Quantcast
Channel: Girişim Haber - Yarışma
Viewing all 842 articles
Browse latest View live

7. GİV Girişimcilik Ödülleri Başvuruları 15 Nisan'da Sona Eriyor!

$
0
0

Türkiye’de başarılı girişimleri ödüllendirmek ve fikirlerini girişime dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza destek ve cesaret vermek amacıyla Girişimci İş Adamları Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Girişimcilik Ödülleri'nin 2019 başvurularımnda sona yaklaşılıyor.

7. GİV Girişimcilik Ödülleri'nin son başvuru tarihi15 Nisan 2019 Pazartesi 23:59.

Girişimci İş Adamları Vakfı GİV, girişimciliği sadece bir yönüyle değil tüm yönleriyle ele alan ve ekosistem olarak geliştirme gayretinde olan nadide yapılardan birisi. Genç GİV ile gençlere ulaşan, GİV Akademi ile girişimcilere ve iş dünyasına eğitimler veren, Bahariye Melek Yatırım Ağı BBA ile girişimlere yatırım üzerinde çalışan GİV, her yıl düzenlediği GİV Girişimcilik Ödülleri ile de başarılı girişimcileri ödüllendirip ülkemizin vitrinine çıkarıyor.

9 kategoride düzenlenecek olan 7. GİV Girişimcilik Ödülleri’nde 5 kategori için başvuru alınacak olup, başvurular değerlendirme heyeti tarafından titizlikle inceleniyor.

7. GİV Girişimcilik Ödülleri - Ödül Kategorileri

  • Yeni Girişimci Ödülü: Girişimcilik dünyasına yeni katılmış fakat yaptığı çalışmalarla, önemli başarılara imza atmış, firmasını ve kendisini geliştirmiş, fark edilir bir şekilde ihracat, AR-GE ve yatırımlarla farkındalık oluşturmuş firması henüz 0-5 yaş aralığında olan başarılı girişimcilere “Yeni Girişimci Ödülü” veriliyor. Başvuru için:  tıklayınız
  • Kurumsal Girişimcilik Ödülü: Projelerini hayata geçirmiş, özgün ürün veya hizmet ortaya çıkartarak başarıyı elde etmiş, AR-GE’ye ve inovasyona dayanarak işletmesine ve ülkesine değer katmış; Ülkesine, bulunduğu topluma, yaşadığı çevreye, değişen dünyanın değişen pazarlarına uyum sağlayan firması 5 yıl ve üzeri yaşta olan başarılı girişimcilere “Kurumsal Girişimci Ödülü” veriliyor. Başvuru için:  tıklayınız
  • Proje/Fikir Ödülleri: Değerlendirme Heyeti tarafından tespit edilen kriterlere göre yapılacak ticarileşmemiş yeni proje ve fikirlerle ilgili yapılan başvurular arasından seçilen ilk 3 projeye para ödüllü veriliyor. Başvuru için:  tıklayınız
  • Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü: Üniversite içinde kurulmuş olan Girişimcilik Kulüpleri aracılığı ile üniversite içinde veya üniversite dışında girişimcilikle ilgili yapılmış olan başarılı faaliyet, etkinlik ve çalışmalarda bulunmuş girişimcilik kulüplerinin ödüllendirilmesi, desteklenmesi, teşvik edilmesi amacıyla “Üniversite Girişimcilik Kulübü Ödülü” veriliyor. Başvuru için:  tıklayınız
  • E-Ticaret Girişimi Ödülü: Klasik ticaret modellerinden farklı olarak internet veya mobil teknolojiler kullanarak iş fikrini bir elektronik ticaret projesi olarak hayata geçirmiş, bulunduğu sektöre yeni ticaret hacimleri oluşturabilmiş, kurulduğu günden beri sürekli büyüyebilen girişimlere “E-Ticaret Girişimi Ödülü” veriliyor. Başvuru için:  tıklayınız

Ödüllere Siz de Aday Olabilirsiniz!

Eğer siz de bu 5 kategoriden birinde, başarılı işler yaptğınızı, ülkemize ve girişimcilik ekosistemimize katkı ile katma değer sağladığınızı düşünüyorsanız ödüllere aday olabilirsiniz.

Unutmayın: Başvurularda sona yaklaşılıyor, başvurunuzu 15 Nisan 2019 Pazartesi 23:59'a kadar www.girisimcilikodulu.com üzerinden hızlıca yapabilirsiniz. Acele edin!

Haberimizi ekosistemimizdeki işletme ve veya iş fikri sahibi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


11’inci Yıldızlı Projeler Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu!

$
0
0

Yıldız Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü iş birliğinde ‘Fikrini geleceğe taşı’ sloganı ile düzenlenen 11’inci Yıldızlı Projeler Yarışması’nın kazananları belli oldu. 

Bu sene 11'inci kez düzenlenen yarışmaya 500’e yakın projenin başvurdu, iki kategoride altı proje ise ödüle layık görüldü. Yarışma başladığından bugüne ise 11 yılda 44 üniversiteden 2.500 proje Yıldızlı Projeler Yarışması’nda yarıştı.

Proje sunumlarının ardından ödüle layık görülen girişimler şu şekilde sıralandı:

11’inci Yıldızlı Projeler Yarışması’nın Kazananları 
KategoriKazanan Girişim / Girişimci
Startup
  1. Gugagon / Önder Güzel,
  2. Teşhis ve Tedavi Amaçlı Zeki Robotik Rehabilitasyon Sistemi / Mehmet Emin Aktan,
  3. Phototherma Hybrid Solar Panel / Erhan Demircioğlu
Öğrenci 
  1. Atık Kauçuklardan Enerji Depolama Sistemleri ile Uyumlu Aktif Karbon Geliştirilmesi / Erdem Mutlu,
  2. Sesle Oynanan Oyun / İrem Kömürcü,
  3. Dişçilik Sektöründe Yerli Medikal Teknoloji Üretim / Mustafa Doğan

Dereceye giren proje sahiplerinden birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye 2.500 TL verilirken, Türkiye’nin en büyük kuluçka merkezi olan Yıldız Kuluçka Merkezi’nde özel ofis, Yıldız Prototip Atölyesini kullanım hakkı, mentorluk ve sponsor özel ödülleri gibi farklı ödüller de verildi.

Yıldızlı Projeler Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.yildizliprojeler.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

En İyi Yönetilen Şirketler Programına Başvurular Başladı!

$
0
0

Türkiye’nin büyük ve orta ölçekli özel şirketleri ile aile şirketleri ve girişimcilerine hizmet veren Deloitte Private Türkiye, En İyi Yönetilen Şirketler (Best Managed Companies) programını Türkiye’de ikinci kez hayata geçiriyor. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2019.

En İyi Yönetilen Şirketler (Best Managed Companies) programı, Türkiye’deki şirketlerin uluslararası en iyi uygulamalar çerçevesinde yönetim performanslarının değerlendirilmesini temel alıyor.

Programa Hangi Şirketler, Nasıl Başvurabiliyor?

Programa katılmak isteyen şirketlerin yıllık 25 milyon TL’nin üzerinde ciro elde etmeleri, en az 5 yaşında olmaları ve en az 25 çalışana sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca başvuracak şirketlerin halka açık olmaması ve hisselerinin en az %60’ının ya da kontrollerinin Türkiye’de kurulu şirket veya T.C. vatandaşı şahıslara ait olması da başvuru kriterleri arasında yer alıyor. Bu şartları sağlayan şirketler, Best Managed Companies web sitesi üzerinden başvuru formunu doldurarak, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar programa aday olabiliyor.

Şirketler Değerlendirme Süreci Nasıl İşliyor?

Başvuru kriterlerini karşılayan ve ikinci aşamaya geçerek aday olan şirketleri “Deloitte koçları” tarafından gerçekleştirilecek bir değerlendirme süreci bekliyor. Bu ikinci aşamada “Deloitte koçları”; şirketleri strateji, yetkinlik ve inovasyon, kültür ve adanmışlık ve yönetişim ve finansallar başlıkları altında kapsamlı bir şekilde ele alacak ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek. Eylül ayına kadar devam edecek ikinci aşama sonrasında ise bağımsız jüri üyeleri, finalist şirketleri uluslararası olarak kabul görmüş en iyi uygulamalar çerçevesinde değerlendirerek, bu unvana hak kazanan şirketleri belirleyecek. Seçilen şirketler ise düzenlenecek gala gecesinde ödüllerine kavuşacak.

Programın bağımsız jürisini; Ali Sabancı, Batu Aksoy, Ebru Özdemir, Hamdi Akın, Lucien Arkas, Umran İnan, Ümit Boyner ve Zeynep Bodur Okyay gibi iş ve akademi dünyasının başarılı liderleri oluşturuyor.

Program, Şirketlere Nasıl Bir Fayda Sağlıyor?

Program; Koç Üniversitesi’nin akademik desteğini alırken Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) ve TÜRKONFED’i iş ortağı olarak bir araya getiriyor. Finalist olmaya hak kazanan şirketler, Deloitte Private Türkiye müdür ve üzeri seviye yöneticileri arasından seçilmiş, bu konuda eğitim alarak kendilerine özel olarak atanmış şirket koçları ile bire bir çalışma, kurumlarını anlatma ve kurumsal olgunluk seviyeleri hakkında geri bildirim alma fırsatı elde ediyor. Best Managed Companies programı aynı zamanda firmaların birbirlerinden öğrenebilecekleri ve tecrübelerini paylaşabilecekleri saygın bir iş platformu sunuyor. Bağımsız bir değerlendirme sonucunda ödüllendirilen firmalar ise 2 yıl boyunca ‘Best Managed Companies of Turkey’ logosunu kullanmaya hak kazanıyor.

bestmanagedcompanies.deloitte.com.tr web adresini ziyaret ederek En İyi Yönetilen Şirketler Programı hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

8. Kimya Ar-Ge Proje Pazarı Ödülleri Sahiplerini Buldu!

$
0
0

T.C. Ticaret Bakanlığı onayında, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) organizasyonu ve TÜBİTAK desteği ile düzenlenen 8. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı ödülleri, 27 Nisan 2019 Cumartesi günü Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. 

İKMİB, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden kimya sanayiinde ihracatı sürdürülebilir kılmak amacıyla hayata geçirdiği Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinin bu yıl sekizincisini düzenledi. 2011 yılından beri gerçekleştirilen, kimya sektörünün en büyük inovasyon etkinliği olan “Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde 5 kategoride en başarılı ilk üç proje ödüllendirildi.

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister’in ev sahipliğinde, Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirilen 8. Ar-GE Proje Pazarı ödül törenine AR-GE Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Necmi Sadıkoğlu, İKMİB Yönetim Kurulu Üyeleri ile proje başvuru sahipleri, akademisyenler, sanayiciler ve öğrenciler katıldı.

