "Anadolu Markaları" Açıklandı!

$
0
0

Türkiye Finans, Capital ve Ekonomist dergileri işbirliğince düzenlenen Anadolu Markaları 2014’ün kazananları açıklandı. Bu yıl 8.’si düzenlenen ve her yıl en başarılı Anadolu Markaları’nı belirleyen yarışmanın ödül töreni ve gala gecesi, 9 Aralık 2014 Salı günü İstanbul Marriot Şişli Hotel’de gerçekleştirildi.

Tertiplenen ödül törenine Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ve çok sayıda yönetici ve iş adamı katıldı.

Yılın en başarılı Anadolu Markaları’nın belirlendiği törende firmalar,“Büyük Şirketler“ ve “Küçük İşletmeler” başlıklı iki farklı kategoride değerlendirilerek ödüllendirildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda “Büyük Şirketler” kategorisinin "Ticaret, Tarım-Gıda İmalat ve İmalat" alt başlığında markalaşma konusunda en başarılı öyküye sahip  15 şirket ödül aldı. Ticaret Kategorisi’nde birinci İpek Hanım Çiftliği, ikinci Makro Market, üçüncü olarak ise Kahvaltı Dünyasıödüllendirildi. Tarım-Gıda İmalat Kategorisi’nde Beypi ve Kılıç Deniz birincilik ödülünü paylaşırken, Ravika-Keskinoğlu Şirketler Grubu ikincilik, Elita Gıda-Sunar Grup ise üçüncülük ödülünü almaya layık görüldü. İmalat Kategorisi’nin birincisi Ece Banyo olurken ikincilik ödülünü Akınal Bella-Akınal Ayakkabıcılık ve Freşa-Çakırmelikoğlu Maden Suyu paylaştı. Şimşek Bisküvi ise üçüncücük ödülünü almaya hak kazandı.

İkinci grupta yer alan cirosu 10 milyon TL’ye kadar olan şirketlerin yarıştığı, “Küçük İşletmeler” kategorisinde ise markalaşma yolunda başarılı performans sergileyen markalar belli oldu. Küçük İşletmeler Kategorisi’nde Gürkan A.Ş. birinci, Kıratlı Metal ikinci olurken Hisar Çikolata ise üçüncü oldu.

İstanbul dışında faaliyet gösteren illerdeki işletmelerde marka bilincini yerleştirmede ve marka olma yolunda ilerleyenlerin başarı öykülerini ödüllendirme anlamında önemli bir etkinlik olma özelliğini taşıyan Anadolu Markaları Ödülleri için bu yıl 170’e yakın başvuru yapıldı.

Anadolu Markaları Yarışması’na 2012 yıldan itibaren verdikleri destekten mutluluk duyduklarını kaydeden Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Türk şirketleri diğer ülkelerin ürünleriyle rekabet edebilmek için markalaşma yönünde önemli adımlar atıyor. Türkiye Finans olarak reel ekonomiyi destekleme misyonumuzla, yerel markalarımızı cesaretlendirmek ve onları sektördeki global oyuncuların rekabet dünyasına hazırlamaya devam edeceğiz. Markalaşan firmaların ekonomik krizlerle başa çıkma konusunda bir adım önde olduklarını ve kazandıkları güvenle yenilikçi ve dinamik bir şekilde refleks geliştirdiklerini görüyoruz. Bu anlamda markalaşma ülke ekonomisi için de büyük anlam taşıyor” ifadelerini kullandı. Konuşmasına devam eden Derya Gürerk son olarak; “Türkiye Finans kurulduğu günden bu yana firmalara markalaşma yolunda ihtiyaç duydukları finansman desteğini sağlıyor. Bu konuda Ticaret ve Sanayi Odalarıyla da işbirlikleri yapıyoruz. Anadolu’da faaliyet gösteren firmalara desteklerimiz aralıksız devam ediyor” diyerek sözlerine son verdi.

Anadolu Markaları 2014’te Ödül Alan Kurumların İsimleri

Büyük İşletmeler

  • Ticaret Kategorisi
    1. Birincilik Ödülü: İpek Hanım Çiftliği
    2. İkincilik Ödülü: Makro Market
    3. Üçüncülük Ödülü: Kahvaltı Dünyası
    • Tarım-Gıda İmalat Kategorisi
    1. Birincilik Ödülü: Beypi ve Kılıç Deniz
    2. İkincilik Ödülü: Ravika-Keskinoğlu Şirketler Grubu
    3. Üçüncülük Ödülü: Elita Gıda-Sunar Grup
    • İmalat Kategorisi
    1. Birincilik Ödülü: Ece Banyo
    2. İkincilik Ödülü: Akınal Bella-Akınal Ayakkabıcılık ve Freşa-Çakırmelikoğlu Maden Suyu
    3. Üçüncülük Ödülü: Şimşek Bisküvi
    4. Özel Ödül: Berdan Civata

    Küçük İşletmeler

    1. Birincilik Ödülü: Gürkan A.Ş
    2. İkincilik Ödülü: Kıratlı Metal
    3. Üçüncülük Ödülü: Hisar Çikolata

    Anadolu Markaları hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.anadolumarkalari.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi  tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    ⇒ Bu haberimizi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberlerimizi kaçırmayın!

    8. TEB Akıl Fikir Yarışması İcat Çıkaran, Yenilikçi Fikirleri Bekliyor!

    $
    0
    0

    Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB), bu yıl 8.’sini düzenleyeceği ve üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, TEB müşterileri ve TEB çalışanlarını biraraya getirmeyi amaçladığı TEB Akıl Fikir Yarışması başvuruları başladı. 

    TEB’in sektöre yenilikçi fikirler ve yaratıcı projeler kazandırmak amacıyla ‘İcat Çıkar’ sloganıyla hayata geçirdiği TEB Akıl Fikir Yarışması, geçtiğimiz yıldan itibaren kategorileri arasına aldığı “Teknolojik girişim fikirleri” ile 3 alanda başvuruları almaya başladı.

    ‘Üniversite Öğrencisi - Yeni Mezun’ kategorisinde dereceye girenlerin finansal ödüller ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA bursu, ‘Müşteri’ kategorisinde dereceye girenlerin finansal ödüllerin yanı sıra dünyanın en prestijli tenis etkinliği Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros’a bilet hakkı, ‘Teknolojik Girişimci’ kategorisi kazananlarının ise finansal ödüllerin ödülünün yanı sıra TEB Girişim Evi’ne katılım önceliği elde edeceği TEB Akıl Fikir Yarışması’na katılım için başvurular 15 Ocak 2015’e kadar bekleniyor.

    8 yıldır geleneksel hale gelen TEB Akıl Fikir Yarışması, üniversite öğrencisi ve yeni mezunlar kategorisi, müşteri kategorisi ve teknolojik girişimciler kategorisi olmak üzere 3 kategori başlığı altında düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl ilk defa teknolojik girişimciler kategorisinde de dağıtılan ödüller, 2014 yılında “Fikrin çöpe gitmesin! Bomba gibi bir fikrin varsa icat çıkar” temasıyla yenilikçi ve girişimci fikirleri destekleyecek. Bankacılık ve finans alanlarında her türlü konuda fikir ve projelerin yarışacağı yarışmaya, üniversitelerin tüm bölümlerinden öğrenciler, genç profesyoneller, TEB müşterileri ve teknogirişimciler15 Ocak 2015’e kadar başvurabiliyor.

    İcat Çıkaran En İyi ‘Fikir’ler Ödüllendiriliyor

    • Üniversite Öğrencisi - Yeni Mezun Kategorisinin birincisi 20 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü ise 5 bin TLödül kazanıyor. Aynı zamanda söz konusu kategoride ilk 3’e girmeyi başaran tüm katılımcılar Bahçeşehir Üniversitesi’nden MBA Bursu almaya da hak kazanıyor.
    • Müşteri kategorisinde birinci olan yarışmacı 20 bin TLödülün yanı sıra Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros’a katılmaya hak kazanıyor. İkinci olan TEB müşterisi 10 bin TL, üçüncü ise 5 bin TL’lik ödülün sahibi oluyor.
    • Teknolojik Girişimci kategorisinin birincisi 20 bin TL, ikincisi 10 bin TL, üçüncüsü ise 5 bin TLödül kazanıyor. Bu kategoride dereceye giren ilk beş finalist ise TEB Girişim Evi’ne katılım hakkı elde ediyor.

    TEB’den Girişimcilere Büyük Destek

    Yenilikçi fikirlere sahip girişimcileri ülke ekonomisine kazandırmak için Türkiye’nin en geniş kapsamlı Girişim Bankacılığı hareketini hayata geçiren TEB, girişimcilere fikrin işe dönüştürülmesinden sermaye bulunması aşamasına kadar her türlü desteği sunuyor. İstanbul’da açılan TEB Girişim Evi ile yenilikçi ve yaratıcı fikirli girişimcilerin yanında yer alan ve bu girişimcilere ‘danışman banka’ yaklaşımıyla tam destek veren TEB, finans sektörünün yanı sıra teknolojik girişim alanında da yeni ürün ve hizmetlerden verimliliğe, kampanyalardan yeni teknolojilere kadar pek çok alanda yeni fikir ve projenin önünü açıyor.

    Unutmayın, TEB Akıl Fikir Yarışması'nın son başvuru tarihi15 Ocak 2015.

    TEB Akıl Fikir Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak isteyen okurlarımız www.icatcikar.com web adresini ziyaret edebilirler.

    Haberimizi girişimci üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, TEB müşterileri ve TEB çalışanları başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    ⇒ Bu haberimizi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberlerimizi kaçırmayın!

    MÜSİAD 15. Ekonomi Basın Başarı Ödülleri Sahiplerini Buluyor!

    $
    0
    0

    MÜSİAD’ın ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nin (EBBÖ) bu yıl 15.’si gerçekleştirilecek.

    15. MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri yarışmasına aday olacak yayın ve haberlerin en geç 16 Ocak 2015 Cuma gününe kadar MÜSİAD İletişim birimine ulaştırılması, önerilmesi ve ödüle başvuruların yapılması gerekiyor.

    Herhangi bir medya kuruluşunda profesyonel olarak görev yapan bütün medya mensuplarına açık olan yarışmada adaylar, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasında ulusal gazete, dergi, internet sitesi ve televizyonlarda yayınlanmış en fazla üç ayrı çalışma ile başvuru yapabilecekler.

    Yarışmaya gönderilecek haber ve yayınlar, her yıl olduğu gibi bu yılda Üniversiteler, İş dünyası, İletişim camiası ve basın sektörünün deneyimli isimlerinden oluşacak jüri tarafından belirlenecek.

