Quantcast
Channel: Girişim Haber - Yarışma
Viewing all 842 articles
Browse latest View live

İlk İşim Girişim Proje Yarışması Üniversite Roadshow'u İle Başladı!

$
0
0

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Çalık Holding bu yıl ikincisi düzenlenen ‘İlk İşim Girişim’ yarışmasının tanıtımı için Roadshow’a başladı.

TÜBİTAK’ın yayınladığı 2014 yılı “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” listesi göz önünde bulundurularak bölgesel bazda seçilen 5 üniversiteye düzenlenecek Roadshow’un ilk durağı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) oldu. Yarışmanın tanıtılması için KTÜ kampüsünün merkezine kurulan İlk İşim Girişim standına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Roadshow kapsamında sırasıyla 25-26 Mart’ta İnönü Üniversitesi’nde, 27 Mart’ta Mersin Üniversitesi’nde, 30-31 Mart’ta Selçuk Üniversitesi’nde ve 1-2 Nisan’da Dokuz Eylül Üniversitesi’nde stand kurularak bilgilendirme seminerleri yapılacak. Etkinliklerin İstanbul ayağında ise Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa ve Beşiktaş Kampüsleri’nde tanıtım standları açılacak.

1 Milyon TL’lik Yatırım İmkanı

İlk İşim Girişim’ yarışması, girişimciliğin bölgesel ve ulusal kalkınma açısından öneminin anlaşılmasını sağlamak, öğrencilerin girişimciliğe ve inovasyona olan ilgilerini arttırmak, inovatif, ilginç, topluma faydalı ve kar getirebilecek iş fikirleri ortaya çıkarmak amacıyla her yıl YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi ve Çalık Holding tarafından düzenleniyor. Yarışma kapsamında her yıl belirlenen tarihlerde proje başvuruları alınarak bu projeler önde gelen akademisyenler ve sanayiciler tarafından değerlendiriliyor.

Başvuruların değerlendirilmesinin ardından finale kalan ilk 10 girişimci adayı, YTÜ Davutpaşa Yerleşkesi Otağ-ı Hümayun'da gerçekleştirilecek final gününde fikirlerini savunacak. Yapacakları sunumlarla jüriyi ikna eden ilk 3 proje sahibi, Çalık Holding’den 1 milyon TL’ye kadar yatırım alma imkanına sahip olabilecek. Ayrıca yarışmada birinci seçilen proje sahibine de YTÜ Kuluçka Merkezi’nde bir yıl boyunca ücretsiz ofis, altyapı, genel gider desteğiyle birlikte YTÜ TTO tarafından mentorluk hizmetleri verilecek.

Unutmayın,Roadshow kapsamında sırasıyla 25-26 Mart’ta İnönü Üniversitesi’nde, 27 Mart’ta Mersin Üniversitesi’nde, 30-31 Mart’ta Selçuk Üniversitesi’nde ve 1-2 Nisan’da Dokuz Eylül Üniversitesi’nde stand kurularak bilgilendirme seminerleri yapılacak. Ayrıca İlk İşim Girişim Proje Yarışması'na son başvuru tarihi 30 Nisan 2015.

İlk İşim Girişim Proje Yarışması ve Roadshow hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ilkisimgirisim.com web adresini, başvuru yapmak için iseburayı ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi genç girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2015 Başvuruları Devam Ediyor!

$
0
0

İşletmeleri ve girişimciliği en başarılı şekilde teşvik edenleri belirlemek, en iyi girişimcilik uygulamalarını ve politikalarını sergilemek, girişimciliğin yarattığı katma değer üzerine farkındalığı artırmak ve potansiyel girişimcileri cesaretlendirme amaçlarıyla düzenlenen Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri 2015 başvuruları devam ediyor.

Yarışmanın Kategorileri

Ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşların katılabileceği ödül yarışması, altı kategoride gerçekleştiriliyor.

1. Girişimcilik ruhunun geliştirilmesi
2. Yeteneklere yatırım yapma,
3. Girişimcilik ortamının geliştirilmesi,
4. İşletmelerin uluslararasılaştırılmasının desteklenmesi,
5. Kaynak etkinliğinin ve çevre dostu pazarların gelişiminin desteklenmesi,
6. Sorumlu girişimcilik.

Avrupa Komisyonu’nun sponsorluğunda 2006 yılından bu yana düzenlenen yarışmaya 2011 yılından itibaren ülkemiz de katılım sağlıyor.

Ülkemiz adına aday gösterilen, Düzce Üniversitesi Arıcılık Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nin “Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz” projesi “Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi” kategorisinde, 2011 yılında, Denizli Belediyesi'nin “Engelliler Çalışıyor” projesi “Sorumlu Girişimcilik” kategorisinde, 2012 yılında ve Bursa Gürsu Belediyesi'nin “Sınırsız Temiz Enerji ile Kalkınan bir Gürsu” projesi “Kaynak Etkinliğinin ve Çevre Dostu Pazarların Gelişiminin Desteklenmesi” alanlarında 2013 yılında birincilik ödülünü kazandılar.

Unutmayın,2015 yılı Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri'ne başvuracak adayların 22 Nisan 2015 tarihine kadar ulusal irtibat kuruluşu olan KOSGEB’e başvurmaları gerekmektedir.

Avrupa Girişimciliği Teşvik Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr ve ec.europa.euweb sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

ab.gov.tr kaynaklı haberimizi ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde girişimciliğin geliştirilmesine yönelik model ve programlar geliştiren ve uygulayan kurum/kuruluşlar başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yaratıcı Fikri Olan Girişimcilere BASF’den 500.000 Avro!

$
0
0

Bu sene 150. yıl dönümünü kutlayan dünyanın lider kimya şirketi BASF, odaklandığı üç temel sorundan bir tanesi olan akıllı enerji konusunda bir yarışma düzenledi. Yenilenebilir enerjinin depolanması sorununa çözüm getirebilecek fikirlerin peşine düşen BASF, yarışmada kazanan proje için toplam 500.000 Avro ödül veriyor.

2 Haziran’a kadar başvuruların kabul edileceği yarışmanın amacı, sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygın kullanılmasını sağlayacak çözümler üretmek. Güneş ve rüzgârdan elde edilen enerji, depolanamadığı için yazın ziyan oluyor, kışın ise yetersiz kalıyor ve bu nedenle her an kullanıma hazır bir enerji kaynağı olamıyor. BASF, inovatif kimya ile yeşil enerjinin depolanmasını sağlayacak teknolojik ve finansal olarak uygulanabilir çözümler üretmeyi hedefliyor.

BASF çalışanları dışında herkese açık bu yarışmaya NineSights web sitesi üzerinde en fazla beş kişilik takımlar oluşturarak başvurabilirsiniz. Birinci gelen projeyi hazırlayan takım üyelerinin her birine 100.000 Avro ödül verilecek ve maksimum ödül tutarı 500.000 Avro olacak. BASF, kazanan projeyi ekip üyeleriyle birlikte kendi laboratuvarlarında hayata geçirmeyi planlıyor.

BASF Hakkında

Kimya yaratıyoruz” sloganıyla 150 yıldır kimya sektöründe faaliyet gösteren BASF, 113.000 çalışanı ve 200 milyar TL’yi aşkın (74 milyar Avro) yıllık satış rakamı ile dünyanın lider kimya şirketi unvanını taşıyor. Ekonomik başarı, sosyal sorumluluk ve çevre korumasını bir arada gerçekleştirmeyi hedefleyen BASF, Ar-Ge yatırımları ve buluşları sayesinde neredeyse tüm endüstriyel alanlarda faaliyet gösteren şirketlere ürün sağlıyor ve hayatı kolaylaştırıyor. BASF ürün ve çözümleri, yeryüzündeki kıt kaynakların korunmasına katkıda bulunmanın yanı sıra gıda ve besinlerin sağlıklı üretilmesini sağlıyor ve yaşam kalitesinin yükselmesine yardımcı oluyor. Kısacası BASF, sürdürülebilir bir gelecek için kimya yaratıyor.

Unutmayın,BASF’ın akıllı enerji yarışmasına başvurularınızı 2 Haziran’a kadar gerçekleştirebilirsiniz.

Kimya şirketi BASF’ın akıllı enerji konusunda düzenlediği yarışma hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.basf.com.tr web adresini ziyaret edebilir, başvurunuzu buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi yaratıcı fikri olan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Huzurlarınızda 29 Mart'ta birFİKRİNmiVAR? Yarı Finalinde Yarışacak Girişimler

$
0
0

Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışmasıBİR FİKRİN Mİ VAR, "yarı final" heyacanıyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor!

Bir Fikrin mi Var?’ın ana jürisi olan Zuhal Mansfield, Murat Kolbaşı, Yalçın Ayaydın ve Fuat Sami yarı final dönemi boyuncada girişimcilerin projelerini değerlendirecekler.

Her hafta 1 konuk jüri daha ağırlanacak olan yarışma iş dünyasından önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşecek. 2.000.000 TL büyük ödülün yanı sıra, değerli Sponsorlar da kendi alanlarındaki birincilere ödüllerini takdim edecekler.

    Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" Yarı Finalinde Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


    Geri Donusebilen Patatesler

    Yarışmaya Ankara'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimciÖzlem Gönülkırmaz, fast-food restoranlarının patates kızartmalarını 7dakikadan sonra hayvan yemi olarak geri dönüştürebilmelerini sağlayabilecek "Geri Donusebilen Patatesler" projesini geliştirdi.


    FIFO (First In First Out)

    Yarışmaya Mersin'den katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Hulusi Yağ tarafından geliştirilen "FIFO (First In First Out)" projesi, üretilen ilk ürünün ( cam Paketinin ) ambardan ilk olarak sevk edilmesini sağlıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


    Arı Kovanı Yerleştirme Projesi

    Yarışmaya Ankara'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Timur Kayhan, geliştirdiği "Arı Kovanı Yerleştirme Projesi" ile endüstriyel atıkların bertaraf edilebilmesini ve enerji ihtiyacı problemine önemli ölçüde katkıda sağlamayı hedefliyor.


    Joycad (Bilgisayar ve Konsol Cihazlari Icin Yeni bir Joystick)

    Yarışmaya Mersin'den katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Tayfun Çavdar, geliştirdiği "Joycad", günümüz oyunlarını yepyeni donanımsal ve ergonomik özelliklerle eksiksiz oynamayabilme imkanını sağlayan yeni nesil oyun kolu olma özelliği taşıyor.


    Akıllı Sandalye

    Yarışmaya Elazığ'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Mustafa Onur Aydın tarafından geliştirilen "Akıllı Sandalye" projesi, kullanıcısının vereceği sesli komutlar ya  da dokunmatik ekran ile hareket edebilen, telefon görüşmesi, mesajlaşma, internete girme işlemlerini gerçekleştirebilen bir akülü sandalye olma özelliği taşıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz buradaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


    Bayanlar İçin Hijyenik Taharet Ortamı saglayan önden yıkamalı Klozet Aparatı

    Yarışmaya İzmir'den katılarak yarı finale kalmayı başaran Serpil Uz ve Nedret Eyupoglu isimli girişimciler tarafından geliştirilen "Bayanlar İçin Hijyenik Taharet Ortamı saglayan önden yıkamalı Klozet Aparatı", klozetlerdeki taharet musluğunun tercihe göre önden veya arkadan akmasını sağlıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizburadaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


    Özlem Gönülkırmaz, Hulusi Yağ, Mustafa Onur Aydın, Timur Kayhan, Tayfun Çavdar, Serpil Uz ve Nedret Eyupogluisimli girişimciler projelerinin detaylarını pazar akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 29 Mart 2015 Pazar akşamı 19:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

    birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

    Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    Otomotivde Marka Olmanın Sırrı Yeni Nesil Araçlar İçin Teknoloji Üretmek!