 

8. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı Ödülleri
KategoriÖdül Kazanan Projeler ve Sahipleri
İlaç ve Eczacılık Ürünleri 
  1. Point of Care Kit Geliştirilmesi- Emine Saraç, Nanomed Diagnostic, Acıbadem Sağlık Grubu
  2. Lizozomal Depo Hastalıklarının Taramasına Yönelik Elisa Test Sistemi Geliştirilmesi- Cevahir Altınkaynak, Murat Ekremoğlu, Nalan Özdemir
  3. Trombositten Zengin Plazma Destekli Sıkıştırılabilir Kemik Greftleri- Sena Koç, Dr. Soner Çakmak, Prof. Dr. Menemşe Gümüşdereoğlu
Boyalar ve Yapıştırıcılar 
  1. Elektrostatik Toz Boya Atıklarının Geri Dönüştürülerek Termoplastiklerde Dolgu Maddesi Olarak Kullanılması- Yılmaz Kısmet
  2. Kombine Elektrokimyasal Arıtım Cihazı ile Tekstil Boyama Atıksularının Geri Kazanımı- Erhan Demircioğlu, Dr. Öğr. Üyesi Selmin Ener Ruşen, Nuh Cevdet Alparslan, Murad Karadağ, Ahmet Seçer, Berrak Torusdağ
  3. Yetiştiricilikte Kullanılan Balık Ağlarına Mikrokapsülasyon Teknolojisi ile Antifquling Özellik Kazandırılması- Gülşah Ekin Kartal, Ayşe Merih Sarıışık, Levent Çavaş
Plastik ve Kauçuk
  1. Atık Çay Lifi Katkılı Plastik Hammadde Üretimi- Mustafa Kuyumcu, Hüseyin Bakırcı, Prof. Dr. Mehmet Atilla Taşdelen, Dr. Öğr. Üyesi Alper Kaşgöz, Arş. Gör. Cenk Kurtuluş, Öğr. Gör. II. Çağdaş Aslan
  2. Havayı Temizleyen Polyester- İshak Afşin Kariper, Küçükler Tekstil
  3. Seramik Karo Kalıpları İçin Yüksek Özellikli Körük- Fatih Erdoğmuş
Kozmetik, Sabun ve Temizlik Ürünleri 
  1. Farklı Zaman Ve Sıcaklıklarda Suda Çözünebilir Çok Katmanlı İyon Tutucu ve Dezenfektan Etkili Kapsül İçerisinde, Çevre Dostu Deterjan ve Yumuşatıcı Üretilmesi- Derya Eren Akgün, Kutluay Kabadayı, Ilgım Özdemir
  2. Bitkisel Kaynaklı, Nano Partikül Katkılı Yeni Nesil Saç Boyaları- Nazan Demir, Yaşar Demir, Özge Akın
  3. Diş Beyazlatıcı Antibiyofilm Etkili Doğal Çözüm Vaccinium Myritillus (Yaban Mersini)- Nilay Ildız, İsmail Öçsoy, Ayşe Baldemir Kılıç
Temel Kimyasallar 
  1. Yeni Nesil Aljinat (Nanoparçacık Katkılı ve Biyouyumlu Malzeme)- Ümit Kara, Yetkin Esen, İbrahim Evgin
  2. Hafif ve Dayanıklı Zırh Plakaların Skandiyumla Alaşımlandırma ile Güçlendirilmiş Alüminyum Köpük Eldesi- Ersin Bahçeci, Tolga Depci
  3. Katı Toz Silika Aerojellerin Isı Yalıtımına Asitlerin Etkisi- İshak Afşin Kariper

Bu Yıl 125 Yenilikçi Proje Başvuruda Bulundu

Etkinlik başvurusunun birincil alanı kimyevi maddeler ve mamullerinin hammadde/yarı mamul çalışmaları olarak belirlendi. Bununla birlikte sektörün ve diğer sektörlerin ihtiyaç duyduğu primer malzemelerden ortaya çıkan inovatif mamuller de etkinlik kapsamında değerlendirildi. “İlaç ve eczacılık ürünleri”, “boyalar ve yapıştırıcılar”, “plastik ve kauçuk”, “kozmetik, sabun ve temizlik ürünleri” ile “temel kimyasallar” kategorilerinde bu yıl başvuruda bulunan toplam 125 yenilikçi proje, önde gelen akademisyen ve sanayicilerden oluşan değerlendirme kurulu üyeleri tarafından puanlama sistemiyle değerlendirildi. İlk 32'ye giren proje sahipleri, ödül töreni öncesinde gerçekleştirilen "Ödül Kurulu Toplantısı"nda projelerini jüri üyelerine detaylı olarak anlattıkları sunumlar yaptı. Kimya sektöründe üniversite, sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri haline gelen etkinliğin değerlendirme sonucunda en başarılı projeler 50 bin lira, ikinciler 30 bin lira, üçüncüler ise 20 bin lira ile ödüllendirildi. Yarışma kategorilerine ilave olarak bu yıl “Başarı Hikâyeleri” kategorisinden de başvuru alınarak, etkinlik kapsamında geçmiş yıllarda dereceye giren ve belli bir başarı seviyesine ulaşan projelerin tanıtımı yapıldı. Jüri, bu kategoriden gelen başvuruları da değerlendirdi. En beğenilen üç başarı hikâyesi sahibine, kısa bir video gösteriminin ardından teşekkür plaketi verildi.

Üretmenin Olmazsa Olmaz İki Temel Kaidesi: ‘Araştırmak’ ve ‘Geliştirmek’

Ödül töreninde konuşan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, Ticaret Bakanlığı’nın onayı ve TÜBİTAK’ın desteği ile 2011 yılından bu yana düzenledikleri Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı‘nın bu yıl 8’incisini gerçekleştirmekten mutluluk ve heyecan duyduklarını dile getirdi.

Üretmenin ve daima daha iyiyi keşfetmenin olmazsa olmaz iki temel kaidesinin ‘Araştırmak’ ve ‘Geliştirmek’ olduğunu belirten Pelister,“Ar-Ge’yi bu iki temel olgu ile açıklamak elbette yetersiz kalacaktır. Ar-Ge’yi, pek çok farklı dinamik ve bilime dayalı zorlu bir süreç yönetimini buluşturan, bir değerler bütünü olarak düşünmeliyiz. Eğitimin, bilginin, düşüncenin, emeğin, sabrın ve en önemlisi işinize olan inancın olmadığı bir projeden, değer üretmeniz oldukça zordur. Bu sebeple ülkesine, aklına, fikrine ve emeğine inanan, hedeflerinin peşinden koşan siz değerli Ar-Ge gönüllülerini bir kez daha kalpten kutluyorum.

Son yıllarda tüm dünyada Ar-Ge ve İnovasyon kültürü hayatın her alanına dokunuyor, ülkelerin gelecek vizyonlarını belirliyor. Biz de İKMİB olarak, Türkiye’de Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunmak, kimya sanayinin ara mal ihtiyacını karşılamak üzere teknolojik çözüm sağlamak ve üniversite-sanayi-kamu-girişimci iş birliği ile yüksek katma değerli üretimi teşvik etmek amacıyla Ar-Ge Proje Pazarı ile sizlerin yanında olmak için çalışıyoruz. 2011 yılından beri düzenlediğimiz 7 etkinlik kapsamında 900’ün üzerinde proje başvurusu alındı ve bugüne kadar toplam 656 bin TL ödül dağıtıldı.

Birincilik ödülünü 15 bin TL’den 50 bin TL’ye, ikincilik ödülünü 10 bin TL’den 30 bin TL’ye ve üçüncülük ödülü 5 bin TL’den 20 bin TL’ye yükselttik. Bu desteklere ek olarak aldığımız yeni bir kararla, 1 yıl içinde ticarileşmiş veya ticarileşmeye çok yaklaşmış projeler arasında da 100 bin TL ilave bir ödül paylaştıracağımızı belirtmek istiyorum. Ayrıca bu yıl ilk defa “Başarı Hikâyeleri” kategorisi kapsamında da başvuru alarak, en beğenilen üç başarı hikâyesi sahibine teşekkür plaketi verecek ve onları hep birlikte alkışlayacağız” diye konuştu. Türkiye’nin, 2017 yılında kamu ve özel sektör birlikteliğiyle Ar-Ge için yüzde 21.2’lik artışla yaklaşık 30 milyar TL harcadığını kaydeden Pelister, “2013 yılından beri Ar-Ge alanında istikrarlı bir gelişim ve dönüşüm içindeyiz. Ümit ediyorum ki, önümüzdeki dönemde de Türk sanayisi ve ekonomisi Ar-Ge ile büyümeye devam edecek” dedi.

Her kategoride birinci olan projeler, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilecek İnovasyon Haftası’nda sergilenecek.

www.kimyaargeprojepazari.com web adresini ziyaret ederek 8. Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ar-Ge Proje Pazarı Ödülleri hakkında daha fazla detay edinebilirsiniz Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

110 Bin TL Ödüllü Kuveyt Türk Hackathon Sonuçlandı!

$
0
0

Kuveyt Türk’ün FinTech ve bankacılık alanında yeni projelerin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla üçüncü kez düzenlediği Hackathon sonuçlandı. Bu yıl rekor sayıda başvuru alan Hackathon’u Çember Projesi ile TİO ekibi kazandı.

333 başvuru arasından seçilen 25 projenin sahibi 71 yarışmacının iki gün boyunca Kuveyt Türk API’lerini kullanarak kod yazdığı ve tüm projelerin ilk kez etkinlik esnasında üretildiği Hackathon’da Çember Projesi ile TİO ekibi birinci, Team Liquid ikinci, Finch ise üçüncü oldu. Hackathon’da dereceye giren diğer üç proje Bestvisor, VR VR Anadolu ve Futurx olarak sıralandı. Yazılımcılar, grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları ve proje yöneticilerinin katıldığı Kuveyt Türk Hackathon’da birinci ekip 40 bin TL, ikinci ekip 30 bin TL, üçüncü ekip 20 bin TL, dördüncü, beşinci ve altıncı ekipler ise 10’ar bin TL para ödülü kazandı.

İşte Karşınızda Hackathon’da Dereceye Giren Ekipler ve Projeleri

  1. TİO - Çember: Çember, geleneksel altın günü yönteminden hareket ederek bireysel birikim yapmayı kolaylaştıran ve teşvik eden bir uygulama. Sosyal dayanışmayla özellikle genç profesyonellerin para biriktirme sorununu çözmeye odaklanan uygulama sayesinde kullanıcılar, finansman ihtiyacı duydukları ortak bir konu ve/veya miktarı hedefleyerek kendi sosyal çevreleriyle bir çember oluşturabiliyor.
  2. Team Liquid - Sociall: Sociall, şirketlerin sosyal medyadaki memnuniyetlerini değerlendirebileceği ve yöneteceği bir web portalı. Bütün sosyal platformlardaki paylaşımlar tek bir ortamda toplanır ve machine learning modeliyle bu paylaşımların olumlu veya olumsuz oldukları belirlenir.
  3. Finch - Grooms: Grooms, kullanıcıların harcamalarını takip edebileceği, kredi kartlarıyla entegre çalışacak, fiş tarama özelliğiyle harcamalarının alt kırılımlarını da anlayabilen bir mobil uygulama. Grooms, kullanıcıya birikim hedefleri sunan akıllı bir asistana görevi de görmekte.
  4. Bestvisor: Bestvisor, kullanıcıların geçmiş dönem harcamalarını analiz ederek en uygun kampanyanın belirlenmesini sağlayan kişisel kampanya hazırlama motoru.
  5. VR VR Anadolu - cARd : cARd, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak banka kartlarını tanıma, kısa bilgiler sunabilme ve alışveriş sırasında limit, ekstre tarihi, kazandıracağı puan parametrelerini belirli çarpanlarla çarparak en avantajlı kartı sunabilen bir uygulama.
  6. Juri Özel Ödülü / Futurx - Değer Takas Ekosistemi: Değer Takas Ekosistemi, banka müşterilerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, varlıklarını belirledikleri değer ve fiyatla, 7 gün 24 saat anında takas edebilmelerine imkân tanıyan; böylece bankanın döviz-kıymetli maden alım satımında aldığı riski ortadan kaldırıp hem müşterilerin hem de bankanın daha kazançlı olacağı bir değer takas ekosistemi oluşturarak hayata geçmesini sağlayan bir proje.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

PowerUp! Büyük Finalinde Türkiye’yi ENLİL Temsil Edecek!