    9 ana kategoride verilecek ödüller kapsamında, bu yıl haber ajanslarının haberleri de değerlendirmeye alınacak.

    Ekonomi Basını Başarı Ödüllerine, bir medya kuruluşunda (Ulusal gazete, dergi, internet sitesi, televizyon) görev yapan basın mensupları kişisel olarak ya da medya kuruluşları kurum olarak katılabilecek. Adayların, çalışmanın yayınlandığı haberin kupürünü, videosunu, linkini ya da internet adresini mail yoluyla "burcu.tanidir@musiad.org.tr veya hamdi.ekinci@musiad.org.tr" adresine göndermeleri yeterli olacak. Yarışmaya MÜSİAD Yönetim Kurulu, EBBÖ Jüri Üyeleri, MÜSİAD personeli ve yakınları başvuruda bulunamayacak.

    Değerlendirme Kriterleri

    Yarışmada, aday olacak çalışma ve yayınların "Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi" normlarına uygun olması ön şarttır. Bu şarta uymayan eserler, yarışma için teklif edilmiş olsalar dahi, ön eleme kurulu ya da jüri tarafından yarışma dışı bırakılabilir.

    Ekonomi Basını Başarı Ödülleri, yedi kritere göre belirlenir:

    • Yenilik / Gündemi belirleyicilik,
    • Özgünlük / Farklılık,
    • Objektiflik / Tarafsızlık,
    • Gerçeklik / Doğruluk
    • Stratejiklik / Sosyal faydalılık,
    • Etik yaklaşım / Ahlaka uygunluk
    • Kişisel başarı / Beceriklilik

    15. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Kategorileri

    • Yılın Ekonomi Haberi
    • Yılın Reel Sektör Haberi
    • Yılın Ekonomi Araştırma Haberi
    • Yılın Ekonomi Röportajı
    • Yılın Ekonomi Kulisi Haberi
    • Yılın Ekonomi Yazarı
    • Yılın Ekonomi Yayını
    • Yılın Ekonomi Sitesi
    • Yılın Ekonomi Programı
    • Jüri Özel Ödülü

    Birinci seçilecek kişi ve kuruluşlar ve Jüri Özel Ödülü almaya hak kazananlar düzenlenecek törenle ödülleriyle buluşacak.

    MÜSİAD hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.musiad.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Haberimizi medya kuruluşlarında faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    ⇒ Bu haberimizi beğendiyseniz RSS kaynağımıza abone olun, diğer haberlerimizi kaçırmayın!

    İşte BU 2014 Proje Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu!

    $
    0
    0

    Boğaziçi Üniversitesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen ‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. 

    Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üniversite öğrencilerini teknoloji tabanlı yenilikçi projeler üretmeye teşvik eden, girişimciliği özendirip destekleyen ‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması 2014’ödül töreni, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ev sahipliğinde; Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen yarışma, üniversite öğrencilerini yeni fikirler üretmeye, fikirlerini hayata geçirmeye teşvik etmeyi, teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği desteklemeyi amaçlıyor.

    Bu yıl, yapılan 125 başvurudan 95  projenin olgunlaşarak değerlendirmeye katıldığı yarışmada; 30 bin TL değerindeki Elginkan Vakfı Birincilik Ödülü’nü; SpiroPlus adlı projesiyle, Merthan Öztürk(Gazi Üniversitesi Yüksek lisans/Endüstri Ürünleri Tasarımı), Salih Berk İlhan (School Of Visual Arts, MFA / Products of Design), Kerem Yaşar, (ODTÜ, Lisans/Elektrik Elektronik Mühendisliği) ve Cem Evin’den (Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans/Bilgisayar Mühendisliği) oluşan proje ekibi kazandı.

    20 bin TL tutarındaki Elginkan Vakfı İkincilik Ödülü ise ‘Greencoat’ projesiyle Mehmet Cemil Aktaş, (Bartın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı), Pınar Kesim (ODTÜ Kentsel Tasarım) ve Tutku Aynalı’dan (ODTÜ Kimya Öğretmenliği) oluşan ekibin oldu.

    Yarışmada 10 bin TL’lik Proline Ödülü ‘Fuskey’ projesi ise Doğan Asil (Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu) ve Yiğit Çetinel’den (Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi) oluşan proje ekibine verildi.

    AirTies’ın 5.000 TL tutarındaki para ödülünü ve BUBA’nın Silikon Vadisi seyahati özel ödülünü ise WiFi Analitik adlı projeyle Eren Bekar (İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi) ve Aslı Sabancı’dan (İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Kontrol Mühendisliği Bölümleri mezunu) oluşan ekip kazandı.

    5.000 TL’lik  Makina Tanıtım Grubu ödülünü kazanan, Action Glove adlı projesiyle Alp Burak Pehlivan (Yüksek Lisans/ Özyeğin Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği) oldu.

    iPro teşvik ödülü olan 2.500 TL’yi ise Heats adlı projesiyle Dua Özsoylu (Doktora/ 9 Eylül Üniversitesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik) kazandı.

    İşte BU 2014’ün Ödüllü Projeleri

    SpiroPlus ile Solunum Hastalıkları Testi Kolaylaşacak

    ‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda Elginkan Vakfı birincilik ödülünün sahibi olan ‘SpiroPlus’, astım gibi solunum hastalıklarında akciğer kapasitesine ait değerleri test eden spirometre cihazının gelişmiş versiyonu olarak tasarlandı. Bu önemli testin daha sağlıklı ve verimli yapılmasını sağlayan SpiroPlus, testi ilk kez gören birinin bile ne yapması gerektiğini kolaylıkla anlamasını ve operatörün ağır yükünü azaltmayı hedefliyor.

    GreenCoat ile Bitkilendirilmiş Duvarlar

    Yarışmada Elginkan Vakfı ikincilik ödülünü alan olan‘GreenCoat’ (Yeşil Yapı Bloğu) kentlerin yeşil ile iç içe gelişmesine olanak sunan bitkilendirilebilen yüzeyler ile yapıların ekolojik olmasını sağlayacak uzun ömürlü bir cephe kaplama malzemesi olarak tasarlandı. Yapısında pomza ve tohum bulunduran GreenCoat, pomzanın tarıma elverişli kimyasal özellikleri sayesinde bünyesinde su ve mineralleri barındırarak yüzeyinde bitki yetişmesini ve ekolojik kent içi yeşil alanlar oluşmasını sağlamayı hedefliyor.

    Fuskey ile İK Yönetimine Yeni Bir Yaklaşım

    Yarışmada Proline Ödülü’nü alan Fuskey projesi, işe alım süreçlerinde yenilikçi modülleriyle adaylarla şirketler arasında online aracılık hizmetleri yaparak, şirketlere daha az maliyetlerle daha nitelikli adaylar sunmayı; kişilere ise yetenek ve yetkinliklerine uygun işler ile eşleştirilmeyi vaat ediyor.

    WiFi Analitik ile Hareketllik Takibi

    AirTies ve BUBAödüllerinin sahibi WiFi Analitik, wifi verilerini analiz ederek perakende sektörüne çok değerli hareketlilik raporları üretiyor. Mağazaların iş gücü ve hizmet planlamasında eksiklik duyduğu müşteri hareketliliği ve ziyaret sıklığı raporlarını ve bu verilerden hareketle davranış analizini yapan sistem sektörde yeni bir alan açmayı hedefliyor.

    Action Glove: Fiziksel Temas Olmadan Cihaz Kontrolü

    Makine Tanıtım Grubu’nun özel ödülünü kazanan Action Glove, parmakların hareketini herhangi bir yere temas etmeden algılayıp elektronik cihazları kumanda etmek üzere tasarlandı

    Heats ile Hastalara Daha İnsanca Bir Yaklaşım

    İPro teşviködülünü kazanan Hasta Eldiveni ve Akıllı Takip Sistemi başlıklı proje, bir yandan hastaların kendisine zarar vermesini önlerken diğer yandan güvenli bir şekilde takip edilebilmelerini sağlıyor.

    Dereceye Giren Projelere Sunulan Ek Destekler

    Yarışmada derece alan projelere aldıkları ödüllerin yanı sıra girişimlerini başarıya ulaştıracak çeşitli destekler de sunuluyor.

    • Patent başvurusunda bulunacak olan projelere  Ankara Patent Ofisi ücretsiz patent başvurusu hazırlama desteği veriyor. 
    • Yarışmada dereceye giren proje gruplarına BU HAYALET Kuluçka Merkezi’nin sağladığı kuluçka desteklerinden, şartları yerine getirmeleri kaydıyla, yararlanma imkanı veriliyor. Bu destekler sadece ofis ve iletişim altyapısını kullanmakla sınırlı olmayıp eğitim, danışmanlık, mentorluk, pazarlama, networking gibi destekleri de kapsıyor.
    •  Dereceye giren projeler ayrıca, şirket kurarak iş fikirlerini hayata geçirmek amacıyla Boğaziçi Üniversitesi KOSGEB/TEKMER'de ofis alanına ve KOSGEB tarafından sağlanan diğer Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Desteklerine başvurma hakkına sahip oluyor.

    ‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’ hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.istebu.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Girişim Haber olarak ‘İşte BU! Yenilikçi Girişimci Proje Yarışması’nda dereceye giren girişimcilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


    Türkiye'nin Önündeki Engel Liderlik Değil Bakış Açısı!

    $
    0
    0

    "Genç Liderler Akademisi" isimli proje yarışması kapsamında seminerinde öğrencilerle bir araya gelen İngiltere Norwich Business Schoolöğretim görevlisi Dr. Fahri Karakaş, Türkiye’de liderliğin önündeki tek engelin bakış açısı olduğunu kaydetti.

    Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), Antalya’da liderlik potansiyeli taşıyan gençleri destekleyin ortaya çıkarmak maksadıyla düzenlediği‘Genç Liderler Akademisi’ isimli proje yarışmasına bu yıl da devam ediyor.

    Kazanan proje sahibi ekibin ABD’nin San Franciscoşehrinde bulunan Silikon Vadisi gezisi ile ödüllendirileceği yarışma kapsamında eğitim semineri tertiplendi. Seminerinde öğrencilerle bir araya gelen İngiltere Norwich Business School öğretim görevlisi Dr. Fahri Karakaş, Türkiye’de liderliğin önündeki tek engelin kafamızda oluşturduğumuz sınırlar içinde yaşayarak dünya vizyonunu kaçırmak olduğunu vurguladı.