    $
    0
    0

    Türkiye'nin AR-GE ve inovasyona dayalı teknolojik altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen İTÜ ARI Teknokent ile Otomotiv İhracatçıları Birliği (OİB) Türkiye’de otomotiv teknolojilerinin gelişimi için güçlerini birleştirdi.

    Bu işbirliği ile Türk otomotiv sektörünün fason üretici rolünden yeni ve inovatif teknolojilerle pazara liderlik eden bir yapıya doğru evrilmesi hedefleniyor.

    Yeni Nesil Otomotiv Teknolojileri İTÜ Çekirdek’ten Çıkacak

    İTÜ ARI Teknokent bünyesinde, 2012 yılında faaliyete geçen ve bugüne kadar girişimcilere 5 milyon TL’yi aşan destekler sağlayan girişimcilik destek programı İTÜ Çekirdek, ticarileştirilebilir tüm projelere ve sektörlere açık olmanın yanı sıra büyük potansiyele sahip özel kategoriler açarak sektörlerin gelişimine de ön ayak oluyor. Bu kapsamda bu yılki özel kategori, Türkiye’de otomotiv sektörünün sürdürülebilir rekabet avantajına sahip daha güçlü bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmayı hedefleyen Otomotiv Teknolojileri Kategorisi. Bu alandaki girişimciler OİB’in otomotiv sektöründeki deneyiminden,vizyonundan ve sanayideki geniş ağından yararlanacak. İTÜ Çekirdek’te sağlanan imkanlar ise, projelerin gelişmesi için uygun zemini hazırlayacak. OİB ise projelerin sanayiye aktarımı konusunda köprü görevi görecek.

    Türkiye’de Otomotiv Alanının Daha Geniş Bir Perspektifte Değerlendirilmeli

    Türkiye’de otomotiv alanının daha geniş bir perspektifte değerlendirilmesi gerektiğini belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan,OİB ile geliştirdikleri işbirliği hakkında şu değerlendirmelerde bulundu; “İTÜ ARI Teknokent olarak girişimcilerin yetişmesine olanak tanıyan İTÜ Çekirdek projemizde bu sene girişimcilere 1 milyon TL değerinde ödül dağıtıyoruz. Bu yıl İTÜ Çekirdek’e 2500’e yakın proje başvurusu bekliyoruz ki ilk üç yılda yapılan başvuru sayısının toplamı anlamına geliyor. Bu sene açtığımız Otomotiv Teknolojisi özel kategorisi ile Türkiye’nin otomotiv alanında ihracatçı ülke olma hedefine destek oluyoruz. Otomotiv sektöründe Türk markası çıkarmalıyız ancak bu sadece seri üretim yapacak bir marka oluşturmak anlamına gelmemeli. Önümüzdeki 10 sene içinde otomotiv sektörünün elektrik, elektronik, yazılım ve enerji üzerine odaklanarak gelişmesi bekleniyor. Bu yönde Türk markalı teknolojiler üretmek, otomotiv alanında fark yaratmanın ve gelişimin anahtarı olacak. OİB desteği ile bu sene oluşturduğumuz İTÜ Çekirdek Otomotiv Teknolojileri kategorisi ile otomotiv alanında teknoloji üretmek isteyenlere benzersiz bir fırsat sunuyoruz. Kuluçka dönemlerini tamamlayarak İTÜ Çekirdek’ten çıkacak projeler yatırımcının Türkiye’ye gelmesine büyük katkıda bulunacak, otomotiv teknolojileri ihracatımıza da katkıda bulunacak.”

    OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu ise bundan önce otomotiv alanında girişimcilere yeterli imkanın sağlanamadığını, İTÜ ARI Teknokent ile gerçekleştirilen işbirliğinin bu anlamda çok önemli olduğunun altını çizerken; “Otomotiv pazarı ne kadar büyükse üretim de o denli artıyor. Öncelikle Türkiye otomotiv pazarını büyütmemiz gerekiyor. Pazar büyüyünce yeni oyuncular için daha fazla çekici hale geleceğiz ve yeni yatırımların Türkiye’ye gelme olasılığı da artacak. Bunun için vergi yüklerinin azaltılması, insan kaynağının ve altyapının iyileştirilmesi gibi yapısal bazı adımların atılması gerekiyor. Ayrıca yatırımları destekleyici teşviklerde de bulunulmalı. Hindistan, Tayland, Güney Afrika, Fas gibi kalabalık nüfuslu ülkelerde düşük işçilik ücretleri sayesinde verimli üretim yapılabiliyor. Öte yandan kaya gazı kullanımı sayesinde ucuz enerji imkanına kavuşan Amerika yüksek otomasyonla araç üretimini tekrar artırmayı hedefliyor. Türkiye olarak bu rekabetçi ortamdan ayrışmak için yeni nesil araçlara ve bu yöndeki teknolojilere odaklanmamız gerekli. Dünyada hibrid, hidrojen ve özellikle de elektrikli araçlara talep çok hızlı gelişecek ve bu yeni tip araçlar sanılandan çok daha kısa sürede yaygınlaşacak. Otomotiv İhracatçıları Birliği olarak İTÜ ARI Teknokent işbirliğimizle sanayimize katma değerli ürünlerin kazandırılmasını hedefliyoruz. Umuyorum ki bu işbirliği otomotiv alanında Türk markalarının yaratılması için doğru ortamı oluşturacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

    Unutmayın, İTÜ Çekirdek "Otomotiv Kategorisi"nin son başvuru tarihi 3 Nisan 2015.

    İTÜ Çekirdek’in bu sene açtığı Otomotiv Kategorisi hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru için www.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Haberimizi otomotiv sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

    5 Nisan'daki birFİKRİNmiVAR? Yarı Finalinde Hangi Girişimler Yarışacak?

    $
    0
    0

    Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışmasıBİR FİKRİN Mİ VAR, "yarı final" heyacanıyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor!

    Bir Fikrin mi Var?’ın ana jürisi olan Zuhal Mansfield, Murat Kolbaşı, Yalçın Ayaydın ve Fuat Sami yarı final dönemi boyuncada girişimcilerin projelerini değerlendirecekler.

    Her hafta 1 konuk jüri daha ağırlanacak olan yarışma iş dünyasından önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşecek. 2.000.000 TL büyük ödülün yanı sıra, değerli Sponsorlar da kendi alanlarındaki birincilere ödüllerini takdim edecekler.

      Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" Yarı Finalinde Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


      MAKEY( Moduler Ardışıl Küçük Elektronik Yapboz)

      Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Şahin İncik tarafından geliştirilen "Makey", mıknatıs ile birleştirilebilen küçük altıgen elektronik yapı bloklarından oluşturulan yapboz olma özelliği taşıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizburadaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


      Pzioelektrik Seramiklerle Aracin Aydinlatma Enerjisinin Karsilanmasi

      Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Gökhan Aldemir tarafından geliştirilen "Pzioelektrik Seramikler" ile aracın aydınlatma enerjisi karsılanabiliyor.  Kurşun içermemesiyle insan sağlığını düşünen bu projede piezo elektrik kristaller ile elektrik enerjisi elde edilebilecek.


      "Otomatik Hidrolik Su Kontrol Kapağı"

      Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci  Nazır Kayacık tarafından geliştirilen "Otomatik Hidrolik Su Kontrol Kapağı" projesi su yapılarındaki suların kontrol edilmesine ve yönlendirilmesine olanak sağlayan yeni bir kapak sistemi. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizburadaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


      "Kablosuz Enerji Transferi"

      Yarışmaya Afyon'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimciMetin Ceylan tarafından geliştirilen "Kablosuz Enerji Transferi" projesi ile enerji kablo olmadan kullanılan cihaza aktarılabiliyor. Belirli bir alanda üretilen elektirik kablosuz bir şekilde priz olmadan kullanılabiliyor. Bu proje ile telefonlar prizsiz şarj edilebiliyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizburadaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


      Şahin İncik,Gökhan Aldemir, Nazır Kayacıkve Metin Ceylanisimli girişimciler projelerinin detaylarını pazar akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 5 Nisan 2015 Pazar akşamı 19:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

      birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

      Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

      Girişimcilikte "Önce Kadın" Projesi 10 Bin Kadına Gelir Kapısı!

      $
      0
      0

      Dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda Türkiye’de toplumsal gelişim ve dönüşümün öncüsü olmayı hedefleyen Vodafone, kadın istihdamının artırılmasına yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi.

      Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen“Girişimcilikte Önce Kadın” projesi ile 10 ilde 10.000 kadına girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim verilerek el emeğinin kazanca dönüştürülmesi planlanıyor.

      Nisan ayı itibariyle, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, ElazığEskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir ve Samsun’da önce 100 danışman öğretmen yetiştirilip, 10.000 kadına girişimcilik eğitimi verilecek.  

      Kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmak için “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” başlıyor. Ürettiği ürünleri gelir getirici bir faaliyete dönüştürmek isteyen kadınları bilgi iletişim teknolojilerinin sunduğu imkânlarla tanıştırarak, kadınların ekonomik hayata katılımlarını ve girişimcilik kapasitelerini artırmak amacıyla T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM), Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliğiyle hayata geçirilen“Girişimcilikte Önce Kadın” projesinin duyurusu, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı’nın katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantı ile yapıldı.

      Proje kapsamında 10 ilde 100 danışman yoluyla 10.000 kadının, halk eğitim merkezlerinde bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik üzerine eğitim almaları sağlanacak. Eğitim alan kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak, el emeklerini kazanca dönüştürebilecek.

      Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Kadınların sosyo-ekonomik olarak güçlendirilmesi düşüncesiyle hayata geçirilen ‘Ürün Satış Portalı’ndan daha fazla kadının yararlanmasını sağlamak amacıyla, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğiyle kadınların ürettikleri el emeği ürünleri web üzerinden pazarlamaları için gerekli alt yapı oluşturulmuştur. Bu kapsamda halk eğitimi merkezlerinde yetiştirilen danışmanlar aracılığıyla kursiyerlere dijital ve mobil teknolojiler, pazarlama, mali yükümlülükler, iletişim becerileri ve girişimcilik konularında eğitimler gerçekleştirilecektir. 10 ilimizde başlatılan projenin daha sonra ülke geneline yaygınlaştırılması öngörülmektedir. Proje kapsamında yetiştirilen 100 danışman aracılığıyla 10.000 kadına girişimcilik konusunda eğitimler verilecek sonrasında başarılı kursiyer ve kurumlar ödüllendirilecektir. Proje özellikle ev hanımlarının aile yaşantılarından fedakârlık yapmadan ev ekonomilerine katkı sağlaması ve üreten kadınlarımıza yeni fırsatlar sunmak üzere yapılandırılmıştır. Ayrıca proje kadınların halk eğitimi merkezlerindeki ücretsiz eğitim fırsatlarını tanımasına öncülük ederek hayat boyu öğrenme faaliyetlerine kadınların katılımını desteklemektedir. Bu nedenle projenin geliştirilmesinde ve uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

      Gökhan Öğüt: “10 Bin Kadının Emeği, Gelire Dönüşecek”

      Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şu şekilde konuştu:“Türkiye’nin bölgesel ve küresel güç olma yolunda belirlediği hedeflerin gerçekleşmesi, kadınların ekonomiye aktif katılımının artırılmasına bağlı. Vodafone Türkiye olarak, bu inançla; kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmeleri için üzerimize düşüne görevleri yerine getirmeye özen gösteriyoruz.