$
0
0

EIT InnoEnergy tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen PowerUp! Yarışması’nın, Türkiye finali, Sabancı Üniversitesi tarafından, EnerjiSA ve Borusan EnBW Enerji sponsorluğunda 25 Nisan Perşembe akşamı Kolektif House Levent’te gerçekleşti.

Türkiye’nin 10 farklı şehrinden 36 startup’ın başvuru yaptığı PowerUp 2019 Türkiye finallerinde 4 farklı şehirden 8 startup sahne aldı. Türkiye enerji sektörünün önde gelen kurum temsilcilerinden oluşan jüri, Deveci Tech’i birinciliğe layık gördü. İstanbul’da düzenlenen Türkiye Finali’nde ikincilik ödülünün sahibi ise yaşam alanları için akıllı ısıtma üniteleri geliştiren EVANA olurken; enerji dağıtım sektörleri için yapay zeka destekli talep yönetim teknolojileri geliştiren D.R.E.A.M – Onur Enerji ekibi üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Yarışmada jüri üyeleri tarafından birinciliğe layık görülen Deveci Tech ekibinden Kemal Şengüler projeleri ve kazandıkları birincilikle ilgili şunları söyledi; “İlk günden bu yana hem ülkemiz hem de dünya genelinde temiz enerji teknolojilerinin yaygınlaşması adına çalışıyoruz ve bu amaçla da geliştirdiğimiz ENLİL ürünü, ilk defa İstanbul’da devreye alındı ve global bazda çok ciddi ilgi uyandırdı. Bu amaçla da ENLİL’i global pazarlara taşımak için bize faydası olabilecek her kurum ve organizasyonla işbirliği yapmaya gayret ediyoruz. Bu süreçte Sabancı Üniversitesi SUCool ekibinin yönlendirmeleri doğrultusunda başvurduğumuz ve birinci seçildiğimiz PowerUp! Yarışması’nın, Avrupa’daki potansiyel müşteri ve partnerler ile tanışma ve yeni pazarlara açılma noktasında bize çok değerli ve uzun vadeli faydalar sunacağına inanıyoruz. Amacımız 21 Mayıs’ta da dereceye girerek Avrupa yolculuğumuza güzel ve anlamlı bir başlangıç yapmaktır.”

Başarının Reçetesi: İş Farkındalığı ve Pazar Potansiyeli!

PowerUp 2019 Türkiye Finalinde Sabancı Üniversitesi’ni temsilen jüri üyesi olarak yer alan Dr. Volkan Özgüz, değerlendirme süreçlerini şöyle anlattı,“Jüri üyeleri olarak bizim için en önemli kriterler arasında, fikirlerin küresel ölçekte başarılı olma potansiyeli, bununla birlikte uygulanabilir ürün ve servislerin uzun vadeli gelişim potansiyeli yer alıyor. Ülke Finali’ne katılan startup’lar, çok çeşitli ürünler ve çözümler sundu ancak biz en yüksek potansiyeli, Deveci Tech (ENLİL)’de gördük. Bu şirket şimdi, ülkemizi temsil etme ayrıcalığına sahip olacağı Büyük Final’e hazırlanıyor.”

Deveci Tech Büyük Finale Hazırlanıyor

Power Up! Türkiye Finali'ni kazanan DeveciTech diğer 14 ülke finallerinin kazananları ile birlikte, 50 bin Euro birincilik ödülü ve 150 bin Euro’ya varan finansman desteğine erişim imkânı sunan InnoEnergy’nin prestijli Highway® hızlandırıcı programına katılma şansı için 21 Mayıs’taki büyük finalde yarışacak.

PowerUp! Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.powerup.innoenergy.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Finans Sektöründeki En İyi Çalışmalar Sardis’te Yarışıyor!

$
0
0

Finans sektöründeki bankalar, sigorta şirketleri, finansal teknoloji şirketleri ve diğer finansal kuruluşlarının en yenilikçi projeleri ve üstün pazarlama başarılarının ödüllendirileceği Sardis Awards başvuruları devam ediyor.

MediaCat’in ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek Sardis Awards’ta finans dünyasının en iyi projeleri ‘Ürün ve Hizmet İnovasyonu’, ‘Dijital Pazarlama’, ‘Müşteri Deneyimi ve Etkileşimi’, ‘Ekosistem Stratejisi’, ‘Kurum İçi İnovasyon’, ‘Entegre İletişim’, ‘Pozitif Sosyal Etki’, ‘İnovatif Hızlandırma ve Kuluçka Programları’ ve ‘Kurumsal İletişim’ olmak üzere dokuz farklı kategoride ödüllendirilecek.

Adını Manisa’nın Salihli İlçesi, Sart beldesi sınırları içerisinde yer alan ve sikkenin doğum yeri olan Sardes Antik Kenti’nden alan Sardis Awards'in son başvuru tarihi 28 Ağustos 2019.

Finans sektöründeki bankaların, sigorta şirketlerinin, finansal teknoloji şirketlerinin, diğer finansal kuruluşların ve finansal kuruluşlara hizmet veren ajansların en yenilikçi projelerinin ve üstün pazarlama başarılarının ödüllendirileceği Sardis Awards’ta dereceye girenler; finans sektöründeki şirketleri temsil eden üst düzey yöneticiler, finans sektörüyle ilişkili teknoloji yazarları, akademisyenler, araştırmacılar ve finans sektöründe etki yaratmış girişimcilerden oluşacak, bankacılık sektörünün duayeni Sayın Akın Öngör’ün başkanlığındaki jüri üyelerinin oylarıyla belirlenecek.

10 Mayıs 2016 – 28 Ağustos 2019 tarihlerini kapsayan projelerin yarıştığı organizasyonun tüm kategorilerine; bankalar, sigorta şirketleri, bireysel emeklilik şirketleri, varlık yönetimi şirketleri, sermaye piyasası kuruluşları, finansal kiralama şirketleri, finansal teknoloji şirketleri, diğer finansal kuruluşlar ve diğer kuruluşlar (finans kuruluşları ile iş birliği yapan diğer sektörlerden -yazılım, bilişim, telekom, perakende, hizmet sağlayıcı- şirketler) başvurabilecek. Ajanslar ise sadece Entegre İletişim Bölümü’ne reklam veren şirketleri ile beraber ortak başvuru yapabilecek.

Sardis Awards hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.sardisawards.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi finans sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

12. TEB Akıl Fikir Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu!

$
0
0

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 12’incisini gerçekleştirdiği TEB Akıl Fikir Buluşması’na bu yıl üniversite öğrencilerini de dahil etti. ‘TEB Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması’ başlığıyla düzenlenen etkinlikte Aklım Gelecekte: ‘Daha İyi Bir Gelecek İçin Pozitif Etki’ teması işlendi. Buluşma kapsamında 12. TEB Akıl Fikir Yarışması ödül töreni de gerçekleştirildi.

12 yıldan bu yana hem kurum içinde hem de ülke genelinde farklı platformlarda inovasyonu geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik önemli adımlar atan Türk Ekonomi Bankası (TEB), bu yılki Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması’nı Aklım Gelecekte: ‘Daha İyi Bir Gelecek İçin Pozitif Etki’ temasıyla gerçekleştirdi. 

Ümit Leblebici: "Şirketlerin Performans Kriterleri Değişiyor"

Geleneksel hale gelen TEB Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici şunları söyledi: “Bilgi toplumundan bilgiyi insan ve teknoloji iş birliğiyle en iyi şekilde kullanabileceğimiz yeni bir değişim sürecine geçiyoruz. Dünya genelinde yaşanan bu değişimin en önemli faktörlerinden biri de teknoloji. Baş döndürücü bir hızla gelişen teknoloji, toplumsal yaşamı dönüştürüyor, üretim süreçlerini etkiliyor, tüketim alışkanlıklarını şekillendiriyor, şirketlerin iş yapış biçimlerini değiştiriyor. İş dünyasında bugüne kadar tutarlı bir büyüme, rekabette diğerlerinden daha iyi olma ve kârlılık ekonomik gelişmenin anahtarı olarak görülüyordu. Son yıllarda ise ekonomik gelişmeyi ölçümleyen kriterler değişti. Artık ekonomik gelişmenin tek ölçütü finansal performans ve karlılık değil. İnsan yararına, toplum yararına, daha iyi bir gelecek için yapılan çalışmalar iş dünyasının yani, şirketlerin performans kriteri olmaya başladı”.

"TEB Genç Zeka Merkezi ile İnovatif Fikirli Gençlerimizi Buluşturuyoruz"

“Biz de ekonomik büyümeyi hedefleyen her çalışmanın artık sadece ekonomik gelişmeye değil aynı zamanda sosyal problemlere çözüm bulmaya ve insan hayatına pozitif etki sağlamaya da odaklanması gerektiğini düşünüyoruz” diyen Leblebici şöyle devam etti: “TEB olarak yeni dönemin ihtiyaçlarına ve gerekliliklerine uygun çalışmalar yapıyoruz. Müşterilerimiz için katma değerli ürün ve hizmetlerle bankacılık faaliyetlerimizi yürütürken, içinde bulunduğumuz topluma ve paydaşlarımıza da değer katan çalışmalar yapıyoruz. Sadece finansal rakamlara odaklanan bir banka değiliz. Ekonomiye ve topluma değer katan, pozitif etki yaratan çalışmalar yapıyor; müşterilerimiz, çalışanlarımız, yatırımcılarımız ve ortaklarımız, kısaca tüm paydaşlarımızı daha iyi bir geleceğe taşımak üzere çeşitli projelerle destekliyoruz. Banka olarak, inovasyondan spora, finansal okuryazarlıktan girişimciliğe, KOBİ’lerden kadın patronlara kadar geniş bir alanda sorumluluk bilinciyle topluma pozitif etkide bulunan çalışmalar yapıyoruz. Dudullu’da faaliyet gösteren operasyon merkezimizde çok sayıda yenilikçi fikir üretiliyor, teknoloji projesi hayata geçiriliyor. Yakın zamanda burada TEB Genç Zeka Merkezi’mizi açacağız. İnovasyon ve fikir merkezi olarak konumlandıracağımız TEB Genç Zeka Merkezi’nde sadece banka içinden değil dışardan da gençlerimiz bir araya gelip inovatif fikir üretebilecek. Burada gençlerimizin yenilikçi fikirleri hayata geçireceğine ve geleceğimize pozitif etki yaratan teknolojiler geliştirilebileceğine inanıyorum” dedi.