    UAÜ Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, küresel dünyada işletme sahipleri ve kuruluşların yöneticiden daha çok liderlere ihtiyaç duyduğunu söyleyerek şunları ifade etti: “UAÜ olarak gençlerimize liderliğin önemini anlatmak ve onların liderlik özeliklerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Bu yarışma aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşımaktadır.

    Uluslararası Antalya Üniversitesi’ni kurarken ‘liderler yetiştiren bir üniversite’ olması vizyonu ile ilerlediklerini ifade eden Rektör Göktepe, başta Mütevelli Heyeti Başkanı Fettah Tamince olmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerinin projeye inandıklarını ve destek verdiklerini dile getirdi.

    “Türkiye'nin Problemi Liderlik Problemi Değil”

    İngiltere’de yaşayan bilim adamı Dr. Fahri Karakaşülkenin probleminin liderlik problemi olmadığını, Türkiye’nin sorununun dışa açılma, dünya ile daha entegre ve iletişim halinde olma sorunu olduğunu anlatırken şunları da ekledi: “Barışla, eğitimle, kültür sanatla dünya çapında işler başararak kurumları küresel lige taşımayı başarmalıyız. Sorunlarımız genelde kafamızın içindeki sınırlarla ilgili, dünyaya bakışımız, perspektifimizle ilgi. Daha fazla seyahat edebilmeliyiz. Birbirimizle uğraşmak yerine dünya perspektifinde düşünmeliyiz. Gençlerimize de böyle düşünmeleri için fırsatlar oluşturmalıyız. Avrupa Birliği çok önemli, ABD, Uzak Doğu ile bağların artması, kurumlar arası daha fazla köprülerin kurulması çok önemli. Bu konularda daha fazla atılım yapmalıyız. İçine kapanık durumda şu an, birbirimizle uğraşarak ancak enerji kaybı oluyor. Çocukluğumuzdan itibaren sürekli‘Üç taraf deniz, dört taraf düşman’ felsefesi ile büyüdük. Türk insanı hiçbir insanı beğenmiyor, Türk insanının algı araştırmasına göre ABD’liyi de, Avrupalıları da beğenmiyor. Arapları zaten beğenmiyor, Uzak Doğuluları da beğenmiyor. Sorun bizden kaynaklı, kimseyi beğenmiyor ve de güvenmiyoruz.”

    “Başarının Yolu Başarısızlıktan Geçer”

    Dr. Karakaş, dünyanın hızla değiştiğini, yeni düşünme şekilleri geliştirmemiz gerektiğini, düşünmeyi öğrenmeyi, kalıpların dışına çıkmamız gerektiğini ifade ederek “Özgürce, serbestçe, sıra dışı düşünmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Varsın size deli desinler, varsın size manyak desinler. Hiç aldırmayın. Hedefe kilitlenin ve o yoldan asla dönmeyin.” şeklinde konuştu ve sözlerine şöyle devam etti: “Her zaman hedefe giden yollarda engeller çıkacaktır. Ama sen inanıyorsan, ideallerine ulaşabilirsin. Hedefine ulaşmak için çok sıkı çalışabiliyor musun? Kendini disipline edebiliyor musun? Eğer büyük hedefiniz varsa, bunun bir maraton olduğunu unutmayın. Kendinizle yarışmanız gerekiyor. Ve unutmamalısınız ki, başarının yolu başarısızlıktan geçiyor. Alanında çığır açmış insanların hayatlarını araştırıyorum. Hepsinin de ortak noktası ‘başarısızlıklar’ olmuş! Ama vazgeçmemişler. Sen de vazgeçme. Uzun vadede kazanan sen olursun.

    “Çok Ulusluluk Eğitimin Kalitesini ve Niteliğini Zenginleştiriyor”

    Türkiye’de çalışacağım üniversiteleri seçerken uluslararası vizyonda üniversiteler olmasına dikkat ediyorum.” diyen Dr. Fahri Karakaş, bu vizyona sahip üniversitelerle bir şeyler yapmak istediğini belirterek şunları söyledi: “Bu üniversite de bu açıdan doğru şekilde tasarlandığı ve ilerlediği için ilgimi çekti. UAÜ, uluslararası vizyonla yola çıkmış ve uluslararası öğrencilerin bu kadar yoğun olduğu başka bir üniversite bulmak çok zor. Kanada ve İngiltere’de de öğrencilerin farklı ülkelerden gelmelerine çok önem veriyorum. Öğrencilerin farklı ülkelerden gelmeleri eğitimin kalitesini ve niteliğini zenginleştiren bir unsur. ABD, Kanada ve İngiltere’de üniversitelerin başarılı olması bu çok ulusluluğa bağlı. Tek faktör değil; ancak çok çok önemli bir faktör. UAÜ’nün yaptığı en doğru şey, kuruluşundan bugüne bu stratejide ilerlemesi oldu. Bu projede Antalya’daki en iyi yetenekleri keşfetmek ve onlara küresel bir ufuk katmak başlıca amacımız. Kalıpların, sınırların dışına çıkarmak istiyoruz bu gençleri. Dünya Türkiye’den ibaret değil, ufuklar ne kadar küresel olursa, bilgi birikimi ne kadar dışa dönük olursa ülkemizin geleceği de o kadar parlak olur. Gençlerin bu ufku kazanmaları için yatırım yapmamız gerekiyor, o nedenle bu projeyi önemsiyorum.

    Silikon Vadisi’ne Gidecekler

    UAÜ yetkilileri, birinci gelen takımı Amerika-Silikon Vadisi’ne göndereceklerini belirtti. Bu ödül kapsamında genç liderler Apple, Google, Intel ve benzeri şirketleri ve üniversiteleri ziyaret ederek ufuklarını genişletme ve uluslararası firmalarda çalışma imkanlarını öğrenerek kariyerlerine yön verme imkanı elde edecek. Finale kalan takımların oluşturdukları projeler aynı zamanda bir katalog haline getirilip Antalya Valiliği’ne sunulacak.

    ‘Genç Liderler Akademisi’ hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.gencliderlerakademisi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi lider olmak isteyen genç okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    İTÜ Ginova ÇetinCeviz Takımlar Arıyor!

    $
    0
    0

    İstanbul Teknik ÜniversitesiGirişimcilik ve İnovasyon Merkezi tarafından düzenlenen ÇetinCeviz Girişim Kampı, girişimci öğrencileri bekliyor.

    İstanbul Teknik ÜniversitesiGirişimcilik ve İnovasyon Merkezi (İTÜ GİNOVA) tarafından düzenlenen ÇetinCeviz Girişim Kampı, girişimci ve yenilikçi fikirlerini ticari bir ürüne dönüştürerek kendi başarı hikayelerini yazmak isteyen öğrencilere kapısını açtı. String Ventures sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, zorlu sorunları çözebilmek için farklı uzmanlık alanlarından gelen, teknik kapasitesi yüksek takımlara destek ve kaynak sağlamayı amaçlıyor. ÇetinCeviz Girişim Kampı’na 23 Ocak 2015 tarihe kadar başvurular online olarak yapılabilecek.

    Başvuruların ardından ön elemeyi geçecek takımlar, önce ÇetinCeviz Takım Atölyesi’ne ardından dört hafta sürecek ÇetinCeviz Girişim Kampı’na kabul edilecek. Böylece katılımcılar, projelerini olgunlaştırma fırsatı bulacak. Etkinlik kapsamında başarılı görülecek takımlar, 150 bin dolar yatırım ve San Francisco’da Ycombinatorşansını da yakalayabilecek. Ycombinator 2005 yılında kurulmuş bir hızlandırıcı program. 2012 yılında Forbes dergisi tarafından en güçlü hızlandırıcı program seçilmiş durumda.

    23 Ocak 2015 tarihe kadar online başvuruya açık olan ÇetinCeviz Girişim Kampı’nın bilgilendirme toplantısı da 15 Aralık Pazartesi günü İTÜ Ayazağa Kampüsü Mustafa İnan Kütüphanesi’nde yer alan İTÜ GİNOVA’da yapıldı.

    ÇetinCeviz Nedir?

    İTÜ GİNOVA’da temel hedefi zor sorunlara teknolojik girişimlerle çözüm sağlayacak öğrencilere gelişme ortamı sağlamak. Zor sorunları çözebilmek için, farklı uzmanlık alanlarından gelen, teknik kapasitesi yüksek takımlara destek ve kaynak sağlamayak. “ÇetinCeviz”, en az bir üyesinin İTÜ öğrencisi (lisans, yüksek lisans ve doktora) olduğu, 2-3 kişiden oluşan“çetin ceviz” takımlar kurmayı ve bu takımların saptadıkları/ buldukları“çetin ceviz” sorunlarla ilgili geliştirdikleri çözümleri ortaya koymayı amaçlar.

    Son Başvuru Tarihi 23 Ocak 2015 Cuma günü. Takımlar, başvuru formları üzerinden aşağıdaki kriterlere göre değerlendirilecektir;

    • Sorun-çözüm uyumu,
    • Yenilikçi yaklaşım
    • Çözümlerin gerçekleştirilebilme potansiyeli

    7 Şubat 2015 Cumartesi günü @İTÜ GİNOVAÖn elemesinden geçen takımlar İTÜ GİNOVA’da yarım günlük atölyeye davet edilecek. Amaç, katılımcıların takım olma özelliklerini keskinleştirmek, işi sıkı tutan ve ciddiye alan takımları güçlendirmektir. Takım atölyesi sonunda, YCombinator’a aday olabilecek 8 takım seçilecek.

    İTÜ GİNOVA ÇetinCeviz Girişim Kampı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ginova.itu.edu.tr web adresini ziyaret edebilir, başvuru işlemlerini ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

    Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    ArGeTi 2015: Yeni Fikri Olanlar, Yine Beri Gelsin!

    $
    0
    0

    Gaziantep Üniversitesi tarafından her yıl iki kez düzenli olarak gerçekleştilen "ARGETİProje Pazarı" 9 Ocak 2015 Cuma günü gerçekleştirilecek. ARGETİ 2015 Proje Pazarı'na başvurular 26 Aralık 2014 tarihine kadar devam edecek.

    ARGETİ (Araştırma-Geliştirme-Ticarileştirme) her yıl iki kez düzenli olarak Gaziantep Üniversitesi tarafından organize edilen markalaşmış bir etkinlik. ARGETİ 2015 Proje Pazarı, her kıymetli fikir ve projenin hayata geçirilmesi ve değerlendirilmesi ve Üniversite-Sanayiİşbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacı ile AR-GE projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getirerek aralarındaki iletişimi artırmak, AR-GE destek programlarına başvurulmasına destek olmak, sanayi ihtiyaçları ile buluşmaya katkı sağlayacak ortak proje önerilerinin oluşturulması misyonuna inanmakta.