      Dijital dönüşümde toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için gerçekleştirdiğimiz sosyal ve hizmet yatırımlarımızda kadınlar önemli bir yere sahip. Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında geliştirdiğimiz projelerin odağını da kadınlar oluşturuyor. Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ile kadınlarımızın girişimcilik kapasitelerini farklı eğitim programları ile artırmayı ve el emeği göz nuru ürünlerinin satışını mobil iletişim ve internet teknolojilerinin sunduğu imkanlarla kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Proje kapsamında ulaşmayı hedeflediğimiz 10.000 kadının alacağı teorik ve uygulamalı bilgilerin, hobi olarak başladıkları birçok çalışmayı gelir getirici bir faaliyete dönüştüreceğine ve kendi kişisel başarı hikayelerini oluşturacağına inanıyoruz.”

      Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimleri Verilecek

      Projenin ilk aşamasında 100 danışman öğretmen, uzman eğitmenler tarafından, bilgi teknolojileri ve girişimcilik konularında eğitim alacak. Eğitimi tamamlayan öğretmenler, Nisan ayı itibariyle Ankara, Antalya Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir ve Samsun’da bulunan halk eğitim merkezlerinde 100’er kadına eş zamanlı olarak eğitim verecekler. Sertifikalı eğitim olarak tasarlanan ve Mayıs ayının sonuna kadar tamamlanması hedeflenen eğitimler; bilgi iletişim teknolojileri ve girişimcilik alanlarında uygulamaya yönelik, kolay anlaşılır ve kısa içerikler barındıracak. Eğitim alan kadınlar, proje kapsamında özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunabilecek.

      Başarılı Projeler Ödüllendirilecek

      Eğitimler tamamlandıktan sonra ortaya çıkan projeler Girişimcilikte Önce Kadın Ödülleri kapsamında da değerlendirilecek. Başvuruların değerlendirilmesinde, katılımcıların proje öncesindeki durumları, projeyle yaşanan değişim, proje sonrasına yönelik beklentileri dikkate alınacak. Proje tarafı yetkililerinden oluşan danışma kurulu tarafından yapılacak değerlendirme sonucu en başarılı 5 kadına ödül verilecek. Birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5.000 TL ve iki kişiye jüri özel ödülü olarak 2.000 TL olmak üzere para ödülü verilecek. Ayrıca, 300 kadının KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerinden yararlanabilmeleri sağlanacak. Projeye dahil olan 10.000 kadının tamamı katılım sertifikası alacak.

      “Girişimcilikte Önce Kadın Projesi” hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.oncekadin.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

      Haberimizi girişimci olmak isteyen kadın okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

      Bu Fikir Yarışması İle Geleceğin Mimarisine Fener Tutuluyor!

      $
      0
      0

      Sektördeki köklü duruşunun yanı sıra bilgiye ve yeniliğe açık projeleri hayata geçirmesi ile tanınan Türk Ytong tarafından düzenlenen 2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması, “20 Yıl Sonra Ben Buradayken” başlığıyla, sürdürülebilirlik ve insan odaklı tasarımı merkeze koyarak, geçmişten günümüze mimari yapının olumlu ya da olumsuz değişimlerinin irdelenmesini ve gelecekteki sosyal, teknolojik, mimari yapının bugünden ele alınıp tartışılmasını hedefliyor.

      Tasarım sürecinde katılımcılardan, dünden bugüne mimarlık alanını etkileyen faktörleri inceleyerek kendi deneyimledikleri bir mekan için 20 yıl sonrasına dair öngörülerde bulunmaları bekleniyor.

      Konut-Çalışma/İş Ortamı-Sokak-Mahalle strüktürünü ve mekan ilişkilerini, mevcut durumdan ve "kendilerinden" yola çıkarak, değişen teknolojik ve sosyal koşulları da dikkate alarak geleceğe yönelik olarak yeniden kurgulamaları ve bu kurgu içerisinde her yönüyle insan odaklı ve sürdürülebilir bir tasarımı öne çıkarmaları bekleniyor.

      Yarışma ile kent yaşamına, mimarlığın düşünce ve tasarım alanına katkıda bulunmayı amaçlayan Türk Ytong, öğrenmeye ve yeniliğe açık genç mimarlar için de etkileşim fırsatı sunuyor.

      Kreatif Mimarlık Kurucu Ortağı Aydan Volkan, ODTÜ Mimarlık FakültesiÖğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Abdi Güzer,MSGSÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güzin Konuk, Mimar Ömer Kanıpak ve Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nükhet Demiren’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmaya Türkiye ve KKTC vatandaşları ücretsiz olarak katılabilecek.

      Jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda 3 eş değer ödül seçilecek ve derece alan proje ekipleri Marsilya Mimarlık Gezisi ödülü kazanacak. Gezide jüri üyeleri ile birlikte Marsilya kentinde mimarlık ve sanat deneyimlerinin paylaşılacağı bir gezi yapılacak ve Aix en Provence Bölgesi'nde bulunan Château la Coste ziyaret edilerek, dünyaca ünlü mimar ve sanatçılar tarafından tasarlanan eserler görülecek. Sanat, mimarlık ve topografyanın bir araya geldiği özel bir mekan yaratma fikrinden doğan bu peyzajda, dünyanın birçok yerinden davet edilerek gelen tasarımcı ve mimarların “kendilerinden” bir parça buldukları ve özgürce yorumladıkları eserler, yeni projelerin ve enstalasyonların gelmesiyle dönüşerek yaşamaya devam ediyor.

      Mimar, kentsel tasarımcı, şehir ve bölge plancıları ile bu alanlarda öğrenim gören öğrencilere açık olan yarışmaya ekip ya da bireysel olarak başvurulabilecek.

      Unutmayın,2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması son başvuru tarihi 22 Haziran 2015.

      “20 Yıl Sonra Ben Buradayken” konulu 2015 Ytong Mimari Fikir Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizwww.ytongakademi.com/mfy_2015 web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

      Haberimizi mimar, kentsel tasarımcı, şehir ve bölge plancıları ile bu alanlarda öğrenim gören öğrenciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


      2015 Dönemi Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması Kayıtları Başladı!

      $
      0
      0

      ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından organize edilen, Türkiye’nin en büyük ve lider girişimcilik yarışması Yeni Fikirler Yeni İşler’in 2015 dönemi başvuruları başladı.

      11. Yılını kutlayan Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ); YFYİ Idea ve YFYİ Pro olmak üzere iki farklı girişimci profiline ulaşmayı hedefliyor.

      Yeni Fikirler Yeni İşler hem iyi bir fikre sahip girişimcilere hem de yeni kurulmuş şirketlere kendilerini ve iş fikirlerini geliştirmeleri için imkân sağlıyor.

      Kendi işinin patronu olmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş olan mezunlar, YFYİ Idea iş fikirlerinizi bekliyor.

      Girişimcilik eğitimleri, mentorluk hizmetleri, kuluçka imkanı, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı YFYİ Idea girişimcilerini bekliyor.

      Kurulumunun üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş teknoloji tabanlı şirketler ise YFYİ Pro ile projelerini bir üst basamağa taşımaimkanı yakalıyor. Tüketici Elektroniği, Bilişim, Enerji ve Sağlık olmak üzere 4 farklı kategoride yarışma fırsatı sunan YFYİ Pro’da eğitimler, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı YFYİ Pro girişimcilerini bekliyor.

      Doğrudan maddi ödüllerin dışında yarışmacılar için birçok farklı destek sunulan Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında maddi değeri toplam 2 Milyon TL olan ödül havuzundan faydalanmak için acele edin.

      Unutmayın,Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ) başvuruları 17 Mayıs 2015 tarihine kadar yapılabilecek.

      Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ) hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve yarışmaya başvuruda bulunmak isterseniz www.yfyi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

      Haberimizi iyi bir fikre sahip girişimciler ve yeni kurulmuş şirketler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

      Avrupa Sosyal Yenilikçilik Yarışması Başvurularınızı Bekliyor!

      $
      0
      0

      Avrupa’nın büyüme modelinde “oyunun kurallarını değiştiren” fikirlere sahip herkesin katılabileceği “Büyümenin Yeni Yolları” temalı Avrupa Sosyal Yenilikçilik yarışması başvurularınızı bekliyor.

      Büyümenin Yeni Yolları” temalı Avrupa Sosyal Yenilikçilik yarışması, esasen Kriz sonrasında klasik büyüme kuramlarının kıt kaynaklar ve toplumun büyük bir bölümünün dışlandığı büyüme modellerinin günümüz toplumlarının ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kaldığına dikkat çekerek, sürdürülebilirlik ve kapsayıcı toplum için alternatif büyüme yollarına odaklanıyor.

      Bu kapsamda Avrupa’nın büyüme modelinde “oyunun kurallarını değiştiren” fikirlere sahip herkes bu yarışmaya katılabiliyor. Örneğin;

      • Ekonomik büyüme modellerinin yapıldığı varsayımlara meydan okuyan,
      • Tedarik zinciri, üretim, teslim şekilleri veya yaygın ürün ve hizmetlerin kullanımını sorgulayan,
      • Yeni teknolojiler yaratan veya mevcut teknolojinin daha akıllı kullanımını hedefleyen,
      • Bugünün ve yarının toplumsal zorluklarına yeni çözümler üreten fikirler gibi.

      Avrupa Sosyal Yenilikçilik Yarışması’nda ilk üçte yer alan projelere 50.000 Avro tutarında destek sağlanacak.

      Unutmayın,Avrupa Sosyal Yenilikçilik Yarışması'nın son başvuru tarihi 8 Mayıs 2015.

      Avrupa Sosyal Yenilikçilik Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ec.europa.euweb sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

      Haberimizi Avrupa’nın büyüme modelinde oyunun kurallarını değiştirecek fikirlere sahip okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

      12 Nisan'daki birFİKRİNmiVAR? Yarı Finalinde Hangi Girişimler Yarışacak?

      $
      0
      0

      Türk Televizyonlarında bir ilk ile tam 2 milyon TL'lik ödülün girişimcilere dağıtılacağı Türkiye’nin en büyük girişimcilik yarışmasıBİR FİKRİN Mİ VAR, "yarı final" heyacanıyla 360 ekranlarında birbirinden ilginç fikirlerin önünü açmaya devam ediyor!

      Bir Fikrin mi Var?’ın ana jürisi olan Zuhal Mansfield, Murat Kolbaşı, Yalçın Ayaydın ve Fuat Sami yarı final dönemi boyuncada girişimcilerin projelerini değerlendirecekler.

      Her hafta 1 konuk jüri daha ağırlanacak olan yarışma iş dünyasından önemli isimlerinin katılımı ile gerçekleşecek. 2.000.000 TL büyük ödülün yanı sıra, değerli Sponsorlar da kendi alanlarındaki birincilere ödüllerini takdim edecekler.

        Bu Hafta "birFİKRİNmiVAR?" Yarı Finalinde Yarışacak Girişimciler ve Girişimleri


        Cold-Covered Teknolojisi

        Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Tayyar Murat Gülden tarafından geliştirilen "Cold-Covered Teknolojisi", yumurtaların steril, sağlıklı, dayanıklı ve sağlam bir şekilde paketlenebilmesini sağlıyor.