Nilsen Altıntaş: "Akıl Fikir Yarışması’na Bu Yıl 15.944 Başvuru Yapıldı"

TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nilsen Altıntaş ise konuşmasında şunları söyledi: “Bugüne kadar Akıl Fikir Buluşması olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi bu yıl Akıl Fikir ve Gençlik Buluşması olarak gerçekleştiriyoruz. Bu yıl buluşmamızı gençliğe açtık. Kendilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğumuz, Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 400 üniversite öğrencisi de bizlerle birlikteydi. Aklım Gelecekte: ‘Daha İyi Bir Gelecek İçin Pozitif Etki’ temasını işlediğimiz bu buluşmada, teknolojinin topluma ve bireylere olan etkisini, teknolojiyi kullanarak nasıl daha iyi bir gelecek yaratabileceğimizi katılımcılarımızla ve gençlerimizle birlikte konuştuk. Bilgi toplumundan, bu bilgiyi insan ve teknoloji işbirliği ile en iyi şekilde kullanabilecek Süper Akıllı Topluma geçtiğimiz bu dönemde artık Toplum 5.0 kavramından bahsediyoruz. Teknoloji akıl almaz bir hızla ilerliyor ve bu hızla ilerlerken bir yandan da nereye doğru ilerliyoruz diye sormak ve nasıl bir dünyada yaşamak istediğimizi düşünmek gerekiyor. Teknoloji alanında yapılan çalışmalar sadece ekonomik gelişmeye değil aynı zamanda toplumların sosyal problemlerine çözüm bulmaya ve insan hayatına pozitif etki sağlamaya odaklanmalı. Teknolojinin ve inovasyonun insanların refah seviyesini artırmak için kullanılması Toplum 5.0 kavramının temel felsefesini oluşturuyor. TEB olarak 12 yıldır aralıksız gerçekleştirdiğimiz TEB Akıl Fikir Yarışması ile sadece bir yarışma düzenlemekle kalmadık, bu yarışma ile inovasyon kültürünü toplumumuza ve paydaşlarımıza olumlu etki edecek şekilde yaymayı da hedefledik. İcat Çıkar’ sloganıyla gerçekleştirdiğimiz Akıl Fikir Yarışması ile yenilikçi fikirlerin ‘hayal’den ‘gerçeğe’ nasıl dönüşebileceğini üniversite öğrencileri, müşterilerimiz ve teknoloji girişimcilerle birlikte deneyimliyoruz. TEB’in inovasyon yolculuğu bundan tam 12 yıl önce başladı. Bu 12 yılda üniversite öğrencilerinde inovasyon bilincini artırdık; müşterilerimizle birlikte ürün ve hizmetlerimizi yeniden tasarladık; teknolojik girişimcilerin çevik dünyasını ve yeni teknolojilerini bankamıza taşıdık. Sektörde bir çok ilke imza attık.12 yıldır inovasyonu kurumun DNA’sına işlemiş, açık inovasyona inanan ve Türkiye’nin dört bir yanında yenilikçi fikir ve projelerin üretilmesi için çalışan bir bankayız. TEB Akıl Fikir Yarışması ile bu yıl da icatcikar.com web sitemiz üzerinden gençlerimizin, müşterilerimizin ve girişimcilerimizin birbirinden parlak fikir ve projelerini değerlendirdik. 98 ülkeden 268 bin tıklanma aldık. Bu yıl itibarıyla 15 binin üzerinde başvuru aldığımız yarışmamızda, projelerin yüzde 75’i üniversite öğrencilerinden, yüzde 16’sı müşterilerimizden geldi. Üç yıl önce yarışmaya dahil ettiğimiz Teknolojik Girişimci Kategorisi’ne ise 1.435 girişim fikri ile başvuru yapıldı

12. TEB Akıl Fikir Yarışması Ödülleri
KategoriKazanan İlk ÜçÖdüller
Öğrenci ve Yeni Mezun
  1. Umut İsmetoğlu,
  2. Dilek Mutlu,
  3. Kaan Özbudak
En inovatif 3 proje sahibi Bahçeşehir Üniversitesi tarafından MBA Bursu ile ödüllendirildi
Müşteri
  1. İbrahim Özsoy, 
  2. Ayşenur Ulugün, 
  3. İrfan Altan Pirali 

Bu şampiyonlara finansal ödüller ve ayrıca birinciye Roland Garros tenis turnuvası seyahati hediye edildi.

Teknolojik Girişimci
  1. Mert Ergeneci, 
  2. Nurettin Kayhan Göncü,
  3. Cemal Atakan Parlak 

Teknolojik Girişimci kategorisi şampiyonları finansal ödüller kazanırken, ilk beşe giren bütün finalistler, TEB Girişim Evi’ne katılım hakkı kazandı.

Yarışmanın jürisi; TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, English Ninjas Kurucusu Ali Servet Eyüboğlu, sahibinden.com CEO’su Burak Ertaş, alibaba.com Ülke Müdürü Cüneyt Erpolat, İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Deniz Tunçalp, Boğaziçi Üniversitesi Analitik ve İçgörü Merkezi Direktörü Dr. Hüseyin Sami Karaca, Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Yiğit Çağlayan, PayU Global Ürün Stratejisi Başkanı Yunus Emre Güzer ve Bloomberg HT Finansal Teknoloji Programı Sunucusu Sefer Yüksel’den oluştu.

TEB’in, Türkiye’de bir ilk olan ve bu yıl beşincisinin gerçekleştirdiği TEB Kurumiçi Girişimcilik Programı ödülleri de törende dağıtıldı. Programa bu yıl 214 çalışan iç girişim projeleriyle başvurdu; TEB’in Kurumiçi Girişimcilik Programı ile kurum içinde işbirliği ve ortak çalışma kültürü gelişirken, TEB’lilerin girişimci yanları da giderek güçleniyor. Program ile kurum içinde yenilikçi ve bankanın geleceğini değiştirebilecek projeler üreten ve projelerini bir girişimci gibi hayata geçiren ‘İç Girişimciler’ yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


Üniversitelilerin Sosyal Sorumluluk Proje Fikirleri Ödüllendirildi!

$
0
0

Kredi Kayıt Bürosu’nun hayata geçirdiği sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışması ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’in kazananları açıklandı. Türkiye genelinde 162 farklı üniversiteden, 2 bine yakın projenin başvurduğu yarışmada büyük ödülün sahibi Beyaz Titreşim projesi oldu. 

Kredi Kayıt Bürosu’nun, üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk konularındaki farkındalıklarını ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını artırmak amacı ile başlattığı ve yoğun ilgi gören ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ yarışmasının altıncı döneminin kazananları belli oldu. Türkiye genelindeki 162 farklı üniversitede ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gören öğrencilerin Çevre, Eğitim, Sağlık ve Spor, Findeks Finansal Okuryazarlık, Kültür- Sanat ile Toplumsal kategorilerinde 2 bine yakın proje başvurusu alındı. Yarışmada 6 kategorinin birincileri ise şöyle sıralandı:

Hayal Edin Gerçekleştirelim Yarışmasının Kazanları
KategorilerProje AdıÖğrencilerin AdlarıÜniversite
Çevre Kategori BirincisiArıların DansıHilal Nur Yergök, Ayşe Nur Yakut, Beyza DumlupınarEge Üniversitesi
Eğitim Kategori BirincisiGüvenli Geleceğe Robotek’le El EleSadık Atakan Aksakal, Hacer Yenişar, Sahure ÇağlarAnadolu Üniversitesi
Findeks Finansal Okuryazarlık BirincisiSayaçla SaklaEzgi Arslan, Açelya TaşkıranMarmara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi
Kültür-Sanat Kategori BirincisiSanat İçin ÜretDiren Anıl DemirMarmara Üniversitesi
Sağlık ve Spor Kategori BirincisiBeyaz TitreşimEda Özgür, Emre Meriç, Zindan ÇakıcıKadir Has Üniversitesi – Galatasaray Üniversitesi
Toplumsal Kategori BirincisiAlzheimer’ı Önle Çocukları ÜşütmeDoğukan Mert Kaldırım, Sibel Cansu Akdeniz, Bedirhan KöseoğluIsparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Sağlık ve Spor kategorisinde birinciliğe layık görülen proje, aynı zamanda yarışmanın büyük ödülünün de sahibi oldu. Törende ‘Hayal Edin Gerçekleştirelim’ web sitesi üzerinden sosyal medya oylamasıyla seçilen projeye ‘Sosyal Medya Ödülü’, tüm kategoriler arasından en yüksek puanı alan projeye ‘Büyük Ödül’ ve her kategorinin ‘Birincilik’, ‘İkincilik’, ‘Üçüncülük’, ‘Dördüncülük’ ve ‘Beşincilik’ ödülleri takdim edildi.

10.000 TL’lik Büyük Ödülün Sahibi "Beyaz Titreşim" Projesi Oldu

Yarışmada ‘Büyük Ödül’ü, jüriden en yüksek puanı alarak Sağlık ve Spor kategorisindeki Beyaz Titreşim adlı projeleri ile ve Kadir Has Üniversitesi’nden Eda Özgür, Emre Meriç ve Galatasaray Üniversitesi’nden Zindan Çakıcı’nın oluşturduğu grup kazandı. Sağlık ve Spor kategorisinde de kategori birincisi olan, yoğun titreşimle çalışan elektrikli el aletleri kullanan makine operatörlerinde yaygın olarak görülen beyaz parmak hastalığı konusunda farkındalık oluşturmanın amaçlandığı Beyaz Titreşim projesi, 10.000 TL’lik büyük ödülün sahibi oldu.

5.000 TL’lik Sosyal Medya Ödülü Can Saati Projesi’nin Oldu

‘Sosyal Medya Ödülü’ ise Karabük Üniversitesi’nden Esna Yaşik, Emine Sürek ve Edanur Korkmaz ’a ait Can Saati projesine verildi. Proje sahibi 5.000 TL’lik ödülü almaya hak kazandı. Yarışmada kategori birincileri 5.000 TL, kategori ikincileri 3.000 TL, kategori üçüncüleri 2.000 TL, kategori dördüncüleri 1.000 TL ve kategori beşincileri 500 TL para ödülünün sahibi oldu. 2013 yılında başlayan ve üniversitelilerin yıldan yıla ilgisinin arttığı “Hayal Edin Gerçekleştirelim” proje fikir yarışmasına bugüne kadar 8 bine yakın başvuru yapıldı.

www.hayaledingerceklestirelim.com web sayfasını ziyaret ederek Hayal Edin Gerçekleştirelim yarışması hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

"Bu Gençlikte İŞ Var!" Programının 2019 Kazananları Açıklandı!

$
0
0

Üniversite öğrencilerine, yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla eğitimden networkinge, kuluçkadan mentorluğa kadar geniş yelpazede destek sağlayan bir girişimcilik programı olan “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Programının 2019 yılı kazananları İstanbul'da gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. 

5'i yurt dışından olmak üzere 81 şehir, 178 üniversiteden 2990 gencin 1118 iş fikriyle başvurduğu “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Girişimcilik Programı'nın ödül töreninin finaline “Algdeha”, “Kisar - Bal Kutusu”, “DsyApp”, “Kodit” ve “Teknofarm” olmak üzere beş ekip kaldı.

Fiba Grup sponsorluğunda Swissotel The Bosphorus'da gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşmasını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski yaptı. Kaslowski konuşmasında, TÜSİAD'ın girişimciliğe verdiği önem ve bu alandaki çalışmalarına değinerek; “Girişimcilik her şeyden önce bir kültür meselesi. Biz bu kültürün tohumlarını Türkiye'de son birkaç yıldır atıyoruz. Başarılı ve dünyada ses getiren girişimleri yeni yeni çıkartıyoruz. Bu anlamda kat etmemiz gereken yol uzun ama potansiyelimiz de bir o kadar yüksek! Fikir ve girişim özgürlüklerinin desteklendiği, gençlere ve girişimcilere olan güvenin arttığı bir Türkiye'de rekabet gücü yüksek ve dünyada adından söz ettirecek girişimlerin daha hızlı yeşereceğine inanıyoruz.” dedi.

“TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Programının 2019 Yılı Kazananları 
ÖdüllerProjeDetaylar ve Ekip Üyeleri
75.000 TRY'lik Birincilik ÖdülüAlgdeha 

Küresel ısınma ile balıkların yağ hacminin düşmesi ve buna bağlı endüstrilere sürdürülebilir kaynak arayışından yola çıkarak, hayvansal ürünleri mikroorganizmalardan elde etmeyi hedefler.

Rehberi: Lale Ergin, Borusan Holding

  • Mert Furkan Filizoğlu (İstanbul Üniversitesi),
  • Mehmet Can Sucu (İstanbul Üniversitesi)
50.000 TRY'lik İkincilik ÖdülüKisar - Bal Kutusu

Bal üretim verimliliğini arttırırken, geleneksel yöntemleri endüstri 4.0 standartlarına taşır, arı yaşamını korur. 

Rehberi: Yeşim Sümerkan, UBS

  • Nabican G. Özdemir (Başkent Üniversitesi),
  • Bahadır G. Özdemir (Başkent Üniversitesi),
  • Hakan Aktan (Nişantaşı Üniversitesi),
  • Mahmut Serkut Öğüt (Başkent Üniversitesi),
  • Ayçanur Tekin (Başkent Üniversitesi) 
25.000 TRY'lik Üçüncülük ÖdülüDsyAppDisleksiye çoklu çözüm üreterek daha geniş bir kitleye hitap eden ve alanında uzman kişilerin işini, mobil platforma taşıyarak kolaylaştıran bir sosyal girişim uygulamasıdır.

Rehberi: Öget Kantarcı, GittiGidiyor

  • Esra Ablak (İzmir Ekonomi Üniversitesi),
  • Büşra Bektaş (İzmir Ekonomi Üniversitesi),
  • Öykü Demirhan (İzmir Ekonomi Üniversitesi),
  • Deniz Öztürk (İzmir Ekonomi Üniversitesi),
  • İnan Evin (İzmir Ekonomi Üniversitesi)

Melek yatırımcılar ve girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimlerinden oluşan TÜSİAD “Bu Gençlikte İŞ Var!” Programının bu döneminde finalist beş ekip anlaşmalı kuluçka merkezlerine doğrudan girme hakkı kazandı. Finalist ekiplerden biri ise TÜSİAD Yönetim Kurulu ile Silikon Vadisi'ne gitme fırsatı yakaladı. Program kapsamında yarı finale kalan ekipler, ödül töreni alanında kurulan proje pazarında, TÜSİAD rehberlerinin desteğiyle geliştirdikleri iş fikirlerini katılımcılara anlatma imkanı buldular. Ödül töreninde ayrıca, TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Programının Girişimcilik Kampı'na en fazla öğrenci gönderme hakkını elde eden Karabük Üniversitesi'ne TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı verildi.

www.bugenclikteisvar.com web adresini ziyaret ederek “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!” Girişimcilik Programı hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

"Türkiye İnovasyon Haftası" Rekor Katılım ile Sona Erdi!

$
0
0

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda 3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası” 40 bin kişilik rekor katılım ile sona erdi.

“Türkiye İnovasyon Haftası”, bu yıl ilk günü 20 bin 800 olmak üzere yaklaşık 40 bin kişinin katılımıyla bugüne kadarki en yüksek katılımcı sayısına ulaştı. İnovasyon ekosisteminin en büyük buluşması olan “Türkiye İnovasyon Haftası”nın son gününde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Halis Yunus Ersöz ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın katılımıyla “Darüşşafaka İnovatif Gençliğe Katkı Ödül Töreni” düzenlendi. 

"Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye Hedefini İnovasyonla Elde Edebiliriz"

Törende konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “İnovasyon Haftamıza, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın teşrifleriyle, çok değerli konuşmacılar ve paneller ile start verdik. Muhteşem bir gün yaşadık. Salonlarımız, yenilik peşinde koşan arzulu gençlerimizle, firmalarımızla doldu taştı. Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak düzenlediğimiz bu etkinlik, inovasyonun tek adresi olduğunu perçinledi. Her platformda dile getirdiğimiz, ‘Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye’ hedefimize, ihracatta rekorların kalıcı bir hale gelmesine, ancak inovasyonu ve teknolojik dönüşümü üretimimize ve ihracatımıza entegre ederek elde edebiliriz. Bugün bu salonu dolduran misafirlerimizin önemli bir kısmının genç arkadaşlarımızdan, İnovaTİM ailemizden oluştuğunu görmek, son derece memnuniyet ve umut verici. Geleceğe uzanan yolu bugünden inşa etmek istiyorsak, gençlerimizin sürecin merkezinde yer alması hayati bir önem taşıyor. Çünkü geleceğe sizlerin dinamik ve yenilikçi bakış açıları ile ulaşabiliriz. Yeni hikayeleri sizlerin bitmek bitmeyen enerjileriniz ile yazabiliriz” dedi.

"Teknoloji İhraç Eden Bir Ülke Konumuna Gelmeliyiz"

TİM Başkanı Gülle sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın her mecrada şöyle der: ‘Teknolojiye hakim olmadan, bağımsızlığımızı sürdüremeyiz.’ Nitekim Türkiye olarak, veri üretiminden güvenliğine, savunma, sağlık, eğitim, bilişim teknolojilerinden yapay zekaya kadar her alanda, kendi ayaklarımızın üzerinde durmak mecburiyetindeyiz. Teknolojiye hakimiyet konusunda gereken önemi vermeli, teknolojiyi sadece kullanan değil, tasarlayan, üreten ve hatta ihraç eden bir ülke konumuna gelmeliyiz. Bu süreci de ülkeler arasındaki karşılıklı bağımlılığın bilincinde, kazan – kazan prensibi ile kolektif bir şekilde yürütmeliyiz.“

Darüşşafaka İnovatif Gençliğe Katkı Ödülü Sahibini Buldu

Darüşşafaka İnovatif Gençliğe Katkı Ödül Töreni’nde, yüksek mühendislik ve robotik başarılarıyla uluslararası alanda Türkiye’nin göğsünü kabartan Darüşşafaka Lisesi FRC Robot Kulübü ödül aldı. Türkiye’nin ilk robot kulübü unvanının sahibi olan ve bu yıl kuruluşunun 10’uncu yılını kutlayan Darüşşafaka Robot Kulübü ‘Sultans of Türkiye’ adına ödülü takım üyeleri Aytek Aksu, Güller Yazgı Akata, Ahmet Burhan Yücel, Ahmet Utku Yılmaz, Ceren Ulusoy, Aysun Yıldız Yılmaz, Şevval Öztürk Dudunur Özdamar, Mert Aykutlu, Mutlu Demir ve Belsu Seyran aldı.

İnovatif Gençliğe Katkı Özel Ödülleri Verildi

İnovaTİM’in uluslararası başarıya sahip dört proje takımı METU Formula Racing, ATAÜNİ Formula Racing, İTÜ APİS, İTÜ AUV Takımı öğrencilerine Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında İnovatif Gençliğe Katkı Özel ödülleri takdim edildi. Türkiye’nin 72 ilindeki 150 üniversitede inovasyonu odak noktasına alan 2 bin 920 kişilik dev bir aile olarak tanımlanan İnovaTİM’in yenilikçi öğrencileri uluslararası projeler üreterek yarışmalara katılıyor, Ar-Ge projeleri geliştiriyor, Türkiye’nin geleceğini oluşturacak liseli gençlere ülke genelinde gönüllü eğitimler veriyor.

Shazam Kurucu Ortağı İstanbul’da Konuştu

“Türkiye İnovasyon Haftası”nın son gününde “Akıllı Şehirlerden Bilinçli Şehirlere”, “Dijital Dönüşümden Üretim Dönüşümüne: Sanayide Yeni Ufuklar”, “Uzayda Neler Oluyor?”, “İhracatın Yeni Rotası: Fiyat Rekabetinden Bilgi Rekabetine” ve “Finansta İnovasyon: Fintech ve Blokzincir Teknolojileri” başlıklı paneller düzenlenerek inovasyonla ilgili son gelişmeler ele alındı. Panellerde Shazam Kurucu Ortağı Chris Barton, Human Works Kurucu Ortağı Fütürist Rudy de Waele, Nasa CIO Omar Hatamleh, Nasa Eski Roket Mühendisi Kevin J. Debruin ve Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız gibi dünyada ve Türkiye’de alanında uzman isimler konuştu.

İki gün süren etkinlik boyunca katılımcılar, uzman konuşmacıların katıldığı inovasyon odaklı konferansları takip etmenin yanı sıra inovatif sergi ve atölye çalışmalarını da yakından görme fırsatı buldu.

www.turkiyeinovasyonhaftasi.com web adresini ziyaret ederek Türkiye İnovasyon Haftası hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Abbas Güçlü ile Büyük Oyun'da 250 Bin TL'lik Ödül Sahibini Buldu!

$
0
0

Netmarble ve StartersHub işbirliği ile hazırlanan ve Kanal D’de yayınlanan “Abbas Güçlü ile Büyük Oyun”da finale kalan oyunlar arasından 250 bin TL’lik ödülü Kağıt Makineler adlı oyun kazandı. 

Dünyanın en büyük 5 mobil oyun firması arasında olan Netmarble ve erken aşama teknoloji girişimlerini hızla büyüyen başarılı şirketlere dönüştürmek için gerekli yatırım, strateji ve iş geliştirme desteği sunan StartersHub işbirliğiyle hazırlanan ve Kanal D’de yayınlanan “Abbas Güçlü ile Büyük Oyun” yarışmasında 250 bin TL’lik ödülü Kağıt Makineler oyunu kazandı.

Gençlerin büyük ilgi ile takip ettiği eğitimci Abbas Güçlü tarafından hazırlanan ve sunulan “Abbas Güçlü ile Büyük Oyun”da ilk haftanın finalisti “Drunkard Bird” adlı oyunuyla Ahmet Keleş oldu. İkinci hafta Uğur Tosun, Harun Uysal ve Hakan Uygun’un geliştirdiği “Sword Wars” adlı oyun finalist oldu. Üçüncü programda ise Doğan Tosun’un geliştirdiği “Watch and Walk” adlı oyun finalist olurken dördüncü haftada Metehan Şahin’in oyunu “Black”, beşinci haftada Mustafa Şenel’in oyunu “Never Drop” altıncı haftada Umur Can Gürelli, Hakan Özer ve Kerem Akyüz’ün geliştirdiği “Kağıt Makineler” ve yedinci haftada Gökhan Kınay, Yusuf Işık ve Lütfi Demir’in geliştirdiği “Battle Medal” finalist oldu.

Toplam 7 hafta boyunca yarışmaya katılan oyunlar, jüri üyeleri tarafından değerlendirildi ve seyircilerin de verdiği oylarla her haftanın birincisi seçildi. Yarışma sonunda finale kalan oyunlar arasında Kağıt Makineler birinci, Battle Medal ikinci, Swordwars oyunu ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren ilk 3 oyun Netmarble tarafından tüm dünyada yayınlanma imkanı kazanırken, birinci olan Kağıt Makineler oyununu tasarlayan ekip ise 250 bin TL değerinde yatırım hakkı kazandı.