    Ayrıca, 2015 yılında ilk kez uygulanacak olan MikroFon (Mikro-Grant) programı ile Gaziantep Üniversitesiöğrencilerine proje mantığını temel düzeyde kazandırmak amaçlanmakta. Gaziantep Üniversitesinin yenilikçi uygulamalarından olan Mikro-Nakit ve ARGETİ 2015 proje pazarı etkinliği beraber yürütülecek. Amacı başarılı proje ve fikirlerinin tanıtılması, sergilenmesi ve desteklenmesi.

    ARGETİ 2015 Proje Pazarına Kimler Başvurabilir?

    Katılmak isteyen herkes ücretsiz olarak fikrini sunma/ sergileme hakkına sahip.

    ARGETİ 2015 Proje Pazarı Kategorileri   

    • Lisans Bitirme Projeleri
    • Yüksek Lisans/Doktora Çalışmaları
    • Girişimcilik Fikirleri/Projeleri
    • Ar-Ge İnovasyon Projeleri
    • Toplumsal Duyarlılık ve Sosyal İnovasyon Proje/Fikirler

    ARGETİ 2015 Proje Pazarı Organizasyonu

    ARGETİ 2015 Proje Pazarı etkinliği Gaziantep Üniversitesi tarafından düzenlenmekte. Organizasyona ayrıca GSO, GTO, GAİB, GTB, GAGİAD gibi kurumlar çeşitli oranlarda katkı sağlamakta.

    Tematik Alanlar

    ARGETİ 2015 Proje Pazarı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri ile Yaşam ve Sosyal Bilimlerinin kapsadığı tüm alanlardan proje katılımını hedeflemekle birlikte; Ar-GE, Girişimcilik, İnovasyon ve İnovasyon yaklaşımları ekseninde yukarıda belirtilen 5 kategorinin her biri için aşağıdaki tematik alanları öncelik verecek.

    • Geri Kazanım/Geri Dönüşüm Uygulamaları
    • Yenilenebilir Enerji Uygulamaları
    • Üretim Süreç ve Teknolojileri
    • Kişiye Özel İlaç Araştırmaları
    • Elektrikli ve Hibrid Otomobiller
    • Makine ve Otomasyon Teknolojileri
    • Teknik Tekstil Uygulamaları
    • Nanoteknoloji Araştırmaları
    • Halı ve Dokuma Teknolojileri
    • Bilgi ve İletişim Teknolojileri
    • Beton ve Deprem Araştırmaları
    • Savunma, Havacılık ve Uzay Bilimleri Araştırmaları
    • Süreç İyileştirme Projeleri
    • Mutfak Sanatları ve Güzel Sanatlar
    • Sağlık Bilimleri
    • Yenilikçi Finansal Uygulamalar
    • İnovatif Pazarlama Teknikleri

    Fakülte/Yüksekokul/Bölüm Sorumluları

    Tıp FakültesiY. Doç. Dr. Enes Coşkun
    İktisadi ve İdari Bilimler FakültesiY. Doç. Dr. Ahmet Tan
    Fen-Edebiyat FakültesiY. Doç. Dr. Hidayet Mazı
    Makine Mühendisliği BölümüArş. Gör. Hakan Çandar
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği BölümüY. Doç. Dr. Tolgay Kara
    Gıda Mühendisliği BölümüDoç. Dr. Çiğdem Soysal
    İnşaat Mühendisliği BölümüÖğr.Gör. Enver Kılınç
    Endüstri Mühendisliği BölümüArş. Gör. Pınar Kocabey
    Tekstil Mühendisliği BölümüY. Doç. Dr. Mehmet Daşdemir
    Fizik Mühendisliği BölümüDoç. Dr. Okan Özer
    Diğer BölümlerArş. Gör. Aykut Ö. Barazi

    Gaziantep Üniversitesi dışındaki katılımcılar başvurularını Gaziantep Üniversitesi Target Teknoloji Transfer Ofisi'ne veya Gaziantep Teknopark‘ta Onur Akar‘a yapacaklar.

    ARGETİ 2015 Proje Pazarı'na başvurular 24 Kasım - 26 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilebiliyor. Katılım göstermek isterseniz Koordinasyon Kurulu Başkanı (Prof. Dr. Mustafa Bayram), MikroFon Koordinatör (Doç. Dr. Vural Özdemir) veya  GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisibaşvuru noktaları ile iletişime geçip başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmeniz gerekmekte. 

    ARGETİ 2015 Proje Pazarı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.argeti.org web adresini ziyaret edebilir, Online başvuru için ise buradan başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

    Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    İTÜ Proje Yarışması "Bir ProjEM Var Diyorsan" Başvuruları Devam Ediyor!

    $
    0
    0

    Türkiye’nin En Aktif İş ve Kariyer Kulübü seçilen İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından 21 yıldır düzenlenenEndüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu (İTÜ EMÖS), 72 farklı üniversite ve 34 farklı bölümden 900’ün üzerinde öğrenciyi ekonomiye yön veren şirketlerin yöneticileriyle bir araya getiriyor.

    Sempozyum kapsamında düzenlenen proje yarışmasında da öğrencilere hayallerindeki projelerini sponsor şirketlerin yetkililerine sunma ve gerçekleştirme imkanı sunuluyor.

    22. İTÜ EMÖS Proje Yarışması"Bir ProjEM Var Diyorsan"  bu sene P&G,B/S/H/, Bosch, Mercedes-Benz ve Unilever sponsorluğunda gerçekleşiyor. Öğrenciler ister sponsor şirketler tarafından belirtilen konulardan birini, ister kendi belirledikleri bir konuyu seçerek hazırladıkları projelerle yarışmaya katılabiliyor.

    Son başvuru tarihi 28 Aralık 2014 olan proje yarışmasına gelen projeler İTÜ akademisyenleri tarafından ön elemeden geçiriliyor. Ön elemeyi geçen en iyi 6 grup, sponsor şirketler, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve 22. İTÜ EMÖS katılımcılarından oluşan final jürisine sunumlarını gerçekleştiriyor.

    Bir ProjEM Var Diyorsan ödülleri  ise şöyle;

    • 1. Gruba: 4000 TL + Koç Üniversitesi’nden Tam Burslu MBA Eğitimi
    • 2. Gruba: 3000 TL + İstanbul Business School’daMicro MBA Eğitimi
    • 3. Gruba: 2000 TL + Teknolojik Ürün Ödülü

    Başvuru Koşulları

    • Yarışmaya, Türkiye ve KKTC’de öğrenim görmekte olan lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabiliyor.
    • Bölüm kısıtlaması yok.
    • Yarışmaya 1, 2, 3 veya 4 kişilik gruplarla (dereceye giren gruplara ek ödüller 3 kişi ile sınırlı) başvuruda bulunulabilir.
    • Bir grup ikiden fazla proje fikri ile yarışmaya katılamaz.
    • Konu sınırlaması yok.
    • Projeler endüstri mühendisliği bakış açısıyla yazılmış olmalı.
    • Proje dili Türkçe.
    • Geç başvuru ve online başvuru yapılmamış projeler kabul edilmeyecek.

    Ödül töreni27 Ocak 2015 tarihinde İTÜ Maçka Kampüsü’nde yapılacak. Hazırlanan projeler belirtilen formatta hazırlanıp emos@ituemk.org adresine gönderilmeli.

    Unutmayın, "Bir ProjEM Var Diyorsan" yarışmasının son başvuru tarihi 28 Aralık 2014 Pazar günü.

    "Bir ProjEM Var Diyorsan" yarışmasının yarışma şartnamesine, konu havuzuna ve diğer gerekli tüm bilgi ve detaylara projenin web sitesi olan www.birprojemvardiyorsan.comüzerinden ulaşabilirsiniz.

    Haberimizi projelerini fırsata dönüştürmek isteyen lisans veya yüksek lisans öğrenci girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    TÜRKONFED: Yeni Zenginlik Birimi "Girişimcilik" Oldu!

    $
    0
    0

    Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği, (MESİAD) yoğun bir katılımla ve görkemli bir törenle, Yılın İş İnsanlarını, girişimcilerini ve sosyal alan ödüllerinin sahipleri ile buluşturdu. 

    Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, uluslararası arenada yeni zenginlik ölçütünün girişimcilik olduğunu söyledi.

    Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin düzenlediği‘MESİAD Yılın İş İnsanları’ödül törenine katıldı. Onatça, törendeki konuşmasında, “Ne petrol ne doğalgaz, ne tarım arazisi ne teknoloji... Artık gelişmiş ülkeler sahip oldukları inovasyon gerçekleştirebilen girişimci oranlarıyla sıralanıyor. Amerika, yarattığı silikon vadilerine dünyanın dört bir yanından girişimciler davet ediyor. Onlara türlü teşvikler veriyor. Ülkesinde özel teşebbüsün, girişimciliğin artması için programlar, projeler üretiyor, enstitüler kuruyor. ‘Orta Gelir Tuzağı’ndan çıkmak isteyen Türkiye’nin de bu yönteme önem vermesi gerekiyor” dedi.

    Teşviğin Temeli Demokrasi ve Hukuk

    Girişimciyi sadece yatırım altyapısıyla çekebilmenin mümkün olmadığını belirten TÜRKONFED Başkanı Onatça, güven duyulan hukuk sistemi ve ileri demokrasinin teşviğin temelini oluşturduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanan pakette özel sektör yatırımlarının yüzde 15.5 seviyesinden yüzde 19.3 seviyesine çıkması,‘Dünya Bankası İş Yapma Kolaylığı Endeksi’ sıralamasında da ilk 40 ülke arasına girmenin hedeflendiğini belirten Onatça, yeni bir teşvik uygulamasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin sektörel ve ilçe bazında uygulanacak teşvik modeline geçmesi gerektiğini savundu.

    Anamur Muzu Örneği

    Onatça, sözlerini şöyle sürdürdü:“Kalkınma ajansları ile artık hangi bölgemizin hangi kentimizin hatta hangi ilçemizin hangi sektörlerde rekabet üstünlüğü olduğunu öğrendiğimizi düşünüyorum. Örneğin, Mersin’imizin güzel ilçesi Anamur... Bu ilçemiz muz üretiminde dünyanın birçok kentini rekabette geride bırakabilir. Ama, Anamur’da sadece iç ve dış pazar için muz üretimini teşviklendirmek eksik kalır. Anamur’da organik muz maması ürettirip dünya markası yapacak tesislerin doğmasını teşvik etmemiz gerekiyor. Marifet muz ihraç etmek değil, 150 gr muzu 5 euroya satabilmek olmalı. Ancak, bu model ihracatımızın kilogram bedelini artırabilecek. Bu model bizi orta gelir tuzağından çıkarabilecektir. O yüzden açıklanacak paketlerde sektörel ve ilçe bazında yeni bir teşvik modeli beklentimizi sürdürüyoruz.”