        VCR Eleme Makineleri

        Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Serim Berke Yarar tarafından geliştirilen "VCR Eleme Makineleri" 1,000,000 microndan 20 microna kadar aynı eleme prensibini kullanarak çok verimli ve %60 enerji tasarrufuna varan elek makinesi olma özelliği taşıyor.


        NEGAWATT

        Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Rıza Köroğlutarafından geliştirilen "NEGAWATT" projesi ile yakıt ve elektrik tüketiminde %30-%50 arasında tasarruf sağlanabiliyor. Tasarruf edilen enerji ise daha sonra %10'luk bir indirim ile daha ucuza satılıyor. 


        Göz rengi

        Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Emrah Koç tarafından geliştirilen "Göz rengi" projesi lazer ile göz değiştirme teknolojisine sahip bir proje olma özelliği taşıyor.


        Dikey Eksenli Yonlendiricili Yuksek Verimli Ruzgar Turbini

        Yarışmaya İstanbul'dan katılarak yarı finale kalmayı başaran girişimci Cihan Ergin tarafından geliştirilen "Dikey Eksenli Yonlendiricili Yuksek Verimli Ruzgar Turbini" düşük rüzgarlarda tork artırıcı mekanizma ve regüle özelliği olan, yönlendiricili kanatlara sahip yüksek verimli rüzgar türbini olma özelliğini taşıyor. Proje hakkında daha detaylı bilgi edinmek istersenizburadaki röportajımızı okuyabilirsiniz.


        Tayyar Murat Gülden, Serim Berke Yarar, Rıza Köroğlu, Emrah Koç ve Cihan Erginisimli girişimciler projelerinin detaylarını pazar akşamı birFİKRİNmiVAR? Jürisine sunacak. 12 Nisan 2015 Pazar akşamı 19:00’da TV360 ekranlarında yayınlanacak birFİKRİNmiVAR? TV Show’unu izleyerek bu girişimler hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

        birFİKRİNmiVAR? yarışması hakkında diğer tüm detaylar için www.birfikrinmivar.com web adresini ziyaret edebilir, girişim başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

        Haberimizi iş fikri veya girişim prototipi olan ve yatırım arayan girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

        “Temiz Teknoloji” İş Fikirleri Destek Programı GCIP 2015 Başvuruları Başladı!

        $
        0
        0

        Dünyanın en kapsamlı iş geliştirme platformu olarak kabul edilen Global Cleantech Innovation Program (GCIP) 2015 yılında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede devam ediyor.

        Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı (UNIDO), Küresel Çevre Fonu (GEF) ile birlikte “Enerji ve Çevre” konusunda girişimci iş fikirlerinin yarışacağı ve destekleneceği uluslararası program olan GCIP’yi 2014 yılında “Gelecek Vaat eden Temiz Teknoloji İş Fikirlerini arıyor, kaynak sağlıyor ve teşvik ediyoruz” sloganı ile başlatmıştı.

        Bu yılki program, ilk aşamasını çeşitli kuluçka desteklerini içeren ulusal düzeyde başlayıp, ardından Türkiye’nin en başarılı temiz teknoloji projesi, Silikon Vadisi’nde dünyadaki diğer projelerle yarışacak.

        Programa destek veren diğer resmi kuruluşlar; T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Kalkınma Bakanlığı, T.C. Su ve Orman Bakanlığı, KOSGEB ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) oldu.

        Yarışma, Fikri Olan Herkese Açık

        Türkiye’de TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) koordine ettiği program, bu yılda geçen yılki kategoriler olan “Yenilenebilir Enerji”, “Enerji Verimliliği”, “Atıktan Enerji Üretim” ve “Su Verimliliği” kategorilerinde devam ediyor. Yarışmaya, bu alanlara yönelik yeni bir fikri olan veya bir ürün geliştirmeye çalışan öğrenci, akademisyen, araştırmacı ve bireysel ve seri girişimciler yanında KOBİ niteliğindeki işletmeler de katılabilecek.

        Girişimciler, en az iki kişiden oluşan bir takım kurarak başvuru yapabilecek. Başvuru için takım üyelerinden en az birisinin T.C. vatandaşı olması veya Türkiye’de bir ikamete sahip olması yeterli olacak. GCIP-2014 programında ödül alan finalistler tekrar programa yarışmacı olarak başvuru yapamayacaklar. Bunun dışında seçici herhangi bir kriter aranmayacak.

        Programın Türkiye ayağındaki başvurular, 20 Mart - 20 Mayıs 2015 tarihleri arasında elektronik ortamdan kabul edilecek. Başvurular, TÜBİTAK’ta düzenlenecek panellerde uzmanlar, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri tarafından değerlendirilecek ve programa devam etmeye uygun bulunan yarı finalist takımlar, 1 Haziran 2015 tarihinde ilan edilecek.

        Yarı Finalistlere Eğitim Fırsatı

        Yarı finalistler, Silikon Vadisi’ndeki Ana Girişimcilik Programının yürütücüsü “The Cleantech Open” tarafından Haziran-Ekim ayları arasında seminar, webinar, çeşitli kaynak dokumanlar aracılığı ile etkili bir eğitim sürecine tabi tutulacak. Ayrıca her takıma, markalaşma, satış ve pazarlama, iş modelleri, iş hukuku, sürdürülebilirlik, fikri mülkiyet hakları gibi konularda, uzman Mentorlar tarafından iş geliştirme destek ve eğitimleri verilecek.

        Birinciye 50 Bin TL Ödül

        GCIP–2014 ödülleri 24 Ekim 2014 tarihinde, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Fikri Işık ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Yücel Altunbaşak tarafından takdim edilmişti. GCIP-2014 Mezunları, akademi, özel sektör, iş ve finans dünyası temsilcileri tarafından kendilerine sunulan Eğitim ve Mentorluk destekleri yanında çok değerli bir iletişim ağına daha şimdiden sahip oldular. Bu sayede temiz teknoloji iş fikirleri artık ticarete dönüşüyor.

        Programın 2015 yılında da iki aşamada gerçekleştirilecek final etkinliği ile Ulusal Birinci ve Kategori Birincilerini çeşitli ödüller bekliyor. Ulusal Birinci50 bin TL, Kategori Birincilerine ise 25 bin TL ile ödüllendirilirken, Türkiye birincisi olan proje, 18–19 Kasım’da Silikon Vadisi’nde düzenlenecek Global Forum 2015’de ülkemizi temsil edecek ve diğer ülke birincileri ile yarışacak.

        GCIP-2015’e katılacak başarılı takımları ilk kez takdim edilecek olan; Bakanlık Özel Ödülü, Halkın Seçimi Ödülü, Yılın Genç Girişimcisi ile Sürdürülebilirlik ve En Başarılı Mezun Ödülleri bekliyor.

        Ayrıca programa katılacak takımlar, rehberler ve panelistler, “Global Cleantech Innovation Program” platformunun Uluslararası havuzunda yer alan birer üyesi olacak. Böylece, Güney Afrika’daki bir girişimci, Türkiye’deki danışman ile projesini geliştirirken, ürününü Pakistan’daki üretici veya firmaya satabilecek.

        Unutmayın, programın Türkiye ayağındaki başvurular, 20 Mart - 20 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilebilecek.

        Global Cleantech Innovation Program (GCIP) hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak istersenizturkey.cleantechopen.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

        Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisini sunuyoruz.

        Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Yarışması İzmir'de Başlıyor!

        $
        0
        0

        “IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi”, Ege Bölgesi Üniversitelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin katılımıyla, 23 Mayıs 2015 tarihinde, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi ise 30 Nisan 2015.

        23 Mayıs 2015 tarihindeİzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Yaşar ÜniversitesiBilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerini kapsayan etkinlikte, Bitirme Projeleri Sergisi'nde yenilikçi projeler ve Proje Fikir Yarışması'nda yaratıcı fikirler etkinliğe katılan ziyaretçilere tanıtılacak.

        2012 yılında ilk adımlarının atıldığı etkinlik geniş kapsamlı bir sergi ve yarışma konumuna gelmiş olup, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak bölge üniversitelerinin katılımı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde devam edecek.

        Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerini kapsayacak şekilde planlanan etkinlikte Proje Fikir Yarışması yoluyla öğrencilerin yenilikçi proje oluşturmaları teşvik edilerek, firmalarca değerlendirilmesi sağlanacak ve en başarılı projelere çeşitli ödüller verilecek. Ayrıca, firmaların belirledikleri konu ve projeler, istekli öğrencilerle eşleştirilerek, gelecek dönemlerde sanayi ile ortak bitirme projeleri oluşturulması için ortam yaratılacak. Böylece, öğrencilerin sektörü tanımaları sağlanırken, sektörün genç beyinlerin yaklaşımlarından yararlanmaları için uygun ortam oluşturulacak. Farklı düzeylerde bakış açılarıyla özgün yaklaşımlar ve yeniliklerin sektöre kazandırılmasıyla bölgenin bilişim ve elektronik alanında ön plana çıkması sağlanacak.

        Etkinlik kapsamında, yeni bilgi ve fikirlerin öneminin farkında olan firmaların Ar-Ge ve İnovasyon projeleri öğrencilerin lisans projeleri kapsamında çalışılarak bu güçlü ortamdan yararlanma olanağı sağlanacak.

        Proje Fikir Yarışmasının Amacı

        • İzmir ve bölgemizde bilişim sektörünün, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabette güçlü olması amacıyla üniversite ve öğrencilerimizin inovasyon potansiyeline ulaştırılarak, yeni fikirlerle buluşturulmasını sağlamak,
        • Sektör ihtiyaçlarına yönelik proje ve çözümleri firmalarımızla birlikte geliştirerek, istenilen alanlarda yetişmiş mezunlarla sektöre hız kazandırmak,
        • Yetenekli ve dinamik genç insan kaynaklarını firmalarla buluşturmak,
        • İzmir’i bilişim sektörünün odağı konumuna taşımak.

        Proje Fikir Yarışması konuları

        • Bilgi/Veri Güvenliği,
        • Akıllı Ev / Akıllı Sistemler,
        • E-Belediye / E-Devlet,
        • Dijital Oyun,
        • Sağlıkta Bilişim,
        • Mobil Uygulamalar,
        • Diğer.

        Proje Fikir Yarışması ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisinin Kapsamı

        • İzmir’de bulunan tüm üniversiteler ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin ortak proje sergisi,
        • Proje Fikir Yarışması,
        • Öğrenci – Firma/Yatırımcı buluşma alanları,
        • Firma tanıtımları.

        Etkinliğin Sağlayacakları

        • Yeni fikir ve çalışmaların sanayiye aktarılması,
        • Etkin Üniversite - Sanayi İşbirliği Ortamı,
        • Firma - Üniversite arasında Ar-Ge ve İnovasyon alanında sürekli kalıcı bağların kurulması,
        • Firma projelerinin mezuniyet projeleri kapsamında geliştirilmesi,
        • Sanayinin ihtiyaçlarına yönelik mühendislerin yetiştirilmesi.

        Sanayi ihtiyaçlarının üniversitelerce çözümleneceği etkin işbirliği ortamının yaratılacağı etkinlik, her sene gelişerek büyüyecek, bölgedeki inovasyon ekosisteminin kaçınılmaz bir parçası olacak.