Türkiye’den Daha Fazla Oyun Stüdyosu Dünyaya Açılacak

Netmarble EMEA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, yarışmayı kazanan Kağıt Makineler isimli oyunu geliştiren Umur Can Gürelli, Hakan Özer ve Kerem Akyüz’ü tebrik ederek, 7 hafta boyunca birbirinden güzel oyun projeleri değerlendirme imkanı bulduğunu belirtti ve Türkiye’nin oyun geliştirme konusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğuna olan inancının bir kez daha pekiştiğini söyledi.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde global anlamda başarı kazanacak birden fazla Türk oyun geliştirici şirketin ülkemizden çıkacağını belirten Özistek şöyle devam etti: “Kağıt Makineler isimli oyuna, Netmarble olarak yayınlama ve pazarlama desteği vereceğiz. Amacımız; oyun geliştiricilerinin yanında olarak, onların stüdyo becerilerini geliştirmek, ekiplere global tecrübelerimizi aktarmak ve global pazarda başarı ihtimallerini yükseltmektir. Türkiye’nin oyun sektöründeki başarısı hızlanarak devam ediyor. Senelerdir söylediğim gibi 1 milyar dolar bilişim ihracatını Türkiye’de oyun sektörü tek başına 2018’de yaptı, şimdi hedefleri çok daha yükseğe koymalıyız. Türkiye’den daha fazla sayıda başarılı oyun stüdyoları çıkarmak için elimizden gelen desteği StartersHub ve Netmarble olarak vermek istiyoruz.”

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Makineye Tahminleme Öğreten Girişime 100 Bin TL'lik Büyük Ödül!

$
0
0

KoçSistem’in girişimcilik platformu TechSquare, birinci yaşını “T-Day Yılın Girişimi Ödülleri” etkinliğiyle kutladı. Yarışmada, makine öğrenimi odaklı veri analizi yaparak tahmin algoritmaları geliştiren Enhencer ekibi 100 bin TL’lik “T-Day Yılın Girişimi Ödülü”ne layık görüldü. 

Türkiye’nin lider markalarına dijitalleşme çözümleri sunan KoçSistem’in girişimcilik platformu TechSquare birinci yılını “T-Day Yılın Girişimi Ödülleri” etkinliği ile kutladı. Yıl boyunca 250’den fazla girişim fikrinin alındığı TechSquare Girişimcilik ve İnovasyon Platformu, finale kalan on iki yenilikçi girişimi duyurdu. Sunulan projeler arasından 100 bin TL’lik T-Day Yılın Girişimi Ödülü’nün sahibi makine öğrenimi odaklı veri analizi yaparak tahmin algoritmaları geliştiren Enhencer ekibi oldu. Finans, sigorta, e-ticaret ve bilişim sektörlerinde yüzden fazla proje gerçekleştiren Enhencer, Python veya R gibi açık kaynak sistemlerde tahmin modelleri geliştiriyor. 

Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grup Başkanı Tamer Haşimoğlu, jürinin verdiği oylarla birinci seçilen Enhencer’a 100 bin TL’lik ödülü takdim etti. Birbirine çok yakın puanlarla sonuçlanan T-Day Yılın Girişimi Ödülleri finalinde jüri, çok az bir puan farkı ile ikinci olan “Simularge” ekibine ise KoçDigital ile ortak proje geliştirme imkânı tanıdı.

T-Day Yılın Girişimi Ödülü’nü kazanan birinci ekip, TechSquare platformu ile Türkiye’nin lider teknoloji şirketi KoçSistem’in ulusal ve uluslararası bilgi birikiminin yanı sıra Türkiye’nin en güçlü teknoloji girişimcilerinden oluşan geniş bir iş ve yatırımcı ağından faydalanabilecek.

www.TechSquare.com.tr web adresini ziyaret ederek TechSquare girişimcilik platformu hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

BIO Startup Programı'nın Finalistleri Küresel Temaslar için Hazır

$
0
0

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AIFD) tarafından desteklenen, yürütücülüğünü ReDis Innovation'ın üstlendiği ve bu yıl 65 biyogirişimcinin başvurduğu dördüncü BIO Startup Programı'nın finalistleri belli oldu. 

 AIFD ve ReDis Innovation işbirliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk ve tek biyoteknoloji temalı hızlandırıcı programı BIO Startup Program'da finalistler belli oldu. Online eğitim ve mentorluk sürecini tamamlayan girişimciler, bu süreci tamamladıktan sonra 17-19 Nisan'da İstanbul'da Biyogirişimcilik Kampı'na katılarak uzman eğitmenler ve sektörün önde gelen profesyonellerinden eğitim ve mentorluk aldılar. Kampa katılan startuplar aynı zamanda AIFD üyesi global şirketlerin temsilcileri ile temasa geçme ve tecrübelerinden faydalanma şansına sahip oldu. Kampın ilk günü İTÜ Magnet'te, ikinci günü AIFD ofisinde, üçüncü günü ise BIOExpo'da TÜSEB "Güçlü Bir Biyoekonomiye Doğru: Biyoteknolojide Öncelikler ve İşbirlikleri” sempozyumu kapsamında gerçekleşti. 19 Nisan öğleden sonra BIOExpo'da BIO Startup Demo Day'de jüri karşısına çıkan 11 biyogirişimci arasından seçilen beş biyogirişimci, 1-6 Haziran tarihleri arasında ABD'de dünyanın en önemli biyoteknoloji organizasyonu olan BIO Entrepreneurship Bootcamp ve BIO Convention'a katılma hakkına sahip oldu.

BIO Startup 2019 Kazananları

  1. VacciZone Biotech: Dört uluslararası bölgede patent sahibi startup şirketi VacciZone Biotech, milli ve yerli anti-kanser immün tedavi yöntemi geliştiriyor. 
  2. Vagustim: Geliştirdikleri cihazla kulaktaki vagus sinirini elektriksel olarak noninvazif bir şekilde uyarıyor ve otonom sinir sistemini düzenleyerek migren ataklarının oluşmasını engelliyor. 
  3. Pera Labs: Yapay zeka kullanarak sperm hücresine zarar vermeden, sağlıklı sperm hücrelerini seçip, görüntü işleme algoritmaları ve derin öğrenme modelleri ile DNA kalite analizi yapıyor; günümüzde 10 güne uzayan sürecin yaklaşık bir buçuk saatte tamamlanmasını sağlıyor. 
  4. Tarabios: Kan Pıhtılaşma süresi ölçüm platformu geliştiriyor.  
  5. ELAA Teknoloji: Akciğer kanserine erken teşhis amacıyla 3 Boyutlu Akciğer Navigasyon Sistemi için bir algoritma geliştirdi. Günümüzde kullandığımız bronkoskopi cihazlarına doktoru yönlendirecek bir algoritma ekleyerek ulaşılmak istenen noktaya, tam hedefe ulaşmayı sağlamak ve bu noktadan da yüzde doksan sekiz başarı oranıyla biyopsi alınmasını sağlamak amacıyla çalışıyor.  

Seçilen biyogirişimciler ABD programı süresince yatırımcılar, küresel şirketler, inkübasyon merkezleri gibi uluslararası ekosistemin farklı aktörleri ile bir araya gelecek. 

Hızlandırıcı Program Sayesinde Girişimciler Küresel Temaslar için Hazır

BIO Startup Program'ın yaşam bilimleri, inovasyon ve Ar-Ge'nin geleceğinde önemli bir yere sahip olduğundan bahseden AIFD Yatırım Politikaları ve Kurumsal İletişim Direktörü Cengiz Aydın, hızlandırıcı programla startuplara pazarlama, lisanslama ve regülasyonlar gibi çeşitli eğitimler de verildiğinden bahsetti: “Programın başlamasından itibaren çalıştıkları alanlarda birçok yenilikle tanışan startuplar, eğitimler sayesinde girişimlerine başka açılardan bakmayı öğrendi, uzmanlaşmaya başlayıp eksiklerini tamamlamak için çalışmaya başladı. BIO Convention'a yalnızca katılmak bile büyük bir avantaj, ancak her sene kendini geliştiren programımıza bu sene bu ABD'ye yönelik eğitimi de eklememiz sayesinde startuplarımız oldukça hazırlıklı gidiyorlar. Nasıl bir ortamla karşılaşacaklarını, uluslararası alıcıların neler istediklerini, kendilerinden neler beklediklerini biliyorlar.  Program'ın yaşam bilimleri odaklı olması ise katılımcılara geniş bir yelpazede küresel temaslar kurmaları için benzersiz fırsatlar sunuyor.  Biz de AIFD olarak kendi üye firmalarımız ile onları bir araya getireceğiz ve mümkün olduğu kadar doğru insanlarla tanışmalarını sağlayacağız.”

"Biyoteknoloji'nin Türkiye'nin Gündemi Olduğunu Görmek Mutluluk Verici"

ReDis Innovation kurucusu Selin Arslanhan, BIO Convention'ın startuplar açısından önemini şu sözlerle dile getirdi:“Seçilen biyogirişimcilerimiz, kendileri gibi startuplarla bir araya gelip tecrübelerini paylaşmanın yanı sıra alanında uzman profesyonellerle temas etme fırsatı yakalayacak; yatırımcılarla, kurumsal şirketlerle, müşteri potansiyeli olan aktörlerle görüşebilecekler. BIO Convention, biyoteknolojide bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izlemek, küresel biyoteknoloji ekosisteminin farklı aktörleri ile temas etmek, işbirliklerine yönelik birebir görüşmeler yapmak için önemli bir fırsat sunuyor. Her geçen sene daha da nitelikli başvurular alıyoruz. BIO Startup Program'a katılan biyogirişimciler, dünya genelinde hangi alanlar öne çıkıyorsa o alanlara odaklanıyorlar. Biyoteknoloji alanında dünyadaki gündemin Türkiye'nin gündemi olduğunu görmek mutluluk verici."

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

İhracatın Metalik Yıldızları 21 Kategoride Ödüllendirildi!

$
0
0

Bu yıl 10 milyar dolarlık ihracat hedefi ile yola çıkan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), geçen yıl gerçekleştirdikleri ihracat ile yıldızlaşan üyelerini 21 farklı kategoride 64 ödül ile ödüllendirdi.

Geçen yılı 8,2 milyar dolarlık bir ihracat ile kapatan ve 2019 yılında ise 10 milyar dolarlık bir ihracat hedefleyen İDDMİB, İhracatın Metalik Yıldızları 2018 Ödül Töreni’nde, geçen yıl gerçekleştirdikleri ihracat ile yıldızlaşan üyelerini ödüllendirdi. İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki’nin ev sahipliğinde, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla gerçekleştirilen, 21 farklı kategoride 64 ödülün sahiplerini bulduğu İhracatın Metalik Yıldızları 2018 Ödül Töreni’nde, bu yıl ilk kez sektörlerine verdikleri katkılarından dolayı sektör Sivil Toplum Kuruluşlarına ve uluslararası başarıları nedeniyle kültür ihracatçısı olarak adlandırılan yetenekli çocuklara ödüller verildi. Bu kapsamda 8 ay önce babasının yönlendirmesiyle piyanoyla tanışan ve Almanya'daki yarışmada Dünya İkincisi seçilen Doğu Balyemez ile Prag’ta düzenlenen keman yarışmasında Dünya Birincisi seçilen Defne Güngör ödül aldı.