    Mersin ValisiÖzdemir Çakacak, Mersin milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı‘MESİAD Yılın İş İnsanları’ töreninde 13 dalda ödül sahibini buldu.

    Yılın İş İnsanları Ödülü’ne Layık Görülenler;

    • MESİAD Yılın İlçe Eğitim Yatırım Ödülü-Tarsus Amerikan Koleji-SEV Sağlık Eğitim Vakfı
    • MESİAD yılın İş İnsanı Yenilikçi Yatırım Ödülü-Ali Haydar GÜLER / Fiberton Prekast  A.Ş.
    • MESİAD Yılın İş İnsanı Girişimci Teşvik Ödülü-Mehmet DAĞ / OBJE FTD Tekstil
    • MESİAD Yılın İş İnsanı Girişimci Ödülü-Seyfetullah IŞIK / Armada Duvar Kağıtları
    • MESİAD Yılın İş İnsanı Ödülü-Hasan ŞEMSİ / Berdan Cıvata
    • MESİAD Yılın İş İnsanı Büyük Ödülü-senan İDİN / Aves

    Sosyal Alan Ödülleri

    • MESİAD Proje Pazarı Ödülü-Bahadır K.KÖRBAHTİ / Mersin Üni. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu
    • MESİAD Sanat ve Sanata Katkı Ödülü-Hasan CANEL / Heykeltraş - Etem ÇALIŞKAN / Hat Sanatçısı
    • MESİAD Mersin Kent Tarihine Katkı Ödülü-Mirza TURGUT
    • MESİAD Yılın Çevreci ve Doğa Dostu Ödülü-Prof. Dr. Serap ERGENE
    • MESİAD Sosyal Sorumluluk Ödülü-Prof. Dr. Aynur ÖZGE
    • MESİAD Yılın Eğitime Katkı ve Kent Tanıtım Ödülü-Prof. Dr. Ahmet ÖZER
    • MESİAD Teşekkür Plaketi-İbrahim GENÇ / Yenişehir Belediye Başkanı

    TÜRKONFED Hakkında

    Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesini sağlamak ve rekabet gücünü artırmak, sanayileşme perspektiflerini belirlemek, kamu reformu ve yerel yönetimler konusundaki çalışma ve uygulamaları izlemek, bölge ve sektörlerde girişimci örgütleri desteklemek amacıyla faaliyetini sürdürmekte. TÜRKONFED, bünyesindeki 22 federasyon altında toplanan 150 dernek ile 208 milyar dolarlık iş hacmine sahip, 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlayan, 65 milyar dolardan fazla ihracat yapan, 11 binden fazla iş insanını temsil etmekte. Türkiye’nin bağımsız, tarafsız, gönüllü ve sivil örgütlerinden biri olan TÜRKONFED, iş dünyasının sorunlarına çok sesli, tarafsız ve yapıcı bakış açısıyla yaklaşmakta, çözüm önerileriyle sektörel ve ulusal ekonomi politikalarının oluşturulmasına destek olmakta. Bu bağlamda, ekonominin bölgesel ve sektörel perspektiflerini karar mercilerine aktararak Türkiye ekonomisinin gelişmesi için çalışmakta ve iş dünyasının uluslararası entegrasyonuna ve rekabet gücünün artırılmasına yardımcı olmakta.

    Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turkonfed.org web adresini, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği hakkında daha detaylı bilgi edinmek için ise www.mesiad.org web adesini ziyaret edebilirsiniz.

    Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    GREAT Startup'ı Kazanan Genç Teknoloji Girişimcileri Açıklandı!

    $
    0
    0

    ‘GREAT’ kampanyası kapsamında Türkiye’nin genç teknoloji girişimcileri arasında düzenlenen ve 186 başvurunun yapıldığı ‘GREAT Startup’ yarışmasının sonuçları, İstanbul’da düzenlenen‘Birleşik Krallık Teknoloji Zirvesi’nde açıklandı.

    Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ticaret ve yatırımı desteklemek amacıyla Birleşik Krallık hükümeti tarafından yürütülen GREAT kampanyası kapsamında Türkiye’deki genç teknoloji şirketleri arasında düzenlenen‘GREAT Startup’ yarışması sonuçlandı.

    186 başvurunun yapıldığı yarışmayı,

    • ‘Kadın Teknoloji Girişimcisi’ kategorisinde www.vitringez.com e-ticaret sitesi ile Natali Yeşilbahar,
    •  ‘Üniversiteli Genç Girişimci’ kategorisinde 7 farklı sosyal medya uygulaması sunan www.visionteractive.com ile Onur Candan,
    •  ‘Anadolu’dan Teknoloji Girişimcisi’ kategorisinde cloud üzerinden callcenter hizmeti sunan www.alo-tech.com ile Cenk Soyak,
    •  ‘Sosyal Teknoloji Girişimcisi’ kategorisinde yemek sitesi www.favoreat.com ile Verda De Eskinazis
    • ‘Jüri Özel Ödülü’nü ise seyahat turizm siteleri www.cloudarena.com ve HotelRunner projesi ile Arden Agopyan

    kazandı.

    Sonuçların açıklanmasının ardından yarışmacı şirketleri ve kazananları kutlayan Birleşik Krallık Başkonsolosu ve Ticaret ve Yatırım Ajansı (UKTI) Türkiye, Orta Asya & Güney Kafkaslar Genel DirektörüLeigh Turner, jürinin son derece başarılı projeler arasında seçim yapmakta zorlandığını belirtti. Turner sözlerini şöyle sürdürdü;“Başvuru sayısının çokluğu ve projelerin niteliği bize böyle bir yarışma düzenlemenin ne kadar yerinde ve faydalı bir karar olduğunu gösterdi. Kazanan girişimciler için şimdi önemli bir fırsat var. Ödül olarak sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek işlerini daha da geliştireceklerine, büyüteceklerine inanıyorum. Bu projeler Türkiye ve Birleşik Krallık arasında Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanında işbirliklerinin gelişmesine de katkı sağlayacak” dedi.

    Startup yarışmasında kategori birincisi olan şirketler risk sermayesi şirketlerinin de yer aldığı Birleşik Krallık seyahatine katılım hakkı, Birleşik Krallık’ta iş kurmak isteyenlere danışmanlık, ilgili kişilerle tanışma ve Birleşik Krallık’ta iş yapmakta olan kişi ve şirketlerle tanışma ve fikir alışverişinde bulunma olanağı kazandılar.

    Türkiye’deki genç teknoloji girişimcilerini hedefleyen‘GREAT Startup’ yarışması Türkiye’de yaşayan, en az bir yıl önce kurulmuş şirketinde ana hissedarlardan biri olan, 40 yaşını geçmemiş tüm girişimcilerin başvurularına açıktı.

    180’den fazla katılımcı şirket şu kriterlere göre değerlendirildi;

    • Yeni bir ürün ve hizmet fikrini geliştirme,
    • Özgün bir iş modeli/iş fikri oluşturma,
    • Girişimcilik ruhu ve risk alabilme,
    • Sürdürülebilir bir şirket stratejisi oluşturma,
    • Geleceğe yönelik sağlam bir iş planı,
    • Bulunduğu pazara hakimiyet ve kuruluştan bugüne büyüme hızı.

    5 farklı kategoride ödül dağıtan yarışmanın jurisi ise şu isimlerden oluşuyordu;

    • Leigh Turner - Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve UKTI Türkiye, Orta Asya ve Güney Kafkasya Genel Direktörü,
    • Daniel King - UKTI Küresel Operasyonlar Hızlı Büyüyen ve Gelişmekte Olan Pazarlar Başkanı,
    • James Tyler - Telecity Group International Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcı,
    • Ali Sabancı - Pegasus Havayolları CEO’su,
    • Nevzat Aydın - Yemek Sepeti.com CEO’su,
    • Canan Özsoy - GE Türkiye CEO’su,
    • Sina Afra - Markafoni.com kurucusu,
    • Ümit Boyner– Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi,
    • M. Rauf Ateş - Capital, Ekonomist, Startup Business Genel Yayın Yönetmeni,
    • Fatih İşbecer - Monitise Turkey CEO’su,
    • İhsan Elgin - Girişim Fabrikası Kurucu Direktörü,
    • Tuğrul Tekbulut - Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı
    • Hasan Aslanoba - Angel Investor / Aslanoba Grubu Kurucusu.

    GREAT Kampanyası Hakkında

    2012 yılında, dünyayı turizm, eğitim ve ticaret için İngiltere'ye gelmeye teşvik etmek için İngiltere'nin sunduğu fırsatları tanıtmak amacıyla hayata geçirilen GREAT kampanyası, Birleşik Krallık Hükümeti’nin en iddialı uluslararası pazarlama kampanyası niteliğinde. Kampanyanın Türkiye lansmanı geçtiğimiz yıl Mart ayında Bursa’da Uludağ Ekonomi Zirvesi sırasında gerçekleşmiş. Yabancı girişimcilere birçok kolaylık ve teşvik sunan Birleşik Krallık için Türkiye kampanya dahilinde büyük önem arz ediyor. Türkiye’deki markalar ve şirketler uluslararası ölçekte büyümek ve dünya markası olmak için büyük bir potansiyele sahip. Kampanya bu alanda tüm dünyada en iyi fırsatları sunan İngiltere’de iş yapmak ve ticari ortaklıklar oluşturmak isteyen Türk şirketlerine fırsatları daha iyi anlatma ve bilinilirlik yaratma misyonunu da taşıyor.

    ‘GREAT Startup’ kampanyası hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gov.uk/great-startup-turkey web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    "Finansçı" Desteğini Hakeden Geleceğin Patronları Belli Oldu!

    $
    0
    0

    Finansbank’ın, Türkiye’deki girişimcilik ruhunu ve ekosistemini destekleme hedefi ile bu yıl 2.’sini gerçekleştirdiği “Geleceğin Patronları 2014” yarışması, 19 Aralık’ta Conrad Otel’de düzenlenen Büyük Jüri final sunumu ardından sonuçlandı.

    Bilkent Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen ve genç girişimcilerden büyük ilgi görerek binin üzerinde başvuru yapılan yarışmada, ön elemeleri geçen 10 genç girişimci, Büyük Jüri'ye son sunumlarını yapma fırsatı buldu.