        Firmalar İçin Fikir, Çözüm ve Yetenek Kaynağı

        • Yeni fikir ve projeleri doğrudan inceleme fırsatı,
        • Proje sahipleriyle birebir görüşme imkanı,
        • Yeni mezun olacak yetenekli insan kaynağına ulaşım,
        • Firma projelerinin gelecek senelerde mezun olacak öğrencilerce tez konusu olarak çalışılma imkânı,
        • Ödüllü proje fikir yarışmasında inovatif yaklaşımlar,
        • Üniversitelerimizin inovasyon potansiyeline ulaşım,
        • Kendi konularında üst düzeyde bilgili, uzman öğretim üyeleri ile bir araya gelme ortamı,
        • Genç beyinlerle bir araya gelerek farklı bakış açıları elde etme fırsatı,
        • Firmaların öğrencilere etkin tanıtım ortamı.

        Firma Projeleri İçin 2016 Yılı Bitirme Projesi Başvuruları

        Firmaların proje ve fikirlerinin yetenekli son sınıf öğrencilerince geliştirilmesi ve prototiplerinin hazırlanması için ortam sağlanacak. Seçilen firma projelerine, firmanın tercih ettiği üniversitede, danışman öğretim üyesi önderliğinde son sınıf öğrencileri tarafından 2016 yılı bitirme projesi konusu olarak çalışılması fırsatı sunulacak. Bitirme projesi ile ilgili konu önerilerinizi projesergiizmir@gmail.com adresine iletebilirsiniz.

        Kimler Katılabilir?

        Ziyaretçi katılımının ücretsiz olacağı etkinlikte firmalar, kurumlar, STK’lar, risk sermayesi sahipleri, yeni proje arayışı içerisindeki yatırımcılar, insan kaynaklarına ulaşmak isteyenler, çözüm arayışı içerisindeki firmalar, şirket kurmak isteyenler, tanıtım yapmak isteyen firmalar yer alacak. Proje sahipleri ve uzmanlarla birebir görüşmek isteyen firmalar için ikili görüşme alanı oluşturulacak.

        Etkinlik Programı

        “IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi”

        ( 23 Mayıs 2015 )

        10:00-10:30
        Açılış
        Salon: 1A
        Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
        Açılış Konuşmaları
        11:00-13:00  Bitirme Projeleri Sunumları
        13:30-15:00
        Proje Fikir Yarışması Finali
        17:00-17:30
        Bitirme Projeleri Sergisi ve Proje Fikir Yarışması Ödül Töreni
        Salon: 1A

        Unutmayın, “IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi”, Ege Bölgesi Üniversitelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin katılımıyla, 23 Mayıs 2015 tarihinde, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi ise 30 Nisan 2015.

        IV. Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı ve Bitirme Projeleri Ortak Sergisi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyerseniz ebiltem.ege.edu.tr/GBYF web adresini ziyaret edebilir, etkinlikte yer alacak projeleri ise buradan inceleyebilirsiniz.

        Haberimizi Ege bölgesi üniversitelerinin Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören öğrenci okurlarımız veya bu bölgelerde ki akademisyenlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

        İnovalig 2015'e Kayıtlar Başladı, Başvurun En İyiler Arasında Yerinizi Alın!

        $
        0
        0

        Türkiye İhracatçılar Meclisi ile uluslararası yönetim danışmanlığı firması A.T. Kearney'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk inovasyon geliştirme programı İnovaLİG 2015 başvuruları başladı.İnovaLİG ile şirketler hem inovasyon yetkinlikleri bazında yarışacak hem de inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı bulacaklar.

        Geçtiğimiz yıl düzenlenen İnovaLİG 2014 hakkında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi şunları söyledi: “İnovaLİG 2014’te ilk yılda ulaştığımız 460 başvuru sayısı ile ülkemizi, katılımın en fazla olduğu ülkelerden biri haline getirdik.  AB’de 17 ülkede uygulanan IMP3rove programına, Türkiye’yi dahil ederek, Türk firmalarının IMProve Avrupalı rakiplerle yarışmasının önünü açtık.

        Türkiye İnovasyon Haftası kapanış etkinlikleri kapsamında 6 Aralık 2014’te düzenlenen İnovaLİG-İnovasyon Şampiyonları Ödül Töreni ile 5 farklı kategoride ilk 3’e giren firmalar ödüllendirilmişti.

        Büyükekşi, İnovaLİG’in önemine değinerek; “Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında çok önemli bir rol oynayacak "İnova-lig” ile Avrupa'da 17 ülkede uygulanan ve A.T. Kearney'in koordinasyonunu sağladığı IMP3rove programına paralel bir kurguyla, ülkemize ciddi bir "fikri sermaye”yi aktarmaya çalışacağız. A.T. Kearney işbirliğiyle oluşturulacağımız "İnova-lig” projesi ile Türkiye'deki firmaların inovasyon karnelerini çıkararak her yılın İnovasyon Liderlerini belirleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

        Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da İnovaLİG'e kayıt olan firmalar, ilk aşamada, internet üzerinden kapsamlı bir anket değerlendirmesini tamamlayacaklar. İlk aşama süresince, haftalık ve aylık bildirimler ve inovasyona yönelik eğitim materyalleri katılımcıların ilgisine sunularak, bunun yanında konferanslar düzenlenerek katılımcı firmaların inovasyon yetkinliklerini artırmaya yönelik adımlar atılacak. İlk aşama sonucunda, katılımcı her bir firma yaklaşık 100 sayfa uzunluğunda, kendi yetkinliklerinin, yerel ve uluslararası pazarlardaki benzerleri ile karşılaştırıldığı bir kıyas analizi raporuna sahip olacak. Firmalar, bu kıyas analizi raporu kapsamında, A.T. Kearney'nin IMP3rove inovasyon yönetimi metodolojisindeki 5 kategori çerçevesinde kendi yetkinliklerini değerlendirme şansını elde edecek.

        Anketlere göre en iyi değerlendirme sonuçlarına sahip 250 firma, ilk tura geçecek. Firma raporlarının İnovaLİG jürisi tarafından detaylı incelemesi ile inovasyon yönetiminin 5 kategorisinin her birinden seçilecek ilk 10 firma, yarı finallere katılmaya hak kazanacak.

        Yarı finale kalan firmaların tamamı ziyaret edilerek, bu firmaların inovasyon yönetimi yaklaşımları ve yarı finale kaldıkları kategori ile ilgili uygulamaları ele alınacak. Yapılan toplantılar ve jüri değerlendirmesi sonucu her kategoride ilk 5 firma, finale yükselecek. Final aşamasında, firmalar hazırladıkları sunumları İnovaLİG jüri üyelerine takdim edecek, jüri üyeleri bu bilgiler ışığında 5 inovasyon kategorisinde ilk 3 şirketi ve inovasyon şampiyonlarını belirleyecek. Şampiyonlar Türkiye'yi, şirket büyüklüklerine göre, Avrupa'daki IMP3rove platformunda veya “Best Innovator” yarışmasında temsil etme hakkı kazanacak.

        İnovaLİG 2015 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.inovalig.com web adresini ziyaret edebilir ve kayıt olmak için ise burayı kullanabilirsiniz. Unutmayın,İnovaLİG 2015 için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2015.

        Haberimizi inovasyona değer veren şirketlerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

        "Genç Türkiye 2015 Zirvesi" İstanbul'da Gerçekleştirildi!

        $
        0
        0

        Cumhuriyet'in 100'üncü yılında stratejik hedeflerine ulaşacak "Lider Ülke Türkiye" vizyonu için çalışan Türkiye gençliğinin temsilcilerini buluşturacak bir platform niteliğindeki "Genç Türkiye Zirvesi"nin 3'üncüsü, 10-12 Nisan 2015 tarihlerinde "Girişimci Genç, Güçlü Türkiye" ana teması ile hayat buldu.

        165 ülkedeki çeşitli üniversitelerin ve Türkiye’nin 81 ilindeki üniversite gençliğinin temsilcisi olan üniversite öğrencileri, ülkelerinin geleceğine yön vermek için Genç Türkiye Zirvesi’nde bir araya geldi.

        Türkiye gençliğinin bir araya geldiği "Genç Türkiye Zirvesi" Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın konuşmasıyla başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen zirveye, ülkemizin birçok kentinden gelen üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

        "Aranızdan, Dünyanın Gidişatını Değiştirecek İnsanlar Çıkacak"

        Programın açılış oturum konuşmasını Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç yaptı. Kılıç; "Gençlerimiz ülkemiz için her zaman en değerli insan kaynağı oldu. Çağımızda insan kaynaklarının niteliği küresel rekabetin de odak noktası haline geldi. Türkiye genç ve dinamik nüfus gücünü, kalkınmada itici bir güce dönüştürmek zorunda. Türkiye'nin önündeki "zihinsel eşik" insan kaynağının niteliğini artırmak ve girişimcilik ekosistemi kurmak zorunluluğunda. Bu misyonun başarılması sonrasında, teknoloji ile refah ve medeniyet üreten bir Türkiye ortaya çıkacak. "Genç Türkiye Zirvesi" bu bağlamda Cumhuriyet tarihinin en dinamik gençlik projesi olarak önem kazanıyor." dedi.

        3. Genç Türkiye Zirvesi açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, gençlerin kendilerini yetiştirmeleri ve güvenmeleri gerektiğini vurgulayarak; “Kendinize, medeniyetinize, tarihinize güvenin. Oradan aldığınız güvenle kendini geliştirin. Üzerinizdeki misyonu iyi anlayın. Aranızdan belki de, dünyanın gidişatını değiştirecek insanlar çıkacak” dedi.

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yaptığı "Uluslararası Girişimcilik ve Büyük Türkiye" konulu oturum, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümran İnan'ın moderatörlüğünde, Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Genel Müdürü İhsan Necipoğlu, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ve Cardtek Group Ceo'su Ayşe Nil Sarıgöllü'nün katılımıyla yapıldı. Oturumda panelistler, ülkemizde girişimciliğin eğitim sistemi içerisinde yer alması gerekliliği ve önemine vurgu yaptılar.

        "Girişimcilik, Toplumsal Fayda Yaratan Ekonomik Aktördür"

        YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise, “Girişimcilik işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu için ekonomik büyümenin de önemli bileşenidir. Bu yönüyle girişimci, toplumsal fayda yaratan ekonomik bir aktördür” diye konuştu.

        "Altın Üçgen Kurulmalı"

        Dünyanın bugün birçok küresel sorunu bulunduğunu ifade eden Necipoğlu, bu sorunların çözümünde girişimciliğin büyük rol oynadığını anlattı:

        "Ekonomik ilerlemeyi sürdürülebilirlikle dengelemenin, yeni temiz su kaynaklarını temin etmenin, artan nüfusu beslemek için tarımsal verimliliği geliştirmenin ve karbon ayak izimizi azaltmanın etkili yollarını tüm toplumların bulması gerekiyor. Bunlar, cesur girişimler gerektiren büyük küresel zorluklar. Ve toplumun hiçbir tekil unsuru, hiçbir hükümet, sanayi veya şirket, bu sorunları tek başına çözemez. Bunu yapmak için iş dünyası, hükümet ve üniversiteleri kapsayan ve birlikte uyumlu çalışan güçlü bir ortaklık, yani 'altın üçgen'i kurmalıyız." dedi.

        Etkin girişimcilik için Türkiye'nin aktif üniversitelere; bilgili ve kararlı gençlere ihtiyacı olduğunu ifade eden İhsan Necipoğlu"Girişimcilik ruhunun şekilldendirildiği ve altyapısının oluşturulduğu yer üniversiteler. Bana göre Türkiye'nin en büyük kaynağı genç, dinamik bilgili ve değer yaratan insanlardır. Bu büyük kaynak ise üniversiteler tarafından hayata hazırlanır. Büyük Türkiye hedeflerimize ulaşabilmemiz için uluslararası alanda rekabet edip başarılı olacak, uluslararası trendleri özümseyebilecek eğitim ve yeteneğe sahip gençlere ihtiyaç var." diye konuştu.