“8,2 Milyar Dolarlık İhracat Guru Verici”

Ödül töreninde konuşan T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, 13 yıl önce kendisinin TİM üyesi bir ihracatçı olduğunu hatırlatarak, “Sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Birlikte aşacağız. Dertlerinizi gelin bize anlatın, ancak bunu yaparken empati kurmanızı istiyoruz. Size göre en öncelikli sıkıntınız ne ise onu bize anlatın, ilk önce onu birlikte çözelim. Sektörün geçen yıl gerçekleştirdiği 8,2 milyar dolarlık ihracat gurur verici. İhracatınızı geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 18 oranında artırdınız. Türkiye ihracatı yüzde 1,33 artarken, siz yüzde 4,6’lık bir orana ulaştınız. Dünya ihracatından aldığınız pay yüzde 1,5 olurken, Türkiye’nin payı ise yüzde 0,9. Bu rakamlar aslında sektörde katma değer olarak ne kadar önemli bir rol oynadığınızı gösteriyor. Bu gerçekten de bizleri gururlandırıyor. Bu yılın ilk 4 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatımızı yüzde 4 artırmayı başardık. Nisan ayında 15,3 milyar dolarlık ihracat ile yeni bir rekora imza attık. Bunlar hep sizlerin sayesinde oluyor. Üretip ihraç ediyorsunuz ve ülke ekonomisine çok değerli katkılar sağlıyorsunuz. Bugün Türkiye’nin büyümesinde en fazla katkıyı ihracattan alıyoruz. İç piyasada sıkıntılar var, biliyoruz, ancak buna yönelik adımlar da atıyoruz. Kararlıyız, önümüz düz. İnşallah güzel günler bizleri bekliyor.” dedi.

“Nisan’da Cumhuriyet Tarihinin Rekorunu Kırdık”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ise törende yaptığı konuşmasında Nisan ayın ihracatta yaşanan 15,3 milyar dolarlık rekordan söz ederek, “Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Üretmek kolay değil. İhraç etmek ve bunu devamlı kılmak da kolay değil, ama artık sağ olsun bakanımız, bakan yardımcılarımız ihracatı çok benimsiyor ve desteklerini esirgemiyorlar. Sorunlarımız ile ilgili her zaman bir araya geliyor, birlikte çözümler üretiyoruz.Eğer siz birine inanıyorsanız, ona gözünüz gibi bakarsınız. Ülkenin yüzünü güldürenler ihracatçılar, bu sebeple önemli bir değeri hak ediyorlar. Geçen hafta Ankara’da bakanlık nezdinde ticaret ataşelikleri ile bir toplantı yaptık ve ihracat ailesi olarak bazı sorunların analizini gerçekleştirdik. İhracatta bir mükâfat olması taraftarıyız. Bu fikrimizi paylaştık ve kabul gördü. Biz artık içimizdeki çalışan ve çalışmayanı, iyiyi ve kötüyü birbirinden ayırmamız gerektiğini düşünüyoruz. Çalışanı, doğruyu ve iyiyi ödüllendirmeliyiz. Biz ne söylesek ülkemiz insanlarımız için söylüyor ve yapıyoruz. Bu iş bir takım işi.” dedi.

“2019 Yılı Hedefi 10 Milyar Dolar, İhracata Her Zamankinden Fazla İhtiyacımız Var”

Ödül töreninde konuşan İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, sektörün 2018 yılında gerçekleştirdiği 8,2 milyar dolarlık ihracat ile tarihi bir rekora imza attığını belirtti. Bir önceki yıla oranla sektör ihracatının yüzde 18,8 oranında arttığına da dikkat çeken Tahsin Öztiryaki, “200 ülke ve bölgeye ihracat yaparak neredeyse dünyanın ulaşmadık köşesini bırakmadık. 2019 yılında ise sektör ihracatını 10 milyar dolara ulaştırma hedefini ortaya koyduk. Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Başta ihracat olmak üzere döviz kazandırıcı işlemlerin çok daha önem kazandığı bu dönemde ihracat yapmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız bulunmaktadır. Bugün burada ödül almak için bulunan ve sektör ihracatımızın 3’te 1’inden fazlasını temsil eden firmalarımıza, bu anlamda da büyük bir görev düşüyor. Türkiye ihracatında 2023 yılı hedefleriyle çıkılan yolda İDDMİB olarak payımıza düşeni yapmaya ve dünya pazarlarındaki payımızı artırmaya devam ediyoruz. 2019 yılının ilk 4 ayını geride bırakmış bulunmaktayız. Tüm ihracatçılarımızı 2019 yılında çabalarımızı yoğunlaştırmaya ve ülke ekonomisinin geleceğe daha kararlı ilerleyebilmesi adına payımıza düşeni yapmaya davet ediyorum.” dedi.

Konuşmasında 21 kategoride gerçekleştirilen ödüller ile ilgili bilgiler de veren Tahsin Öztiryaki, bu sene ödül alan firmaları belirlerken bazı ilave kategoriler eklediklerini ifade etti. Öztiryaki, sözleri şöyle sürdürdü:“Demir ve Demir Dışı Metaller sektörünün ana mal gruplarında en fazla ihracat yapan firmaları sektörün öncülüğünü yaptıkları için, üyemiz olsun olmasın, ödüle layık gördük. Ayrıca son 5 yılda sürekli ihracat artışını yakalayanlar arasında ilk 3’e giren firmalarımızı da ödüllendirerek istikrarlı ihracat artışına verdiğimiz önemi de vurgulamak istedik. Bunun yanı sıra yurt dışında inşaat işleri yapan ve ülkemizden en çok Türk yapı malzemesi ihraç eden inşaat firmalarının da ödüllendirilmeye layık olduklarını düşündük. Bu ödüllerin ihracatçı firmalarımızın moralini yükseltmesini arzu ediyoruz.”

İhracatın Metalik Yıldızları 2018 Ödülleri ve Sahipleri

  1. Alüminyum Çubuk ve Profiller Kategorisi: Sistem Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  2. Alüminyum Yassı Ürünler Kategorisi: Asaş Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş
  3. Alüminyumdan Mamül Ürünler Kategorisi: Arslan Metal ve Plastik San. Dış Tic. Ltd. Şti.
  4. Alüminyum Döküm Mamüller Kategorisi: Arslan Alüminyum A.Ş.
  5. Bakır Çubuk ve Profil Kategorisi: Sarbak Metal Ticaret ve Sanayi A.Ş.
  6. Bakır Tel ve Örme Halatlar Kategorisi: Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  7. Bakır Yassı Ürünler Kategorisi: Altek Döküm Hadde Mamülleri San. ve Tic. A.Ş.
  8. Alüminyum Mutfak Eşyası Kategorisi: Mehtap Mutfak Eşyaları Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  9. Endüstriyel Mutfak Kategorisi: Öztiryakiler Madeni Eşya San. ve Tic. A.Ş. 
  10. Paslanmaz Çelik Mutfak Eşyası Kategorisi: İsfa Metal Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  11. Alüminyum İnşaat Malzemeleri Kategorisi: Sistem Metal Yapı Reklam Malzemeleri ve İnşaat San. Tic. A.Ş.
  12. Demir Çelik İnşaat Malzemeleri Kategorisi: Asil Krom Evye San. ve Tic. A.Ş.
  13. Binalar ve Cephe İçin Metal Aksamlar Kategorisi: Vorne Pencere Kapı Sistemleri Pazarlama Dış Ticaret A.Ş.
  14. Metal Hırdavat Kategorisi: Kale Kilit ve Kalıp San. A.Ş. 
  15. Demir Çelik Döküm Mamüller Kategorisi: Trakya Döküm San. ve Tic. A.Ş.
  16. Kaynak Malzemeleri Kategorisi: Asa Kaynak Ve Metal Alaşımları San. ve Tic. A.Ş.
  17. Metal Ambalaj Kategorisi: Sarten Ambalaj San. ve Tic. A.Ş.
  18. Demir Çelikten Mamül Ürünler Kategorisi: Vestel Ticaret A.Ş. 
  19. Metal Mobilya Kategorisi: Hmy Teknogon Dış Ticaret A.Ş. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.


Pazarlamada Teknolojiyi En İyi Kullanan Markalar Ödüllendirildi

$
0
0

Teknoloji ve pazarlama dünyasını buluşturan etkinlik serisinin altıncısı Marketing Meetup 2019, MarTech Awards ile heyecanı üst seviyelere taşıdı. Bu yıl ikinci kez gerçekleşen MarTech Awards’da pazarlama dünyasında kullanılan teknolojiler, bu teknolojilerin yaratıcı ve etkin kullanımını ödüllendirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen MarTech Awards, pazarlamada teknolojiyi en iyi kullanan şirketleri buluşturdu. Jüri başkanlığını UiPath Türkiye Genel Müdürü Tansu Yeğen’in üstlendiği ödül organizasyonunda pazarlama teknolojilerini sektörü geliştirmek adına kullanan marka ve ajanslar ödüllendirildi. Sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri üyeleri 5 ana kategoride 26 şirketi ödüllendirdi. Ödül alan şirketler şöyle sıralandı:

MarTech Awards 2019'un Kazananları 
ÖdülProjeAjansMarka
Açıkhava Ünitelerinde En İyi Teknoloji KullanımıLifecell Wi-Fi OutdoorRafineriLifecell
Sadakat Programı Uygulamalarında En İyi Teknoloji KullanımıTurkcell Sürpriz NoktaRafineriTurkcell
Çok Mecralı Kampanyalarda En İyi Teknoloji Kullanımı1:1 Kitlesel ErişimPerformicsP&G Türkiye
En İyi Medya Teknolojisi1:1 Kitlesel ErişimPerformics 
En İyi Programatik Kullanımı1:1 Kitlesel ErişimPerformics 
En İyi Veri-İçgörü Teknolojisi1:1 Kitlesel ErişimPerformics 
Hızlı Tüketim Ürünleri Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı1:1 Kitlesel ErişimPerformicsP&G Türkiye
Doğrudan Pazarlamada En İyi Teknoloji KullanımıBANABAKAkampüs, Starcom, PublicisP&G Banabak
En İyi CRM TeknolojisiPROTONBizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş. 
Sosyal Platformlarda En İyi Teknoloji KullanımıDIGITAL WINBACKBizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş.Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş.
En İyi MarTech Ekosistemi KullanımıGittiGidiyor Google Reklam PaketiGittiGidiyorGittiGidiyor
En İyi MarTech Start Up’ıbigadvice |Müşteri Deneyimleri Analiz PlatformuVizyon Veri Toplama Teknoloji ve Bilgi Hizmetleri Ticaret A.Ş 
En İyi Mekan Temelli Teknoloji KullanımıVakıfBank Lansman Real Time OOH TrackingArena MediaVakıfBank
En İyi Ölçümleme TeknolojisiBayi DedektifiTanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri 
En İyi Veri KullanımıMediaMarkt "Black Friday" Şahane CumaSEMMediaMarkt
En İyi VR/AR KullanımıUzman Görüşü ile Zor Hastalar Cebinizde

Blender İletişim

Bayer & Kardiyoloji Bölümü
Sağlık Sektöründe En İyi Teknoloji KullanımıUzman Görüşü ile Zor Hastalar CebinizdeBlender İletişimBayer & Kardiyoloji Bölümü
En İyi Yapay Zeka KullanımıMaxiTürkiye İş Bankası 
Finans Sektöründe En İyi Teknoloji KullanımıMaxiTürkiye İş Bankası 
Hazır Giyim Sektöründe En İyi Teknoloji KullanımıPenti- MyBra TouchUtopic FarmPenti
İçerik Pazarlamasında En İyi Teknoloji KullanımıSesli KomutGenart MedyaNobel Pazarlama – DİMES
Online Mecralarda En İyi Teknoloji KullanımıSesli KomutGenart MedyaNobel Pazarlama – DİMES
Indoor / In-Store’da En İyi Teknoloji KullanımıAmerikan Hastanesi Kalbi Sanat İçin AtanlarTazefikirAmerikan Hastanesi
Marka Deneyiminde En İyi Teknoloji Kullanımı'Rennovative" Test Sürüşü-Renault-Getir Test Sürüşü TeknolojisiRenault Mais Türkiye & Wavemaker TurkiyeRenault Mais Türkiye -Megane Sedan
Mobil Mecralarda En İyi Teknoloji Kullanımı''Rennovative" Test Sürüşü-Renault-Getir Test Sürüşü TeknolojisiRenault Mais Türkiye & Wavemaker TurkiyeRenault Mais Türkiye -Megane Sedan
Otomotiv Sektöründe En İyi Teknoloji Kullanımı''Rennovative" Test Sürüşü-Renault-Getir Test Sürüşü TeknolojisiRenault Mais Türkiye & Wavemaker TurkiyeRenault Mais Türkiye -Megane Sedan

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Startup Turkey Challenge 2019'u Kazanan Girişimler Belli Oldu!