    İş dünyasının başarılı işadamları, akademisyenler ve basın temsilcilerinden oluşan jürinin seçim yapmakta bir hayli zorlandığı birbirinden ilginç iş fikirleri arasında, Game Looper projesiyle Kutay Yalçınkaya birinciliğe layık görülerek Finansbank’tan 50 bin TL’lik işletme sermayesi ödülünü almaya hak kazandı.

    Mayıs ayında başlayan program kapsamında yarışmaya katılan genç girişimciler; Bilkent Üniversitesi Fikirden Değere Girişimcilik Eğitimleri kapsamında, Kasım ayında, İstanbul ve Ankara’da düzenlenen eğitimlere de katılarak iş fikirlerini geliştirme imkanı buldu. Finale kalan 10 genç girişimci, TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Berrak Kutsoy, Revo VC Yönetici Ortağı Bora Yılmaz, Endeavor Türkiye Girişimci Seçimi ve Hizmetler Müdürü Kaan Kalıpçı, 3TS Capital Partners Türkiye Yatırım Müdürü Elbruz Yılmaz, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Başkan Mehmet Buldurgan, 212LTD VC Yönetici Ortağı Numan Numan, Bilkent Üniversitesiİşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Örsan Örge, Infomag Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turan ve Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş’dan oluşan Büyük Jüri tarafından değerlendirmeye alındı.

    "Girişimcilik Ekosisteminin Gelişimi Ülkemizin Geleceğinde Kritik Bir Role Sahip"

    Bilişim sektörüne ait iş fikirlerinin öne çıktığı Geleceğin Patronları 2014 yarışmasının, Türkiye’de girişimcilik ekosistemindeki dinamizmi ve yaratıcılığı ortaya koyduğuna vurgu yapan Finansbank KOBi ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, yaptığı konuşmada şunları ifade etti “Türkiye’nin ekonomik büyümesi için yatırımların ve ihracatın artması, bunun için de katma değerli üretim büyük önem taşıyor. Bu anlamda girişimcilik ekosisteminin gelişimi ülkemizin geleceğinde kritik bir role sahip. Bu vizyonla geçtiğimiz yıl başlattığımız ‘Geleceğin Patronları’ Yarışması, girişimciler ile yatırımcıları bir araya getiren her yıl büyüyen bir platform oluşturuyor. Kendi işinin sahibi olmak isteyen gençlere eğitim imkanı, Melek Yatırımcılarla tanışma fırsatı ve finansal kaynak yaratmaktan, ülkemizin geleceğine yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Ödül törenine Varlık Bankacılığı ve Ticari Bankacılık portföyümüzden Melek Yatırımcı adayı müşterilerimizi de davet ettik. Amacımız; yatırım havuzunu derinleştirmek, aynı zamanda da, iş dünyasından karar vericilerin yeni yetenekleri ve fikirleri görmesini sağlayarak ekosistemi genişletmek.

    Ayrıca Finansbank’ın mikro işletmelere ve KOBİ’lere sağladığı finansal desteği de gün geçtikçe artırdığını kaydeden Metin Karabiber, Güneydoğu Avrupa için Avrupa Fonu (EFSE) ile geçtiğimiz günlerde imzaladıkları 25 bin Euro’luk krediyi de mikro ve küçük ölçekteki yatırımlara finansman desteği sunmaktan mutlu olacaklarını ifade etti.

    Jüri, girişimci adaylarını değerlendirirken; iş fikrinin ve fikrin yöneldiği pazarın büyüme potansiyelini, fikrin yenilikçilik ve farklılığını, iş modelinin tutarlılığı ve ölçeklendirilebilirliğini, fikir sahibi takımın yetkinlik ve tecrübelerini, finansal kaynakların işin gelişimi için nasıl kullanılacağına dair sunulan yol haritasını göz önünde bulundurdu.

    Değerlendirme sonrası Bilkent Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akdeniz’in konuşmasının ardından gerçekleşen ödül töreninde birinciliğe layık görülen isim açıklandı.

    Birinci olan genç girişimci, bir yıl içinde şirketini kurma koşuluyla sermaye desteği olarak 50 bin TL para ödülü kazandı. Genç girişimciye ödülünü Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber ve Bilkent Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akdeniz teslim etti.

    Finale kalmayı başaran 9 girişimci ise iş fikirlerini melek yatırımcılara sunma imkanının yanı sıra, projelerini hayata geçirebilmeleri için, Finansbank’tan 6 ay geri ödemesiz ve faizsiz 50 bin TL’ye kadar özel avantajlarla sunulan krediye başvurma imkanı elde etti. Ayrıca Geleceğin Patronları Yarışması aracılığıyla irtibata geçilen melek yatırımcılardan 1 yıl içinde yatırım alması durumunda, hukuk danışmanlığı desteğinden de faydalanabilecekler.

    GELECEĞİN PATRONLARI YARIŞMASI’NIN SONUÇLARI

    50.000 TL iş kurulum ve işletme sermayesi ödülüne hak kazanan girişimci ve projesi:

    • Kutay Yalçınkaya (27 yaşında) / ODTÜ İşletme Bölümü mezunu
    • Projenin adı: Game Looper
    • Proje: Çocuklara en eğlenceli yoldan algoritma kurma becerisi kazandırmayı hedefleyen, kod yazmadan iki boyutlu mobil oyun geliştirme bir platformu.

    Özel koşullar ile kredi kullanma imkanına hak kazananlar:

    • Can Balcılar
    • Fulya Uygun
    • Göksel Uçtu
    • Kerem Erikçi
    • Mehmet Akif Baykal
    • Sermetcan Baysal
    • Sinem Çınar Kalenderoğlu
    • Türkay Umut Yılmaz
    • Yasemin Şen

    Büyük Jüri:

    • Berrak Kutsoy / TOBB Genç Girişimciler Kurulu ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı
    • Bora Yılmaz / Revo VC Yönetici Ortağı 
    • Kaan Kalıpçı / Endeavor Türkiye Girişimci Seçimi ve Hizmetler Müdürü
    • Elbruz Yılmaz / 3TS Capital Partners Türkiye Yatırım Müdürü 
    • Emin Çapa / CNN Türk Ekonomi Müdürü 
    • Mehmet Buldurgan / Şirket Ortağım Melek Yatırımcı Ağı Başkanı 
    • Numan Numan / 212LTD VC Yönetici Ortağı 
    • Örsan Örge / Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı 
    • Serdar Turan / Infomag Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni 
    • Sinan Şahinbaş / Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

    Finansbank'ın “Geleceğin Patronları 2014” yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.kobimeydan.com.tr/girisimci web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Haberimizi genç girişimciler, melek yatırımcılar ve KOBİ'ler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


    TÜBİTAK 49. Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    $
    0
    0

    TÜBİTAK 49. Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

    Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bilim insanları ile araştırmacıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için doğrudan aktarılan kaynak miktarını artırdıklarını belirterek, "Bunu, 2003 yılında 5,5 milyon lira iken, 2013'te 102 milyon liraya yükselttik, Kasım 2014 itibarıyla bu kapsamda bilim insanlarımıza 116,2 milyon lira destek sağladık" dedi.

    Işık, yaptığı konuşmada, Türkiye'de bilim ve teknolojinin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını ifade ederek, özellikle fen bilimlerinde, bilimin ulaştığı uç noktalarda çalışmalar yapacak altyapıları oluşturarak, nitelikli elemanlar yetiştirebilmek için önemli destekler verdiklerini söyledi.

    Aynı zamanda, spesifik konularda dünyada yapılan uç çalışmalarla ilgili bilimsel etkinliklere ev sahipliği yaptıklarına dikkati çeken Işık, ekonomik olarak gelişmiş ülkelere bakıldığında, bunların aynı zamanda, bilimde ve teknolojide de ileri ülkeler olduklarını gördüklerinin altını çizdi.

    Işık, kalkınmanın olmazsa olmazının, sosyal ve fen bilimlerinin birlikte yürümesi olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda üstün başarılı genç bilim insanları ile bilimsel telif ve çeviri eserlerin ödüllendirilmesi, bütünleştirilmiş doktora, doktora sonrası araştırma programları gibi desteklerin uygulanmaya alınmasının başlattıkları önemli çalışmalardan sadece birkaçı olduğunu kaydetti. "Marifet iltifata tabidir" sözünü hatırlatan Işık, "Bu nedenle, bir taraftan bilimsel ve teknolojik çalışmaları teşvik ederken, diğer taraftan bu başarıları ödüllendirmenin, bilim insanlarımıza hak ettiği değeri verme adına önemli adımlar olduğunu düşünüyoruz" dedi.

    Işık, bilim ve teknolojinin dün olduğu gibi bugün de ülkelerin geleceğini belirleyen en önemli dinamiklerden biri olduğunu belirterek, bugün özellikle sosyal ve ekonomik açıdan gelişmiş ülkelere bakıldığında, bu ülkelerin, bilim ve teknolojide önemli adımlar attıklarını ve özelikle bilimsel gelişmeyi, sürdürülebilirliğin ve kalkınmanın temel itici gücü haline getirdiklerini gördüklerini bildirdi.

    "Ekonomide güçlü olmak istiyorsanız teknolojide, teknolojide güçlü olmak istiyorsanız da bilimde öncü olmalısınız" diyen Işık, bu çerçevede, bilimsel faaliyetleri ve bu faaliyetlerin merkezi olan üniversiteleri toplumsal kalkınmanın ve teknolojik dönüşümün temel dinamikleri olarak değerlendirdiklerini söyledi.

    Işık, temel ve sosyal bilimler alanında desteklerini gün geçtikçe artırdıklarına dikkati çekerek, TÜBİTAK aracılığıyla ilk 5 binde olup temel bilimleri ve sosyal bilimleri tercih eden öğrencilere aylık 2 bin lira, ikinci 5 bine giren öğrencilere de aylık bin lira destek verdiklerini söyledi.