        Protokol konuşmalarının ardından Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder’in aralarında bulunduğu katılımcılar, zirvede kurulan stantlara ziyaret gerçekleştirdi. Üniversiteli öğrenciler, protokol ile sohbet etme fırsatı buldu.

        İki gün süren, Genç Türkiye Zirvesi'nde, "Girişimci Genç, Güçlü Türkiye" vizyonu ile ülkemiz zirveye taşındı. Türkiye gençliğinin bir araya geldiği zirvede,

        • Girişimcilik Politikaları, 21.YY Eğitim Stratejileri,
        • Yenilenebilir Enerji Kaynakları,
        • Kadın Girişimcilik ,
        • Uluslararası Girişimcilik,

        gibi konu başlıkları üzerinde duruldu. Zirvenin sonunda ise Genç Türkiye Ödülleri sahiplerini buldu.

        Genç Türkiye Ödülleri 2015

        • Yenilikçi Teknoloji Ödülü: Vestel,
        • Kadın Girişimci Ödülü: Big Chef's kurucusu Gamze Hatice Cizreli,
        • Özgün Sanatçı Ödülü: Hülya Koçyiğit,
        • Girişimci Şirket Ödülü: B-Fit,
        • Girişimci Destekleme Kurumu Ödülü: KOSGEB,
        • Yatırımcı Platformu Ödülü: Arya Kadın Platformu,
        • Özel Ödülü: Aktif Yaşam Derneği, Gençler Uçuyor Programı ve Gazoz

        Kazananlar, 165 ülkedeki çeşitli üniversitelerin ve Türkiye'nin 81 ilindeki üniversite gençliğinin temsilcisi olan 17.800öğrencinin oylarıyla belirlendi.

         

        Genç Türkiye Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.gencturkiyezirvesi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz

        Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


        TET Proje Pazarı'nda Ödüller Sahiplerini Buldu!

        $
        0
        0

        Elektrik-Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği’nin (TET) düzenlediği Proje Baharı’nda bu yıl yine birbirinden parlak fikirler ödüllendirildi. İhracata katma değer katacak Ar-Ge projelerinin hayata geçirilmesi ve sanayicilerle buluşturulması amacıyla “TET Ar-Ge Proje Pazarı”nın dördüncüsü 8 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirildi. 

        Türkiye’nin teknolojideki gücünün uygulanabilir ve yenilikçi fikirlerle gelişmesini hedefleyen “TET Ar-Ge Proje Baharı”, iddialı projelerin gün yüzüne çıkmasına öncülük ediyor. 

        Sanayi kuruluşlarının temsilcileri, üniversiteler, AR-GE kuruluşları ve teknopark çalışanları ile araştırmacıları bir araya getiren TET AR-GE Proje Baharı etkinliğinde;

        • Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları,
        • Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları,
        • Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar
        • Diğer

        olmak üzere projeler 4 farklı kategoride yarıştı. Her kategoride ilk üçe giren projeler ise sırasıyla 20 bin TL, 10 bin TL ve 7 bin 500 TL’lik ödülün sahibi oldular.

        Bilgi ve İletişim Teknolojisi Uygulamaları

        1.  Firmaya Özel Bilgisayar Destekli Tasarım Programı “ÇİZEN”

        Proje Sahibi:
        Gül Çiçek Zengin, Mustafa Bintaş
        Proje Amacı:Yurtdışı menşeili Bilgisayar Destekli Tasarım (BDT) programları genel uygulamalara yönelik olup firmaya özel uygulamaları içermemekte. Lisanslama maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı da özellikle KOBİ’ler halen geleneksel yöntemlerle tasarım yapmayı tercih etmekte yada lisanssız kullanıma yönelmekte. Projenin amacı KOBİ’lere maliyet olarak daha az yük getirecek ve sanayinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek çözümler içeren yalın, verimli tasarım yapabilecek bir BDT programı geliştirmek.

        2. Mikroarray Deneyi Analiz Aşamasına Yeni Bir Yaklaşım: Atlas Analiz Motoru

        Proje Sahibi:Umut Şahin, Muhammed Kocabaş
        Proje Amacı:

        MicroRNA-gen ilişkilerinin daha iyi anlaşılabilmesi için yapılan microarray deneylerinin analiz aşamasına kolaylık sağlayabilecek bir analiz motoru geliştirmek. Bu bağlamda hedef;

        • Geliştirilen analiz motoru ile bu aşamada oluşan emek ve vakit kaybına engel olabilmek,
        • Geleneksel yöntemlere göre daha etkin ve doğru seçim yapabilecek karar destek sistemi oluşturmak,
        • Analiz aşamasından sonra konfirmasyon deneylerinde meydana gelen maddi kayıplara engel olabilmek.

        3. Teknoray Patentli Hıza Duyarlı Hemzemin Geçit Projesi

        Proje Sahibi:Ahmet İzgi
        Proje Amacı:Hemzemin geçitlerin temel işlevi karayolu taşıtlarının ve yayaların demiryolları üzerinden güvenli bir şekilde geçebilmesini sağlamak. Busistemle geçit görüntüsünün sürekli kayıt altına alındığı ve elde edilecek olan yüksek çözünürlüklü bu verinin kablosuz olarak demiryolu araçlarına aktarıldığı, demiryolu aracının hemzemin geçitten geçişi sırasında karayolu araçlarının bekleme süresinin kısaltıldığı demiryolu aracının hızına duyarlı akıllıve güvenli bir hemzemin geçit kontrol sistemi ortaya koymak. 

        Çevre ve Enerji Verimliliği Uygulamaları                     

        1. Oda Tipi Operatif Sıcaklık Ölçer

        Proje Sahibi:Fatih Evren, Prof. Dr. Birol Kılkış
        Proje Amacı:Operatif sıcaklık insan ısıl konforunu belirleyen temel sıcaklık. Günümüzde operatif sıcaklığı ölçen sensörler laboratuvar ölçeğini geçememişlerdir. Projenin amacı insan vücudunun hissettiği sıcaklık olan operatif sıcaklığı, insan vücudunun aktif benzeşimi ile ölçebilecek, oda termostatlarının yerini alabilecek, basit, ucuz ve pratik bir oda tipi cihaz geliştirmek ve ticarileştirmek.

        2.Yenilikçi Ucuz ve Çevreci Klima Sistemi

        Proje Sahibi:Hasan Ayartürk
         Proje Amacı:Çevreye zararlı ve GWP (küresel ısınma potansiyeli) değeri yüksek akışkanlar ile çalışan bilinen teknikteki klimalar yerine, soğutucu akışkan olarak havayı kullanarak ısıtma ve soğutma yapabilen, daha az enerji tüketen, fan gücü olarak havadan çekilen ısıyı kullanan, hiçbir hareketli parça içermeyen buna karşılık kullanıcı tarafından elektronik olarak yönlendirilebilir hava akışı sağlayan, çok küçük boyutlu ve dış ortam ile bağlantı gerektirmeyen yenilikçi bir klima tasarımı.

        3.Yenilikçi Ucuz ve Çevreci Klima Sistemi

        Proje Sahibi:Ahmet Kuzubaşlı
        Proje Amacı:Su kaynaklarının bilinçli veya bilinçsiz kontamine olması durumunda ortaya çıkan salgın hastalıkların engellenmesi için hem ülkemizde hem de dünyada su kaynaklarının anlık bakteriyolojik ölçümünü yapabilen biyoteknolojik cihazlara ihtiyaç vardır. Proje kapsamında çok yüksek hassasiyetli, anlık sonuç ve alarm verebilen, kolay kullanılabilir, düşük maliyetli biyosensörlerin tasarlanması, MEMS üretim teknikleri kullanılarak ODTÜ-MEMS tesislerinde ürettirilmesi planlanmakta.

        Enerji Üretim, İletim ve Dağıtımına Yönelik Uygulamalar

        1. Klorofil İle Ucuz Çevreci Güneş Paneli Üretmek

        Proje Sahibi:Halit Çetin,Uğur Aydın, Hüseyin Çağlayan, Burak Emre Aksoy, Fatih Yoruk
        Proje Amacı:
        • Günümüzde üretilen Güneş panellerindeki Galyum, Arsenik gibi çevreye zararlı elementlerin kullanımının önüne geçmek,
        • Güneş paneli teknolojisini herkesin sahip olabileceği kadar ucuz üretebilmek,
        • Klorofil molekülünün potansiyel olarak sahip olduğu %98 verime ulaşıp çok küçük yüzeylerden büyük enerji elde edebilmek,
        • Klorofil teknolojisinin ev dışında elektrikli arabalarda, deniz taşıtlarında, telefon-tablet gibi çeşitli alanlarda kullanımı yaygınlaştırarak çevre kirliliğinin önüne geçmek.

        2. Atık Isıya Organik Çözüm

        Proje Sahibi:Hüseyin Yağlı, Ali Koç, Yıldız Koç
        Proje Amacı:Dünyada çok hızlı bir şekilde kullanımı artan ve Türkiye’de kullanımı yeni başlamış olan atık ısı geri dönüşüm sistemlerinin tanıtımını sağlamak. Bu sayede bacalardan atmosfere atılan kullanıla bilir sıcaklıklardaki atık ısı kaynaklarının değerlendirilmesi. Enerji tasarrufunun sağlanması ve özellikle fabrikaların çevreye verdiği zararların azaltılması ve giderek artan küresel ısınma sorununun şiddetinin azaltılması.

        3 . Grafen Kompozitlerin Şarj Edilebilir NaBH4 Yakıt Pillerinde Anot Malzemesi Olarak Kullanılması

        Proje Sahibi:Zümrüt Varol
        Proje Amacı:Şarj edilebilir NaBH4 ‘lü yakıt pillerinin metanol yakıt pilleri ve katı oksit elektrolitli yakıt pilleri ile karşılaştırıldığında belirgin üstünlükleri vardır. Türkiye'nin bor potansiyeli düşünüldüğünde bu kapasitenin kullanımı da büyük önem arz etmekte.

        Diğer       

        1. MAKEY(Modüler Ardışıl Küçük Elektronik Yapboz)

        Proje Sahibi:Şahin İncik
        Proje Amacı:Günümüzde insanlar elektronik teknolojisini sadece tüketmekte ve nasıl çalıştığını anlamamakta. Eğer teknoloji bir adım ileriye götürülmek isteniyorsa onu anlamalı ve basitçe projelerde, oyunlarda kullanılabilmeli. Bunu sağlamak için MAKEY projesini geliştirilmiş. Amacı mühendis olmayan insanların da elektronik etkileşimleri kendi projelerinde, oyunlarında basitçe kullanabilmeleri ve çevremizi saran teknolojiyi anlamalarını sağlamak.

        2. Görüntü İşlemeli Tarayıcı Lazer Epilasyon Cihazı Geliştirme Projesi

        Proje Sahibi:Mustafa Kemal İşen
        Proje Amacı:Ülkemizde kullanılan epilasyon cihazlarının tamamının ithal oluşu projenin başlama sebebi. Projenin ana amacı; geliştirilmiş bir lazer epilasyon cihazının tasarlanması, üretilmesi ve pazarlanması. Şu anki lazer epilasyon cihazları uygulanan kişinin kıl tonu ve cilt tonu arasında yeterince fark olmadığında istenen başarıyı elde edememekte. Geliştirilen Cihaz kameradan aldığı görüntüyü işleyerek odaklanmış lazer ışığını sadece kıl köklerine göndererek bu farkı ortadan kaldırmakta.        