$
0
0

Bu sene 130.000 girişimcinin başvuru yaptığı 11. Startup Turkey Konferansı'nda ‘Startup Turkey Challenge 2019'da finale kalan 10 girişim arasından kazanan 4 girişim belli oldu.

Dünyanın en büyük ve önemli girişimcilik etkinliklerinden birisi olarak gösterilen Startup Turkey'de 10 finalist girişim arasından en başarılı 4 girişim jüri ve katılımcıların oylarıyla belirlendi. Birincilik ödülünü Danimarka'dan Ali Huda alırken, yarışmanın ikincisi Endonezya'dan Temanbisnis, üçüncüsü de Meksika'dan Wayakit oldu. Startup Estonia özel ödülü ise Türkiye'den Dine and Pay aldı.

 Türkiye'nin önde gelen hızlandırıcı programı ve erken aşama yatırımcısı Etohum tarafından on birincisi düzenlenen Startup Turkey etkinliğinde Entrepreneur Dergisi'nin eski Yayın Yönetmeni Amy Cosper, Saudi Aramco'dan Salman T Jaffrey, 500 Startups eski ortaklarından Mathew G. Johnson'dan oluşan jüri önünde 10 girişimci, girişimleri ile ilgili sunumlar yaptı. Girişimciler, sunumların ardından jürinin girişimlerle ilgili sorularını da yanıtladı. 10 sunumun tamamlanması ardından değerlendirmede bulunan jüri; Danimarka'dan Ali Huda'yı, Endonezya'dan Temanbisnis'i ve Meksika'dan da Wayakit'i en iyi girişimler olacak seçti. Etkinliğin en önemli sponsorları arasında yer alan Startup Estonia özel ödülü de Türkiye'den Dine and Pay girişimine verildi.

Peki Startup Turkey Challenge 2019'un Kazan Girişimleri Neler Yapıyor? 

  • Ali Huda: Müslüman ailelerin çocuklarını hedefleyerek onlara eğitim ve eğlence videoları sunan bir video içerik platformu. 
  • Temanbisnis: Şirketler için finansal çözümler üreten muhasebe programı hizmeti veriyor.
  •  Wayakit: Taşınabilir kuru temizleme ve giysilerdeki kötü kokulardan arındırma çözümü olarak hizmet veriyor.
  • Dine and Pay: Restoranlarda müşteri memnuniyetini artırmak için mobile ödeme hizmeti sunuyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

‘Sürdürülebilir İş Ödülleri 2019’ İçin Başvurular Başladı

$
0
0

Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan başarılı sürdürülebilir iş modellerini ödüllendirmek ve geniş kitlelerle paylaşmak amacıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri için başvuru süreci başladı. Son başvuru tarihi 30 Haziran 2019.

Sürdürülebilir iş modelleriyle örnek olan şirketlere ve tüm sektörlere açık olarak gerçekleşen ‘Sürdürülebilir İş Ödülleri’, Türkiye’de sürdürülebilirlik dönüşümünü hedefleyen birçok yenilikçi projenin ortaya çıkmasına ilham ve yön vermeyi amaçlıyor.

Sürdürülebilir iş modellerine dönüşümün yalnızca büyük ölçekli firmalarla değil, küçük ölçekli işletmeler, sosyal girişimler ve belediyelerin de katkılarıyla gerçekleşebileceği öngörüsüyle ödüller için Büyük Ölçekli firmaların yanı sıra KOBİ, Startup, Sosyal Girişim ve Belediyeler de başvurabiliyor.

15 Kategoride Sürdürülebilirlik Liderleri Seçilecek

Enerji Yönetimi, Atık Yönetimi, Su Yönetimi, Sürdürülebilirlik Raporlaması, Karbon Yönetimi, Sürdürülebilir İnovasyon, Sosyal Etki, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık, İşbirliği, Sürdürülebilirlik İletişimi, Tedarik Zinciri Yönetimi, Kadının Güçlendirilmesi, Çalışan Katılımı, Sosyal Girişim ve Startup kategorilerinde başvuran kurum ve projelerin alanında uzman isimlerinden oluşan seçkin jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirmesinin ardından, yarışmanın kazananları ekim ayında düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Sürdürülebilir İş Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi ve başvuru için www.surdurulebilirisodulleri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Dislektik Çocukların Öğrenmelerini Kolaylaştıran Girişim: DysApp!

$
0
0

En sık rastlanan öğrenme bozukluklarından biri olan disleksi sahibi çocukların okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata yapma oranlarını en aza indirgemek için alanında uzman kişiler tarafından geliştirilmiş egzersizleri oyunlaştıran bir mobil uygulama olan “DysApp”TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! girişimcilik programında üçüncülük ödülünü kazanan sosyal girişim oldu.

Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasında kilit bir rol oynayacağı inancından yola çıkarak 2011 yılından bu yana düzenlenen programda; İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri Deniz Öztürk, Esra Ablak, Öykü Demirhan, Büşra Bektaş ve İnan Evin'in sosyal girişim projesi “DysApp”, GittiGidiyor Genel Müdürü Öget Kantarcı'nın rehberliğinde üçüncülüğü elde etti.  

“Çocukları geride bırakmayalım” sloganıyla yola çıkan sosyal girişim projesi “DysApp” dislektik çocukların başta okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata oranlarını en aza indirmeyi hedefliyor. DysApp projesinde çalışmalar, disleksi eğitimini geleneksel psikolojik danışmanlığı destekleyecek şekilde dijital kuşağa hitap eden mobil bir ekosistem içinde sunarak dislektik çocuklara yönelik çoklu çözüm üretme hedefiyle gerçekleştiriliyor. 

Eğitim egzersizlerini oyunlaştıran DysApp mobil uygulamasıyla, 5 buçuk ila 13 yaş aralığındaki çocukların disleksiden kaynaklanan başta okuma-yazma ve aritmetik gibi alanlarda hata oranlarının en aza indirgenmesi amaçlanıyor. Her yaş için hikâyeleştirilmiş 100'den fazla oyun, 3 boyutlu grafiklerle ve oyuncunun bakış açısıyla oynanıyor. Böylece uzun süreli odaklanma sağlanıyor. Her oyun için yönerge penceresi, oyun penceresi ve sonuç penceresi açılıyor. Oyuncunun yönergeleri takip ederek olumlu ya da cesaretlendirici geribildirimlere ulaşması mümkün oluyor. Oyunda toplanan veriler istenirse aileyle ya da uzmanla paylaşılabiliyor. Ayrıca disleksinin sebep olduğu psikolojik sorunlara yönelik çocuklara destekleyici ve motivasyonu artırıcı hikâyeler gösterilerek psikoeğitim almaları sağlanıyor.

60 ilde temsilciliği bulunan Türkiye Disleksi Vakfı'nın desteğiyle ülke çapında hedef kitlesine doğrudan ulaşabilen DysApp projesinin, mobil uygulama paketi aboneliği ve marka işbirlikleriyle sürdürülebilir bir sosyal girişim olması planlanıyor.

Bu sayfayı ziyaret ederek DysApp projesi hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

MediaMarkt Startup Challenge'19 Başvuruları Başladı!

$
0
0

MediaMarkt Türkiye tarafından, Tekzen kurumsal ortaklığıyla gerçekleştirilen girişim projesi “MediaMarkt Startup Challenge’19” başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 10 Haziran 2019.

MediaMarkt’ın, Tekzen kurumsal ortaklığıyla geçen yıl Türkiye’de ilkini gerçekleştirdiği “MediaMarkt Startup Challenge” projesinin ikinci dönemi için başvurular başladı. Perakende dünyasında, inovatif değişikliklerle fark yaratan ve dönüştüren uygulamaları hayata geçirmeyi amaçlayan proje kapsamında startuplar; 10 Haziran 2019 tarihine kadar başvurularını yapabilecek. İstenilen kriterlere uygun 10 proje ise, 25 Haziran günü düzenlenecek MediaMarkt Startup Challenge Day etkinliğinde uzman jüriye sunumunu yapacak.

MediaMarkt Startup Challenge, perakende satış teknolojileri, satış sonrası teknolojiler ve kurumsal dijitalleşme süreçleri gibi perakendeye yönelik 3 ana başlığa odaklanırken; bu yıl başvurular; MediaMarktSaturn Grup İcra Kurulu Üyesi, MediaMarkt Türkiye ve Yunanistan İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım’ın yönetim bölgesi olan Yunanistan’a da açık olacak.

Startuplara Projelerini Avrupa’da Hayata Geçirme Fırsatı

MediaMarkt Startup Challenge Day etkinliğinde ilk üçe giren projeleri oldukça cazip ödüller bekliyor. Birinci olan proje, Münih’te gerçekleşecek Retailtech Hub Programı’na katılmanın yanı sıra; girişimciler için kurumsal ortaklıklar sunan hızlandırma programına dahil olma hakkı, Silikon Vadisi’nin en aktif yatırımcıları arasında olan Plug and Play’in girişimci ağına dahil olma fırsatı yakalayacak.

İkinci olan proje ise MediaMarkt ve Tekzen’in Türkiye’deki mağazalarında pilot uygulama fırsatı ve Kategori Mağazacılığı Derneği’ne çözümlerini sunma hakkı elde edecek.

Üçüncü olacak proje ise MediaMarkt ve Tekzen’in Türkiye’deki mağazalarında pilot uygulama imkanına sahip olacak. Ayrıca her üç proje, 1 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşecek Perakende Teknolojileri Konferansı’nda çözümünü tanıtabilecek.

Dijitalleşmeyi iş süreçlerine adapte edebilen ve bu bağlamda perakende sektörüne yönelik çözümler geliştiren projelerin ödüllendirileceği “MediaMarkt Startup Challenge’19” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.mediamarktstartupchallenge.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Viewing all 842 articles
Browse latest View live