    TÜBİTAK tarafından bilim insanları ile araştırmacıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için doğrudan aktarılan kaynak miktarını, 2003 yılında 5,5 milyon lira iken, 2013 yılında 18 kat artırarak yaklaşık 102 milyon liraya yükselttiklerini belirten Işık, şöyle konuştu: "2014 kasım ayı itibarıyla bu kapsamda bilim insanlarımıza 116,2 milyon destek sağladık. Bunlara ek olarak, gerek ülkemizdeki bilim insanlarımızı teşvik etmeye, gerekse de yurt dışındaki bilim insanlarının Türkiye'ye dönmesine yönelik önemli destek ve teşvik mekanizmalarını yürürlüğe koyduğumuzu ifade etmek isterim. Ülke olarak, attığımız bu önemli adımların neticesi olarak son zamanlarda yurt dışından ülkemize dönen bilim insanlarının sayısında önemli bir artış oldu. 2010 yılında başlattığımız tersine beyin göçünü sağlayacak destek programı kapsamında şimdiye kadar 305 araştırmacı ülkemize geri döndü. 2014 yılında 125 kişi bu programdan faydalandı. Diğer taraftan, AB fonları ile 7 yılda 319 araştırmacıyı ülkemize çektik. AB ülkeleri içinde fonlar sayesinde ülkesine araştırmacı çeken ülkeler içinde ilk 3 sıradayız.

    Bir diğer önemli husus da Avrupa Araştırma Konseyinin sağladığı Ar-Ge fonlarıdır. Şimdiye kadar 8 bilim insanımız bu fonlardan finanse edilen projelerde görev aldı. Horizon 2020 ve Avrupa Araştırma Konseyinin sağladığı bilimsel araştırma fonları bilim insanlarının yoğun şekilde faydalanması ve ülkemize kalıcı eserler bırakması açısından son derece önemlidir. Ancak biz bu gelişmeleri yeterli görmüyoruz, 2023 hedeflerimize ulaşmak için bilimsel ve teknolojik alanda ülkemize sıçrama yaptıracak yeni adımların daha agrasif bir şekilde atılması gerektiğine inanıyoruz. Bakanlık olarak da bu adımları planlamak ve hayata geçirmek için çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürüyoruz."

    "Ar-Ge Harcamalarımız 8 Kat Arttı"

    Bakan Işık, bilim ve teknolojinin sadece ülkelerin geleceğine değil, aynı zamanda insanlığın geleceğine de yön verdiğini ifade ederek, "Nasıl ki bu alana ilişkin gelişmeler, tarihte çağların açılıp kapanmasında etkili olduysa, gelecekte de insanlığın kaderini belirleyecektir" dedi.

    Türkiye'nin teknolojik gücün kullanılmasında olduğu kadar, geliştirilmesi ve üretiminde de dünya çapında bir rol üstlenmesi gerektiğini dile getiren Işık, bunun bilincinde olarak, son dönemlerde teknolojinin geliştirilmesine, bunun için gerekli olan bilimsel faaliyetlere büyük bir önem verdiklerini bildirdi.

    Işık, bilimsel gelişme kadar üretilen bilginin ekonomik ve sosyal değere dönüşmesinde de Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, bu nedenle Bakanlık olarak, yenilikçi fikirlerin teknolojiye ve ürüne dönüşümünden ticarileşmesine kadar geçen bütün aşamaları desteklediklerini, Türkiye'nin beyin gücünü değere dönüştürmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

    Bakanlık olarak bilimsel çalışmaların katma değere dönüşmesini sağlayacak en önemli mekanizmalardan olan üniversite-sanayi işbirliğineözel bir önem verdiklerinin altını çizen Işık, bu alana ilişkin sistematik ve etkili adımları süratle attıklarını söyledi.

    Bu çerçevede, geçen yıl kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 26 kalkınma ajansı bölgesinde yaptıkları toplantı ve çalıştaylar sonucunda Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Strateji Belgesini hazırladıklarını belirten Işık, bu belgenin önümüzdeki yıllarda hem Ar-Ge ve inovasyonçalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesinde hem de sanayinin daha yüksek teknolojili üretime kavuşmasında önemli katkılar sağlayacağını anlattı.

    Fikri Işık, bilime yatırım yapmaktan geri durmadıklarını ifade ederek, "Cari fiyatlarla milli gelirimiz 4,5 kat artarken Ar-Ge harcamalarımız 8 kat arttı. 2003'ten bugüne kadar yapılan tam zamanlı eş değer araştırmacı sayımız 2 katına çıktı" diye konuştu.

    Türkiye'yi gelişmiş ülkeler ligine taşımak için, bilim ve teknoloji alanında kendi ihtiyaçlarını kendi gücüyle karşılamaya dönük politikalar izlemeye devam edeceklerini belirten Işık, Türkiye'yi bilim ve teknoloji alanlarında dünyada saygın bir konuma yükseltecek olan çalışmaları, Türkiye'nin nitelikli, iyi yetişmiş kadrolarının yapacağını, bu kadroların önünü açacak çalışmaları yapmaya ve onları desteklemeye devam edeceklerini bildirdi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Bakan Fikri Işık da TÜBİTAK Teşvik Ödüllerini verdi.

    49. Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri

    Teşvik ödüllerini alan isimler ve alanları şöyle:

    Temel Bilimler

    • Yrd. Doç. Dr. Bülend Ortaç,
    • Doç. Dr. Emrah Özensoy
    • Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel

    Mühendislik Bilimleri:

    • Prof. Dr. Özgür Barış Akan,
    • Yrd. Doç. Dr. Özgür Ergül,
    • Doç. Dr. Önder Özgener,
    • Doç. Dr. Mustafa Şahmaran,
    • Yrd. Doç. Dr. Tamer Uyar
    • Doç. Dr. Hüsnü Emrah Ünalan

    Sağlık Bilimleri:

    • Prof. Dr. Mehmet Cansev,
    • Doç. Dr. Mehmet Kanbay
    • Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı

    Sosyal Bilimler:

    • Doç. Dr. Fuat Balcı
    • Doç. Dr. Bahar Rumelili Sancak

    49. Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    www.sanayi.gov.tr kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Dongguan Cup Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda İlk Kez Bir Türk Ödül Aldı!

    $
    0
    0

    Çin’in tasarım alanındaki en prestijli ödülü"Dongguan Cup Endüstriyel Tasarım Yarışması"nda, bu yıl büyük ödül ilk kez bir Türk Tasarımcıya verildi.

    Çin‘in Dongguan kentinde 2005 yılından itibaren düzenlenen ve Çin’in tasarım alanındaki en prestijli ödüllerinin sahiplerini bulduğu Dongguan Cup Endüstriyel Tasarım Yarışması’ndan bu yıl ilk defa büyük ödül Türkiye’ye verildi.

    7 Temmuz- 22 Eylül 2014 tarihleri arasında ilk elemenin yapıldığı ve toplamda 3569 tasarımın katıldığı yarışmanın 10 Aralık 2014’te yapılan ikinci tur elemeleri sonunda Türk tasarımcı Dr.Hakan Gürsu, güneş enerjili şarj ve aydınlatma ünitesi tasarımıyla“Altın Ödül” kazanarak verilen 4 büyük ödülden birinin sahibi oldu.

    Dr.Hakan Gürsu, güneş enerjili şarj ve aydınlatma ünitesi tasarımıyla“Altın Ödül” kazanarak verilen 4 büyük ödülden birinin sahibi oldu. “Torchia” taşınabilir şarj ve aydınlatma ünitesi, enerji kaynağı olarak güneşi kullanıyor ve solar panelleriyle elde ettiği enerjinin cep telefonu gibi taşınabilir cihazlarda kullanılabilmesini sağlıyor. Acil durum ve afet halinde de kullanılabilen ürün aydınlatma ve işaretleme yapabiliyor.

    Jürisinde Samsung ve Nokia gibi önemli markaların üst düzey yetkililerinin bulunduğu yarışmada “Torchia” ile ödül töreninde Türk Tasarımınaövgü dolu sözler geldi. Aynı zamanda Dongguan Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda da yer alan ürün, yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini topladı.

    ODTÜ öğretim üyesi Dr. Hakan Gürsu 2007 yılında Tasarım Oscar’ını ilk kez Türkiye’ye kazandırmıştı. Kurucusu olduğu inovasyon odaklı tasarım merkezi DESIGNNOBIS, kuruluşunun 5. Yılında Türkiye’nin 40 Öncü Girişimci Şirketi arasında yer aldı. Dr.Gürsu ve ekibi, bu yıl itibarıyla 130’üncü tasarım ödülüne ulaşmanın gururunu yaşıyor. İnovasyon ve tasarım alanında kitap ve konferans konuşmaları ile adından sıklıkla söz ettiren tasarımcı, çeşitli marka ve şirketler için geliştirdiği ürünlerle ekonomik katma değer yaratan akılcı tasarımlar üretmeyi sürdürüyor.

    Türkiye’nin Tasarım Alanında Tanıtımına Uluslararası Katkı

    ODTÜ Teknokent’te faaliyetlerini sürdüren Dr.Hakan Gürsu liderliğindeki inovasyon odaklı tasarım merkezi Designnobis, büyük ve küçük ölçekte pek çok firmaya ürün geliştirme desteği vererek AB yönetmeliğinde 'Innovation Agent' olarak tanımlanan, firmaların ürettiği ürün ve hizmetler noktasında yenilikçi ve rekabetçi olmalarına katkı sağlayan bir tasarım merkezi işlevi görüyor.

    Tasarladığı ürünler yoğunlukla uluslararası alanda çeşitli tasarım yarışmalarında ödüle layık görülen Designnobis tasarımları, Türkiye'nin de tasarım alanında uluslararası tanıtımına katkıda bulunuyor. Designnobis kurulduğu 2006 yılından bugüne aldığı 125’i aşkın uluslararası tasarım ödülü ile Türkiye’yi AB Tasarım Sıralamasında 2.’liğe taşırken, 2014 yılı itibarıyla Uluslararası Tasarımcılar Örgütü (IAD) tarafından ‘Yılın Tasarımcısı’ödülü ile onurlandırılan Dr.Hakan Gürsu da tasarımcı bazında ilk sırada yer alıyor.

    Dr. Hakan Gürsu'nun kurucusu olduğu inovasyon odaklı tasarım merkezi DESIGNNOBIS hakkında daha detalı bilgi edinmek isterseniz www.designnobis.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Girişim Haber olarak tasarımları ile büyük başarılara imza atmış Dr.Hakan Gürsu Bey'i tebrik ediyoruz başarılarının devamını diliyoruz.

    Derleme haberimizi tasarım alanında faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    2015 Etohum Girişimcilik Zirvesi 31 Ocak'ta, Kaçırmayın!

    $
    0
    0

    Teknoloji ve internet ile ilgili şirket kuran girişimcileri hızlandıran ve yeni ekonomiyle ilgili yatırım yapabilecek profesyonelleri buluşturan Etohum, 2015 yılının Girişimcilik Zirvesi’ni 31 Ocak Cumartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Kampüsü’ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.