        3. The Energy of Food

        Proje Sahibi:Evrim Ünal
        Proje Amacı:Özellikle ekmek üretim fabrikalarının bacalarından günde tonlarca miktarlarda havaya karışan ve sera gazı salınımına etken olan dolayısıyla çevreyi kirleten etil alkol, CO2, aromatik maddeler, su ve yağ moleküllerinin bacaya entegre edilecek elektronik, makine ve gıda bilgilerinin harmanlanması ile ortaya çıkan adına FGR Cihazı denilen bir cihazla sıvılaştırılarak ekonomiye geri kazandırılması amaçlanmakta.

        TET Proje Baharı ile ilgili detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tetprojepazari.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

        Haberimizi elektirik, elektronik ve bilişim sektöründeki ar-ge'ci ve girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

        Şirketlerin Sosyal Sorumluluk Projeleri TİSK İle Yarışacak!

        $
        0
        0

        Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) “TİSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” için başvurular başladı. Türk özel sektörünün büyük ölçekli devlerinden KOBİ’lere kadar pek çok şirket, kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) projeleriyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da heyecanlı bir yarışmaya katılacaklar.

        Yarışma için son başvuru tarihi 2 Ekim 2015 olurken, ödüller Aralık ayında TİSK tarafından düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. 5 kategorinin her birinde bir büyük ölçekli ve bir KOBİ olmak üzere 2 proje, toplamda da 10 proje ödül almaya hak kazanacak. Ayrıca belirtilen 5 kategori üzerinden en yüksek puanı alan bir büyük ölçekli ve bir KOBİ olmak üzere 2 proje de Büyük Ödül için yarışacak.

        İşçi, işveren, hükümet, medya, üniversite ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcilerinden oluşacak Seçici Kurul, finalist projeleri 5 temel kategoride (Etkililik, Sürdürülebilirlilik, Kapsayıcılık, İyi Uygulama, Yenilikçilik) değerlendirecek. Her konuda bir büyük ölçekli ve bir KOBİ olmak üzere 2’şer proje; toplamda 10 proje belirtilen kategorilerde ödül alırken, tüm kategorilerden en yüksek puanı alan iki ayrı projeye de yine farklı ölçeklerde olmak üzere Büyük Ödül takdim edilerek toplamda 12 proje ödül almaya hak kazanacak. Ayrıca işbaşında eğitim alanındaki projeler için GAN Türkiye Özel Ödülü de verilecek.

        “GAN Türkiye” Özel Ödülü

        Geçtiğimiz Şubat ayında Antalya’da 21 özel sektör şirket CEO’larının prensiplerine imza attığı Küresel İşbaşında Eğitim Ağı (GAN) Türkiye’nin Özel Ödülü de bu yıl bir projeye verilecek. GAN Türkiye faaliyetleri kapsamında, “işbaşında eğitim (çıraklık, beceri eğitimi, stajyerlik ve hizmet-içi eğitim)” imkânı sunulması, kaliteli işbaşında eğitim fırsatlarının ve bu konuda bilgi ve bilinç düzeyinin artırılması amacıyla şirketler tarafından yürütülen projeler, “GAN Türkiye Özel Ödülü” kapsamında değerlendirilecek.

        Başvuru Kriterleri ve Süreci

        Türkiye’de ticaret siciline kayıtlı tüm şirketler, Türkiye’de uygulanan KSS projeleri ile ödüle başvurabilecekler. Başvuru için TİSK üyesi olma şartı aranmayacak. Şirketler, ayrı ayrı başvuru yapmak koşuluyla birden fazla proje ile yarışmaya katılabilecekler. Projelerin halen uygulanmakta olması ya da 1 Ocak 2011 tarihi ve sonrasında tamamlanmış olması şartı aranacak. TİSK 2014 KSS’de ödül almaya hak kazanan projeler için tekrar başvuru yapılamayacak. Geçen yıl başvuru yapan ancak ödül kazanamayan projeler için başvuru yapılabilecek.

        Aday şirketler projelerini, online olarak TİSK KSS Ödül Başvuru Formu’nu, doldurarak, 2 Ekim 2015 Cuma saat 17.00’ye kadar başvurularını gerçekleştirebilecekler. İsteyen şirketler, başvuru formuna ek olarak, projenin tanıtımına yönelik olarak hazırlanan görsel, basılı materyal, film vb. gibi ilave materyalleri de başvuru dosyalarına ekleyebilecek. (Söz konusu materyallerin, isteğe bağlı olarak elektronik ortamda ya da CD ile kapalı zarf içinde 2 Ekim 2015 Cuma tarihinde saat 17.00’ye kadar TİSK Genel Merkezi’ne ulaştırılması gerekiyor.)

        AB Destekli, IOE Ortaklı Proje

        İlki 2014 yılında verilen “TİSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri”, KSS alanında farkındalığı artırarak, şirketleri teşvik etmeyi amaçlayan uluslararası “Herkes için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında veriliyor. TİSK’in liderliğinde ve AB’nin finansman desteğiyle yürütülen proje, Uluslararası İşverenler Örgütü’nün (IOE) yanı sıra Güney Doğu AvrupaÜlkelerinin ulusal işveren örgütlerinin ortaklığında 2012 yılından beri sürdürülüyor. 4 yıllık Proje’nin ikinci 2 yıllık dönemi de başladı. İlk dönemde Türkiye, Romanya, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ’ın ulusal işveren örgütlerinin yer aldığı projeye, 2015-2016 yıllarını kapsayan 2. Dönemde Sırbistan, Bulgaristan ve Azerbaycan’ın İşveren Teşkilatları’nın da dâhil olmasıyla işbirliği yapan kuruluş sayısı dokuza çıktı. İkinci dönemde, işveren kesiminin Sürdürülebilirlik Raporlaması hakkında bilgilendirilmesine, uygulama kapasitesinin geliştirilmesine ve eğitmenlerin yetiştirilmesine odaklanılacak.

        2014 Ödülleri

        Geçtiğimiz yıl Koç HoldingMeslek Lisesi Memleket Meselesi” projesi ile KOBİ olan Çevreci Eczacılar KoperatifiEngelsiz İlaç” projesi ile Büyük Ödül’e, Borusan HoldingAnnemin İşi Benim Geleceğim” projesiyle Kapsayıcılık Ödülü’ne, Boyner HoldingNar Taneleri” projesiyle İyi Uygulama Ödülü’ne, Opet PetrolcülükTemiz Tuvalet Kampanyası”; yine bir KOBİ olan Fritem A.ŞBizim Sokağın Çocukları” projesi ile birlikte Etkililik Ödülü’ne, Anadolu Cam Sanayii Cam Yeniden Cam” projesi ile Sürdürülebilirlilik Ödülü’ne, IBM Türk ise “On Demand Community Programı” ile Yenilikçilik Ödülü’ne layık görüldü.

        Projelere Ödül Getiren Ayrıcalıklar

        • Koç Holding-Meslek Lisesi Memleket Meselesi (Büyük Ödül - Büyük Ölçekli Şirket)

        Amacı meslek liselerinde eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik bir kamu-özel sektör işbirliği modeli meydana getirmek olan Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi, mesleki eğitimin önemine dair kamuoyunda farkındalık yaratarak ve öğrencileri mesleki eğitime özendirerek, işletmeler ve okullar arasında sürdürülebilir bir ilişki modeli geliştirdi. Proje süresince Şirketin bütün birimlerinin dahil olmasıyla, sürdürülebilir bir gönüllülük platformu oluşturuldu. Üstelik söz konusu model Koç Holding dışındaki birçok şirket tarafından da sahiplenilerek yaygınlaştırıldı. Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi, TİSK 2014 KSS Ödülleri’nin tüm kategorilerinde (sürdürülebilirlik, kapsayıcılık, etkililik, iyi uygulama ve yenilikçilik) Seçici Kurul’dan tam not alarak Büyük Ödül’ü kazandı.

        • ÇEKOOP-Engelsiz İlaç ( Büyük Ödül- KOBİ)

        Engelli sorunlarına kamuoyunun ve yasamanın dikkatini çekerek görme engellilerin sağlık ve bilgi ihtiyaçlarının karşılanmasının sağlanmasını amaçlayan Engelsiz İlaç Projesi, görme engellilerin ilaç kullanırken yaşadıkları sağlık sorunlarına ve risklere çözüm getirilmesine katkıda bulundu. Geliştirilen modelin örnek teşkil etmesi ve kamu tarafından da sahiplenilmesi, Projenin sürdürülebilirliğinin göstergesi oldu. Proje kapsayıcılık alanında da öne çıkarak görme engellilerin ilaç alırken yaşadıkları sorunlara etkili bir çözüm yolu sundu. Proje bu nedenle, KOBİ dalında Büyük Ödül’e layık görüldü.

        • OPET-Temiz Tuvalet Kampanyası (Etkililik Ödülü)

        Tuvalet temizliği ve hijyen konularını ülke gündemine taşıyabilmeyi ve bu hususta kalıcı bir toplumsal bilincin oluşmasını amaçlayan Temiz Tuvalet Kampanyası’nın yarattığı standart model, İçişleri Bakanlığı’nca işyeri ve lokanta tuvaletleri dahil olmak üzere tüm tuvaletlerde zorunlu kılındı. Bu anlamda, toplumun her kesimini içine alan bir Proje olan Temiz Tuvalet Kampanyası, kamuyu da etkileyerek kalıcı bir standart oluşturulmasını sağladı ve sektörü de bu yönde dönüştürdü. Bu bağlamda Temiz Tuvalet Kampanyası, Etkililik Ödülü’nü almayı en çok hak eden Proje oldu.

        • Friterm A.Ş.-Bizim Sokağın Çocukları (Etkililik Ödülü - KOBİ)

        Amacı OSB’lerde sahipsiz/kontrolsüz/evcil sokak hayvanlarının OSB’ler tarafından koruma altına alınarak, sahipli/kontrollü hayvanlar haline getirilmesi olan Bizim Sokağın Çocukları Projesi, hayata geçirdiği girişimin yaygınlaşmasını sağlayarak tüm OSB’lerde yürütülmesini teşvik etti. Bu yaygınlaştırma stratejisi ve oluşturulan etkin model nedeniyle, KOBİ kategorisinde Etkililik Ödülü’ne sahip oldu.

        • IBM Türk-On Demand Community (Yenilikçilik Ödülü)

        IBM On Demand Community Programı, IBM çalışanlarına esnek bir platformda etkin araçlarla gönüllülük yapma fırsatını sağlayarak, çalışanların işyerinde kazandıkları profesyonel beceri ve yetkinliklerini etkin ve efektif şekilde sivil toplum kuruluşları ile paylaşmaları fikri üzerine kuruldu. Farklı STK’lara destek olunmasını ve çalışanların gönüllü çalışmalarının desteklenmesini sağlayan Proje, bu bağlamda uyguladığı yaklaşım sayesinde Yenilikçilik Ödülü’ne layık görüldü.

        • Anadolu Cam-Cam Yeniden Cam (Sürdürülebilirlik Ödülü)

        Cam geri dönüşümünü ayağa kaldırmak ve tasarruf etmek amacıyla yürütülen Cam Yeniden Cam Projesi, Türkiye’nin AB uyum sürecindeki taahhütlerine de destek olarak cam geri dönüşümü oranını uygulama süresi içerisinde kademe kademe artırdı. Bu bağlamda, hem enerji tasarrufu yapılmasını sağlayan, hem de geri dönüşümün değerini öne çıkaran Cam Yeniden Cam Projesi, Sürdürülebilirlik Ödülü’nü elde etti.

        • Borusan-Annemin İşi Benim Geleceğim (Kapsayıcılık Ödülü)

        OSB’lerde 0-6 yaş grubu çocukların eğitim ve bakımı için kurulacak Borusan Neşe Fabrikaları isimli kreş ve gündüz bakım evleri ile; çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınlara imkân tanınması, kadının işgücüne katılımının önündeki engelleri kaldırarak özellikle sanayide kadın istihdamının artırılması, okul öncesi bakım ve eğitim hizmetlerinden yararlanamayan çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine hizmet edecek bir eğitim ortamı oluşturulması konularında kamuoyunda farkındalık yaratılmasını sağlayan Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi tüm ilgilileri içine alan, üstün bir model sunarak Kapsayıcılık Ödülü’nü almaya hak kazandı.

        • Boyner- Nar Taneleri (İyi Uygulama Ödülü)

        Devlet koruması altında yetişmiş 18–24 yaş arası, en az lise mezunu genç kadınların toplumdan dışlanmasını önlemek amacıyla toplumda farkındalık yaratmayı hedefleyen Nar Taneleri Projesi; Projeye katılan genç kadınların yüzde 57’sinin istihdama kavuşması, yüzde 25’inin eğitimine devam etmesi, yüzde 18’inin iş arama sürecine girmiş olması gibi başarılı çıktılarıyla gençlerin istihdamının artırılması ve kadın-erkek eşitliği hedeflerine katkıda bulundu. Bu yönleriyle sistematik biçimde işleyen Proje, İyi Uygulama Ödülü’ne layık görüldü.

        Unutmayın,TİSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” için son başvuru tarihi 2 Ekim 2015saat 17:00 olurken, ödüller Aralık ayında TİSK tarafından düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

        TİSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tisk.org.tr web adresini, başvuruda bulunmak isterseniz de burayı ziyaret edebilirsiniz.

        Haberimizi büyük ölçekli dev şirketler ve KOBİ’ler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

        Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışmasının 11. Yılında Yepyeni Fırsatlar!

        $
        0
        0

        ODTÜ ve ODTÜ Teknokent tarafından, Elginkan Vakfı Ana Sponsorluğu ve TEB Organizasyon Ana Sponsorluğunda organize edilen, Türkiye’nin en büyük ve lider girişimcilik yarışması Yeni Fikirler Yeni İşler’in 2015 dönemi başvuruları başladı.

        11. yılını kutlayan Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması (YFYİ); YFYİ Idea ve YFYİ Pro programlarıyla iki farklı girişimci profiline ulaşmayı hedefliyor. Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması ile hem iyi bir fikre sahip girişimcilere hem de yeni kurulmuş şirketlere kendilerini ve iş fikirlerini geliştirmeleri için imkan sağlanacak.

        Bu yıl iki farklı programın olduğu YFYİ kapsamında YFYİ Pro ile kurulumunun üzerinden 3 yıldan fazla geçmemiş teknoloji tabanlı şirketlerin projelerini bir üst basamağa taşımak için olanaklar sunuluyor. Tüketici Elektroniği, Bilişim, Enerji ve Sağlık olmak üzere 4 farklı kategoride yarışma fırsatı sunan YFYİ Pro’da eğitimler, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile dünyanın en büyük ve etkili hızlandırma programı Y Combinator’dan faydalanma şansı katılımcıları bekliyor.

        Öte yandan yarışma kapsamında gerçekleştirilen YFYI Idea ise, kendi işinin patronu olmak isteyen lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmiş olan mezunların iş fikirlerini bekliyor. Katılımcılara Girişimcilik eğitimleri, mentorluk hizmetleri, kuluçka imkanı, nakit para ödülü ve ABD Kampına katılma fırsatı ile Y Combinator’dan faydalanma şansı sunulacak.

        Maddi ödüllerin dışında yarışmacılar için pek çok farklı destek sunulan Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması kapsamında kazananlar toplam değeri toplam 2 Milyon TL olan ödül alacak.

        Unutmayın,Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması’na başvurularınızı 17 Mayıs 2015 tarihine kadar gerçekleştirebilirsiniz.

        Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak istersenizyfyi.odtuteknokent.com.trweb adresini ziyaret edebilirsiniz.

        Haberimizi iyi bir fikre sahip girişimciler ve yeni kurulmuş şirketler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

        III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’nda Ödüller Sahiplerini Buldu!

        $
        0
        0

        Tarım sektöründe ihtiyaç duyulan, yenilikçi, özgün, yaratıcı proje ve fikirlerin teşviki amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenen EİB Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’na Türkiye genelinde toplam 450 başvuru yapıldı.

        Ambalaj, baharat, biyoteknoloji, et, gıda, gıda işletme, hububat, kuru meyve sebze, şeker, su, süt, tarım, yağ, yaş, yem, zeytin ve diğer olmak üzere farklı kategorilerde değerlendirilen projeler arasından 179 proje yarışmaya uygun bulunarak seçildi. En yüksek oy alan 60 proje ise 21-22 Nisan 2015 tarihlerinde Swissotel’de sergileniyor.

        Zeytinyağı üretim atığından üretilen ve doğada kendiliğinden yok olan biyobozunur gıda ambalajından, meyve ve sebze tozları ile antioksidan aktivitesi arttırılmış çikolataya kadar birçok yenilikçi ve özgün projenin sergilendiği etkinlikte 21 Nisan akşamı ilk üç dereceye giren projeler açıklandı.

        Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ile Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Birol Celep tarafından ödülleri verilen projeler şu şekilde sıralandı;

        • 15 bin TL’lık birincilik ödülünü Ege Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü, Analitik Kimya Anabilim Dalı’ndan Ece Ekşin, Gülşah Çongur ve Arzum Erdem Gürsan gıdalarda glütenin elektrokimyasal tayinine yönelik kullan-at sensör teknolojisi projesi ile kazandı. 
        • 10 bin TL’lık ikincilik ödülü Necmettin Erbakan Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Mustafa Kürşat Demir’e ısıl olmayan teknolojiler ile buğday rüşeymi stabilizasyonu projesi ile gitti.
        • 7 bin 500 TL’lık üçüncülük ödülünün sahibi ise Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Aykut Önder Barazi ve Bengisu Erşan’ın birlikte hazırladığı erimeyen lokum dondurması projesinin oldu.

        Ayrıca üç projeye 1 bin 500 TL’lık mansiyon ödülü verilirken, İzmir’li iki lise öğrencisi de yarışmanın en genç katılımcıları olarak yaratıcı fikirleri ile özel ödüllere sahip oldu.

        TİM Başkanı Mehmet Büyükekşiödül töreninde yaptığı açılış konuşmada; “Tüm dünyada şehirlerde yaşayan nüfus oranının ve büyük metropollerin sayısının hızla artmasıyla birlikte, küresel gıda talebi ve birim tüketim giderek artıyor. Nanoteknoloji gibi yeni teknolojiler gıda alışverişi alışkanlıklarını kökten değiştiriyor. Bu anlamda farklı ürün talebine cevap verebilmek için yenilikçi üretim teknikleri geliştiriliyor. Türkiye gerek coğrafi konumu gerek sahip olduğu iklim ve toprak koşulları ile gıda üretimi açısından büyük avantajlara sahip. Bu avantajları kullanan bazı firmalarımız dünya markası olurken, bazı firmalarımız da dünya markalarını satın alarak Türk markası yapıyor. Sektör yeni atılımlarla ilerliyor” dedi.

        Gıda sektöründe 2023 yılı hedefinin 55 milyar olduğunu belirten Mehmet Büyükekşi; “Bu hedeflere ulaşmak için gıda sektörümüzün geleneksel düşünce tarzını aşıp, inovasyondan daha fazla yararlanması gerektiğine inanıyoruz. Hepinizin bildiği gibi biz TİM olarak “inovasyona” özel önem veriyoruz ve bu konuda birçok çalışma yapıyoruz. Son dönemde üzerinde büyük önemle durduğumuz “2023 İnovasyon Stratejisi”nin belirlenmesini tamamlamak üzereyiz. Bu projede tüm sektörlerimizin “inovasyon yol haritalarını” çıkarıyoruz. Gıda sektöründe inovasyon olmazsa olmaz. 2012 yılında ilkini düzenlediğimiz proje pazarından çıkan “balık pullarını değerlendirme fikrini” birincilikle ödüllendirdik. Bu fikir, TÜBİTAK desteğiyle gıda jelatinine dönüştü. Türkiye’de ilk defa balık pulundan gıda jelatini üretildi ve proje, sektörde taşları yerinden oynattı. III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarında sergilenen 60 projenin de sektöre soluk getireceğine inanıyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

        III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’nın ikinci gününde projelerin sergilenmesi devam ederken; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nden Prof. Dr. Uygun Aksoy moderatörlüğünde Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Pınar Enstitüsü Direktörü Ümit Savcıgil’in konuşamacı olarak katılacağı “Başarı Öyküleri” konulu bir panel de gerçekleştirilecek.

        Haberimizi gıda sektöründe faal okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

        25 Ülkenin Genç Mucitleri MEF Üniversitesi’nde Yarışacak!

        $
        0
        0

        Fen alanında bilimsel araştırmaları özendirmek, Türk ve yabancı lise öğrencileri arasındaki genç araştırmacıları desteklemek ve onları daha fazla bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla, MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 24.’sü düzenlenen ve her yıl ulusal ve uluslararası arenada büyük ilgi gören “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda sergilenerek yarışmaya hak kazanan araştırma projeleri belirlendi.

        2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda ilk öğrencilerini alan ve yükseköğretime yeni yaklaşımlar getiren MEF Üniversitesi’nin Maslak Kampüsü’nde, 5 Mayıs - 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda mimik kontrollü protez koldan, maden ocağı havalandırma sistemi tasarımına, patlayıcı maddelere karşı güçlendirilmiş beton panellerden yeni nesil yakıt piline, kanser tedavisinde yeni yaklaşımlardan üst solunum yolu enfeksiyonları tedavisine, diyabet hastaları için yer elmasından cips ve içecek üretiminden alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilecek yeni yöntemlere kadar farklı konularda gerçekleştirilen birbirinden değerli projeler dikkat çekiyor.

        Başta Türkiye olmak üzere Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Dubai, Filipinler, Gürcistan, Hırvatistan, İsveç, Karayipler, Kırgızistan, K.K.T.C., Kosova, Letonya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve Türkmenistan’ın da katılacağı bilim zirvesinde bu yıl 25 ülkeden toplam 771 projeden finale kalan 91 projeyi temsilen 163 lise öğrencisi, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında geliştirdikleri projeler ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil etme onurunu yaşayacaklar.

        Arıkanlı Holding, Arıkanlı Sigorta, Yurtiçi Kargo ve Yurtiçi Lojistik’in sponsor olduğu yarışmada genç mucitler, bilim dünyasının değerli akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından üç farklı kategoride değerlendirilerek ödüle layık görülecekler.

        Unutmayın, "24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması" 5 Mayıs - 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında MEF Üniversitesi’nin Maslak Kampüsü’nde gerçekleşecek.

        24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ww.mefproje.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

        Haberimizi genç mucitler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

        Viewing all 842 articles
        Browse latest View live