    İTÜ Arı Teknokent, sponsorluğunda Etohum tarafından düzenlenen Girişimcilik Zirvesi için nefesler tutuldu. 31 Ocak Cumartesi günü İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek Girişimcilik Zirvesi, yaklaşık 2.500 başvuru arasından seçilen 40 girişimi ve Türkiye’nin en saygın konuşmacılarını ağırlarken, Etohum Yatırımcı Ağı üyelerinin mentorlarla birlikte seçtiği, 2015’te yatırım yapılacak en başarılı 15 internet girişimini de belirleyecek.

    Bugüne kadar aralarında Evidea, Connected2Me, Grupanya, UserSpots gibi çok önemli girişimlerin yer aldığı Etohum 15 girişimleri, Etohum’un Şubat ayında düzenleyeceği Startup Turkey etkinliğinde yatırımcılarla buluşma şansını yakalayacak.

    Oyun, mobil, e-ticaret, bulut teknolojileri gibi farklı alanlara odaklanan girişimlere ev sahipliği yapan Girişimcilik Zirvesi’ne katılmak isteyenler için başvuru süreci başlamış durumda. Zirveye katılamayanlar ise, diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da etkinliği www.pozitiftv.com/etohum adresi üzerinden canlı izleyebilecek.

    Girişimcilik Zirvesi'nin Konuşmacıları;

    Girişimcilik Zirvesi ve Etohum hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girisimcilikzirvesi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Girişimcilik Zirvesi'ne başvuruda bulunmak isteyen okurlarımız başvuru işlemlerini buradan gerçekleştirebilirler.

    Haberimizi ekosistemimizdeki tüm girişimlerimizin ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Girişimciler, Türkiye'nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi Aranıyor!

    $
    0
    0

    TOBB, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketini, dünyanın en hızlı büyüyen şirketleriyle biraraya getirecek. TOBB, AllWorld Network ve TEPAV işbirliğinde düzenlenen “Türkiye 100” yarışmasına 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

    Yarışmada ilk 100’e giren firmalara küresel ortaklıkların kapısı açılırken, uluslararası platformda tanıtım imkânı sağlanacak. ​
    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu projenin önemine dikkat çekerek,“Anadolu’nun her tarafında doğru fırsatları gören girişimcilerimiz var. Bu yarışma da hızla büyüyen KOBİ’lerimiz için çok önemli bir fırsat ” dedi.

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), merkezi ABD’de bulunan AllWorld Network ve TEPAV işbirliğinde“Türkiye 100” yarışmasının ikincisini gerçekleştiriyor. Yarışmaya başvuranlar arasından 2011-2013 döneminde satış gelirlerini en hızlı arttıran 100 şirket seçilecek.

    “Türkiye 100” yarışması ile başarılı şirketlere uluslararası düzeyde görünürlük kazandırmak ve bu şirketlerin küresel ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek amaçlanıyor. Listeye girmeye hak kazanan şirketler her yıl Harvard Üniversitesi’nde düzenlenen Harvard Girişimcilik Zirvesi’ne katılmaya hak kazanacaklar.

    AllWorld Network’ün dünyanın dört bir tarafında gerçekleştirdiği “Türkiye 100” benzeri yarışmaların kazananlarıyla bir araya gelme fırsatı yakalayacaklar. Yarışma ile ayrıca Türkiye 100 şirketlerinin başarı öykülerinin genç nesillere ilham kaynağı olması ve onları girişimci olmaya teşvik etmesi de hedefleniyor.

    Hisarcıklıoğlu: “Girişimcilerimiz Dünyaya Tanıtılacak”

    TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, girişimciliğin geliştirilmesi meselesinin TOBB’un en önemli önceliklerinden birisi olduğunu söyledi. Türkiye’nin girişimci sayısının artması ile birlikte daha fazla büyüyeceğine inandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu,“2023 yılında dünyanın en büyük on ekonomisinden biri olmamızın anahtarı girişimciliktir.
    Anadolu’nun her yanında doğru fırsatları gören, inovasyon yapan ve istihdam sağlayan binlerce girişimcimiz var. Bu girişimcilerimiz en büyük varlığımızdır. TOBB’un öncülüğünde TEPAV ve AllWorld Network’ün yürüttüğü Türkiye 100 Projesi’yle bu girişimcilerimiz dünyaya tanıtılacak”
    diye konuştu.

    Yarışmaya Başvuru Koşulları

    "Türkiye 100" yarışmasına 31 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunulabilecek. Yarışmaya katılım koşulları ise şöyle:

    • Türkiye 100’e başvuracak şirketler, en az 3 yıllık işletme geçmişine ve 2013 itibariyle en az 500.000 ABD doları gelire/ciroya sahip olmalı ve 2011-2013 döneminde satış gelirlerini en az %10 artırmış olmalı.
    • Bağımsız, özel, halka açık olmayan ve kar amaçlı bir şirket, ortaklık veya şahıs şirketi olmalı.
    • Şirket merkezi Türkiye'de olmalı. Ancak şirket yasal olarak başka bir yerde şirketleşmiş olabilir. Yabancı bir şirketin şubeleri yarışmaya başvuramaz.
    • Şirketin yerli veya yabancı yatırımcıları olabilir, ancak hisselerinin %51’i veya daha fazlası bir halka açık şirkete veya herhangi bir ülkenin devletine ait olmamalı.
    • Şirket kar amacı gütmeyen bir kuruluş, holding şirketi, franchise, otomobil satış bayiliği, banka veya kamu hizmeti veren bir şirket olmamalı.
    • Bir holdingin sahip olduğu, ancak bağımsız tüzel kişilik durumuna sahip işletmeler başvuruda bulunabilir.

    Unutmayın, "Türkiye 100" yarışmasınabaşvurular 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecek. 2013'ün en hızlı büyüyen 100 şirketini merak eden okurlarımız buradaki haberimizi inceleyebilirler.

    "Türkiye 100" yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz turkiye100.tobb.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz. Başvuru işlemlerinizi ise buradanücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

    Haberimizi şirket sahibi okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Teknoloji İle Sosyal İnovasyon Yarışması'nın Kazananları Belli Oldu!

    $
    0
    0

    Intel'in başlattığı ve Türkiye'nin en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olan Çözüm Kumbarası'nda kazanan projeler belirlendi. Gençlerin teknolojiyi kullanarak, toplumsal faydayı odağına alan ve hayatı kolaylaştıran iş çözümleri geliştirmelerini amaçlayan Çözüm Kumbarası'ndan seçilen üç yaratıcı projeden birinci 25 bin TL, ikinci 15 bin TL, üçüncü ise 10 bin TL destek almaya hak kazandı.

    Gençlere, proje geliştirme eğitimleri, işbirliği fırsatları, mentorluk ve yatırım desteği sunarak iş çözümlerini hayata geçirmede gerekli tüm aşamalarda destek olan ve Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik ve sosyal inovasyon projesi olan Intel Çözüm Kumbarası’nda final heyecanı yaşandı. Çözüm Kumbarası projesi kapsamında bir yıl boyunca 6 ilde, 6 üniversite ziyaret edilerek 1665 genç ile buluşuldu. Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA) işbirliğiyle hayata geçirilen projede, daha iyi bir toplum ve gelecek için teknoloji kullanımıyla toplumsal faydanın sağlandığı yenilikçi iş çözümlerinin üretilmesi amaçlandı.

    Çözüm Kumbarası'nın finalinde, son 10 proje arasından en iyi üçü jüri üyeleri tarafından belirlendi.İşte Çözüm Kumbarası'nın finalistleri;

    • Birinci: Online alışverişler üzerinden sivil toplum örgütlerine destek sağlayan ve kar amacı gütmeyen sosyal girişim olan "Yuvarla" ile Emre Danacı
    • İkinci: Duruş bozukluklarını önlemeyi amaçlayan giyilebilir sağlık cihazı "Paó" ile Halit Soysal
    • Üçüncü: MENA-CIS bölgesini kapsayan vizyonla hareket eden lokal bir kitlesel fonlama platformu olan "Fongogo" ile Ali Çebi

    "Dünyadaki Tüm Toplumların Geleceğine Yatırım Yapıyoruz"

    Türkiye'de gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik ve sosyal inovasyon destek projesi olma özelliği taşıyanÇözüm Kumbarası'nın ödül alan ilk üç projesinin basın toplantısında bir konuşma yapan Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz;  bugüne kadar hep gelişmiş ülkelerden çıkan inovasyonun, son yıllarda artık gelişmekte olan ülkelerden de çıkmaya ve dünyaya yayılmaya başladığını vurguladı. İldeniz,  Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfus ile önemli bir inovasyon potansiyeli taşıdığının ve sosyal inovasyon projeleri ile daha iyi bir geleceğin bizleri beklediğinin altını çizdi.

    Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, Intel olarak yenilikçi bakış açılarını inovasyon ağırlıklı böyle bir projeye aktardıkları için memnun olduklarını belirtti. Gelişen teknolojiye herkesin uyum sağlaması gerektiğinin altını çizen Aydın, "Intel olarak sadece teknolojinin değil, dünyadaki tüm toplumların geleceğine yatırım yapıyoruz. Gençleri odak noktamız olarak belirliyor ve çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Intel inovasyon ve ekonomik gelişime, toplumsal ihtiyaçlara teknolojik çözümler getirerek katkı sağlıyor" dedi.

    Çözüm Kumbarası'nın sosyal inovasyon ve girişimcilikte yarattığı farka da dikkat çeken Aydın, "Çözüm Kumbarası diğer oluşumlardan farklı olarak çok yönlü bir birliktelik sunuyor ve girişimci adaylarımızın fikirlerinin gelişimine katkı sağlayacak tüm destek ve yönlendirmeleri bir arada sunarak yüksek fayda sağlıyor. Çözüm Kumbarasına katılan tüm projeler bizi çok heyecanlandırdı.  Teknoloji bazlı geliştirilen sosyal inovasyon projelerinin Türkiye'nin gelişiminde büyük katkısı olacağı kanısındayım." dedi.

    Aydın sözlerine şöyle devam etti: "Biz Çözüm Kumbarası'nda ilk üçe giren projeleri belirlerken, iş ortaklarıyla birlikte sosyal sorunlara reel ve sürdürülebilir çözümler sunan ve potansiyel barındıran fikirleri seçmeye çalıştık. Ödüle layık görülen üç proje de özgün, yenilikçi ve teknolojiye kolayca adapte olacak parlak fikirler. Bundan sonraki süreçte de bu projelerin inovatif bir yaklaşımla çözümler üreteceğine dair inancımız tam."

    Girişim Haber olarak Çözüm Kumbarası finalistlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Çözüm Kumbarası hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.cozumkumbarasi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Viewing all 842 articles
    Browse latest View live